48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DirtyGab3sz
    minden ugyanúgy működik,mintha simán fotóznál...annyi a külömbség, hogy ezzel sütöd el a vasat...a k200d sajna nem támogatja ezt az óccsó verziót,így se fókuszt,se fénymérést nem tudsz vele csinálni..:S
  • 5Dani
    Infrásat ne, rádiósat vagy vezetékeset.
  • repvez
    tudsz egy kicsit többet elmondani rola, hogy hogyan müködik egy fotozás vele?
    Tehát a fokuszt , meg egyebeket , hogyan állitod be és csak ezzel a kioldást végzed?Mert nekem a "B" álláshoz kéne, hogy addig exponáljon amig a gombot nyomom, csak ha a gépen csinálom ezt akkor mindenképpen be fog mozdulni a lenyomás és a felengedéskor.ÉS az sem lenne hátrány ha ehhez nem kéne a gép elött állnom, mivel nem magamat akarom fotozni.A fotoba nem látszik bele az infra fény?Ennek mekkora a rálátása az érzékelöre ?Vezetékes lehet ebböl a szempontbol jobb lenne.
  • DirtyGab3sz
    És képek a dcr250-nel ITTENE:)
  • DirtyGab3sz
    Kitobihoz nem igazán jó sajna...használható,de kompromisszumos.
    Ha beszerzel egy fix50-est (1.4-1.7) akkor jobban jársz!
  • DirtyGab3sz
    Nekem ilyen van.
    csak exponálni lehet vele, de annyi elég..:D
  • LoDMaSt
    Köszi!
  • oroy_
    ha nem igazan értesz hozza, egy 430 tökéletes, nem latom értelmet drágábbat vásárolni.
  • 5Dani
    550-est én nem ajánlanék 430 helyett.
  • 2Bálint
    550 EX, 580 EX, 580 EX II

ezek jobb ötletek
  • Loál János #43929
    Inkább egy obifordítógyűrű, olcsóbb is talán, AF-et simán tudod nélkülözni, úgyis szarakodni kell egy faszául éles képért.
  • LoDMaSt
    Sziasztok,
    vakut keresek az 50D-m re, van jobb ötletetek, mint egy 430EX-es? Vakukat eddig nem nagyon nézegettem, nem igazán értek hozzájuk, általános használatra kéne.
    Köszi!
  • Skynet85
    Én is beállok a kérdezők sorába: raynox dcr-250 megtekintve a linket, kérdésem a következő, érdemes-e megvenni ezt egy kit obihoz(3.5-5.6/18-55 Sam), ha a kövi feltételek adottak
    -szeretnék elfogadható minőségű macrokat csinálni(ár/érték arányhoz képest)
    -nincs kesh macro obira

Ha van valakinek ilyen irányú tapasztalata értsd képei, szívesen veszem azokat is:D
  • repvez
    tud valaki olcso távkioldot K200D-hez vagy valami olyan progit amit lehet használni ilyen célra esetleg egy nokia E51-esre.
    Vagy házilag is lehet ilyet gyártani?
  • REPS0L
    :D
  • Dzsini
    igen, az egyik 100-al több.
  • BiG G
    igen, és a google meg is fogja mondani miben.
  • biomage
    valamiben akkor is különbözik nem?
  • Dzsini
    gyakorlatilag mindegy, ugyanaz a két gép.
  • biomage
    Melyik a jobb?
    a Fuji Finepix s2000HD vagy a s2100HD

Azért kérdezem mert valaki az s2000 ajánlta de csak s2100 találtam mindenhol.
  • DJ RX7
    ajánlom figyelmedbe!!!!!444négy
  • Skynet85
    sziasztok nincs valakinek egy jó árasított chipes m42-es adaptere sony géphez ? Obi ajánlatok is érdeklenek ha van. (tom vaterra de gondoltam itt is rákérdezek hátha..)
  • biomage
    miért azt választottad?
  • oneal1
    oké köszi, az lesz amúgy.
  • oneal1
    ez lesz az köszönöm!

• Lateralus
    LCD alatt balról a 4. gomb.
    Megkapod a képstílusokat
    Egyet kiválasztasz
    Lenyomod az INFO gombot
    és kész
  • stain
    Jobban jársz, ha inkább RAW-ban fényképezel, és utólag állítod valamilyen RAW konverterrel. Képstílusonként már élesétís az optimális. Azt tudom, hogy 5D-n úgy lehet, hogy rá kell dugni a gépet a szgépre, és akkor a canon utility-vel át lehet állítani a user programokat, de az csak a jpeg-re vonatkozik, úgyhogy nem használom.
  • Dzsini
    nem lehet, hogy fókuszálás (autofocus)?
  • Galy
    vmi image sharpening lesz az, menüből, szerintem
  • Blasta
    Élesítést???
    Hogy érted ezt?
  • BiG G
    remélem nem arra gondolsz, amire gondolok, mert ha igen nem szeretnék hangosan nevetni.
  • Higany
    Köszi a választ és az infókat!
  • oneal1
    hello!

tudja valaki esetleg, hogy canon 50D-n, hogy lehet állítani az élesítést?

köszi!
  • Dzsini
    itt a társaság aktívabb része tükrös gépeket használ, ilyen gépeket inkább csak tesztek alapján meg az elődök ismeretében tudunk ajánlani vagy nem ajánlani.
    A Fuji a Canon és a Panasonic ilyen ultrazoom kategóriában (mindenféle sorbaállítás nélkül) nagyon jó gépeket gyárt, nagyon mellélőni nem lehet, ha ezek közül választasz. Leginkább a pénztárcád mérete és a saját igényeid számíthatnak (AA akkumulátoros vagy saját legyen benne, extra gyors sorozatfelvétel, ilyesmik).
  • Higany
    Köszi! Én is sok jót olvastam róla, de érdekelne a ti "profi" értékelésetek.
  • Dzsini
    az FZ38 a maga kategóriájában nagyon jó gépnek számít, újonnan garanciával 75-80ezer körül kapni (úgyhogy amit ír, hogy 90-et ér az költői túlzás, az meg, hogy ő 120ért vette, az meg az ő baja), viszont a táska nem rossz.
  • Higany
    Szerintetek ez mennyit ér meg? Vagyis mennyi a reális ára? Köszi! Amúgy jó gépnek számít? Csá!
  • REPS0L
    csaka fudzsi
  • biomage
    van még1 ami megtetszett a Samsung WB500
    Valaki megnézhetné melyik a jobb

Samsung WB500
    Fujifilm Finepix s2000HD
  • Lateralus
    Ez egy régi Sigma. Nagy az esély, hogy nem lesz AF-od. Csak HSM jelölésű Sigmákkal van AF a kisebb Nikon DSLR-eknél.