80
Nem felejtünk :-()
  • Carmang
    #80
    Látom sokaknak félelmetes élménye fűződik az AvP játékokhoz, nem véleltenül :)
    Én nem vagyok FPS párti, de az AvP2-t direkt azért szereztem be, hogy rámhozza a frászt. Sikerült neki. Este játszottam mindig, de egy este csak egy pályát vittem végig. A következőt másnap kezdem, mikorra lenyugodott az elmém :)

    Íme az élmények:
    Marine küldetés első pálya, a pálya első kétharmada: ekkor még nem rontanak rád az alienek, de már az a frászt hozza rám, amikor az első ajtón bemenve, beomlik ott az alagút.
    Aztán a folyosóban tovább menve néhány sarok után újabb ajtó. Kinyit. Hallom a predátor hörgését, megállok. Épp lenéztem a földre, hát a predátor célkeresztje (a 3 piros pötty) épp a lábam előtt pásztáz. Na az nem volt semmi.
    Az alagútból kijutva tovább a szabadban, fel a dombra. Hallom a közelből megint hörög a predátor, aztán valami furcsa "csapódó" hangot hallok (első játékkor még nem tudtam, hogy az predátor plazmavetőjének a hangja), csak azt látom, hogy egy égő teherautó zúg az arcomba bele. Egy másodpercre leizzadtam rendesen, mire újra beindult az agyműködésem, hogy oldalra ki kellene térni de nagyon gyorsan.
    Aztán a pálya vége is maradandó, mikor felkapcsolom a mittudoménmármit, hogy segítsek a többieknek, és akkor hirtelen elkezdi vadul küldeni rám az alieneket.

    Az alienek halála sem egyszerű elsőre, mert amikor lelövöd, akkor még rendesen vonaglik a földön, pedig ártani már nem tud. Valamelyik nagy cselesen még egy feléd kapaszkodó mozdulatot is tesz, de a félelemben a játékos úgy is csak pumpálja-pumpálja bele az ólmot. Nagyon hatásos ez a "feature" szerintem :)

    Aztán az a pálya se semmi, amikor az alienek elfogják az egyik társunkat, és persze mi vagyunk azok a tökös katonák, akik önszántukból utánanéznek a dolognak a többiek tiltakozása ellenére. Na annak a pályának a vége ütős, amikor kiderül, hogy a társunk menthetetlen, és akkor tonnaszámra rongyolnak ránk az alienek. Nekünk meg egyetlen dolgunk van: rohanni. Aztán amikor visszaáll a rádiós kapcsolat, akkor harckocsiban maradt társaink is ordibálnak, hogy "rohanj, rohanj, hátra ne nézz!". Aztán még átvergődni a zsilipkapun...

    Na ezek után elárulom, hogy a predátor küldetés igazi felüdülés volt. Ott egyértelmű volt, hogy én vagyok a rettenthetetlen ragadozó, aki probléma nélkül széjjelkeni a puhány emberek orcáját, meg a nyűves alieneket széjjelcsapom, jól :)
  • Scottt
    #79
    Huh végig olvastam az összes hsz-t...

    nekem az avp-kről az jut eszembe h osztálytársam bratyóját megkértem h írja ki kiírta ráklikk megnézem mivan rajta és véletlenül találtam 2 pornót egész jókis filmek:D
  • Árnyvadász
    #78
    2002 után ugorjunk 2007-re! Mivel a téma aktuális mindenkor, így aki szeretné itt továbbra is megoszthatja játékostársaival az élményeit. Példák alant, élményeket várjuk újfent :)
  • Hmuda
    #77
    Civilization3:

    Én sokkal előrébb jártam mint az ellenfelek (én már tankokkal nyomultam, mikor ők még a középkor derekán jártak) és épp szén nem volt a vasúthoz az én területemen. Viszont láttam, hogy az ellen épp ott melenget egyet a fővárosa mellett. Na gondoltam jó kis móka lesz. Gyorsan legyártottam 20 tankot és megindultam. Poén volt nézni, ahogy a lovasok megpróbálnak ellenállni a modern tankjaimnak. Kicsit a Lengyel-Német háborúra emlékeztetett. Persze a poén kedvéért mehagytam egy városát és sikeresen elintéztem, hgy évi 50 aranyat kapjak pluszba. Persze hamar csődbement a szegény, mivel egyetlen várossal nehezen tudta finaszírozni az évi 50 aranyat, de megérte, mivel egyetlen egységet sem veszítetem.
  • Rincewind
    #76
    Rendhagyó módon most nem írásban, hanem képek formájában ''mesélek'' el maradandó élményt a Pc-s játékok világából.
    A játék neve Dark age of Camelot és MMO RPG a drágám. :)
    Na szóval:

