48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    En anno Ebayrol rendeltem es akkor 15e-t fizettem erte szallitassal. EBayen a grizzly33bear nevu csaj-nal probalkozz... megiscsak Ukrajnabol kuldi szoval lehet tudsz faragni a postakoltsegen.
  • 5Dani
    :D
  • 5Dani
    Fényerőre azért gondoltam, mert minden kihuzat csökkenti, aztán rájöttem, hogy ez viszont valószínüleg nem kihuzat, eleve más távolságnak kell lennie (így a közelpontot sem befolyásolja).
    De hol 10-15e egy adapter? Kb 140 dollárból jön ide.
  • Timber
    Ismernek mar ezek a keresok teged :) Barmikor felajanl neked valamit az utolso harom mindig ott van :)
  • Timber
    Fenyerot nem banja mert csak mechanika ergo max a belerekedt levego osszetetele befolyasolja a feny utjat. Vegtelen van ha netan Alpha Centaury makettet szeretnel csinalni a Hubble-val (ha jol tudom az is PSix bajonettes) :) A legrovidebb beszerezheto az a Flektogon 50es, MC-s bevonattal (ergo 70es evek). En is foleg ezt, illetve a Biometar 80ast hasznaltam a Tiltes kepeim keszitesekor. Vedd figyelembe, hogy a 30mm Pentacon Six rendszeren mar halszem! Az 50mm ott nagylatonak felel meg! Kb. 1.6 a szorzo (ergo 50mm-es leica-kockas obi az PSixben 80mm ekvivalens...) szoval full framerol PSix-re a valtas az olyan mint APS-C-rol FF-re. Ergo egy 50mm-es PSix obi Psix-en olyan 'kivagast' ad mint egy ~30mm-es Full Frame-n vagy egy ~18mm-es APS-C-n. Meg a 180as f2.8-as Zeiss is PSix-re felrakva olyan latoszoget 'ad' mint 70-es APS-C-n... ergo PSix-en eleg nehez igazan massziv teleket kapni (mint pl. egy 300as Full Framen... az mar 500-as PSixen...)... Na de erted te :)

Szoval ennyiben limitalt a helyzet egy PSix-es Tilt adaptor eseten, hogy igazan faintos nagylatod nem lesz... De ha azt veszed, hogy egy 50-es Flektogont megkapsz parezer forintert, az adapter szinten 10-15 korul mar kaphato... akkor van cirka 20e-bol egy Tilt lencsed es meg 5-6e-bol mar ketto is (mert vettel hozza egy Biometar 80-ast). Viszont a kedvenc Zeiss-ed, a Tessar nem igazan beszerezheto (ossz vissz 80as van belole es en meg nem talalkoztam vele).
  • stain
    Az itten a trükk, hogy a külső polarizátornak linerásnak kell lennie. A cirkuláris polarizátorokon a belső oldalon van egy réteg, ami gyakorlatilag direkt depolarizálja a fényt (miután a külső felületen levő polarizátor lineárisan polarizálta) abból a célből, hogy működjön az autofókusz meg a fénymérő. Na most ez alapján elvileg a hátukkal egymás felé fordított szűrők működhetnének (eltekintve az autofókusztól), de ehhez kéne tudni, hogy a hátsó réteg pontosan mit csinál. A hátsó réteg valami fázistolást csinálhat, és amitt lehet, hogy elmásznak a színek.

Azt nem tudom, hogy IR-ben működnek-e a polarizátorok, de előfordulhat, hogy nem, mert ezek mind úgy készülnek, hogy üvegre visznek fel valamilyen vékony filmréteget, és a filmréteg vastagságától függhet, hogy milyen hullámhossz tartományban működik.
  • 5Dani
    rákerestem, hogy: "TS"

We couldn't find anything matching your search

Would you like to try a search for tv, tg, crossdresser, tranny or transvestite instead?
  • 5Dani
    Hi!
    Végtelen van? Fényerőt bántja? Melyik a legrövidebb, beszerezhető, használható képű obi?
  • Timber
    joreggelt :)
  • 5Dani
    Hm, neked van olyan tilt adaptered, amin én most filózok.
  • 5Dani
    Amúgy a B+W ND is színezi a képet, Hoyát nem próbáltam.
  • Timber
    Fogalmam sincs de majd megnezem :)
    Viszont ha forditott sorrendben (LPC->CPL) rakom fel oket akkor csak total bekékiti de nem sotetiti.
    Igy felrakva is van kis elszinezodes, foleg nagyon bezarva mar igencsak bekekul.
    Test results @ me blog!
  • 5Dani
    Két polárt próbáltam én is, de így hogy fordítva van az egyik, nem. Megnézed nem fodítva is, mi a különbség?
  • Timber
    ket polarszuro, az egyik megforditva (az van elol) Szoval valahogy igy:
    Gep->Obi->Polarszuro->Oruzsralop
    Es az oruzsralopot forgatod.
    Ami viszont feltunt... olyan mintha az IR feny viszont bejutna ezerrel (kb. mintha az 'nem szurodne meg') mert a novenyek berozsdasodnak (ami a full spektrum fotoval fordul elo)

