48078
-
#43379 En anno Ebayrol rendeltem es akkor 15e-t fizettem erte szallitassal. EBayen a grizzly33bear nevu csaj-nal probalkozz... megiscsak Ukrajnabol kuldi szoval lehet tudsz faragni a postakoltsegen. -
#43378 :D -
#43377 Fényerőre azért gondoltam, mert minden kihuzat csökkenti, aztán rájöttem, hogy ez viszont valószínüleg nem kihuzat, eleve más távolságnak kell lennie (így a közelpontot sem befolyásolja).
De hol 10-15e egy adapter? Kb 140 dollárból jön ide. -
#43376 Ismernek mar ezek a keresok teged :) Barmikor felajanl neked valamit az utolso harom mindig ott van :) -
#43375 Fenyerot nem banja mert csak mechanika ergo max a belerekedt levego osszetetele befolyasolja a feny utjat. Vegtelen van ha netan Alpha Centaury makettet szeretnel csinalni a Hubble-val (ha jol tudom az is PSix bajonettes) :) A legrovidebb beszerezheto az a Flektogon 50es, MC-s bevonattal (ergo 70es evek). En is foleg ezt, illetve a Biometar 80ast hasznaltam a Tiltes kepeim keszitesekor. Vedd figyelembe, hogy a 30mm Pentacon Six rendszeren mar halszem! Az 50mm ott nagylatonak felel meg! Kb. 1.6 a szorzo (ergo 50mm-es leica-kockas obi az PSixben 80mm ekvivalens...) szoval full framerol PSix-re a valtas az olyan mint APS-C-rol FF-re. Ergo egy 50mm-es PSix obi Psix-en olyan 'kivagast' ad mint egy ~30mm-es Full Frame-n vagy egy ~18mm-es APS-C-n. Meg a 180as f2.8-as Zeiss is PSix-re felrakva olyan latoszoget 'ad' mint 70-es APS-C-n... ergo PSix-en eleg nehez igazan massziv teleket kapni (mint pl. egy 300as Full Framen... az mar 500-as PSixen...)... Na de erted te :)
Szoval ennyiben limitalt a helyzet egy PSix-es Tilt adaptor eseten, hogy igazan faintos nagylatod nem lesz... De ha azt veszed, hogy egy 50-es Flektogont megkapsz parezer forintert, az adapter szinten 10-15 korul mar kaphato... akkor van cirka 20e-bol egy Tilt lencsed es meg 5-6e-bol mar ketto is (mert vettel hozza egy Biometar 80-ast). Viszont a kedvenc Zeiss-ed, a Tessar nem igazan beszerezheto (ossz vissz 80as van belole es en meg nem talalkoztam vele). -
stain #43374 Az itten a trükk, hogy a külső polarizátornak linerásnak kell lennie. A cirkuláris polarizátorokon a belső oldalon van egy réteg, ami gyakorlatilag direkt depolarizálja a fényt (miután a külső felületen levő polarizátor lineárisan polarizálta) abból a célből, hogy működjön az autofókusz meg a fénymérő. Na most ez alapján elvileg a hátukkal egymás felé fordított szűrők működhetnének (eltekintve az autofókusztól), de ehhez kéne tudni, hogy a hátsó réteg pontosan mit csinál. A hátsó réteg valami fázistolást csinálhat, és amitt lehet, hogy elmásznak a színek.
Azt nem tudom, hogy IR-ben működnek-e a polarizátorok, de előfordulhat, hogy nem, mert ezek mind úgy készülnek, hogy üvegre visznek fel valamilyen vékony filmréteget, és a filmréteg vastagságától függhet, hogy milyen hullámhossz tartományban működik. -
#43373 rákerestem, hogy: "TS"
We couldn't find anything matching your search
Would you like to try a search for tv, tg, crossdresser, tranny or transvestite instead?
-
#43372 Hi!
Végtelen van? Fényerőt bántja? Melyik a legrövidebb, beszerezhető, használható képű obi? -
#43371 joreggelt :) -
#43370 Hm, neked van olyan tilt adaptered, amin én most filózok. -
#43369 Amúgy a B+W ND is színezi a képet, Hoyát nem próbáltam. -
#43368 Fogalmam sincs de majd megnezem :)
Viszont ha forditott sorrendben (LPC->CPL) rakom fel oket akkor csak total bekékiti de nem sotetiti.
Igy felrakva is van kis elszinezodes, foleg nagyon bezarva mar igencsak bekekul.
