Egyszerű felszereléssel áttörték a fénysebességet

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem ez érdekes volt:
http://123.hu/123/cikk/221309

AMD X2 6000+, Radeon HD6750 1Gb, 2Gb ram.

Nagyjából 😊
Kíváncsiságom gyõzött az eredendõ lustaságom felett 😊

http://old.sg.hu/printer.php?id=204&datum=964083925
http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/2000/0033/akt/akt1/akt1.html

IGEN!
Úgy emlékszem, igen! Viszont, nem vagyok teljesen biztos ebben, így nem írtam többet, mert utána akarok nézni. Hétfõ...
#48: a fény vákumban mindig egyenes vonalban terjed. A dolog lényege az 'egyenes' szó értelmezésében rejlik 😊 A tömegek, ugyebár meggörbítik a teret. Az 'egyenes' szó jelentése nem euklideszi térben ca. annyi, hogy: két pont közötti legrövidebb út.

#54: azért nem számít a foton 'tömege', mert szigorúan tekintve nem amiatt történik az 'eltérülés'. (Mint írtam, ez nem is eltérülés, mert a fény vákuumban mindig 'egyenes' vonalban terjed. Csak éppen, nagyon nehéz ezt többdimenziós differenciálegyenletek nélkül pontosan megfogalmazni. Ha meg úgy fogalmazom meg, az kit érdekel?)

#56/2: ha a sebességek 'természetes' összegzõdése akár csak egy cm/sec-el eltérne a relativisztikus sebességösszegzéstõl, azt már mérni lehetne.

#59: amit írsz, igaz - részben. Ebben a kísérletben nem a közegbeli és a vákumbeli fénysebesség közötti különbséget használták ki, hanem a hullámok csoport- és fázissebességének különbségét.
hat ha ez a valami ami cikben volt leirva igaz akor mar a fenysebesseg 4X eset ertek el tehat van nagyobb a fenysebessegnel :-))
egyebkent meg a fotonoknak is van sulya.

elcseszted! mi az összefüggés az idõ, a tömeg és a tér között?
ha jó az idõ, lemegy a tömeg a térre... 8)
IMYke: ez az egész repülõs példa marhaságnak tûnik. nem tudok fizikául, de tudtommal arrafelé nem az emberi fiziológia alapján próbálnak szabályokat felállítani, hanem törvényszerûségekre rájönni. olyanokra, amelyek még emberek nélkül is mûködnének 8).

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

ez jó!
:-DDD
Ha nem értesz egyet velem, akkor jobb lesz, ha reagálás elõtt elolvasol néhány fizikakönyvet, mert másként nagyon beéghetsz...
IMYke2.0.0.0
Nem értek veled egyet!
De most sajna sietnem kell... Majd késõbb reagálok!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.::i2k::. .:: Ott-HUN-Lap::.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

#35: Egy nagy sebességgel haladó vonatkoztatási rendszerkez képest álló megfigyelõ semmit sem vesz észre a relativisztikus tömegnövekedésbõl, az csak a _másik_ (eltérõ sebességû) megfigyelõ számára látszik. Azaz: szívproblémákat, vakulást el lehet felejteni. A gyorsulással kapcsolatos _súly_ (véletlenül sem _tömeg_) növekedés más téma. Idekeverni ca. olyan, mint odaswzólni a posztoló rendõrnek, hogy kér-e egy bélyeget...

#38: a (relativisztikus) tömegnövekedés az eltérõ sebességgel haladó viszonyítási rendszerekkel függ össze, a gyorsuláshoz semmi köze...

#39: már írtam...
IMYke2.0.0.0
Willyx:
Lényegében nem írtál hülyeséget, de arról elfeledkezel, ha a fénysebességgel akarnál utazni, arra fel is kellene gyorsulni... márpedig a fény nem kapcsol "egybe", majd lassan "kettõbe", hogy megszokd a gyorsulást - nicns mese, a fény egybõl fénysebességgel megy. Csak mi, emberek szórakozunk azzal, hogy lelassítsuk bizonyos mechanisztikus beálíltottság révén...
Igen, azt tudom, hogy a fény gázbaan, vízben, könnyûféme áthaladva "más" sebességgel haald, de könyörgöm: õ akkor is a FÉNY! Nem lassít, nem vesz vissza a gázból...

