2691
  • DarkSector
    Jah szerinted én nem játszottam ezekkel a játékokkal??
    Az első gépem egy commodore64 volt
    hogy tisztázzuk a dolgokat....
    Nem kell kiforgatni a szavaimat, mert én ÁLTALÁNOSSÁGBAN mondtam...
    Nézd meg, hogy milyen gémekből van több pc-re és milyenekből konzolokra....
    Pont erről daráltam, csak nem figyeltél ezek szerint, hogy a CoC egy X-box-ra készített játék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ezért mondtam, hogy konzolos átirat...
    És ezért mondtam rá hogy egy konzolos gém!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    De ez nem jelenti azt, hogy nincsen konzolra olyan stílus, mint pc-re vagy fordítva...
    És attól függetlenül, hogy kurvasok játékkal nyomtam már attól függetlenül és mászkálós fan vagyok!

Ami lekorlátozódik RE, SH, FF, DMC, MGS, AITD és társaikra amikben engem is a történet fog meg, de nyitott vagyok a jobb fps-ek felé...
    Viszont az RTS-eket nagyban kerülöm!!!!!!!!!!!!

Hát komolyan mondom, hogy nagyon kötöszködős típus lehetsz..!
    Amúgy nem!
    A végén nem azt jelenti, hogy a videóban ember...
    Érted vagy daráljam le betű pontossággal!!!!!!??????????
    Arra a vége felére gondolok, mikor már a barlangszerűségben kell ugrálkodni, és megtámad az a két széltoló azon a vékony hídon, és a kapukon kell ugrálnod, meg ahol azok a színes növények vannak....

Ezt nem úgy kell értened, hogy a HL-ban hót ilyen pályákon kell mendegélni, hanem csak nekem olyan érzésem volt, hogy arra kisértetiessen hasonlít a helyszín...NEKEM legalábbis.

Még kérdés?
    Nyugodtan mondhatod.Szeretek ilyenekről beszélni, csak most egy 2-3 órát nem leszek, de utána válaszolok, ha esetleg van még valami?.
    Cső...
  • wedge31
    Totális a félreértés köztünk.Én nem tudom te mekkora fps rajongó vagy de nálam kötve hiszem,hogy nagyobb mivel én már a a wolfeisten 3D ota nyomom ezt a stilust.
    A fear-töl kezdve a hl sorozatig az összesel játszottam és kedvelem ezt a stilust,de eszembe se jutna összehasonlitani öket a CoC-al.
    A konzol témában oriási képzavarban vagy mert ezen az alapon mondjuk a Thief is konzolos játék lenne miközben baromira nem az.
    Egy játék nem attol lesz konzolos,hogy milyen gyors vagy lassu,hanem attol,hogy eleve pc-re írták e vagy sem és ha nem hogy sikerült a játék portolása.
    A játék végén egyébként nem idegen helyen vagy hanem egy diliházban felakasztod magad de ezt bisztos vágod mivel állitolag végig toltad.
  • DarkSector
    Még annyit, hogy a Half Life 1 pont félúton van a CoC és a HL2 között....
    Véletlen egybeesés és nagyon impozáns a HL1 és CoC végkifejlete az utolsó pályákat tekintve....midőn egy idegen helyre kerül mindkét főszereplő a játék végén...:DDD
  • DarkSector
    Az más, hogy te CoC rajongó vagy, de attól még több millió másik ember ezt másképpen látja...
    A konzolos vonásokról meg annyit, hogy a CoC után próbáld ki a Call of Duty 2-őt vagy a Fear-t....
    És vágni fogod a különbséget a két fps között!!!
    Mert pc-re kurvagyorsan kell reagálnod a dolgokra, míg konzolon az irányítás miatt más ezközökhöz kell nyúlniuk, és ott marad a történet....
    Próbálj meg így lopakodni a PC-s fps-ekben...:D
    Na ez a nagy különbség...
  • Randal
    Való igaz. Én egész másként szálltam le a buszról és sejtettem hogy mi vár rám:D
    Eddig ez teljesült is és nagyon jól volt megoldva:D
  • wedge31
    Ehhez a játékhoz nagyon fontos a háttér tudás aki olvasott Lovecraftot az egész másként száll le a buszról Innsmouth-ban és csodálkozik rá az ismerös helyekre személyekre.A HP regények köré már-már egész kultusz épült ki amit szerintem és itt fontos hogy ez magánvélemény, nem lehet egy lapon emliteni a hl történetekkel.
  • Randal
    Vlóban nem akarok vitát szítani, de:
    1. én a HL2-vel nem játszottam, csak az 1-gyel:
    Jó történet, fajin FPS. Nagyon semmi több
    2. HL2-ről annyit tudok, hogy mindezt übereli.
    3.
    CoC-t történetben nem hiszem hogy sok minden überelné. Elégre teljesen más stílus.
    Hogy a CoC lopakodósabb? Lehet. Talán PC-n így jön át. Szerintem menekülős/megőrülős játék. Mint minden HP regény.
    Ezért is zavar a városos rész ahol tartok, amikor a sráccal elmenekülök a börtönből és írtanom kell a városban az ellent. Szerintem felesleges.
    Egy HP történetnek sosem ez a lényege.
    Nem ijesztő, nem horror, hanem más. Elgondolgodtató, ijesztő. Ennyi.
  • wedge31
    Elbeszélünk egymás mellett ugyhogy hagyjuk a vitát de azt azért majd alkalom adtán leírhatnád,hogy a CoC-ban mi a konzolos mert én többször is végigtoltam de ilyet nem vettem észre lásd: gusztustalan nagy HUD,vagy játszhatatlan írányitás esetleg alacsony felbontás.
  • DarkSector
    Nagyon nagy félreértések vannak.....
    Az egyik,hogy én 3person Fan vagyok...
    És a mászkálós játékokat imádom, és természetessen mindenképpen.
    Össze lehet hasonlítani, mert mindkét játék FPS és egy kategóriába tartozik, független a sztoritól...(bár a HL2 nek is jó volt a története) de ha nem játszottad végig a HL2-őt akkor nem tudod ugysem megérteni amit mondok...
    És én úgy emlékszem, hogy nem hasonlítottam a CoC-t a HL2-höz...
    A grafika meg nem minden!
    De sokszor a történet sem elég önmagában!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Remélem érted, hogy nem a CoC-t fikázom, ha azt mondom, hogy a történetem kívül minden másban jobb a HL2....

