Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kész! Kicsit könnyû volt a vége, rejtvényt leszámítva. Ha hamarabb veszem kézbe a leírást akkor a tolvajcéh is tetszett volna, de mire a kezembe került, már mind holtan feküdtek én meg semmit se tanultam tõlük. Köszönöm itt mindenkinek a segítséget.

Hát azért álljunk már meg egy kicsit...
Totya4 a parasztasszonyt írta át polgárasszonyra, amiért szvsz gratula neki, és nem a fõszereplõk nevét módosította. Én fel nem fogom, hogy ez miért okozna a végigjátszásban problémát, soha semmi dolgom nem volt parasztasszonyokkal/polgárnökkel (a játékban 😊.
Szerintem ügyes. <#worship>

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, ott pedig legyőznek a rutinjukkal...

Shaman
ez sztem nagymértékben függ attól is mennyi idõd van játszani.....
aki dolgozik/bnõ stbiek az örül ha egyszer végigviszi,s akkor szeretne teljes játékot játszani...

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Esrohnoil
Mindegyikõtöknek igaza van vhol.
Én személy szerint elõször szeretem mindegyik kaszttal végigvinni úgy, h. teljesen magamtól, a legkisebb segítség nélkül, átélve a karakterem helyzetét. Nem baj ha vmit elszúrok, v. kihagyok, a fõ az újdonság varázs és az élmény. 😊
Utána meg végigviszem úgy h. a legapróbb részletekig megismerjem a játék lehetõségeit. (Na, ehhez kell a leírás.)

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Oké, nem erre gondoltam, de a fõ h. érted. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Shaman
én értelek,meg értem ami mondassz,de valszeg egymás mellett beszélünk el.

Akkor újra. Van ugye egy leírása a bannerben lévõ oldalon a Ravennek,ami sokkal rövidebb,mint az eredeti (G2) leírás!! Magyarul feltételezem,hogy abban csak azok a dolgok szerepelnek amit a kiegészítõ hozott,nem? Mégha azok a játék menete közben is zajlanak.
Tehát,hogy a teljes leírás meglegyen,kell az eredeti G2 leírás+ a Ravenes,nem? (az most tök mind1,hogy a Raven nem utána játszódik,hanem közben bõvül a story)
Az eredeti leírás 41 oldal a Ravenes meg 17,azt ne mondd nekem,hogy az a 17 oldal tartalmazza a teljes játékleírást....

tibor16
Végre! - köszönöm... a fiatalok az utóbbi idõben nekem ugrottak, pedig tényleg a játék javát, ha minél inkább teljesebb lenne az élmény... szeretném ... nna mind1

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Shaman
maximálisan egyetértve tibor16-al.

Nem amiatt kell a végigjátszás,mert nem tudod,mit kéne csinálni,hanem inkább a trükkök,tippek miatt.Hogy bizonyos dolgokat,mondjuk ne a chapter1-ben csináld meg hanem a 2-ben ezért meg azért. Vagy ne öld meg az elsõ részben a rákokat,mert nem tudod még kinyerni a páncéljukat,satöbbi,s ezernyi apróság.
Ezek sokat segíthetnek.

tibor16
ok. A végig játszást meg azért forszírozom, mert nem mindig derülnek ki az összefüggések a sima párbeszédbõl. Ilyenkor hasznos a végigjátszás. Van olyan, hogy pont azzal nem beszélsz akivel kellene, vagy simán eszedbe sem jutna beszélni vele, vagy rossz választ választassz és lezárul a küldi és vele együtt minden olyan is ami azzal kapcsolatos. PL - ha Lord Andrénak véletlen bejelented a tolvajcéhet, ráadásul nem is azzonnal elviszik õket - 1 egész sor hasznos küldit és képességet buksz. Vagy, - valakinek vmit megcsinálsz, nincs odaírva mit is kapsz érte - pl zsoldosoknál a legjobb páncélt csak így kapod meg.. - sorolhatnám... De persze úgy is végig lehet játszani... csak segíteni akarok, fõleg, hogy minél jobb legyen a játék.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Hali, természetesen nem adtam neki annyira más nevet természetesen hogy ne lehessen felismerni, hiszen akkor én honnan ismerem majd fel?

Konkrétan mit csináltam: rákerestem a fordítás file-ban a "parasztasszony" szóra, ezek találatait útneveztem úgy, hogy a név+01, 02, 03.. Polgárnál szintúgy. Férfiaknál érdekes mód mindig a név+01 volt látható, nõknél a 02, így nem volt kérdés melyik melyik többé 😊 Megjegyzem név nélküli parasztasszonyt nehezen találtam...újraindexelés aztán go.
Ami kimaradt tehát nem fog gondot okozni, mert ott a név + az hogy 03. Ha egyszer meglátom nem szabadul 😊

Nekem sokat dobott a hangulaton, megérte átnézni.
tibor16
Nem, én csak azért szóltam, mert ezt írtad "Egy parasztasszony maradt amit még nem tudok micsoda, adtam neki más nevet" - márpedig ha van neve, nem érdemes változtatni rajta, mert valamilyen összefüggésben lehet a többi feladattal bíró játékossal. A nõi beírást meg tudjuk, csak akkora munka volt a fordítás, hogy elviseltük... végül is.. elfért...