    Klántali az istálló tetején. Megbeszéltük az RvR részleteit:


    Elméleti oktatás az esőben, avagy a faltörő kos rejtelmei:


    Az elmélet kipróbálása gyakorlatban :)


    Gyülekező a teleportnál:


    Rohanás Midgard kies tájain :)


    A vár, egyelőre még az ellenfél kezén:


    Persze nem sokáig... :)


    Hehe, no comment... :)


    Hopp, jönnek a Midik visszafoglalni :)


    Az egyszem túlélő (Lacc ezen a fórumon) :DDD


    Átélni kicsit nagyon jó volt és közben végig poénkodtunk, már szinte könnyeztem a röhögéstől, szóval nagyon jó volt! :)

    u.i.: bocs a modemesektől!
  • Árnyvadász
    #74
    Gyerünk srácok, írjatok!!!
  • [Walaki]D`Lair
    #72
    MAradandó élmény még: Amikor megnéztem Stephen King 'It' című regényének filmváltozatát.... Brrrrr. A mai napig itt van a fülemben Pennywise a 'szörny' bohóc hangja amikor mondja: "Gyereeeee!...."
  • Árnyvadász
    #71
    Köszi! Pont ezt kerestem. Megnézem a Crokin által ajánlott oldalt is. Megathx---
  • Carlos
    #70
    Egyik kedvencem:
    A vs. P 1:
    Megyek mari-val. Csipog az a szar, szivem majd kiesik, fosok mit a hülye. Látom, hogy konvergál a nullához a távolság, asztán el is éri azt. Nézek előre semmi, hátra semmi (nyáladdzik nekem meg hülye hangot hallat az alien mindeközben), jobbra semmi, ballra semmi. Gondolkozom fél másodpercig, felnézek...kár volt...Majd leestem a székről és persze LowFormat meg format c: meg uninstall meg egyebek. Nincs nekem szükségem arra, hogy szívrohamot kapjak!!! Azóta se merek játszani Alian vs Predator játékokkal...félelmetes!!!
  • gumininja
    #69
    Maradandó élmény? Sok volt, legtöbbet már le is irták, viszont van még egy gamma, ami nagyon bejött anno. Ez pedig a Wing Commander 3. A filmrészletekkel, interaktiv történettel, sajna elég silány szimulátorral eléggé megfogott. Még csajozni is tudtál a küldetések között ugy, hogy te döntötted el kinek csaptad a szelet ;] Ha a technikus csajnak, akkor a hopponmaradt pilota-társad harc közben néha szépen otthagyott egyedül fedezet nélkül, ha meg a pilotának, akkor a technikus dolgozott ugy bosszubol, hogy akár szét is eshetett a hajód kinn az űrben ;] És mindez tele filmstudioban készült filmrészletekkel (B-kategóriás szinészekkel persze), alakithato párbeszédekkel 4-5cd-n. Akkoriban ez a 4-5cd marhasoknak számitott. ;]]
  • Crokin
    #68
    Diabloval aki komolyabban akar foglalkozni annak ajánlom figyelmébe ezt az oldalt . Sok hasznos info, forum, stb.
  • Hunnenkoenig
    #67
    Elöször is welcome to the club! :-)
    A magyar valtozatat letöltheted a hcgamer letöltesei közül. Megpedig a patch reszlegböl.
  • Majati
    #66
    szivilizésön. az volt a kájzerság.
  • RAZZY
    #65
    Resident Evil

    Nah a történet: 97-ben olvastam, hogy van valami über király zombi hentelős game, hát mondom ezt megszerzem (de nem tudtam, hogy horror).
    Game megvan, telepítés... Kicsit gyanús, hogy a telepítő képernyőjén egy "csinos" zombi vicsorít rám :) Na mind1 irány a game.
    Intró után már nem gyanakodtam, tudtam már, hogy ez nem lesz egy rambó játék. Tudni kell rólam, hogy én sem vagyok egy ijedős… De egy párszor felugrottam a székből :)
    A zene eleve kikészít, kényszerít, hogy parázzál miközben meg hallgatom, a zombik hörgését… Aki már játszott az első részével az tudja, milyen az, amikor a játék elején az elhagyatott ház egyik szobájában két rohadó kutya beugrik az ablakon… hát én úgy beszartam, hogy csak napokkal később mertem elővenni a residentet.

