Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia, elvileg chapter 1-re van tervezve, és így végig is lehet nyomni.

Ha picit bátrabb vagy, akkor elõtte szerzel egy jobb páncélt átmenve a chapter 2-be, és a bányavölgybe. Így lehet közepes zsoldos páncélod, nehéz milícia páncélod, vagy rákpáncélod. Ez utóbbiak egyenlõ; 70 -es védelmet adnak.

A harmadik - már-már merész - megoldás, hogy az addonba való átmenetel elõtt megszerzed a lovagi, vagy a sárkányvadász páncélokat (nyílván kaszttól függõen), ezek szintén egyezõ; 100-as védelmet adnak. Mágusként ez a lehetõség nem müxik; õk csak késõbb kapják meg a csodapáncéljukat, nekik marad a rákpáncél.

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, ott pedig legyőznek a rutinjukkal...

Shaman
hy újra.

Kérdésem még áll.melyik chapterben érdemes belekezdeni az új addonos földrészbe? Ha jól tom ott orkok is vannak,tehát chaper 1 kissé gyenge lenne...

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Esrohnoil
Én is megvettem eredetiben Alap G2 + kieg-et. Sztem ennyit megér. Ráadásul nem kell annyit szórakozni. Nálam még egyszer sem fagyott meg, pedig nem mai darab a gépem...

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

De én úgy emlékszem 1.31-es.
Azért köszi. Remélem valaki majd segít. Nagyon szeretnék már vele játszani. A menü már nem jön be. Elötte elhal az egész.
tibor16
Azért, ha felhívod a játékot, a menü kezdõ képernyõjén alul ott van ám, hogy milyen a verzió.. Csak azért mert ha az addonhoz van igazítva és nem kell pecselni, akkor magasabb verziójú kell legyen...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Hát ehhez nemtok hozzászólni... mert goldos.. Nekem még a régi van meg, sõtt amikor felraktam - kimentettem a könyvtárat, mert úgy is - újratelepítés nélkül is lehet vele játszani. Sztem van itt olyan aki otthon van ebben a problémában.... csak válaszolnak elõbb-utóbb...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Kösz hogy segítesz. Én úgy olvastam hogy az angol nyelvû verzió alpból 1.31-es. Nekem angol van ezért a 1.31.eng.drunk.nocd-t szedtem le. Amúgy ez a Gold-os verzió van meg de én csak a sima játékot raktam fel mert a magyarosítás csak avval megy. Ha fent van a kiegészítõ akkor lefagy magyarosítás után.Az a crack ami hozzá volt az csak akkor jó ha fent van a kiegészítés is.
tibor16
A verzió és a "nemzetisége" stimmel a játéknak és a "patch"-nek? -mert ebbõl jött ki vagy nyolc féle. Az új verzióval (gold edition) nem vagyok tisztába, de a régit öléggé bonyolult volt pecselni stb... . Úgy hogy elõször is kellene milyen verziód van, mi az ami meg van pecs, aztán utánna kellene nézni - ha nem a most kiadottal próbálkozol - hogy hogy is megy ez. Többször is le lett írva itt a fórumban. Megnézem én is, ha válaszoltál... Ha új verziód van, akkor meg nem tudom - más kell hogy segítsen...

Csá!
Letöltöttem a cracket,de nem indul el vele a játék. Tölt egy darabig, utána kiírja azt hogy"please wait...loading" és kész. Meghal. Tudja valaki hogy miért van ez?
Colcsiweb
Shaman,találtam angol add on-t a hubon,az elvileg kéne menjen az én alapommal,nem?vagy abbol is van több verzió?

Azt mondják, a férfiak állandóan a szexre gondolnak. Ez nem igaz, sokszor jut eszükbe a sör is.

Shaman
tudtommal semmi...
néha kell is,hogy menjen az idõ,példul mikor a narkót szállítod,s várni kell az eladásra..

Van vhol arról statisztika, hogy mennyi az átlag végigjátszási idõ? Gothic 2, addon nélkül; és nem a valós idõ érdekel hanem a játékon belül hány "nap" telik el. Mert ugye sokan lefekszenek aludni, ami ugyan "egészséges", de közben meg megy az idõ, aminek meg nem tudom milyen rossz hatása lehet.

tibor16
Pl: itt

Csá!
Segítség kellene. Sehol nem találok cracket a gothic2-höz. Tudnátok segíteni. Kösz.
Shaman
:-)) ezt viccnek szántad?
ismerem az oldalt,sõt sokat nézem is,de igazából a sima G2-re jó. Ugyan benne vannak a raven-es questek is,de az én kérdéseimre nem ad választ....mind1.

