48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • 5Dani
  • DecenS
    2011...2019
  • G_ArchAngel #43697
    Pentax 645D-nek mi az aktualis megjelenesi datuma?
  • Danus16
    Hello mindenki!

Kinéztem magamnak egy gépet, nevezetesen: Panasonic Lumix DMC-FS30
    Nincs valakinek véletlenül ilyen gépe, esetleg ismeri? Mert pl Lumix 10-esről vagy hányasról hallottam hogy szar a lencséje mert néha nemfókuszál rendesen és túlzottan elmos dolgokat... Szóval nem tudja valaki, van-e ennek valamilyen típushibája, problémája?

A másik kérdésem pedig, hogy mivel ez egy újabb kiadású gép(asszem januári), így nem-e lehet, hogy az elkövetkezendő 3hónapban jelentősebb mértékben csökkenni fog az ára? Mert akkor érdemes lenne várni, viszont ha max 3-4ezret megy lejjebb, úgy nincs értelme halogatni a dolgot...

Előre is kösz!
  • Danus16
    Hello!

Kinéztem magamnak egy gépet, nevezetesen: Panasonic Lumix DMC-FS30
    Nincs valakinek véletlenül ilyen gépe, esetleg ismeri? Mert pl Lumix 10-esről vagy hányasról hallottam hogy szar a lencséje mert néha nemfókuszál rendesen és túlzottan elmos dolgokat... Szóval nem tudja valaki, van-e ennek valamilyen típushibája, problémája?

A másik kérdésem pedig, hogy mivel ez egy újabb kiadású gép(asszem januári), így nem-e lehet, hogy az elkövetkezendő 3hónapban jelentősebb mértékben csökkenni fog az ára? Mert akkor érdemes lenne várni, viszont ha max 3-4ezret megy lejjebb, úgy nincs értelme halogatni a dolgot...

Előre is kösz
  • CattiBrie
    Meg is van. Ma mentem érte. :)
  • Timber
    Ha a fenykepezogep sem ismeri fel akkor nagy valoszinuseggel valamifele serules erte a kartyat. Ha szerencsed van akkor csak a FAT serult meg es az adatok rajta vannak, ergo valamilyen data recovery software-rel vissza tudod hozni a FAT-2 alapjan. Nekem erre az EASEUS Data Recovery volt ami bevalt amikor sikeresen toroltem egy fontos particiot.

Ha nincs szerencsed es nem FAT problema akkor nem sok jora szamithatsz.
  • TomBond
    Nem konkrétan ide tartozik, de hátha tudtok segíteni! Van egy SD kártya ami valamiért nem igen akar működni. Van rajta kb. 60 db fontos kép, de sem a fényképezőgép, sem a kártyaolvasó nem ismeri fel (megkérdezi hogy formázza-e).
    Mit lehet ilyenkor tenni?
  • Blasta
  • Lateralus
    Vagy az ott élő nyenyecek...
  • Timber
    Az en belga barataim pedig vallonok es rohadtul utaljak ha Belgium nyelvezetenek a flamandot emlitik :) De a franciakat is utaljak mert azok meg tul sznobok nekik :) Es amennyire kivettem ez altalanosan igaz a vallonokra :) A flamand belgak azok akik altalaban beszelik mind a ket nyelvet :)
  • G_ArchAngel #43688

(belga barataink, akik 10 even keresztul minden nyaron lejartak hozzank a balatoni hazba hollandul (azaz flamandul) es franciaul (vallon) beszeltek...)
  • Timber
    ha ezt most a vallonok latnak...
  • DecenS
    ez elég konkrét ahhoz, hogy megértsd :D :DD
  • Lateralus
    Ne is! Nem tudunk flamandul.
  • DecenS
    hát erről most egy belga-idézet jutott az eszembe... de inkább
  • 5Dani
    Esélyes, hogy drágább lesz ebayen, mint az azonos objektív.
  • Loál János #43682
  • Loál János #43681
    Canon és humor? Új marketingesük van? [#wow#2]
  • Blasta
  • Dzsini
  • Blasta
    Zsírfasza!!!

De a Pentax menőbb, ők ilyet osztogattak az olimpián -.-
  • Dzsini
    A Canon a téli olimpián osztogatta a sajtófotós központban... úgyhogy ha lesz is eladó, szép pénzt fognak elkérni érte.
  • Dzsini
    Canon 70-200 L sorozatos fehér...

utazó bögre.

forrás
  • 5Dani
  • CattiBrie
    Elvittem, bevették. Ingyen megcsinálják. :)

[örül]

Köszönöm még egyszer! :)
  • Mnemomic
    Én a Canon S1-el voltam így az is típushibás volt. Nekem is cserélték, talán SX110-re. Öccsém még jobban járt, ő S5-öt kapott helyette. Mondjuk nekem akkor már megvolt a d40x azért nem problémáztam. -a S1 meg ez a SX110 nem volt egy kategória.
  • CattiBrie
    Hát ez tényleg úgy tűnik!

http://camerakft.hu/szerviz.html

• 5Dani
    Tök mindegy hol vetted, gariidőn túl is cserélik, nem tudom ennek mennyi a felső korlátja.
  • CattiBrie
    Igaz, anyázni lehet 20 év után is. :)
  • CattiBrie
    Amúgy sajna (vagy épphogy nem) nem vagyok 'anyázós' típus. :(

Amúgy a cég, ahol vettem már 3 éve nem létezik. :)
  • CattiBrie
    Akkor is, ha 6 éves? :o
  • 5Dani
    Ezért kérdezem, mert ez szerintem CCD hiba, ami (bár kicsit másképp szokott jelentkezni) ennek a szériának a típushibája volt, Sony szenzor amúgy, a Canon ezeket elvileg térítésmentesen cseréli, úgyhogy ha a fizetős választ te a Camera Kft-től kaptad, akkor ismételten a kurva anyjukat :)
    Olvass utána az esetnek, nyilván találsz nálam hitelesebb forrást is, amivel lehet menni balhézni.
  • CattiBrie
    Ebben is van valami.

Ennek a hátránya az, hogy lehet, hogy kompakt gépet nem kapok ilyen minőségűt (már nem az ilyen rosszat, hanem amikor a meglévő még jó volt ). Ha meg nem Canont veszek, akkor a kártyák, akksik valószínűleg nem lesznek kompatibilisek, így azokat is venni kell.

Éppen ezek miatt vacillálok.
  • Loál János #43665
    Város.
  • CattiBrie
    Tudod, ha tudnám.. .)

A képek minősége romlott. Mintha a gép visszadegradálódott volna kábé 1 mexapixelre. Rózsaszín sáv van a képek egyik oldalán végig. A fehér részeknek rózsaszínes árnyalata van.

Itt van két kép. Olyan szépet tud csinálni, mint amin a kutyus van. És pár hete olyan randát, mint amin az Auchan van:

Eliot a kutyus
    Auchan
  • 5Dani
    Mibaja?
  • Galy
    vegyél újat, vegyél jobbat.
    sztem nem érdemes javíttatni ennyiért.
  • CattiBrie
    Sziasztok!

Van egy Canon A80-as típusú digitális fényképezőgépem, melyet 2003 decemberében vettem (azaz most 6 éves). Egyik napról a másikra megromlott. A szerviz azt mondja, hogy 21-23e HUF lenne a javítás.

Szerintetek mit tegyek?
    Szereltessem meg? Kérdezzek meg más szervizeket? Vegyek újat? Vegyek jobbat? Vegyek használtat?

Köszi,
    Catti
  • Blasta
    Pentsux K-x @ FotoTV