    Ja meg a 3-ban a Nemesis, mikor a rendőrállomáson rámtör, nameg a templom tetején léped és halloom, hogy odafenn van, de parázok és nemmerek kimenni :)

    Engem az Undying 1x sem tudott igazán megijeszteni, mert valahogy nem volt hihető a sztorija, így nem tudtam beleélni magam 100% -osan…
  • Árnyvadász
    #64
    Elíndítottam a Diablo II-t egy órával ezelőtt. Maradandó. Már most érzem, függő leszek. Kééész..
  • Árnyvadász
    #63
    :)) Thx...
  • Jano
    #62
    Aliens vs. Predator 2-ben rendre összepiszkítottam magam. Marine-nal a sötétben csak az Alienek sziluettjét láttam, meg a mozgásérzékelőn szenzoráltam a genyókat. Lőttem, mint az állat, a torkolattűztől semmit se látva, tárcsere, még egy sorozat, leállok, azt hiszem mindegyik bedájolt, erre egy rohadék a földön kúszva odajön hozzám, és megkarmol és közben adja azt a féreg hangot. Ismét tárcsere....

    Izgi game.
  • Carlos
    #61
    ISTEN a logód!!!!!!!
  • Carlos
    #60
    Counter: Megamansion: Sniper: ellenfél, a túloldalról: Carlos a ku**va anyád!!!
    Ez is felejthetetlen!!!
  • Carlos
    #59
    Első csók, eslő szex...
  • Árnyvadász
    #58
    NOLF: Lelövöm az egyik gyári munkást. Elindulok tovább, de megállok. Valami nem stimmel. Mintha valaki motoszkálna mögöttem. Lassan, lekuporodva, osonok a dobozok mellett a hulla irányába. Egyszer csak egy fegyveres őr közelíti meg a hullát, lassan még a lépteire is vigyázva!!! Ez a jelenet a mesterséges intelligencia remekét jelzi- Nagyon kircsi volt.

    Pláne úgy, hogy az őr járőrözés közben szúrta ki a hullát, de úgy, hogy az kb. 50 méterre lehetett tőle, ami azt jelenti csak sejthette, hogy valaki vagy valami van a földön. Na végül is mind1.:) Lényeg, hogy ez maradandó:)))
  • [Walaki]D`Lair
    #57
    Legközelebb kipróbáljuk a The Thinget mert ez lesz a Jubileum Lan Party és a hangulatot megint szeretnénk hozni.
  • [Walaki]D`Lair
    #56
    a kólát megittam természetesen. :DD
  • [Walaki]D`Lair
    #55
    Pont egy éve az első LAN-Party-n amin résztvettem, 2 osztálytársam volt még rajtam kívül.Az egyik gyereknél voltunk, aki Az udvarukon álló "kisházban" lakik. Azt tudni kell hogy én és a másik haverom irtóra paráni tudunk a horror cuccoktól, erre kitaláltuk kb hajnali 2-kor hogy játszunk a Nocturne Demojával! Képzelhetitek vak sötét, síri csönd. Na elkezdtem az elejéről (még sosem játszottam vele de ők sem). Annál a résznél ahol valami szűk folyosón kellett menni le közvetlenül az elejénél futok mint az őrült lefelé és azt látom hogy 2 db kar villan meg a kamera alján amikor váltott a következőre. Sikítás, minden. Lövök ezerrel. Kész legyaktam. Adrenalinunk 200% Idegzet kész :DD Na leértem. Valami moziterembe értem. Nézek körbe és a világított vászon mögött elment egy zombi!!!!! Na erre én meg a haverom már szabályosan remegtünk!!! A másik gyerek is parázott rendesen. kb 2 percet ott vártam a teremben mert nem mertem továbbmenni. Mikor elszántam magam nekiindultam és kiléptem az ajtón. Na nem kellett volna. Kinn várt 2 zombi. Ha hallottatok már torokhangú sikítást akkor tudhatjátok mi volt :D Elkezdtem ész nélkül lövöldözni közben önkívületi állapotban üvöltöttem: "Retkes kurva zombik a kurva anyátokat csapkodjátok basszátokmeg!!!".....stb. Nos egy lövésem sem talált ők meg kinyírtak.