Colcsiweb
én is találtam neked valamit,hátha segit,
http://beam.to/gothic2.hu

Azt mondják, a férfiak állandóan a szexre gondolnak. Ez nem igaz, sokszor jut eszükbe a sör is.

Colcsiweb
itt már voltam,nem jön be az oldal,ahonnan azt a batch filet kéne leszedniés a patcheket leszedtem,de nem tok velük mit kezdeni

Shaman
egyébként találtam neked egy leírást hátha segít:

olvasd el,pont arra van akinek angol G2 van,s német addont tesz fel

Shaman
kérdés:
mikor érdemes átmenni az "új" részre Jharkendarba? Chaper 1,2,3,4,5,6?vagy többször?
(itt tényleg az érdemesre gondolok,lévén gondolom chapter 1-ben át lehet menni,de mondjuk mit csinálsz az orkokkal?)

Colcsiweb
jah,avval én is jártam úgy,szoval akkor a tiedet lazán fel lehet rakni az enyémhez képest.

Shaman
Shaman
install G2 aztán install addon (automatikusan felismeri hova van installálva a g2. Aztán a G2 crack könyvtárában van 2 exe meg 2 dll. Itt egy kis gondban voltam,mert asszem csak az exet írta felül a dll-t csak úgy odamásolta,de ettõl függetlenül müködik,fut a játék. Eddig eccer fagyott (olyan 5 óra játékidõ alatt),de ezt a régi G2 is eljátszotta néha.

Colcsiweb
ok,a tieddel is kelett bibelõdni?patchek meg ilyesmi?vagy csak rányomtad az alapra?

Shaman
öööööö
Nekem nem tud a gép egész nap menni,mert asszony megölne,de majd priviben megbesz.,mert ez off itt picit...
(jelenleg melóhelyen vagyok,majd otthonról,holnap,illetve ma)

Colcsiweb
Shaman,nem osztod meg e tiedet dc-? 1-2 nap alatt leszedném,

Shaman
jah tapasztalom azért,hogy máshogy mennek a dolgok...bizonyos lények/ellenfelek is erõsödtek ám...
Meg is hökkentem párszor.Mikor Korinisba érve nah mondom elkísértetem magam a kocsmáig Laressel,hadd kapjan az ingyen expet,s meg se moccant a helyérõl:-ppp
Vagy a legelején mikor keményen készültem a 3 bandita ellen,erre Cavarlon levágta mindet :-pp

Shaman
okka én majd a dvd-t veszem meg amin G1,G2,G2Addon meg G3 lesz egyben :-pp

tibor16
Hát azért figyelj oda, mert a fegyverek sem úgy és azzal mûködnek mint a sima G2-ben. Arról nem is beszélve, hogy itt egy sima Orkot is elég kacifántos az elsõ questekben lecsapni, a tulajdonságok max-a is akár többszörös is lehet.

Hidd el, hogy nekem is csak a "legfontosabb" gamékra telik.
De ezt meg kellet vennem mert Gothic-függõ vagyok.

Mert a bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad. Istentől embertől ne várjon irgalmat! Ezernyi áldozat most sírjából felmutat, gyilkos és áruló, szent földben nem nyughat!

Colcsiweb
a C-re,program filesba,Jowood/Gothic2,de arra hiába megyek rá,mert nem aktiválodik a tovább gomb

Shaman
logikusan ahova a G2-t installáltad,nem?

Shaman
gratta!
én csak azokat a gammákat szoktam megvenni,amit mondjuk neten tolsz,s azonosít,s cd-kulcs kell hozzá....diablo,counter-strike,wow,stbi.
Persze megvennék szívesen mindent legitben ha nem lenne nálunk olyan szar a fizetés/árak arány..C

Colcsiweb
De amikor elinditom azt a német patchet,milyen célkönyvtárat adjak meg neki?

Shaman
mét nem az angolt szedted le....
bár én nem onnan töltök,de asszem példul a wanadoo-n fennt van a gold edition amiben a g2+raven van angolul...

Az "angol" gothicot kell egy patch-el németesíteni. fölrakni a német addont, aztán vissza angolsítani egy másik patch-el (ha kell).

De fölösleges vele szarozni, mert 7-rugó körül meg lehet venni addonostul.
én is "hegesztgettem" egy darabig aztán itt akadt,a másik helyen ledobott,
és hirtelen felindulásból megvettem.

Mert a bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad. Istentől embertől ne várjon irgalmat! Ezernyi áldozat most sírjából felmutat, gyilkos és áruló, szent földben nem nyughat!

Colcsiweb
a world of gothic-on azt irja,hogy rá lehet tenni a német addont az angol alapra,csak kell hozzá egy batch file,
de azt meg sehogysem tudtam letölteni,nem jön be az oldal.

