Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miért van az, hogy a 3-4 részben Lord Hagen nem tanít semmit, pedig a leírásban 90ig tudna? Bug, vagy valamikor elvertem és már elfelejtettem volna?

tibor16
szembesül a jóóó öreg Gothic a kor követelményeivel

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Broafka
mivel ez egy szerepjáték, aminek a legnagyobb része abból áll inkább (meg úgy szerzel xp-t) johy pofázol, mondjuk úgy hogy a játék 1/3-a beszéd
karakter fix: ismeretlen nevû, pici lófarkas hajú torzképû 😛 csávó

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Fido4life
hm..és csak 1 fõszereõplõ van ?

I.C.ram
- nem
- vannak
Fido4life
Cásztok ! Most szerzem meg a játék második részét, addig is lenne néhány kérdésem:
- Lehet benne karaktert csinálni ? (nem, alak, stb..)
- Vannak benne beszélõs és kardozós részek is ?

Tyûû vazz, ezt így fordították? <#circling>
Én úgy tudom (és úgy is tapasztaltam), hogy nem megy a fordítás a kieggel.

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, ott pedig legyőznek a rutinjukkal...

Shaman
Hali

Anno párszor végigtoltam a Gothic 2-t,de most szereztem be a Kieget (Hollók éjszakája).

Kérdésem,ha a Gothic 2-re felrakom a magyarítást,az okoz bármi gondot a kiegnél? vagy ahogy vége az eredetinek,s a kieg folytatódna onnantól angol lesz,vagy hogy is van ez?

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Nem vagy te egy kicsit türelmetlen???<#ejnye1><#banplz>

Yang: Skandi- senior shao wari

Esrohnoil
Banner alatt kattints az "ITT"-re!

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Nem tud valaki a Raven-hez leírást?
Jó lenne!
Tud valaki a Night of the Raven-hez leírást??,
rendben, köszi szépen a tippeket, még rágódom rajta egy ideig 😛
Hááát, pedig ez akkor is csak rendszerhiba, ugyebár.
Esetleg nézz szét az oprendszered környékén is, nem sérült-e vlmi...
Tehát hogy egyértelmû legyen, nincs az gothic.ini fájlban olyan kapcsoló, ami elhárítja az általad vázolt hibát.
Én három lehetõséget látnék:

1. Gothic reinstall (megvolt)
2. Oprendszer újrahúzás (nyílván p*csölõs meló)
3. Vlmi hardver hiba (ennek kicsi az esélye, esetleg merevlemezhiba)

Javaslom várj egy napot, hátha vlki csipõbõl vágja a megoldát, aztán jöhet a 2, 3 pont...

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, ott pedig legyőznek a rutinjukkal...

Már jópárszor próbáltam elinditani, és a 'Error on initializing virtual file system' felirat után kjöna Microsoft Imádott(!) felirata is:
'A(z) Gothic II hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük'
A helyzet az, hogy már újra is van telepítve a játék, letöröltem(uninstall), aztán visszaraktam(install), visszamásoltam megint a crack file-t, és megpróbáltam elinditani, de nem ment, a fenti feliratok miatt. <#szomoru1>
A Gothic 2 saját Virtual file systemet használ, amely független az operációs rendszer virtuális memóriarendszerétõl. Ezért van az, hogy ha lefagy a játék (néha 😊, akkor 5 percig építgeti újra a rendszerét.

Javaslom próbálgasd még néhányszor indítgatni, ha nem segít, akkor mentsd le a saves könyvtárad, telepítsd újra, aztán másold vissza a saves-t.

Botond
kevés a hely a vinyón,nem tud elég nagyot swappolni?
Hahó, elakartam inditani a G2-t, de egyszer csak ezt írja ki: 'Error on initializing virtual file system

Most akkor meg mi van? <#wow1>
Ehhh... 😊
Másnapos vagyok.

Duzsuki
Nem írtad el ugy volt jó. 😊

Elírtam a neved.

Duzsuki
zerosdfd igen igazad van csapter 2-ben már nem nagy szám. Nem azért, de én mágusként is kinyirtam csapter 1 ben és csak 15-20 volt az erõm, már nem emlékszem és csak kétkezes bot volt nálam, igaz vagy 20 percig vertem.
Egyébként csapter 1-ben minden szabadban levõ lényt le lehet verni közelharcos karakterrel. Aki igazán mazohista az megpróbálkozhat az árnyékharcosokkal, ki lehet öket csalogatni egyesével és ha nagyon ügyes vagy még leverni is sikerül. Nekem ez kb. 15 visszatöltés árán jött össze.

Duzsuki
Mért kérsz elnézést?

Bocsi; Dzsuki.