    A Nocturne-t azóta sem vettük elő, sőt még most is szoktuk emlegetni.De az akkor olyan hangulatot teremtett hogy na. A haverjaim mivel dohányoznak 3 cigit elszívtak egymás után énmeg egy liter kólát. És még egy 2 órán keresztül remegtem :DDD
  • Árnyvadász
    #54
    Főiskolai évek alatt volt. 14-15 :)) Azért nem. 20 körül...
  • Jano
    #53
    Hát azé több! Mikó vót az? 94-95 körül talán. 14-15.
  • Árnyvadász
    #52
    Komolyan! EZ tényleg így volt...
  • Mike at home
    #50
    Hany evesek voltatok? 8?

    :DDDDDDDDDDDDDD
  • Árnyvadász
    #49
    Ennek folyományaként sírva rohant az Abonyihoz, aki a docens volt. Végül kitiltottak a számtechteremből minket. Velem az élen.. De sebaj. Azért bejártunk ha tehettük, meg aztán a koliban is volt már jó sok gép. Namármost ha az én példámból indulok ki, akkor Görögben is lazán áthidalják ezt a problémát a betíltással. Meg lehet oldani mindent....
  • Árnyvadász
    #48
    Dark Forces: Jó régen volt, de jó is volt, talán az egyik legkiemelkedőbb FPS volt.

    Azt szerettem benne a leginkább, hogy egy pályán max. 4-5 ször lehetett menteni. Mivel elég nagyok voltak a pályák, igazi kihívásként jelentkezett a dolog.

    Az egyik szinten már éppen a vége fele jártam, szinte 0 ammo-val és kicsit leamortizálódva, mikor meghaltam (lelőtt egy rohamosztagos) és kezdhettem előlről az egészet-

    De akkor is nagyon jó volt. Az embert rákényszerítette arra, hogy lopakodjon, ne fejetlenül henteljen, mivel akkor igen hamar kifogyott a lőszerből és sebződőtt rendesen. Márpedig jól voltak elosztva a lőszer és egészségügyi csomagok (bacta rulzz). Tehát ez is egy nagyszerű gém volt.

    Szintén régebben a Commanche és a Tie Fighter is hosszú órákra letudott kötni. Pont a Commanche-al történt meg egy jópofa sztori, mikor is a fősuli számtechtermében nyomultam és nagyon rá voltam hangolódva a játékra.

    Bejött egy fazon.

    Gondoltam nem törődöm vele, még sose láttam és leghátúl ültem a monitor meg neki háttal volt. Egyre közelebb jött, de nem érdekelt. Mikor meglátta, hogy játszom, felszólított, hogy kapcsoljam ki a gépet. Nem értettem mi köze hozzá:) Aztán kiderült. Ő volt a következő évben a hidraulika tanárom.

    Egyszer meg egy haverom ült a gépteremben és valamit nem értett a feladatával kapcsolatban, mire egy középkorú nő (Rózsika) bejött és mondott valamit neki. Erre ő egy kicsivel később: Mi van már a takarítónő is belepofázik ??

    Később itt is kiderült, nem a takarítónő, hanem Rózsika volt a Számtechosztály egyik alkalmazottja. Rulez::))

    Egyszer vele történt meg, hogy a terem végében ülők miért huzogatják olyan nagy elánnal körbe, körbe az egerüket. Nem értette ez milyen Windows alkalmazáshoz kell. Megmondom: Tie Fighter :))

    Persze mikor odaért ALT-TAB és mintha mi sem történt volna word-be nyomultak a srácok, de nem jött rá, hogy mi a titok nyitja. Később már tudta mi az az ALT-TAB, de akkora már másodikosok voltunk és kiküldtük a teremből :)))))))
  • Gery1980
    #47
    És képzeld el mindezt betépve:))))
  • Jano
    #46
    Alone in the Dark 1

