Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

REPS0L
😮

Valami reálisabb? 😄

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Canon 70-200 2.8-at és az ára láttán defibrillátort az újraélesztéshez.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Éjjelre kevés lesz. Nappal jó, ezek nappali képek.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

REPS0L
akkor mit ajánlotok? :o

REPS0L
ez szomorú 😞

HTS s3rg1nh00
estére kevés lesz mint medvesajtban a brummogás...legalábbis olyan iso-t kell majd hozzá állítani,hogy nem zajos lesz a kép,hanem egy nagy zaj😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

REPS0L
itt elég jók a pályaképek! vagy Te az esti hülyülésre gondoltál?

Ahhoz nagyon kevés lesz az 5.6-os fényerõ.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

DJ RX7
van ehhez az oldalhoz hasonló külföldi oldal?

:3

Ár-érték arányban verhetetlen.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

DJ RX7
szar. utazó objektív, kaki képminõséggel.
akkor inkább vegyen az ember nagy zoom átfogású bridge gépet.

REPS0L
Mondjuk nekem a Canon 28-135mm F/3.5-5.6 kepei is tetszenek. 😊

REPS0L
Vagy CANON EF28-200 1/3.5-5.6 USM (ULTRASONIC) ÚJ ÁLLAPOT 50K?

REPS0L
Canon 55-250mm F/4-5.6 velemeny? Vagy esetleg mas ajanlat hardveraprorol olyan 60 korul?
Igazabol pl palyamotorozast, vagy autoversenyt (drift, este) fenykepeznek, de azert masra is tudjam hasznalni.
Azthiszem ez a canon 52 penz.

Bencee7
Nem összeszarásról van szó, csak én többre tartottam.

Másnak 400D vagy 450D tipp/tapasztalat?<#vigyor3>

TRUE BLUE THROUGH & THROUGH One | 450D flickr.com/photos/bencee7 | indafoto.hu/bencee7

Dzsini
az a fényképezõgép készítõinek döntése, hogy milyen módszert használnak a csatlakozáshoz (meghajtóként jelenik meg, vagy MTP-n át csatlakozik, stb.) - minden probléma megkerülhetõ egy pár filléres kártyaolvasó használatával.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Blasta
Jah
Tökre nem kell összeszarni magunkat mert "csak" 400 képre elég esetleg a 400D akksija. És akkor mi van? Ha ennyi nem elég, jöhet a grip és úgy két akksival már tényleg nem lehetnek gondok.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Carlos
Sziasztok!

Párom apukája kapott egy Nikon coolpix L19-et és az lenne a kérdésem, hogy be lehet-e állítani úgy a fényképezõgépet, hogy csak rá kelljen dugni a gépre és a windows felismerje meghajtóként és ne a pöcs windows fénykép varázsló nyissa meg.
Van valami ötletetek erre? (ez a jelenség egy cannon kisgépnél is elõfordul, ott sem találtam megoldást).

p.s.: Az én bridge-emben találtam olyan beállítást, hogy adathordozóként ismerje fel a gép, de a kicsikben nem találtam.

Þór vígi þessi rúnar

Azért az a "duplája" igen erõs túlzás, 450D-nél olyan 500 képet tudsz csinálni egy akkuval, átlagos használattal (bekapcsolt képstabilizátor & autofókusz, némi vaku, minimális LiveView)

KranaZoli
Garfield, Dzsini

Köszönöm szépen!
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

5Dani
Ha valami elbaszódik benne, senki nem fogja megjavítani. Ettõl persze még jó lehet.

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Loál János
Hmmm, 33k?

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

5Dani
On test charts the difference is dramatic wide open and in the corners, but not in the middle of the image at normal apertures where we actually use these lenses.

Tök jó hogy tudja mit hogyan használunk -.-

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

5Dani

Loál János
Azt, hogy nem EF, hanem régi FD bajonettes, úgyhogy kell hozzá adapter, hogy használni tudd, és nem autofókuszos.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Bencee7
pff 400 kép<#wow3> kicsit többre számítottam... de ettõl eltekintve végülis sztem jó lenne.
Éppen váltanék az FZ50es bridge gépemrõl vmi komolyabbra, vmi tükrösre, õket néztem ki, meg még 2 Nikont, de ezt a 400D-t olcsóbban meg tudnám szerezni, kiegészítõkkel...

Más tapasztalat?<#vigyor3>

TRUE BLUE THROUGH & THROUGH One | 450D flickr.com/photos/bencee7 | indafoto.hu/bencee7

Dzsini
nagyjából ez, még azt ajánlanám hozzá, hogy menj el valamilyen üzletbe, és vedd kézbe a gépeket, nézd meg a menüt, a kezelõszerveket - legyen számodra kényelmes, egyértelmûen használható, érezd úgy, hogy örömmel használnád azt a gépet.
ez talán sokkal fontosabb ilyen kategóriában, mint bármi más - képminõség terén nagyjából ugyanazt hozzák ezek a típusok (Fuji, Canon, Nikon, esetleg Sony)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szóval kellene egy olcsó gép, melyet ritkán használnál. Talán nem tûnik majd a válaszom túl segítõkésznek, de szerintem ebben az esetben tökmindegy, hogy mit tud, meg hány megapixel: fogd a pénzed, és az általad belinkelt oldalon keresd ki a Fuji Finepix, Canon Powershot, Nikon Coolpix gépeket, és keress egy minél magasabb típusszámút (=minél újabb típus), ami még belefér a keretedbe, aztán hajrá.