Jó az, bár erre mondta Duzsuki kollega, hogy elsõ (1) szinten is le lehet nyomni a fekete trollt. Csak marha sokáig tart...

Ja, bocs a félreértésért: Chapter 2, level 14. Akkor nem is olyan nagy szám, mi?

tibor16
A démon kiválóan gyílkolható a félelem tekercs segítségével. Még csak nem is védekezik...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

A snapperek még hagyján, azokat lenyomja a vadász koma, de a lurkereket, meg a négy vérlegyet hogy nyomtad le a fekete trollhoz vezetõ úton?
Esetleg chapter 2, 2. szint helyett? Illetve a 88-as erõ sem passzol a képbe...

Paladin leszek majd, úgyhogy akkor hagyom ezt a rúnát. Ha a "ragadozó" a snapper (angolul játszom) akkor egyenként kicsalom õket és a lényeg, hogy én üssem az elsõt. Mondjuk 88as erõm van kínzóbaltával. Orc warrior, Shadowbeast, Dragon Snapper is megvolt már.
Úgy tûnik, hogy mindegyik szörnyre ki lehet találni vmilyen nyerõ kombinációt. Szóval nekem inkább rejtvény jellegû ez a harc, vagyis ki kell találni az "ai-t" a támadásuk mögött. Mondjuk a Demon-ra még nincs ötletem.

Duzsuki
Az elég jó tényleg, de már az elsõ szinten le lehet nyomni ha valaki nagyon akarja csak nagyon sok idõbe telik.
Abban a ládában egy runakõ van amit csak mágus tanoncként tudsz csak megszerezni ha az akarsz lenni akkor késõbb még jársz ott. Más típusú karaktarrel csak dísz a játékban.
A ragadozókkal mit csináltál 2. szinten?

Lenyomtam a fekete trollt 2. szinten! Az elég jó nem? Viszont jobbra tõle van egy függõhíd, onnan lemegyek egy barlangba aminek a végén van egy láda egy nagy terem közepén, szélén kék fényekkel körben. És nincs hozzá kulcsom. Valaki tudja, hogy érdemes -e egyáltalán kinyitni vagy nincs benne semmi érdekes.
Én amúgy elsõre játszom és egyetértek azokkal, akik szerint érdemes "benézni a lapulevél alá". Mondjuk a magyar végijátszásból elég sok melléküldetés hiányzik vö 200+ oldalas IGN FAQ. De azért gratula annak, aki megcsinálta

Esrohnoil
Én már régóta játszom a 2. résszel, de még egyszer sem vittem végig. <#idiota>
Viszont nemrég újra nekiálltam az elsõ résznek, és nem leírás alapján, hanem tényleg megpróbálok úgy játszani ahogy a fõhõs tenne az addott helyzetben. Aki jó velem annak segítek, aki átvág, azt megbosszulom. Minden apró sérelmet megjegyzek, és ha elég erõs leszek, jöhet a payback-time. 😄
...aztán ugyanezzel a módszerrel nekikezdek a 2. résznek kiegestül. 😊 Lehet h. durva, meg egy halom xp-tõl elesek így, de kíváncsi vagyok hogy alakulnak a dolgok. (Közben buzgón imádkozom Adanos-hoz nehogy vmi bug miatt egy fontosabb karaktert meg kelljen ölni. <#vigyor3>)

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Najóvan Tibi, azért ne essünk át a ló másik oldalára sem, azért a degradálás sem ide illõ kifejezés volt... <#integet2>
De azért ha megjelenik a Gothic 3, nem azzal fogom kezdeni, hogy minden apró részletet végigpróbálgassam, hanem hogy minél elöbb átfogó képet kapjak a játékról, és ezáltal rém okosakat írhassak a fórumba... <#nyes>
Szóval szvsz így van ez rendjén, elöszörre kapkodunk, aztán meg ráérzünk az ízére, és ez így helyes.

tibor16
ehhh- nem azért mondtam... bocs, ha úgy olvasható - tudod mit tényleg, nem kellene ekkora vehemenciával gyõzködni senkit, - igazad van - sajnálom

tibor16
Még annyit, a végigjátszás a banner alatt, nem csupán dísz, - de tényleg... Higyjétek már el, tényleg a legteljesebb jóindulattal mondom, olvasgatni kellene. A játék kínálta lehetõségek legalább a felébõl kimarad aki úgy gondolja, hogy nem lövi le vele a poént. Ezzel nem elveszti, hanem megszerzi magának a lehetõséget mindenre. A másik, van bizonyos vonalvezetése a játéknak, de a szabadsága legalább annyit nyom a latba. Azzal nem ront el senki semmit, ha elolvassa a megoldásokat a feladatokra. Elvergõdik a helysznre, megtalálja és legyõzi a delikvenst, vagy megoldja a szitut, újjabb feladatok tömkelegébe szalad bele. Ha pl nem jól válaszol vkinek, egy egész játékrész eshet ki. Ilyen pl a tolvajcéh..
nna mind1, - tényleg a legjobb jóakarással mondom, olvasni kell a végigjátszást, de ha nem akkor nagyon figyelni kell a párbeszédekre és piszkosul követni a feladat naplót, mert a játék szövevényes ...