És azért azt szögezzük le, hogy a CoC igazából konzolos téma, míg a HL2 Pc-s téma és nem elhanyagolhatóan multi-s termény...

Míg a CoC egy lazább lassúbb kicsit lopakodóssabb cucc, addig a HL2 egy kegyetlengyors inkább akcióra kihegyezett Single/Multi játék...
    Én maradok a mászkálós gémeknél....:DDD

Tisztelettel: DS.
  • wedge31
    Már írtam hogy nem lehet összehasonlitani ezt a két játékot mert totál másrol és más közönségnek szól mindkettö.
    Téged a grafika meg a fizika fog meg egy játékban engem a játékmenet a hangulat és ebben az esetben a háttér, valszeg azért mert én többet várok egy játéktol mint sok shadert és pixelt.
  • DarkSector
    Nem a Nagy pályák, a több fegyver a mármár "élethű" grafika a fizika és a járművek és a stb...stb...stb....
    Azért sok nem pisisnek nagyon is számít.....pl nekem...
  • wedge31
    A minden más csak a kis pöcsösöknek számit...
  • DarkSector
    Jah de minden másban a HL2 a jobb...
  • Frosty01
    ezért is szeretnék játszani vele... :)
  • wedge31
    Szerintem már az összehasonlitás is sértö a CoC-ra nézve, a hl2 egy agyatlan lövöldözös játék erösen bugyuta játékmenettel de profi kivitelel és oriási reklámmal / ami nélkül nem lett volna ilyen sikeres /
    A Call of Cthulhu a történet,játékmenet és háttérben levö Lovecraft mondavilág miatt messze fellette áll a hl2-nek.
  • Atisz #2036
    Hát a Half Life 2 egy tünemény. Olyan gyönyörűen van optimalizálva hogy öröm nézni. Sok fejlesztő vehetne róluk példát. Ahogy egy haverom (és még valószínűleg sokan mások is) mondta: "A 6 éves fejlesztési idő minden perce meglátszik a Half Life 2-n."