Szia, féreolvastad (?), nem a nevesített emberekkel van gond, hanem az általános hasztalan pórnéppel/városlakóval, hogy mindenkit alapból nõnek ítél a fordítás.
Szia, hát mert más játékban az a stratégia erõs elenfélnél hogy vedelem az életerõ italt...gondoltam esetleg itt is... de nem, itt akkor marad hogy rohansz mint a gyöngeõrült, aztán ha kifullad az üldözõd utána iszol valamit 😊
Goruck
Tegnap vittem végig, NAGYON KIRÁLY volt😊😊

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

tibor16
Nos, én "erõltetem" a végigjátszást. De hidd el, ez csak tanács. A magam részérõl pedig nagy ívben ... hogy hogy játszod totya4, végigjátszással vagy anélkül... A játék pedig nem szorul a védelmemre...
Az hogy nevezett parasztoknak más nevet adsz, nem biztos, hogy yó ötlet, de ehhez sincs közöm... tõllem lehet Pityi-Palkó, vagy II. Rákóczi Feri is, csak ne csodálkozz, ha utánna vmilyen küldivel nem boldogulsz, az összefüggések miatt...

Enegem az idegesí, hogy amikor az elsõ fejezetben Xpét szerzési turára ibdulok a piranis és a fekete trollhoz mindig rám esteledik. Ilyenkor Gestarhoz megyek a tábortûz mellé mentek és lemegyek tévét nézni, egy óra mulva vissza megyek és már hajnal van, folytatom az utam.

Esrohnoil
Minek sima szünet? Ott a menü, meg ahol a questeket tudod megnézni, esetleg a karakter tulajdonságait.

Szia, kösz a választ!

Nos, egy fórum mint észrevettem arra jó, hogy az ember felteszi a kérdést, aztán megcsinálja magának 😊

Tehát 1. a virtuális file csak index fájl, kis mérettel, tehát nem szükséges neki külön vinyó 2. átírkáltam a parasztasszonyt, tehát a paraszt most már paraszt, a parasztasszony meg parasztasszony, a polgár/polgárnõvel szintúgy. Szebb így 😊
Egy parasztasszony maradt amit még nem tudok micsoda, adtam neki más nevet ha felbukkan megcsinálom azt is, identifikálom 😊 Nem tudom miért nem elõbb csináltam meg aztán kérdeztem itt a fórumon, dehát öreg hiba.

Kicsit beleolvastam a fórumba látom valaki erõlteti a végigjátszást, nekem errõl az a véleményem hogy az a játék amihez végigjátszás kell az sz@rt se ér.

Pár napja játszom csak, sima "szünet" nincs a játékban? A billentyûk között nem találtam...
Azt sajnos nem.
Ez a gond nálam is.

Sziasztok, gothic 2-nél meg lehet adni valahol hogy a saját virtuális file-ját (virtual file system) hova tegye a progi? Gondolom nem ártana neki ha külön vinyón lenne.

Más. Magyarítás szuper (!), de nem lehetne hogy a férfiak ne parasztasszonyok legyenek?
Esrohnoil
Én is elõszedek néha régi játékokat.
Most pl. Undying-ot. 😄
Hiába az Oblivion szép grafja egyébként, a Gothic egyedi hangulata tényleg ott van a szeren. 😊 Várom már a 3. részét.

Ez meg aztán tényleg totál off topic, de egyre jobban azt érzem (talán nem kizárólag egyedül), hogy a régi 6-7 éves játokok óta csak nagyon kevés tényleg igazán eltalált játék jött ki. Számomra pl. a Starcraft szó hallatán még mindig összeszorul a gyomrom, és a Baldur's Gate-ek is egyre inkább ebbe a státuszba kerülnek, a KotOR Star Forge-os jeleneteit sem fogom tudni jó ideig elfeledni, a Gothic-ok iránti érzéseim pedig gondolom egyértelmûek. 😊 Mostanában meg sorra szerzem az újabbnál újabb game-eket (néha naponta 😊), és mégis képtelen vagyok max 4-5 óránál többet nyomulni velük (bár néhány fps-t ez alatt végig is tudnék tolni<#smile>). Kíváncsi lennék, hogy vajon mások hogy vannak ezzel.
Ez lehet, hogy kicsit off-topic hozzászólás lesz (de ha belegondolunk talán mégsem az<#smile>). Szóval az érdekelne, hogy ki játszott már az Oblivionnal, és mi róla a véleménye? Csak azért mert nekem egy kicsit olyan felemásnak tûnik a játék. Hiszen szép (bár ahhoz hogy erdõben fusson, már nagyon rondára kell butítani, akkor viszont semmit sem látsz), meg van benne sok jól hangzó dolog (pl. ló, vámpírrá válás), meg öszetettebb is (talán), de valahogy nekem nem teljesen "jött át" az egész. Szerintem hangulati szempontból az Oblivion meg a G2 közt ég és föld a különbség (gondolom, egyértelmû, hogy melyik javára<#smile>). Persze lehet, hogy igen maradandó élmény volt a G2 kb. 4-szeri végigtolása (bár hallottam olyanról is aki 30-szor (!!) is kiakasztotta). A kiegé me aztán fõleg! 😊
Esrohnoil
Egyszerûbben fogalmazva a G2 is egy külön játék, meg a kieg is, csak sok a fõszálon bennük a közös vonás. 😊

