48078
-
stain #43779 Szerintem aki digitális középformátumban nyomul, az annak úgysem az a kérdés, hogy ez megtérül-e rövid távon, hanem hogy mennyire rövid távon térül meg. Vastag aranynyakláncos maffiózók úgysem mf kamerákkal fognak rohangászni, a profik meg inkább megveszik a mamiyát, mert nem kerül annyival többe. Nem véletlen, hogy csak japánban kezdik árulni, mert ott még amerikánál is nagyobb a vásárlóerő, és esélyes, hogy pár elborult amatőr is kiad ennyi pénzt a gépért. Japán turisták amúgy is rendszeresen nyomulnak 1Ds gépekkel... -
G_ArchAngel #43778 The good news is that the Pentax 645D shoots the professional 4:3 aspect ratio as do Hasselblad and Mamiya. This is much better than the amateur 3:2 aspect ratio of the LEICA S2.
Vegyunk Olympus-t mert az 4:3 - EP-2-t ugyis LUVolom... vagy netan 6x6-t kell venni, mert az 1:1 az igazan profi? -
furier #43777 A segítségeteket kérném! Canon EOS 500N filmes gépemhez keresek Magyar nyelvű Kezelési útmutatót PDF file-ban. E-mail címem [email protected] Előre is köszönöm! -
#43776 Debeteg...:D -
#43775 Ken Broki nem tudja már jódolgában mit tegyen..:D:D -
#43774 Profilkép készítő új Samsung :) (valamint: miért is ne bízzunk a profilképekben)
az a szép, hogy van piaca. -
Lateralus #43773 Sőt a konkurencia is nyomul:
LINK -
Lateralus #43772 Inkább kényszerlépésnek látom. 5 éve ígérgetik ezt a gépet, lépni kellett valamit.
Olyan óriási forradalmi dolgokat nem hoz. A digitális 645-ös formátum, köszöni szépen, jelenleg a legelterjedtebb, nem ezen a gépen múlik a fennmaradása. A csillagászati árat pár éve a Mamiya ZD nagyobb lépéssel törte le. Akkor 12 000 dollár körül indult, hasonló "kompakt" 645D formátumban, de nem rengette meg a világot. Ez most egy kicsit lejjebb tette a lécet 10ezer alá, de a kisfilmes FF is sokkal elérhetőbb árú, mint akkoriban. Harmadáron van 5D MK II, ami persze tényleg fele felbontás és szenzor, de jóval használhatóbb egyéb téren (élőkép, videó, gyors sorozat, olcsóbb és több optika, ehhez képest apró).
Szerintem üzletileg jobban jártak volna egy Pentax FF géppel, és azzal még lejjebb törhették volna a FF árszintet, többet adhattak volna el. Ezt megveszi néhány stúdiófotós, akinek nem telik 20ezres Hassy-ra, de középformátumot akar.
Az, hogy a FF rajongók orra alá lehet dörgölni, hogy a Pentaxnak MF gépe is van, nem akkora játék, főleg, hogy ugyanezt mondjuk egy Fujifilmes is elmondhatja, akik szintén nyomulnak a 645D-ben. -
#43771 call Spock :D -
#43770 ebben igazad van. KF volt 6x4.5, 6x6, 6x7, 6x9 (es gondolom meg volt mas is amirol en nem tudok) szoval nem igazan lehet megmondani mi is az igazi KF meret.
Szemely szerint ugy erzem, hogy a Pentax a mar meglevo 645os formatumot akarta megorizni tulajdonkepp az FF helyett. Ha megnezed akkor arban "nem sokkal" tobb mint egy Canon 1Ds MkIII (~6K USD vs 9K USD) viszont dupla annyi pixel es nagyobb erzekelo (aminek elonyeit gondolom nem kell ecsetelni). Arrol nem is beszelve, hogy egy FF vazhoz FF obipark is kell ami a Pentaxnak reszben megvan de azok foleg filmes gepre optimalizalt obik. Bar igaz ez a 645os obikra is, de a regi filmes obik az APS-C-n azert egesz jol teljesitenek hisz a corner softness se annyira jon ki es a vignetting meg egyaltalan nem. Ugyanez a helyzet a 645 es a 645D eseten, szoval mar most van hozza egy rakas jol hasznalhato optika, ami egy FF vaz eseten nem biztos, hogy elmondhato lenne. Nem is beszelve arrol, hogy a Pentax 'szabad atjarast' biztositott a 645 es a 67 kozott egy adapterrel amivel meg a blendebeugrasztas is mukodik. Szoval en mindenkepp egy nagyon jo lepesnek tartom a 645D-t, mert igy a sok 'FF-t akarunk' forumtrollnak be lehet fogni a szajat :D
Ami meg a Pentax szapulasat illeti... az oviban is a fiuk annak a lanynak huzzak meg a hajat allandoan aki tetszik nekik :P -
#43769 Soltész Rezsője -
#43768 Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni , hogy a Kodak V803 típusú fényképezőgép memóriakártyájára lehet tenni divx filmet ? Mivel nincs kártyaólvasóm , ezért máshogy nem tudom megoldani , hogy rámásoljak filmet a kártyára csak így , de így nem engedi :S DVD lejátszón szeretnék filmet nézni a memóriakártyáról. -
#43767 Meghajolok az érvei elott Uram -
Lateralus #43766 De minden kisfilmnél nagyobb és nagyformátum közé eső méretet középformátumnak hívnak. Nincs belőle igazi, meg nem igazi. Ez is igazi, főleg, hogy más, drágább középformátumú gépek is ugyanilyen (vagy nem sokkal nagyobb) szenzorméretet használnak. Pl. a legutóbb megjelent 40 megapixeles Hasselblad is.
