48078
-
#43619 Sima, Mark I:) -
#43618 mark? csak kíváncsiságból kérdezem -
#43617 Sziasztok!
Vettem egy régi, de jó állapotú 1ds-t, aminek jelenleg igencsak örülök, viszont kérdésem is lenne:D
Milyen progival lehet átírni a gép tulajdonosát? Mert az exifbe még a régi tulaj neve van. Eelőre is köszi a segítséget! -
Lateralus #43616 Ezek a képek túlexponáltak. Nem látszik, hogy a hold, vagy egy lámpa van rajtuk.
Éjszaka a büdös életben nem exponálod ki a fényes hold melletti égboltot is egy képre. Túl világos a hold és sötét az ég.
Eges holdfotókat este, vagy kora reggel kell csinálni. Rövid záridővel, mert pár mp alatt elmászik és életlen lesz. Személy szerint alacsony ISO-t ajánlanék.
Éjszaka brutál távcsővel érdemes holdfelszínt fotózni, azt ki lehet exponálni. -
Taki29 #43615 Milyen problémát okozott a 2700 mAh-s akksi ? Csak mert nekem is azok vannak , és semmi gond . (elmúltak egy évesek , igaz mindig lemerít és úgy tölt fel . ) -
#43614 Szerintetek egy Eos 20D + Usm 17-85 f4-5.6 mennyi pénzt ér meg maximum? -
#43613 Alacsony kisulesu? A tarolokapacitas mennyisegere gondolsz? -
#43612 a zangoloknak (en nem indulok mert fuj kenon :D) -
#43611 marpedig kezbul kell mert allvanyrol bemozdulna mert az nem koNpenzalja a Fold mozgasat. De hat melyik valamire valo fotos ne tudna kezbol megtartani egy 6-7 kilos obit 2-3 masodpercig es kozben pontosan koNpenzalni a Fold elmozdulasat?
Nekem hold fotozasra az f5.6/500as kalyhacso tokeletesen megfelelt :) -
#43610 fényerős obi a gyengéknek kell. aki nem tart ki kézből 2"et az mehet a levesbe. -
#43609 Ó télleg, mintha rémlene egy f2-es tele a zuiko-tól?! -
#43608 szerk: "tevagya" -
#43607 Priceless!!!
(vevagya Horákferi!!!) -
#43606 Oly.
De szerencsére a Hold rengeteg fényt ver vissza, lerekeszelve is fotózható kézből. -
#43605 Miért kéne ilyen fényerős VAGY JOBB obi a holdhoz???
Egyáltalán létezik kereskedelmi forgalomban f2.8-nál fényerősebb teleobjektív??? -
#43604 Ha például sokat fotózunk közeli eseményeket, akkor érdemes olyan gépet keresni, amelynek objektíve minél kisebb értékről indul (pl. 28 mm). Ha viszont távoli témákat fotózunk, akkor a 160 mm-es zoom jöhet jól. Közeli – 10 és 80 cm közötti – képek készítésére a makróval rendelkező gépek képesek. -
#43603 MiérT? -
#43602 Alacsony önkisülésű az nem azt jelenti, hogy kisebb teljesítményű. -
#43601 Holdat fotózni sajna egy f/2.8-as vagy jobb obi kell...
Ha nem ismernéd az egyik legjobb Pentaxos magyart...olvasd a blogját ezután, én személyszerint sokat tanultam Tőle!
Pihe blogja,itt a holdról -
#43600 A szám jelzi..
A 27000mAh az már magasabbnak számít.
Nálam is gond volt a 2700-as Sanyo akksikkal...nem birta a gép.
Azóta 2200mAh-akat használok, és tökéletesen működnek!
Az xbox360-om irányítói meg örülnek a 2700-asnak!:) -
#43599 ja amugy kinek mi a véleménye milyen beállitások lennének használhatoak az alábbi képekhez ? -
#43598 azt hol látom hogy az akksi alacsony kisülésü?mi utal rá milyen felirat -
#43597 A K200D-dbe ne használj 2700-ast!