    Kis hülyegyerekként játszottuk a játékot a szomszéd scrácnál. Baromira bírtuk ezt a gémet, délutántól késő estig simán nyomtuk (mivel leírás nélkül játszottunk). Egyszer már este 10 óra felé lehetett, ülünk a gép előtt egymás mellett, felvettük a hangulatot, de nagyon. Szoba ajtaja csukva, csak egy kicsi halogén lámpa világított a monitoron kívül. Én irányítottam éppen a játékot, és bementem abba a szobába, ahol a flintát lehet kivenni a szép kelengyeládából. Amikor bemész ebbe a szobába, becsukódik mögötted az ajtó. Szóval szépen kicsomagolom a ládából a rájfölt, az ajtó felé fordulok, kinyitom, és sikítok egy kurva nagyot, mert az ajtóban ott áll a szimpi zombifiú. Kedves haverom is kiabált egy szépet, ő is rajta volt a játékon ugyebár. Gyorsan levertem a holtat, majd nagy röhögésben törtünk ki a sráccal, hogy mekkora idióták vagyunk. Éppen ránéztem és röhögtem, amikor azt láttam, hogy ő egyszercsak hátrafordul a sötét szobában, szemei kitágulnak, és akkorát ordít, hogy majd' behugyozok. Erre én is hátrafordultam, és úgy ráordítottam az anyjára, aki időközben teljesen hangtalanul jött be a szobába, hogy zengett a lakás. Az anyja elég kúlosan csak egy félmosollyal mondta: "Ti nem vagytok normálisak.".
  • Hunnenkoenig
    #45
    Mert nem olvasod a manualt!! A diablo kettöben ha rakattintasz egy monsterre es nyomva hagyod a gombod akkor addig veri mig bele nem pusztul...marmint a monster :-)
  • Blasta
    #44
    Nameg az is eléggé bennem maradt, amikor Q3-aztunk egy lanparty-n és egy kis zöldel turbósítottuk a hangulatot.
    Akkor én marhára bepörögtem. Olyan voltam, mint egy robot. Minden lövésem talált. Kélsőbb rájöttem, hogy rail gun-nal kéne nyomulni, mert az a legerősebb. Ne tuggyátok meg!!!!
    Visitottam, röhögtem, ordibáltam minden egyes frag után. Kb 10az egyhez arányban értem el frag-eket és haltam meg. Az egy ámokfutás volt...
    Nagyon szivesen emléxem vissza rá
  • Blasta
    #43
    Jaaaa. Azt érdemes is. Nyomtad az egyet?
  • Rincewind
    #42
    5 végigjátszás után már nem nevezném kipróbálásnak! :))
    AvP 2-őt természetesen. :)
  • Blasta
    #41
    Melliket? Az Undyingot???
  • Rincewind
    #40
    Megvan itthon de nem játszottam még vele, viszont ezek után ki fogom próbálni :D
  • Blasta
    #39
    Mellesleg Undying-ra visszatérve, az a játék számomra is a horror überkirálya. Max az AvP ami még ekkora hatást képes gyakorolni az emberre, de ott is hamar eltünik a para és átmegy agyatlan megagyilokba. De az tény, hgy marha parás részek vannak benne.

    Még egy eset:
    AvP2: Rohangálok az éppen kiürítésre váró bázison (milyen egyedi sztori...:-))) Keresek valamit. Erre beérek egy laborba. Meglátok egy 80 fokban beállított üveg koporsót. Benne egy predátorral. Mereven néz felém. Mondom magamban: "nnnna ez minijárt kitör innen..........vagy halott?????
    Jaaaa..... ez halott....huh."
    Nézelődöm tovább a laborban, de néha rápillantok a "tetemre", nehogy már mégse legyen halott.
    Az 5. hátrafordulásomnál, amikor már kezdtem megnyugodni, akkor vettem észre, hogy a Predi épp RÁM mered. Az elöbb is rám meredt, de akkor szemben álltam a kalickával. Mostmeg mellette voltam....
    Na kész.... "ez még él, a k*rva annyát...."
    és FIRE. De kiderült, hogy nem kell aggódnim, a Prdi le van kötözve, az üveg golyóálló. Azért nem volt semmi...
  • Rincewind
    #38
    Én is ezuen a véleményen vagyok azzal a különbséggel, hogy kipróbáltam egy fél óra erejéig, de aztán sikoltva uninstalláltam, mert mert már görcsölt az ujjam és még mindig nem történt semmi... :DDD