Azaz röviden: a fénysebességet el sem érnénk, és már nem látnánk semmit a környezetünkbõl! - sci-fi filmeket tessék elfelejteni, mert azok mesék (ultra-hiper-ûrugrások stb.)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

braindance
willyx:
igen, a tömegnövekedés a gyorsulással függ össze
IMYke2.0.0.0
Srácok!

Valamirõl elfeledkeztetek!: a relativitáselmélet alapvetõ tézisének fontos elemérõl, a tömeg-rõl (nem a testúly)!

Megvilágítom (tegyük fel, teljesen egészséges vagy, semmi látás- stb. probléma):
- extra szuperszónikus repülõgép
- beülsz
- felszállsz
- eléred a max sebességet (tegyük fel 7 Mach)
- aztán a géped elkezd zuhanni!
- a tömeged a lefelé gyorsulás miatt hihetetlenül gyorsan elkezd növekedni!
És itt a lényeg: a tömegnövekedés eredménye az, hogy rosszul leszel, koordinációs problémák, látási zavarok, eszméletvesztés és esetleg szívproblémák stb. - holott tök egészséges vagy!

Tehát:
~~~~~~
Fénysebesség mellett egyáltalán nem látnál! Így nem tudnád felfogni sem mások életét és magát a környezet se! Nem szabad úgy elképzelni a fénysebességgel való utazást, mint a buszozást...!

#31: a sebességek összegzésére a relativitáselméletben (azaz, ha a sebességek a fénysebességgel összemérhetõek) nem az általad használt képlet szolgál.
#17: az elektromos vezetékekben az elektronok haladási sebessége pár cm/sec. Ami nagyjából 200000km/sec-cel (a kábel mentén érvényes fénysebességgel) terjed, az az elektromágneses tér.

#18: nincs fix idõ, és a fénysebesség túllépésérõl se fantáziálj. Amit leírtál, azt ca. az elsõ 5 oldalon tóllépik még egy kezdõknek íródott spec. rel. tankönyvben is.

#19: nagyjából.

#24: nem. Sajnos...

#28: marhaság. Ezt is elintézik nagyjából az elsõ 10 oldalon belül.
Csacsis
Na látom egyre okosabbak leszünk.
Ha majd egyszer kiderül az igazság feltétlen értesítsetek!
E=m*(c*c) Rulez!

Tomcat.no1
Most akkor lehet elvileg fénysebességnél gyorsabban haladni, vagy nem?
Pharaoh
Szerencsétlen elektronok nem tehetnek róla, hogy nem folyamatosan jönnek a kábelen, elég jó szerver kéne ahoz.Meg a gép sem tudja olyan gyorsan feldolgozni az infót. De ami jön a 300 000km/s -al jön

Pharaoh
Az internet most is fénysebességel megy, mivel a kábelben az elektronok közel a fény sebességével haladnak.

pilóta
Ezt meg hogy érted? Miért érne oda elõbb?

Lelkem odvában megdöglött a bagoly!

pilóta
Ezt meg hogy érted? Miért érne oda elõbb?

Laci73
Egyébként a technológiát Tachyon-sugár néven már régóta emlegetik. (Igaz, vezeték nélkül nem mûködik)

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Laci73
Ha két kábelt húzunk egymás mellé, elméletben alkalmas lenne értelmezhetõ jeltovábbításra, azaz bináris jelek küldésére. A gond inkább az, hogy jelenleg nemigen akad olyan jelfeldolgozó egység, amelyik elég gyorsan fel tudná dolgozni az átküldött adatokat.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Lord Marcus
Ezen felül minél gyorsabban halad a jel, annál gyengébb és torzabb lesz: már reménykedtem, hogy lesz internet amit 4-szeres fénysebességgel lehet használni... De az a 50 százelék is jó lesz kezdetben...
pilóta
Na mi van tudóskák? Mégsem lapos a föld? 😊))

gz8
Hiszi a piszi .)

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Oldal 1 / 2Következő →