KranaZoli
Sziasztok!

Szeretnék venni egy digitális fényképezõgépet. Ebben kérnék némi help-et, hogy merre érdemes elindulni...

Nagyon ritkán használnám. Nem is újra gondoltam, hanem látom PH Aprók között is van egy raklapnyi eladó cuccos, mindenféle kiegészítésekkel.

Vmi olcsó jószág Nekem tökéletesen lenne. Viszont nem tudom, hogy pl.: milyen márkát lenne célszerû; hány MP; stb... Mikre kellene figyelni, mik azok amik azért egy olcsóbb készüléknél is fontosak. Gondolom a 9MP tök felesleges pl. Én nem akarok poszter nagyságban fotózni. Családi alkalmakra, összejövetelekre legyen megfelelõ. Megbízható termék. És talán még az lehet fontos, hogy milyen bõvítõ kártyákat fogad be.

Innen keresgélnék majd...

<#lama><#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

REPS0L
canon 70-210 F4hez mit szóltok 33k-ért?

DJ RX7
400D megéri. egyedül az akku ami kuka (max 400 kép, 450D-vel már a dupláját bírja), de markolathoz 2 akku van már. más negatívja nincs is.

Bencee7
Szevasztok!

Van vkinek tapasztalata itt Canon 400D vagy 450D-rõl?

Lehet, hogy tudnék venni egy 400d-t 80ért, alap obival meg portrémarkolattal..az megérné? szerintem igen<#vigyor3>de kíváncsi lennék a véleményetekre<#rolleyes>

DJ RX7
ha vesz egy normális márkájút nem kínait akkor az nem igen fog kipurcanni. nagyon ritka az olyan eset, hogy mem kártya megfingana.
szerintem.

Szvsz jobban jársz, ha inkább több 4G-s kártyát veszel, mert úgy kevesebb képed vész el, ha kipurcan a kártya.

laslandes
htx.😊

DJ RX7
16gb-ot sztem simán kezeli. 32-rõl nem tudok véleményt mondani.

laslandes
sziasztok. valaki meg tudná mondani, hogy egy canon 450d maximum mekkora sd kártyát kezel?

ThugEdge
van pár😊
kellemes karit mindenkinek

Az élet egy kurva nehéz játék...nem lehet benne sehol menteni!

Kérjél tetkót karácsonyra 😊

ThugEdge
bocsánat, hogy megint linkelek,de ETTÕL a képtõl mingyá sírva fakadok így kari elõtt-és ilyenkor látszik, hogy milyen sokat dob a hangulaton( képileg)a szép színes tetkó😊
isten kép, ez hangulat a javából
bocsánat nem akartam ömlengeni

ThugEdge
na pl ilyen hozzértõ válaszok miatt kérdeztem itt
mert én még ezt nem tudom megállapítani,hogy vaku volt-e
és gondolom akkor vmi derítõ sapi lehetett a vakun ugye?-lehet nem így hívják

Ezek amúgy vakuval készült képek, nem színpadi világításnál.

Hát úgy értettem, hogy cseréld le canon-ra, és utána vegyél valamilyen canon obit 😊 Na jó, csak nem figyeltem, bocs. 😊

Mindenképp nagy fényerõ kell, mint írtam én f/4-el nem mentem sokra, pedig 1000-esig feltoltam az ISO-t. Afölé azért már az 5D-vel sem lehet menni, ha értékelhetõ képet akarsz.

Blasta
Szvsz koncertet F4-gyel is lehet fotózni, a gép magas érzékenységen termelt zajától függ. Egy mai géppel ISo800-on is egész jó fotókat lehet csinálni, így egy 70-200 F4 is bekerülhet a pakliba (azt sajna nem tudom Nikonra milyen lehetõségek vannak ebben tartományban)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

ThugEdge
persze ezek mind benne vannak a pakliban

HTS s3rg1nh00
nem rossz,viszont azzal számolnod kell,hogy ilyen környezetben kurva nehéz mozogni,és ha netán távolabb kéne menned akkor bizony a közönség akadályozó tényezõ lesz(saját tapasztalat).

ThugEdge
na most ehhez a minõséghez én még igen kavés vagyok,de azért kérdeztem a AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G obit,mert az még nem olyan horror árban és aszem a 35 mm fix nekem így a szinpadnál/mellett õgyelegve jó lenne
szal ennek tükrében mit gondoltok?
és köszönöm egyébként a válaszokat

HTS s3rg1nh00
jól sejtettem,ide valszeg a 17-70es sigma kéne,igazából F2-es lenne jó,de azt ilyen "olcsón" nemigen hiszem hogy találsz.

DJ RX7
ez csak "kis" zenekaroknál van így sajnos.

ThugEdge
amúgy ilyen koncertekre és ezeken készült fotókra gondoltam, így kiderül, hogy semmi szükségem arra, hogy "messzirõl" fotózzak értsd ez nem vmi rahadék mainstream korlátos kordonos szarság-nem akartam senkit bántaniKATT