21229
  • Zóanagyvarázsló
    Legalább 4 fő kell, de maximum 8-at vihetsz. Azt már nem tudom, hogy a lovag beleszámít-e ezekbe a számokba, szerintem nem.
  • Quantumleap
    Amit én most furcsállok, hogy a leírás szerint az utolsó fejezet előtt a hajóra nyolcfős legénységet kell toborozni. Én négyfőset toboroztam, mégis el tudok indulni. Most akkor hogy van ez?
  • Zóanagyvarázsló
    A sárkányok sorrendjére már nem emlékszem, mert én nem is mindig a "hivatalosat" követtem.

De
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    igen, az egyik sárkány annak a tetején van.
  • Quantumleap
    Most a Sárkányvadászat-ban vagyok. A második sárkányt keresem. Valami vulkán mögötti erődben kell lennie. Kérdés:Ez azonos avval a toronnyal, ahol egy démon, hárpia, meg csuklyás kutatók vannak?
  • Quantumleap
    Semmi, megvan.
  • Quantumleap
    Újabb kérdés:

Most tartok ott, hogy a banditatáborba való bejutáshoz meg kell szereznem egy kőtáblát egy épületből. A leírás szerint egy ládában van. Kérdésem:ez avval az épülettel azonos, ahol kőőrök is vannak? Mert ott van egy láda, de nincs hozzá megfelelő kulcsom. Vagy pedig egy másik helyről van szó?
  • rosti
    A kököröknék keres 3 kapcsolot és retegj:)
  • gyonax
    Mindegy... Jó az god mode-dal.
  • Quantumleap
    Hogy mi?
  • gyonax
    Ha már godmode, akkor már insertelhetted is volna azt az ornamentet....
  • Quantumleap
    Más megoldás híján aktiváltam a God Mode-ot. De elég rossz ez így, hogy egy bug miatt rontanom kell a játékélményen.
  • gyonax
    Szerintem nem muszáj... csak egyedül jó nehéz lesz...
  • Quantumleap
    De most akkor a harmadikhoz mindenképp Laresre van szükségem? Mert, mint írtam, valamiért nem akar jönni.
  • gyonax
    Őszintén szólva fogalmam sincs már, de itt egy részlet egy Gothic Walkthrough-ból:

The First Ornament: Go to Sekob's Farm. There is a stone circle just south of
    Sekob's house. Push all the three buttons, and out will rise a Stone Sentinel.
    Kill it for +180 EXP, and take the ornament off of its corpse. You'll probably
    need to be around lvl 15 or higher with a high-damaging weapon and a good set
    of armor to be able to take its hits.

The Second Ornament: Go to Lobart's Farm. Cavalorn is now standing at the stone
    circle on the high hill behind his house. When you ask him about it, he tells
    you that he already talked to Lobart, and he said that he and his farmers had
    already messed with it, and out came the sentinel. They called in the militia,
    who called in the Paladins to deal with it. When you activate the switches,
    nothing happens. Tell this to Cavalorn. He suspects that the paladins have it.
    Tell him that you'll go demand it from them. You'll need to be in a guild to
    be able to do this part. Go into the Upper Quarter of town and ask Lothar about
    the ornament. He will send you to Lord Hagen. Ask him for the ornament, and he
    will give it to you, along with +50 EXP. Tell Cavalorn (now at Vatras' Square)
    that Hagen had it for another +50 EXP.

