48078
-
#43659 ideje váltani -
#43658 mikronégyharmad?
MIKRONÉGYHARMAD??????????????
-
#43657 omg, bitte -
Lateralus #43656 Lehet kapni hozzá kesztyűt, ami a kéz élét(től) védi. Vagy sima szövetkesztyűt húzol. Amúgy az lesz. -
#43655 éértem. köszönöm!
Akkor Canon és Panasonic-ok közül fogok válogatni asszem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, remélem találok valami igazán jó kis gépet :) -
#43654 a színábrázolás pontos akkor lehet, ha tudsz RAW-ban fotózni. kompakt géppel nem tudsz, innentől van a fehéregyensúly állítás, abból meg az automata ugyanolyan hülye tud lenni mindben (vagy jó, helyzetfüggő), és ugyanúgy a te szemedtől függ, ha manual-ra állítod, vagy válogatsz az előre eltároltak közül.
a kép akkor lesz éles, ha az autofókusz sikeresen megtalálja azt a távolságot, amit te szeretnél - ez az ilyen szintű kompaktokban kb. ugyanolyan jó, nem kiemelkedően jó egyik sem a többihez képest, és sötétben ugyanúgy eltévednek, ott vagy kézzel állítod, vagy drukkolsz neki, hogy találja el azt a távolságot, amit te szeretnél.
ezt írtam le 2 mondatban, hogy mindegy, melyiket választod, mert a 40k-s kategóriában a normális cégek által gyártott kiskompaktok gyakorlatilag azonos minőségűek, és fontosabb az, hogy TE kényelmesen tudd használni, és ne kelljen problémáznod azon, hogy milyen beállítást hol találsz meg. -
DecenS #43653 igazán nincs mit... :) kár, hogy olyan fos idő volt, és csak az eső-áztatta szutykot lehetett lőni. mindenesetre nekem a 100-as macró beütött erősen.
:-/
pedig megfogadtam, hogy amíg a mostani szerkó nem hozza vissza az árát, nem veszek semmit.
ehhe. -
#43652 Canon, Panasonic, Fuji (sorrendben). -
#43651 mert az családi fényképezőgép és kéne saját...
Amúgy amit írtál elég semmitmondó, már bocsáss meg.
Pont ott a hiba, hogy engem nem az érdekel hogy hú de szép legyen, vagy hogy milyen extra hülyeségei vannak.
A legfontosabb az, hogy minél élethűbb legyen a színábrázolása és hogy minél élesebb képet készítsen. Ezt meg akárhogy is nézem, sosem fogom egy boltban kideríteni.
Pontosan ez az, amiért idejöttem. Ti ismeritek a gépeket, hátha tudtok valami jó modellt ajánlani, ami másoknak vagy esetleg Nektek is bevált...
Szóval nincs tippetek, hogy mi lehet jó? azon belül hogy az a 3 márka amit betippeltem, jó.
Csak úgy nagyjából-körülbelül is jó lenne, megköszönném! De ha nem, akkor kénytelen leszek mindent végignézni. -
#43650 Nem fényes felületű LCD kijelzőt nem láttál még? -
stain #43649 Nekem azt magyarázza meg valaki, hogy egy ilyen hogy nem lesz csupa ujjlenyomat fél perc használat után? -
Garfield #43648 Ááá, csúnya a színe. -
G_ArchAngel #43647 reggel mar kivertem ra, 2x -
#43646 2000 dollár, az felénk minimum 2000 euro... szép darab :) -
#43645 [URL=http://www.dpreview.com/news/1003/10030203wacomcintiq21uz.asp]VÁV! [/URL] -
#43644 gyerekeknél addig működik, amíg valaki el nem magyarázza neki (vagy magától rá nem jön) a kifejezés értelmére :)
(két unokaöcsémből egynél bejött, a másik valószínűleg hamarabb értelmezte, minthogy sikerült volna kipróbálni) -
#43643 lol, kipróbálom -
#43642 azért is írtam, hogy elterjedt - mindenki tudja miről van szó, még ha konkrét, szó szerinti értelmében hibás is.
van ezernyi ilyesmi, és ezzel van problémája pl. az enyhe autistáknak (meg a kis gyerekeknek, de ők beletanulnak) - szó szerint értelmeznek, és ha azt mondod nekik, hogy "ott van az orrod előtt", akkor odanyúlnak, ott keresik. -
G_ArchAngel #43641 egy kep elevel csak nyomtatas utan lehet vagni, szoval mindenbe bele lehet kotni...
Apam kedvenc riposztja mindig az volt, mikor anyam sirankozott, hogy kifut a leves: "de hogy a francba, mikor ajto, ablak zarva van...?" -
#43640 nagyon elterjedt ám a tűéles, bármennyire is hibás szemantikailag :) (pengehegyes viszont nincs, a borotvaéles vagy pengeéles közel sem annyira elterjedt) -
#43639 szerintem egy Panasonic LZ7 ami neked pont jo lenne. Azod meg mán van, sz'al most sporoltam neked 40e forintot aminek eleg ha a felet nekem adod :)
es meg egy tanacs (ez ingyen): tuvel ne probalj meg vagni akarmilyen elesnek is tunik. A borotva hatasosabb :) -
#43638 csak 3 hozzászólást olvass vissza :) -
maximilla #43637 Sziasztok! Szeretnék venni egy kompakt gépet, de nem tudom melyik márkát válasszam:S Valami javaslat? -
#43636 Hi!
