208
VGA kártya húzása
  • emi1986
    Sziasztok!!!!

Van nekem 1 abit radeon 9600 xt 256 mb videókarim. CSeréltem rajta ventillátort mert a régi bedöglött. De mivel a gyárinál 15* nagyobbat tettem rá ezért gondoltam hogy akkor már húzni is kéne rajta. Tud nekem valaki ebben segíteni???
  • Eagle16
    Igen.Mert a procid jó erős a 7600GT mellé, húzdd nyugodtan, ad neki egy kis löketet játékok alatt, de 80 fok alatt maradj.Minnél hűvösebb, annál jobb.
  • marcokeceli
    Még annyi hogy ezzel a vga huzással ézlelek vmi valtozást?
    Adatok:
    Intel core 2 duo E6300
    gigabit-quad series 965/946
    1Gbram
    ?Asus gefoce EN7600GT?
  • Eagle16
    89 fok az már osk, ha lehet akkor 80 fok alatt maradj vele!
    Ha a gyári hűtés van rajta, akkor nem árt lecserélni egy jobbra.
  • marcokeceli
    Császtok:Nekem Egy ASUS Geforce EN7600GT-m van.Ezt elkeztem húzni riva tunnerel.560MHz-ről most fut 680MHz-en(400Fps-t telhesít directX 8-on).
    na és az lenne a kérdésem mennyi a max hőfok amin futhattatom mert most így 3d-alatt max.89fokon van.ez soknak szamit vagy vegyek ra egy hutőt(gyari van rajta+egy par rendszerhutő)?memokhoz nem nyulok mert nincs rajta hütő.
  • DarkSector
    Oksy köcce az info-t...
    A vga tunning meg most nem túl fontos, mert eddig (525/1440-en) minden ment full max-on, csak egyedül a Lost Planet-nél akartam egy kis fps növekedést látni, hogy 4x-en tudjon futni, mert most csak 2x-et enged....
    De nem gond egyszer úgyis procicsere lesz majd...
    Valszeg még 525/1440-en is a proci fogta vissza....hát ez van....de egyenlőre 1 játék miatt nem ugrok bele költekezésbe...
    Majd megnézem, hogy a Crysis mennyire fog menni....:D
  • Eagle16
    Hát őő, ameddig most felnyomtad a 7900GS-edet, az bőven jó, de nem hajtja meg rendesen a procid(esetleg egy core2-es kihajtaná), de mivel gondolom most hirtelen nem akarsz alaplapot meg procit cserélni, ezért szerintem jó ötlet lenne, ha emellé a vga tuning mellé, még egy kicsit megrángatnád a procidat is, és akkor nem lenne procilimites a géped(a procilimit mikor a kártyád még simán vinné a játékot, de a proci már nem bírja, és ezért megadja magát, akadozik a játék).Tehát nem azt mondom hogy a mostani procival semmit nem érsz, ez is meghajtja valamennyire,de ha még húzol rajta, akkor még jobb lesz a teljesítmény.
  • DarkSector
    Hogy van ez....?
    Nem igazán értek, hozzá és ha kicsit kifejtenéd a második mondatot....
    Lécci...
  • Eagle16
    Ameddig játék alatt meg nem fagy :D
    Nálad a túlhúzás bőven elég, mert amúgy sem hajta meg rendesen a P4-ed sajna...esetleg ha még a procira is tolsz egy kis tuningot..
  • DarkSector
    Én coolbit2.0-át használtam, de van v-tunner, meg miegymás progi...
    Minden kártyát lehet húzni, csak az a kérdés, hogy meddig?
  • szabensz
    nekem 1 geforce 6600 256 mb-os kártyám vanezt szabad e huzni ha igen akkor melyik programmal kössz
  • DarkSector
    Nekem zalman hütö van rajta, ami 53 fokon tartja, csak játék közben nem tudom, hogy hány fokon megy...
  • Hedgehunter #115
    Nem, csak lekapcsolja magat mert tulmelegedett.. Egy jobb huto es meg mehet egy par mghz....
  • DarkSector
    Jah de ha megfagy akkor már késő és elbaszódik a kártya nem?
  • Hedgehunter #113
    Mondtam az elobb is amig a megjelenitessel nincs problema mehet.. Foleg jatek kozben.. Allits jo nagy felbontasra valamelyik gpu igenyes jatekot es nyomjad... Ha megy 20 perc utan is akkor jo.. Ha a memoria nem birja pixelhibak lesznek, ha a gpu doglodik akkor lefagy... Hajra huzzad meg..
  • DarkSector
    Mert most az 575-öt 600Hz-re raktam és a másikat hagytam 820Hz-en...
    Akkor ezek szerint most megy 600/1640-en?
    Ezek alapján Core (525->600 ez 15%) és Memory (1440->1640 ez 14%)
    Ebből gáz lehet???
  • DarkSector
    Köcce az infót!...:D
    És a hibákat csak játékban lehet látni?
  • Hedgehunter #110
    A te memory erteked *2= hivatalos oldal.. huzhatod a kartyat amig hiba nelkul megy.....
  • DarkSector
    Csőtök....
    Ha tud valaki segíteni, akkor adhatna egy-két tippet, hogy mennyire szabad biztonságos keretek között húzni a GF 7900 GS-emet, mert eddig annyit tettem, hogy felraktam a coolbit2.0-át, ami beépült az nvidia opciók közé és ott rányomtam az autómatikus beállításra.