The Third Ornament: You'll need Lares' help for this. Go find him in the harbor
    district and tell him you need help getting through the thick woods in the
    north. Whenever you're ready, tell him to go to the woods and he will lead you
    to the entrance. At the entrance, he'll double-check that you're sure you want
    to go in. Tell him you want to go. Once again, you'll get the EXP for the mobs
    that he kills. He'll stop at the stone circle at the northern end of the forst.
    From here, you can run around the forest and pull as many mobs to him as you
    want. There are plenty wargs, orc warriors, and skeletons to be killed for up
    to 300 EXP a pop. Press all the buttons on the stone circle and the sentinel
    will arise. Kill it for another +180 EXP, and take the ornament off of it. When
    you talk to Lares, he will go back to the city.
  • Quantumleap
    Erre nincs tipped?
  • Quantumleap
    Nem nagyon találom az ereklyedarabokat. Milyen helyen kell őket keresni? Csak úgy elszórva a fűben? Vagy valami barlangban, esetleg szikla mellett? A küldetés kapásakor ugyebár kettőt már odaadtam (az egyik Laresé volt, a másik pedig, amit korábban, fenetudjahol találtam.) Tehát elvileg kettőt kéne még találnom, Nefarius térképén három hely van bejelölve. Azt nem tudom, hogy melyik az a három közül, ahol egyet már megtaláltam, és azt se, hogy milyen helyen.
  • gyonax
    Most még nem.
  • Quantumleap
    Megpróbáltam, hogy leszedtem a magyarítást, de ugyanaz a szitu akkor is.
    A legnagyobb kár ebben, hogy azt hiszem, elpuskáztam minden olyan alkalmat, amikor Lares elkísért volna, mert a leírás szerint szép adag
    xp-t lehetett volna begyűjteni. Na mindegy.
    A bányavölgyben akkor voltam, amikor a várba kellett mennem. Úgy érted, el kéne mennem még egyszer?
  • gyonax
    Hát, az ilyennel nem tudsz mit kezdeni... Menj egyedül az erdőbe, ha már megjártad a bányavölgyet, meg beszereztél valami normális felszerelést, akkor nem lesz gond.
  • Quantumleap
    Most viszont találkoztam valamivel, ami csak bug lehet. Az ereklyedarabokat kellene felkutatnom. Amikor a kikötőben Laresszel beszélek, opció szerint megkérhetem, hogy kísérjen el az erdőbe, mert egyedül nehéz. Erre azt feleli, hogy szóljak, ha indulni akarok. De semmi ilyen opció nincs ott utána.
  • gyonax
    Nézz körül, valahol a föld alá kell lemenned
  • Quantumleap
    Kösz. Elértem oda, ahol ilyen piramisszerű építmények vannak. Ott mit kell tenni, vagy merre menni?
  • gyonax
    Ha nem tévedek, itt van:

Javítsatok ki, ha nem:)
  • Quantumleap
    Na közben itt visszaolvastam. Nem kellett volna visszakérni Larestől az ereklyét, mert így nem fog elkísérni, így egyedül kell mennem. De hogy jutok oda? Valami térkép nincs valahol?
  • Quantumleap
    Na most olyanom van, hogy beléptem a Víz körébe, beszéltem Vatrassal, intéztem helyettest Laresnak, mégse akar elindulni sehova, nincs is ilyen beszédopció. Mit csinálhattam rosszul, vagy ez bug? Azt hozzáteszem, hogy a játék elejefele neki átadott ereklyét korábban véletlenül visszakértem, és most nálam van. De nem tudom neki ismét átadni.
  • gyonax
    A negyedik rész még nem jött ki, csak egy felejthető Forsaken Gods nevű "kiegészítő". Ezt én egyáltalán nem ajánlanám. A harmadik rész elején előről kell tanulnunk mindent, de kezdetben már sokkal erősebbek vagyunk mint az első és második rész elején.... Így szerintem úgy is felfoghatjuk a dolgot a 3. rész elején, hogy a Khorinisben megtanult dolgoknak telejsen birtokában vagyunk, csakhogy Myrtanaban(a főkontinens) ez számít az alapnak:)
  • Quantumleap
    Ezt így kicsit hülyeségnek tartom. De hát nyilván kellett valami fokozati nehézség az első részhez képest. Ha már itt tartunk, megkérdem a harmadik és negyedik rész eleje milyen? Ott is mindent elfelejtünk, amit korábban tanultunk, és megint gizda kezdők vagyunk?
  • gyonax
    De, tökéletesen igazad van:)
  • morvaigaben
    Úgy tudom, nem is lehet.
    Ahhoz át kell menni a bányavölgybe és onnan tudsz csak teleportálni :/
    A két helyszín között nem lehet teleportálni...
    De ha nem jó, valaki úgyis kijavít x)
  • Quantumleap
    Aham. Szóval ez ilyen beépített extra. Én azt hittem, hogy a játék végén lesz hozzátoldva valami, nem a negyedénél. (Amúgy a síma Gothic 2-vel akartam volna játszani, de ahhoz, ha felraktam a magyarítást, nem egészen passzolt, csak ha lefuttattam a második telepítést is, ami NotR-t csinált belőle. Más egyéb magyarításoknál pedig a gép vírust jelzett, felrakni se engedte őket.)
    Amúgy igen, a "Hol vannak az eltűnt emberek?" a magyar cím.
    A másik, amit kérdeznék, hogy ha teleportálni akarok a bányavölgyi Várba Khorinisből, akkor azt kapom, hogy "Túl messze van." Ez mit jelent? El kel mennem egy bizonyos közelségig, hogy oda tudjak térugrani? Ez így elég nagy hülyeség.
  • gyonax
    NotR-ezel és nem tudod mi az a Jarkhendar? :S Így egy kicsit nehéz lesz elmagyarázni.
    Nos röviden:
    a vízmágusok ősi romokat találtak, ahol(a te közreműködéseddel) majd át lehet kelni egy új világba...
    az új földrészen rengeteg új quest van, és néhány Khorinisben kapott questet is itt lehet befejezni(magyarítva még nem játszottam végig, de a quest neve talán: Where are the missing people(Hol vannak az eltűnt emberek)).
    A fősztoriban csak akkor mehetsz tovább, ha a Jarkhendarban lévő questeket megcsináltad.
    A romokhoz tán LEster is el tud vezetni(ebben már nem vagyok biztos), de ha nem, akkor a tevernánál, ha a zsoldosok felé vezető úttal szemben állsz, akkor a bal oldali úton kell elindulni.
  • Quantumleap
    Most gondolom, valami nagyon butát kérdeztem.
    Lényeg:mit kellene tennem következő lépésként?
  • Quantumleap
    Amit írtál, az nekem teljesen új. Ki az a Raven? És hol van és mi az a Jekhandar?
  • Pianista
    és ha megölöd raven-t akkor még beliar karmához is hozzájutsz ami igencsak erős fegyver:D de előbb egy beliar oltárnál aktiválni kell.
  • rosti
    Csak akkor lesz elérhető ez a küldi ,ha már végeztél ravenel,ugyanis csak akkor megy veled el vatrasz ha felváltja egy másik mágus mixir de ő adig nem megy át jekhandarbol mig raven meg nem nyuvad.
  • Quantumleap
    Na, most az Innos szeme küldetésnél vagyok, és van egy újabb gondom. Bennett megreparálta a medált. Vatras azt mondta, hogy vigyek oda egy másik vízmágust, aki helyettesíti. Ha Xardashoz megyek, ő azt mondja, beszéljek, Vatrassal. A Kolostor P betús főnöke (nem jut eszembe a neve) nem mond semmit. Mit kellene csinálnom? Azt hozzáteszem, a Night of the Raven-nel játszom, nem a símával.
  • Pianista
    ahol kapod a küldetést, onnan felmész majd elnézel jobbra és ott van egy torony, ott lesz
  • Quantumleap
    Tehát akkor nem az a torony az, ahol a démon, meg a csontvázak vannak?
  • gyonax
    Ha jól emlékszem, akkor a tábor bejáratánál(ahol a küldetést kaptad) jobbra fordulsz, majd felmész egy kisebb emelkedőn(egy torony felé[vagy inkább rom?, már nem emlékszem...]), és ott lesz a falkavezér.
  • Quantumleap
    Valaki?