Alacsonyabb kisülésűt keress...2000-2400 közöttit!:) -
#43596 ponpás.
btw siet az sg órája. -
#43595 Ja. -
#43594 De. -
#43593 Én most vettem eneloop 4 db. AA-s akksit + töltőt 5900-ért. Megérte ennyiért? -
#43592 ennyivel jobb az enelúp? a 2500ös enerdzsájzert érdemes-e lecserélni rá? -
#43591 nyalogattam mindig -
#43590 GP = Eneloop = Varta Ready2Use = ZSEBTELEP = laposellem -
#43589 Azaz GP, de olyamindegy -.- -
#43588 Conrad picsadrága általában de ez jó árban szokott lenni. Én egy szettttt eneloopféle energizerrel vettem 8 vagy 10 ropiért ANNÓ. -
#43587 Nemtom, de szóljatok, ha találtok.
Benéztem az aksis, meg az aksi nélküli változatot. -.- -
Me Ga #43586 Szia!
Ez engem is érdekel, tudnál tippet mondani, hogy hol nézzek körül?
Köszi. -
Taki29 #43585 Conrad-on kívül esetleg mit ajánlasz , ahol fele annyiba kerül . Most így , hogy hirtelen szétnéztem nem találtam jelentősen olcsóbban . -
#43584 Hát a géppel egygütt vettem öket tehát olyan 1,5 évesek az akksik .Nyáron a 2700mah-sokkal 7 napig fényképeztem 1000képet készitve vaku+sima vegyesen. az akksikat a hozzá csomagolt töltöjével töltöm,de mint irtátok ez olyan fajta ami 4 elemet tölt és 2 led világit egyszerre.
A HDR képekkel viszonylag képbe vagyok ,de azt edig csak olyan helyzetben tudtam megvalositani ahol gyors volt a záridö, tehát nappal jo idöben.
Az eredmények :
f3.5, 0,7s iso1600
f3,5 6,49s iso1600
f6,7 7.24s iso1600
Az utolso kép már majdnem jo csak lehetne erösebb a fénygyürü és a hold tisztább de minden más fekete nem ugy mint az elözön hogy kivilágosodik. -
#43583 Daniella jól mondja.
Mondjuk a Voltcraft töltőt érdemes nem a Conradnál venni, mert esetleg feleannyiért is megkapod máshol.
Én Eneloopokkal használom a K200D-t, ne tévesszen meg a 2000mAh-s felirat, jóval tovább bírják, mint pl. az Energizer 2500-asok, és hosszabb állás után is alig veszítenek a töltésükből. Persze ajánlott vagy a saját, vagy a Voltcraft töltővel használni, hogy sokáig tartsanak.
Mikorik az aksik, hányszor lettek töltve, milyen töltővel? Gyorstöltővel jelentősen lerövidül az élettartamuk, akár fél év után erőteljes teljesítménycsökkenés következhet be, nálam kicsit több, mint 1 év után kukázni kellett az Energizereket. -
#43582 Az emberi szemnek a fényképezőgéppel szemben van két olyan tulajdonsága, amit egyelőre a köz számára elérhető gépek nem tudtak produkálni (főleg sötétben, ha van ideje alkalmazkodni):
- hihetetlen nagy dinamikai tartomány a fényképezőhöz képest
- területenként "változó" fényérzékenység
tehát ahhoz, hogy hasonló élményt jeleníts meg fényképen, mint amit láttál (látszik a holdudvar is, és részletgazdagon a hold felszíne is) több képet kell azonos helyről készíteni, és ezeket egymásra építeni - ezt hívják HDR fotózásnak, és ilyen néven utána is tudsz olvasni.
A telihold -12,5 látszólagos magnitúdóval rendelkezik, emellett a +3-+4-es látszólagos magnitúdójú csillagokat még egy szép tiszta nyári éjszaka, a városoktól messze láthatod. (fényes nappal másképp működik a szem)
Minden 5 pontnyi magnitúdó 100-szoros fényerőt jelet, vagyis itt egymilliószoros fényességkülönbséget tud a szemed egyszerre, "egy képen" érzékelni.
A fényképezőgépek modern fényérzékelői ugyanígy mérve kb. tízezerszeres fényességkülönbséget tudnak egy exponálásra leképezni (13 f-stop). -
#43581 Na ennyit a top sellerekrol.. nem veletlen az a paranoia ;) -
#43580 Vegyél eneloopot, esetleg más alacsony önkisülésű akkut, kapható pár fajta.
Nem árt egy rendes töltő sem, pl Voltcraft IPC-1L, Conradban mindig van.
Plusz emellé szintén nem árt egy primitív kis áramú töltő a teljesen halott akksik feltámasztásához.