Na majd mindjart rakok egy kept innen az ablakombol :)
  • stain
    Várj, tippelek. Két db polarizátor?
  • stain
    Már hogy érted, hogy csináltál?
  • Timber
    csak nagyon picit viszi el lilaba de a zaridot azt nagyon... volt olyan ami 1/6 (ND2 koruli allapottal) lett 20"... f4 ISO 100 es szikrazo napsutes :) Es meg lehetett volna tovabb tekerni. Majd rakok fel sima tesztkepeket (mert kimozdulni nincs kedvem se idom szoval csak amit az ablakbol tudok a szomszed hazrol meg a hatsokertrol :) )
  • 5Dani
    És lilás képekre?
  • Timber
    /me csinalt vario ND szurot. Holnap nagyon hosszu zaridokre lehet szamitani ha esore nem :D
  • Timber
    Tilt eseten elvileg nincs is ra szukseged, hogy TS legyen a PSix adapter mivel akkora korbol megy a kivagas, hogy siman elmaszhatsz benne.

De amugy letezhet de szerintem nincs. Mivel van egy adott tav (amennyi az adott bajo es a PSix kozotti kuloMbseg - a Psix bajo melysege) es abba kell bezsufolni a mechanikatot ezert nem elkepzelhetetlen, hogy mind a kettot bele tudjak tolni, de nem tartom valoszinunek, hogy ezzel barki is probalkozna komolyabban.
  • Timber
    50-es Zeiss :)
  • Fela
    Na most azt kipróbáltam hogy egy rakat régi képet letöröltem róla és így most betöltötte mindet :)
    Mindenesetre furcsa hogy ha sok a kép akkor behal.

Most lekapok róla mindent és format, hátha az használ neki.

Köszi azért a segítséget ;)
  • Blasta
    Kártyaolvasó és csókolom.
    Amúgy vmi gond lehet a kártyával sztem.
    Próbáld ki egy másik kártyával is esetleg.
  • Fela
    Üdv!

Egy olyan gondom lenne hogy van egy 50D-m, benne egy Sandisk extreme kártya és amikor az esti képeket akartam átmásolni a laptopra akkor amikor töltötte be a képeket, az utolsó néhány képnél megállt és mondhatni lekapcsolódott a gépről a fényképező.

Utána megpróbáltam Bride-el áthúzni a képeket, de úgy is dettó ez... egy ideig tölti be a képeket majd megáll és eltűnik a fényképező a windowsból.

Most megpróbáltam az asztali gépen is és ugyanaz fogad. A camon végig tudom nézni az összes képet, reménykedek benne hogy a kártyának meg a gépnek semmi baja. Sajnos külső kártyaolvasóm nincs.

Valami ötlet valakinek?
  • Lateralus
    Falbontó?

http://www.youtube.com/watch?v=vz3_T78Klwc
  • Dzsini
    Tetris nem rémlik, de egy lövöldözős játék volt valami komolyabb gépben olyan 4-5 éve...
  • stain
    Olyan van, amiben van tetris?
  • Dzsini
    olyasmit már láttunk, még a FotoTV 18as karikás előadásában is :)
  • Zoli007
    Az semmi 1000fps-es videó egy fényképezőgépben.
  • 5Dani
    Akkor is lehet expót mérni egy digi géppel.
  • stain
    Na ja, csak mi van, ha filmre kell fotózni... Ezek a nagy dögök aksiról mennek, vagy nem akarok kivinni sehova? Mert ezért a 580-as elég nagy előnye, hogy mobil. Ha nem lenne stúdió szettem, akkor lehet, hogy érdekelne, de most eléggé le is vagyok égve nyárig.
  • 5Dani
    Hogy örül:
  • Blasta
    LOÁL, 30x zúm
  • G_ArchAngel #43346
    35L mar nem aktualis...
  • Tikal #43345
    :DD neem
  • 5Dani
    Ugye nem te voltál akkora gyökér, hogy ezt hajnalban sms-ben komolyan megkérdezted?
  • G_ArchAngel #43343
    (*kifizetese - mekkora paraszt vagyok mar...?)
  • Zoli007
  • G_ArchAngel #43341
    igen, a penz kifuzetese utan barmelyiket annyi darabban adom oda, amennyiben szeretnek - kettorol indulok...
  • DJ RX7
    detto ezt akartam kérdezni :D