Na jó elég az örömódából.
    A Call of Cthulhu egyáltalán nem csúnya, csak nem emlékszem hogy tartalmazna olyan effektet, ami indokolná a DirectX 7-nél magasabb driver használatát. A víz pl. elég matt.
    Viszont mivel nem olyan régi játék, és ma már egy DirectX 8 eléggé alapnak számít, ezért gondolom azért mégiscsak azt jelölték meg mint alapkövetelményt. (Nekem SH 3-nál volt ilyen, a 2. rész simán futott GeForce 2-vel, a 3. részben pedig mivel nem voltak kikapcsolhatóak a pixel shader-ek, ezért el sem indult.)
    Egy próbát megér. Ha nem megy, vegyél egy olcsóbb kártyát, ma már a leggyengébb kártyák is simán tudnak mindent DirectX 9.c alatt...
  • DarkSector
    Akkor ne akard hogy egy x-box-os port fusson egy ilyen régi kártyán....
    Szerintem tutira az a probléma, mert ezek a portok minimum shade-effectes kártyákkal műxenek csak...
    Így jártam régen a Prince of Persia-val...
    Ha meg shaderes a kártyád, akkor végkép feladom...
  • Frosty01
    nekem is a piros van meg :P
  • DarkSector
    És azért kérdeztem, a játék pontos címét, mert nem tudom, hogy ezek közül te melyikre gondoltál...
    Ni csak:

Call for Heroes: Pompolic Wars
    Call of Cthulhu: Beyond the Mountains of Madness
    Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
    Call of Cthulhu: Destiny's End
    Call of Cthulhu: Prisoner of Ice
    Call of Cthulhu: Shadow of the Comet

Nekem a piros van meg...
  • DarkSector
    Nem tudom, hogy mennyire gagyi, de újjabb gém mint a hl2 asszem és ez mivel x átirat, ezért nem kell rajta meglepődni, ha több igény kell neki, mint amennyit visszaad...
    Pl felhozhatnám példának a mostanában megjelenő re4-et....
  • Frosty01
    még nem játszottam ezzel a gépemen, és most próbálkoztam először :(
    de pl! half life 2 simán szaggatás nélkül "gyönyörü" grafikával simán ment.
    NFS sorozat mindegyik tagja simán (carbont nem játszottam)
    és még sok más... akkor nem értem hogy egy ilyen "gagyi"nak számító játék miért szarakodik velem?? :(
  • DarkSector
    Nemtudom.Nem értek ennyire a dx-ekhez, de nálam elég szépen fut...Talán ha nem a kártya, akkor a drájver, vagy a rendszer lehet a gond...
    Ezért akartam frosty01-től megkérdezni, hogy játszott-e már a gépén vele és csak most nem megy, vagy most próbálkozik vele először....
  • DarkSector
    Jah de próbáltam egy jobb képet a grafika miatt...
  • Frosty01
    hát pont ez az :(
    akkor meg miért nem mehet a GeForce2-n is??? :\
  • Atisz #2027
    Fenn van a gépemen és a hajós-beborulós részig jutottam el vele (majd vmikor újra nekilátok). Még1x elmondom: szerintem nem tartalmaz olyan elemet ami akárcsak a DirectX 8 jelenlétére utalna.
  • Randal
    Dehogynem. Egy másik nem annyira sokatmondó képpel:D
  • DarkSector
    Jah bocs, de másképpen nem tudtam illusztrálni a grafikát...
  • Randal
    Gondolom a játékból való kép.
    Szerettem volna magam felfedezni:D
  • DarkSector
    Bocs...miért mi ez?
  • Randal
    Ezt most kellett? Nem mindenki nyomta még végig a gammát.
  • DarkSector
    Tiztázzuk, hogy játszottál-e már vele a gépeden és csak most nem tudod elindítani, vagy eddig még nem játszottál vele pc-n és most akarod először kipróbálni...?

Én a Dark Corners of the Earth-ről beszélek...
  • Atisz #2020
    A vízeffektre próbálok emlékezni, de nem megy. Arról elég hamar meg lehetne mondani...
  • Atisz #2019
    Hol van ezen vmi olyan effekt amit nem bírna el a DirectX 7?
  • DarkSector
    Szerintem te valami más részt láttál...
    Mert ez kurva jól néz ki....
  • Atisz #2017
    Valószínű hogy nem, bár ha belegondolok nem nagyon volt benne olyan effekt amit a GForce 2 ne bírt volna...
    Egyébként nem csúnya a grafika (a város az elején nekem pl. nagyon tetszett), úgy fogalmaznék inkább, hogy puritán.
  • DarkSector
    Hujjuj, az őskori videókártya lehet....:D
    Nekem GF mx440 volt, de már azt sem gyártják...
  • Frosty01
    geforce 2 :(
  • DarkSector
    gf2-őn?
    Az meg mi?
  • Frosty01
    hali!
    sazl gf2-n nem is megy???
    rohadás vigye el, nem ezért töltöttem egy hétig :(
  • 1488
    gyuri! http://faqs.ign.com/articles/665/665079p1.html