Ráadásul 645-ös középformátumú objektívek mennek rá. -
G_ArchAngel #43765 Nem kell ennyire tragedianak venni, itt minden fikazva van, de szerencsere olyanok altal, akik tudjak magukrol, hogy egy 2mpixeles telefonnal is kepesek WPP gyoztes kepet exponalni barhol, barmikor, barmilyen helyzetben...
Pentax-ot szeretjuk, Ok a fototechnika SZDSZ-e, liberalisak, aranyosak, szinesek, egyedeiek es rajongoi sokat ugralnak, hogy a tomegbol kitunjenek.
Az MSZP-Nikon es Fidesz-Canon meg ugyis csak azert letezik, mert zombik hadserege koveti a fejleszteseiket... -
DecenS #43764 ez az élet rendje.
de a lényeg tulajdonképpen úgyis mindig az, hogy a pentaxot lehessen valamiért szapulni.. ;-) -
#43763 (kicsit rokkant) Sony A200 belülről -
#43762 Mindazonáltal szögezzük le, nem kötekedni szeretnék, csak most haraxom a pentaxra, mert nekem minden áron full frame medium format váz kellett volna, ez meg tökre nem az :))) -
#43761 Nem is kérdés, de azé éted, egy GT touring car-t ne hivjunk már Forma 1-nek csak azért mert gyors és egyszemélyes... -
DecenS #43760 mint ahogy az ára is... -
#43759 Amugy kenrokvell egy csokker, a digitalis fotozas Fasy Adamja :) -
#43758 Abban mondjuk rohattul igaza van, hogy a 33x44mm csak fele az igazi kozepformatumnak...
-
DecenS #43757 gondolom, holnap már azt is hátrányként emlegetik majd, hogy csak feketében kapható... -
#43756 Kenbroki aradozik a Pentax 645D-rol.
A lenyeg, hogy szar mert
- tul sok AF pont (1 is eleg)
- tul sok fenymero zona (1 is eleg)
- tul sok extra feature van benne (mint pl. Live View ami ha jol tudom nincs is benne :D)
- tul sok pixel (39 is eleg)
- kicsi a szenzor
- csak 50000-re van hitelesitve a zar
- SDHC-t hasznal ami lassu -
#43755 Hátjaigen...:D -
#43754 szerintem ezek nem is a hivatalos tesztkepek... mar csak azert sem mert egyaltalan nem 40 megapixelesek :D
Amugy en jobb szeretem a valos tesztkepeket mint az uberidealis korulmenyek kozt keszulteket. Anno a Nikon D300-nak meg a D3-nak voltak a tesztkepei ilyenek. -
stain #43753 Legalább valami rendes fotósnak adták volna oda. Mert ez így távolról sem valami meggyőző, elég béna képek... -
#43752 engem meg egy igazan jo EVIL gep. Nekem a 4/3 mindig is egyfajta ket szek kozt kategoria volt. De az Oly EP-2 meg a Pana G2 tenyleg lavli :) -
#43751 vannak: 01, 02, 03, 04, 05 (eddig tájképek, innentől portrék), 06, 07, 08. -
#43750 Majd..:D:D
Egyszercsak..:D:D -
#43749 Addig is lessél tesztképeket jól!
ITTENE -
G_ArchAngel #43748 engem most jobban erdekelne egy igazan jo micro4/3 gep, az Oly EP-2-t majdnem lavolom is, de az ara kicsit horror... -
Yongnuo YN-460 II eladó -
#43746 Ugye aranyos??
Kiváncsi vagyok a tesztképekre!:) -
#43745 egy magadfajta motoros betyart mit erdekelnek a sportautok? :D -
#43744 Na, de csak hülyülök ám :)
Komolyan ne végy :)
Melózol ma? -
#43743 "(de remelem 10 even belul lesz...)"
Ennyi :DDDD
Ja, nekem mondjuk tuti nincs és nem is lesz szükségem se kétajtós, se négyajtós sportkocsira, de attól még tetszhet! Viszont nem is nyáladzom ilyen sportautós topikokban ám a tudásukról vagy az európai piacukról!!! :PPPPPPPPPPPP -
G_ArchAngel #43742 nekem sincs (de remelem 10 even belul lesz...), ellenben ha 6000 GBP lenne, akkor a jovobeli 5D mark III sem lehetne tobb bejeleneskor, mint 1800 vagy az 1Ds mark IV 4000 GBP...
van ki ertelmetlen nemet negyajtos sportautorol almodozik, holott nincsenek gyerekei, eleg lenne egy sima ketajtos is... -
#43741 Ja, de. -
#43740 Egy SDM-es obi van rajta, az(oka)t is be kéne jelenteniük, hivatalos infót még nem találni róla.