70-200 f4-et cserélnék 17-40f4-re.
Hi! -
#43635 ez meg a másik :) ha van egy jó LZ7-ed, ami megfelelően kiszolgál, akkor miért vennél mást? -
#43634 A három cég amit írtál (Panasonic, Canon, Sony) mind jó kis gépeket csinál ebben az árkategóriában, igazából nincs köztük döntően jobb vagy rosszabb - azt válaszd, amelyiknek tetszenek a tulajdonságai, képességei (zoom, látószög) és neked a legkényelmesebb használni (menj el valami elektronikai vagy hasonló boltba, és vedd kézbe - ez jobban számít ennél a kategóriánál).
A kép kicsinyítéséről pedig: nem mindegy, hogy milyen programmal méretezed át az eredeti nagy képet, mert még egy programon belül is sokféle módszer szokott lenni a méretezésre (resample filterek - csak az ingyenes Irfanview ismer hat félét) - valamint átméretezés után lehet élesíteni is a képen olyanra, hogy az neked megfelelő legyen.
Ja, és nem valószínű, hogy valami olyan áttörés jelenik meg egyhamar, ami a kompakt gépek árát megsokkolná :) -
#43633 Jól értem, hogy van egy korrekt színhűséggel, 1280x960-ban tűéles képpel bíró géped (6x-os zoommal), amit lecserélnél egy színhű, 1280-as felbontásban tűéles, legalább 5x-ös zoommal rendelkezőre (vagy 3x)? -
mukika36 #43632 Helló!
Samsung S760-ban LCD kijelző csere mennyibe kerülne? (nem garanciás már) -
#43631 Hello!
Szeretnék digitális fényképezőgépet venni, 40k körülre gondoltam, esetleg ha nagyon muszáj 50, de azért jó lenne a 40-nél maradni...
1. kérdés: Ugye nincs mostanában valami olyan technológiai fejlesztés ami miatt rövid időn belül(fél év) esni fognak az árak?
Ha nem, (mert ha igen akkor érdemes várni) akkor viszont 40 körül a legjobb márka/modell kéne... Nemtudom most melyikek ebben az árszegmensben a jó fényképezőgépek, Panasonic, Canon, Sony esetleg??
Van egy Panasonic LZ7-esem, az egy elég szép képű fényképezőgép, korrekt színhűséggel, 1280x960-ban tűéles képpel...
Az elvárásaim: lehető legszínhűbb, lehetőleg 1280-as felbontásban legyen tűéles a kép, és egy 5x-ös optikai zoom sem árt. mondjuk ha nagyon muszáj, elég a 3 is...
Canon PowerShot SX120 IS: ezt néztem ki, bár ez már 50, és nem 40... Nagyon nagy zoomja van, meg jól is néz ki, a problémám csak az hogy egy natív felbontású képét 1280-ra kicsinyítve korántsem tűéles a kép...
Ez csak egy gép, példának, és mivel nem vagyok jártas ebben a témában, szeretném a Ti segítségeteket kérni, hogy a lehető legjobbat vehessem...
Szóval szerintetek mit lenne érdemes megvenni, szerintetek melyik a legjobb?
-
#43630 DecenSnek köszi mégegyszer a próbacserét.
A 77-es sajnos nagyon tetszik. -
#43629 Ezt úgy kell érteni h Alpha 200 + 18-70 elcseréled egy 20D + 17-85-re, ami sztem bőven megéri! -
#43628 Hát egyelőre így állunk, reggelre derül ki hogy mennyi lesz az annyi. -
#43627 Viccelsz???
30k-t? Forintot? -
#43626 Eos 20D + 17-85 USM megér 30.000 Ft-ot?
Képminőségben ez az obi jobb, mint a Sony 18-70? Most alpha 200-am van, de csábít a 20D, megérné a csere? -
#43625 Én is amúgy, de Mivel 40D-be is volt 70e expó, mint most ebbe az 1ds-be, így paráztam a zárcserétől, főleg hogy már bőven nem garis a gép. Fullframet Meg Mindig szerettem volna, és így hogy adódott ez az alkalom kihasználtam.
Egyedül az 1250es ISO ami "bánt":] -
#43624 hát meg az iso 1250 bár mondjuk ezt 40D után nem igen érezhető. szerintem. :D -
#43623 Én neked valami használt 5D-t képzeltem volna, de azért grat! -
#43622 200 volt, de sikerült becserélni kis ráfizetéssel a 40D+10-20 párost.
Lehet hogy régi, de az is tuti hogy élvezetesebb vele fotózni Mint a 40D-vel, és végre nem backfokuszos a 70-200am:D Egyedül Ami nagy különbség az a kijelző. Nagyítani nemigen lehet, (vagy csak én nem találtam meg) ellenben nem fogom hülyegyerekmódjára 10x-es nagyításban nézni a képeket rögtön az elkészültük után ezzel lemaradva esetleg egy valami jó pillanatról:)
Zolo: Köszi a tippet, így elsőre én is ezzel néztem, de nem találtam. Gondolom szokás szerint elsiklottam ezen lehetőség felett:) Meg is nézem újra! -
#43621 Indexen pont összefutottam hasonló kérdéssel, Canon Eos Utility-t ajánlották ott. Am grat a géphez ;) -
#43620 mennyiért sikerült lecsapni rá, ha nem vagyok windishgratz:)