Test results @ me blog! -
#43367 Két polárt próbáltam én is, de így hogy fordítva van az egyik, nem. Megnézed nem fodítva is, mi a különbség? -
#43366 ket polarszuro, az egyik megforditva (az van elol) Szoval valahogy igy:
Gep->Obi->Polarszuro->Oruzsralop
Es az oruzsralopot forgatod.
Ami viszont feltunt... olyan mintha az IR feny viszont bejutna ezerrel (kb. mintha az 'nem szurodne meg') mert a novenyek berozsdasodnak (ami a full spektrum fotoval fordul elo)
Na majd mindjart rakok egy kept innen az ablakombol :) -
stain #43365 Várj, tippelek. Két db polarizátor? -
stain #43364 Már hogy érted, hogy csináltál? -
#43363 csak nagyon picit viszi el lilaba de a zaridot azt nagyon... volt olyan ami 1/6 (ND2 koruli allapottal) lett 20"... f4 ISO 100 es szikrazo napsutes :) Es meg lehetett volna tovabb tekerni. Majd rakok fel sima tesztkepeket (mert kimozdulni nincs kedvem se idom szoval csak amit az ablakbol tudok a szomszed hazrol meg a hatsokertrol :) ) -
#43362 És lilás képekre? -
#43361 /me csinalt vario ND szurot. Holnap nagyon hosszu zaridokre lehet szamitani ha esore nem :D -
#43360 Tilt eseten elvileg nincs is ra szukseged, hogy TS legyen a PSix adapter mivel akkora korbol megy a kivagas, hogy siman elmaszhatsz benne.
De amugy letezhet de szerintem nincs. Mivel van egy adott tav (amennyi az adott bajo es a PSix kozotti kuloMbseg - a Psix bajo melysege) es abba kell bezsufolni a mechanikatot ezert nem elkepzelhetetlen, hogy mind a kettot bele tudjak tolni, de nem tartom valoszinunek, hogy ezzel barki is probalkozna komolyabban. -
#43359 50-es Zeiss :) -
Fela #43358 Na most azt kipróbáltam hogy egy rakat régi képet letöröltem róla és így most betöltötte mindet :)
Mindenesetre furcsa hogy ha sok a kép akkor behal.
Most lekapok róla mindent és format, hátha az használ neki.
Köszi azért a segítséget ;) -
#43357 Kártyaolvasó és csókolom.
Amúgy vmi gond lehet a kártyával sztem.
Próbáld ki egy másik kártyával is esetleg.
-
Fela #43356 Üdv!
Egy olyan gondom lenne hogy van egy 50D-m, benne egy Sandisk extreme kártya és amikor az esti képeket akartam átmásolni a laptopra akkor amikor töltötte be a képeket, az utolsó néhány képnél megállt és mondhatni lekapcsolódott a gépről a fényképező.
Utána megpróbáltam Bride-el áthúzni a képeket, de úgy is dettó ez... egy ideig tölti be a képeket majd megáll és eltűnik a fényképező a windowsból.
Most megpróbáltam az asztali gépen is és ugyanaz fogad. A camon végig tudom nézni az összes képet, reménykedek benne hogy a kártyának meg a gépnek semmi baja. Sajnos külső kártyaolvasóm nincs.
Valami ötlet valakinek? -
Lateralus #43355 Falbontó?
http://www.youtube.com/watch?v=vz3_T78Klwc -
#43354 Tetris nem rémlik, de egy lövöldözős játék volt valami komolyabb gépben olyan 4-5 éve... -
stain #43353 Olyan van, amiben van tetris? -
#43352 olyasmit már láttunk, még a FotoTV 18as karikás előadásában is :) -
#43351 Az semmi 1000fps-es videó egy fényképezőgépben. -
#43350 Akkor is lehet expót mérni egy digi géppel. -
stain #43349 Na ja, csak mi van, ha filmre kell fotózni... Ezek a nagy dögök aksiról mennek, vagy nem akarok kivinni sehova? Mert ezért a 580-as elég nagy előnye, hogy mobil. Ha nem lenne stúdió szettem, akkor lehet, hogy érdekelne, de most eléggé le is vagyok égve nyárig. -
#43348 Hogy örül:
-
#43347 LOÁL, 30x zúm
-
G_ArchAngel #43346 35L mar nem aktualis... -
#43345 :DD neem -
#43344 Ugye nem te voltál akkora gyökér, hogy ezt hajnalban sms-ben komolyan megkérdezted? -
G_ArchAngel #43343 (*kifizetese - mekkora paraszt vagyok mar...?) -
#43342 -
G_ArchAngel #43341 igen, a penz kifuzetese utan barmelyiket annyi darabban adom oda, amennyiben szeretnek - kettorol indulok... -
#43340 detto ezt akartam kérdezni :D