Elsõ játszásra én nem néztem be a levelek alá, hanem kiváncsi voltam, hogy mi a vége...
Majd másodszorra-harmadszorra már finomabban csinálja az ember, ezért még nem kell senkit degradálni, szerintem.

tibor16
Igen, én is észrevettem, hogy az ujjonnan játszók nem "ízelgetik" a játékot. pedig a pl 11 szint semmire se elég, és már a 4. szintet kérdezi. Az a millió feladat gondolom, meg kimaradt. Pedig az a sava borsa, ott jönnek elõ a G2 kalandjai. Amikor spec játszom, még a lapulevél alá is benézek, mert érdemes. Amit olvasok, meg mintha arról szólna - gyerünk - legyen már vége. Persze, mindenki úgy játszik, ahogy teccik, - csak kissé fájlalom, hogy ezzel a tempóval, olyan mintha jeepel vadászna vki. Igen, az meg kétséges, hogy így a sárkányok ellen, vagykomolyabb ellenfél ellen mi lesz. Gondolom, aki így játsza, az kikerüli õket, így aztán az extrákból, amivel a manát erõt, ügyit lehetne növelni - nem részesül. Minden fejezettel komolyabbak a feladatok, erõsebbek az ellenfelek, egyre kevésbé lehet trükkökkel boldogulni. Akkor jön az, hogy ilyen meg olyan a játék. Lehet elkalandoztam, de a 3. résznél már alig volt ork a terepen nállam, másról ne is beszéljünk.... (tényleg uborkaszezon van a játékpiacon...)

Spartus a sima Gothic 2-vel nyomja, de a 11. szint még ebben is nagyon karcsú, 20 alatt szerintem se akarj sárkányokat gyilkolászni. És nem a sárkányok megölése a nehéz, hanem eljutni hozzájuk...
Szerintem is járd be teljesen Khorinist, szerezz meg minden XP-t, aztán bányavölgyben hasonlóan. Utánna sárkányok.
Elvileg ekkorra már 20-25. szint körül kell járnod, és jóval 100 feletti elsõdleges képességgel. (Erõ, vagy ügyesség)

Hovarohansz? Csak szépen lassan minden xp-pontot kicsikarva a játékból. Itt már min a duplája kell,h. legyél. Adonban meg akár több is

Yang: Skandi- senior shao wari

Hányas szinten kezdjek bele a 4. Fejezetbe?? Most 11. szintû vok, paladin. Ha megszereztem a lovagikardomat (tehát megvettem) utána már indulhatok is, vagy még tápoljam magam??
tibor16
Ha a sima G2-õvel jáccol, akkor Brutus a várban, maax 75-ig, a bányavölgyben, - vagy fizetsz neki 200 aranyat, vagy megkeresed Den hulláját. Arra már nem emléxem az Addonban is így van-e, de vszínû igen. Még ha nem használtad, ott van az erõ lötty készítés megtanulásának a lehetõsége is. De mindez benne van a végigjátszásban, érdemes lenne nézegetni...

Az a kérdésem, hogy ha Torlof nem hajlandó fejleszteni merthogy Militia vagyok, akkor, hogyan lehet 60 fölé vinni az erõt az elsõ 2 fejezetben? Carl 30ig bírja, Brutus meg 60ig, ugye...
És aztán mire jók ezek a kristályok meg kövek meg szén?
Viszont már levertem egy orkot 11es szinten!

Aszondjak hogy szeptember-oktober kornyeke.
Broafka
arra várhatsz, elméletileg már októberben megjelent 😛
gyakorlatilag, sztem még egy félévet vagy évet várnunk kell rá

Esrohnoil
Jól kiszúrtál velem... elkapott a Gothic-feeling megint. 😉
Mindjárt el is kezdem az elsõt újra és mire a kieges 2. végére érek, talán meg is jelenik a 3. rész. 😊

Broafka
lábáról nem is beszélva, kicsit a földben van 😊
az elsõ részben csak az ugrás a poén 😄

Ez Gothic 1.
Kicsit ég a keze

ok, köszi
Broafka
templomnál
ha bemész a városba, menj egyenesen míg szembe nem kerülsz a kováccsal, majd fordulj jobbra, egyenesen és ott szónokol