Így változtak az értékek:

525 -> 576
    719 -> 829

DE! nem értem azt sem, hogy meddig lehet húzni a kártyát, és hogy miért alapban 525/719, mikor a hivatalos oldalon 525/1440!!!!!!
    Hogy lehet ez???????
  • SD456
    Hy all!
    Gondoltam tegnap este egyett, hogy amig nem lesz meg az új gépem addig ennek a gépnek kihúzom a videokariát. Na tehát tudom, hogy ha nagyon túlhúzom túlmelgedhet és megfőhet. Most ebben a gépben van egy ABIT Radeon 9550 / X1050 Series (az ATi Catalyst-ben néztem meg) itt van kép a kariról:
    Ma letöltöttem az ATi Tool-t de mielőtt valamihez nyúltam volna ide jöttem. Hogyan kezdjem? Az a legnagyobb bajom, hogy nem írja a hőmérsékletett (gondolom a karim nem támogatja) Remélem tudtok segíteni elkezdeni a videókarim húzását!

Előre is köszönöm!
  • zico87
    jaja max a GPU-t tudod de értelme nincs az alaplapi vga tuningnak mert buták általában az alaplapi vga-k
  • tmisi
    Szerintem sok értelme nincsen. A vga-memóriát meg eleve nem is lehet, mivel annak olyan nincs, mert a rendszermemóriából veszi le!
    Legalábbis én eddig csak ilyenről hallottam.
  • mycso
    Milyen vga???
  • cobra117
    hi tudnátok hogy lehet integrált vga kat húzni mert külön kártyára nincsen pénzem
  • Eagle16
    Szívesen, sok szerencsét a bétához :)
  • kissadamvikt
    föltettem ezt a beta drivert nekem jó mert a régi 91.47 es nél ha sokat használom a gépet és folyamatosan játszok akkor gépet szétvágja és restartal indíthatom újra ennél az új beta nal nem csinál ilyet de :D:D de kösz:D
  • Eagle16
    Hello!
    1.Szerintem béta drivert ne tölts le semmihez se...
    2.A 158-as driverek 8-as szériához vannak
    3.Nekem 91.47-es van, és eddig semmi problémám vele
  • kissadamvikt
    értem. nah még anyit h az nvidia honlapján találtam két beta driver-t:
    http://www.nzone.com/object/nzone_downloads_rel70betadriver.html
    http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_158.19.html
    ezek milyen karikhoz valóak?????
  • mycso
    Hú, ha 64 bites, akkor sok értelme nincsen a tuningolásnak, nagyon nem lesz jobb.

Egyébként legegyszerűbb ha letöltöd EZT és ha megvan akkor "elindítod", ezután hozzáadja magát a reg adatbázishoz, és a vga Driverében elérhető lesz egy overclock opció is.
  • kissadamvikt
    ntune val próbálkoztam de nem engedi hiába emelem vagy csökkentem az értékeket :S
  • kissadamvikt
    AGP8x 128Mb 64 Bit inno3d
  • mycso
    AGP, pcie???
    128/64 bit???

Mi a gyártója?
  • zico87
    http://mindenkilapja.hu/users/zico/uploads/HHP_PowerStrip_315b259.zip

Ezzel a progival tudod kicsit tuningolni de neszámíts ég tuningal se valami húú de nagy teljesítményre mert ez a kari hát nemvalami csúcs vga...
  • kissadamvikt
    gf 6200 ast érdemes húzni és ha igen akkor hogy????
  • mycso
    Elméletileg valahol 130fok körül van a maglassulási küszöb, tehát odáig bírnia kéne DE nem egészséges. Sőt ez a mostani 8x fok is már soknak mondható --> ha tuningolni akarod, akkor vegyél rá valami normális coolert.
  • Peetboy
    Sziasztok!

Inno3D 6600GT-t meg szabad húzni? Mert nekem alapba játék közben 75-85 fokon van a hőmérséklet.
    Na most ha meghúzom Riva Tunerrel akkor lehet kifüstölném.
  • zico87
    Atikhoz a legjobb sztem a radlinker nevezetű progi én is azzal tuningoltam.
  • mycso
    AtiTool vagy Ati Tray Tools nevű progikkal, például.
  • Sanyeee
    vki lécci elmondja h kell az ATI videokarim meghuzni??
  • zico87
    Videókarit javítani nemnaon lehet....

7600Gt: A memória nagyon melegszik ezért a VGA-k memóriája nemnagyon szereti a tuningot,ha veszl rá egy memóriahütőt talán jobb lessz a dolog.