Esrohnoil
Nem érted még mindig látom...
A kieggel együtt egy teljesen új játékot kapsz, ami jóval több a sima G2-nél, de nem azután, hanem közben bõvül a történet.
Tekintsd úgy h. a sima G2 a Night of the Raven csupaszított változata. A kieggel együtt teljes a történet, és valószínû a határidõ miatt adták ki csonkán a játékot.

Shaman
ööö most a banneren lévõ linkben párhuzamosan van 2 leírás,vagy hogy is van ez?
Mert ugye van egy végigjátszás link (gondolom az eredeti Gothic 2) illetve van egy Die Nacht des Raben link. Ezen a linken csak a plussz küldetések vannak,szal párhuzamosan kell a 2 leírással tolni,vagy hogy van ez?

van a város közelében constantino nak a listájához kell ha minden igaz

Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb

itt:
http://www.worldofgothic.com/gothic2/?go=g2addonkarten
Persze 2. szinten szinte lehetetlen ragadozófüvet találni, esetleg 2. fejezet? 😊

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, ott pedig legyőznek a rutinjukkal...

Hali srácok! Megtudnátok mondani, hogy 2. szinten hol találok Ragadozófüvet?
Jogos, valóban azt írja. Neked volt igazad.
Lehet, hogy hasonlóan Leehez, csak 90% felett tanít...

Hagenrõl itt találtam infot:

http://faqs.ign.com/articles/529/529105p1.html

Keress rá a "hagen can train" szókapcsolatra és ott lesz. Lehet, hogy bug, de lehet h bizonyos körülménynek miatt nem teszi. Van itt olyan, akinek sikerült?

Esrohnoil
Lord Hagen nem is tud kardozni. 😉

És az honnan van, hogy Lord Hagen tanít bármit is? Engem nagyon érdekelne, speciel még engem sem tanított semmire... Ez most bug? <#awink>

Aha, tényleg, köszi!

Takanohana
Jé! Girionnak is ott kellene állnia Cedric közelében. De ne is törõdj velük. Menj át a 4. fejezetbe, a Bányavölgyben mindjárt az elején van pár sárkányvadász, az egyik némi piáért cserébe megtanít 100%-ig kardozni. (TP-ért persze).

Kieg nélküli g2, paladin vagyok, 3 chapter vége, vagyis már szinte mindent megcsináltam. És Girion nincs sehol; a kintieket meg Cedric nézi. És Hagenre kattintva csak egy END opció látható:-(

Shaman
k köc

Esrohnoil
Ne tedd fel, mert nem kompatibilis a kieggel.

Shaman
aham köszi,s akkor ahogy lentebb is írták,ne tegyem fel a magyarítást,mert úgy nem megy ugye?

Esrohnoil
Még annyit h. a kieghez új játékot kell kezdened.

Botond
Rengeteg dolgot változtat. Nem folytatás,hanem beleszövõdik a játékmenetbe.
Shaman
öö a kieg valamit változtat a játék közben is (új questek,vagy ilyesmi),vagy annyi,hogy ahol vége volt a gothic 2-nek ott most nincs vége,hanem megy tovább a gamma?

Takanohana
Elõször is Gothic 2, vagy kiegészítõ? Másodszor, milyen kasztba tartozol? Szerintem Lord Hagen csak lovagokat tanít. Harmadszor, melyik fejezet? Girion egész addig, míg a hajókázáshoz nem készülsz, Hagen háza elõtt a kertben nézi a lovagok gyakorlatozását. A hajós részben viszont leballag a hajóhoz, mert õ is jön velünk.

Sõt Girion-t se találom, valahol Hagen közelében kéne lennie, nem?

Duzsuki
Igen van.
Látom értetlen vagy ezért iderakom a Linket.

Esrohnoil
Figyi, nem tom hány éves vagy, de olvasd már el végre amit neked írnak!

Van valaki?
Botond
Ott a link a banner alatt,és már mondták is.
Nem találok sehol. Vagy még nincs is?
A Raven-hez tud valaki leírást??