Shaman
nem lehet,hogy nyelvi eltérés van? ez asszem verziószámban is eltér.

Gondolom a német G2-re német addont lehet tenni az angol G2-re meg angol addont,nem?

Colcsiweb
Hát én kutya legyek,ha értem hogy mit kell evvel a patchel buherálni.Nekem egyfeszt az a német hablaty jön be,hogy adjam meg neki az utat,a patchet meg nemtom hogy inditjátok,nálam start menü/futtatásbol nem indul,ha meg ráklikkelek,akkor megint deutshe hablaty.

Broafka
teljesen normális, mondjuk a bugok nem 😊
de bug nélkül act2-tõl is simán végig lehet vinni... tényleg simán, fõleg ha megvan a játék legjobb fegyvere: Beliar's Claw (Beliar karma) azzal gyakorlatilag verhetetlen vagy...

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Shaman
oks köc.

mivel varázsló leszek annyira nem akarom afegyvereket megtanulni,de chapter 1-2ben még hasznos nagyon a nyílpuska,hogy spórolj a manával...

Esrohnoil
Töb xp, de itt nem 100 a tulajdonságok maximuma és a fegyverek tulajdonságigénye is nagyobb, ill. több pontba kerül megtanulni magasabb szinten a dolgokat.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Shaman
jeh és ehhez kapcsolódva,mivel gondolom hosszabb a játék,több a lény,több ez exp,így több szintet is lépek,nem?
Mert ha így van,akkor lehet megoldom a dex60-at,bár ugye mágusként inkább majd manára kell spórolni,de anno is kis trükközéssel,gyürük,italok megoldottam a dex40-et,hogy ne kelljen sokat azért rááldozni.
Jah és még egy uccsó kérdés,a kiegben is benne van-e a bányavölgyi vár bejárati bug...bár nemtom bug volt-e. hogy odacsaltál 20 millió orkot,s ha a rúdon álltál nem támadtak,s te nyugodtan lelövöldözhetted öket,s így már chapter 2-ben leírthattad a vár környéki orkokat.... (ugye chapter 4-ben újraszülettek,szal végül is ez dupla exp,mert azé chapter 2-ben nem egyzserü csak úgy megölni még õket..

Shaman
Nah belevágtam végre a G2+Ravenbe
(hozzáteszem anno 2-szer végigtoltam a sima G2-t)
Kicsit furcsa..
Kérdésem lehet,hogy picit komplikált lesz,de talán érthetõ:
Szóval ööö a végigjátszásba milyen mértékben van beleszõve a Raven? Értem ezallatt,hogy az elején tök ugyanazokat a questeket csinálgatom,mint anno a 2-ben,persze vak nem vagyok,látom az új NPC-ket,illetve vettem fel ilyen "eltünnek a városlakók" vagy milyen küldit,meg belépés a víz mágusokhoz. Inkább úgy értem a kérdést,hogy ha csak a régi dolgokat csinálom meg továbbenged a játék,vagy bele van szöve,hogy az "új" questeket is meg KELL csinálni,különben a fõszál se megy tovább?
Persze mivel a kieg miatt játszom újra természetesen eszem ágában sincs õket kihagyni,ez csak egy kérdés volt.

Tapasztalat: 3. végigjátszás lévén (ugye kétszer az eredetit),szinte egybõl rohanok a piramis felé,ahol a híd elõtt van a chapter 1 legjobb nyílpuska balra egy dombon,hogy majd azzal írtsak (mágus akarok lenni,de chapter 1-ben nem éri meg varázsolni,kevés a mana,legalábbi ez volt anno a tapasztalat). Szal futok a nyílpuskáért,meg is van csak kissé ledöbbentem,mert míg régen 40 dex kellett,s 55-t sebzett,most 60 dex kell,s 90-et sebez...CC ennyit leendõ mágusként nem nagyon szánnék dexre,de akkor mi a búbánattal irtsak chapter 1-ben? :-pp

Meg van az adon!!!!!!!!!<#wink>
205 az erõm, 200 az ügyeségem!!!!! Mûködnek a búgjaim.
Marvinmódan szétnézetm az Adon páján. Holvannak az Aligátorok és a Párducok???
Mért van mindenhol ennyi kalóz?!
Meg már az elsõ fejezetben megtudom venni a legjobb fegyvert(200zat sebzõ balta és a sárkányölõ számszer íj) ez normális?

Ezt a dulázást hogy csináltam?

1. felrak gothic 2
2. n‚met 1.30-as peccset ·gy ind·tjuk: Gothic2_130_de.exe /X
3. csak a gothic2.exe-t kirakjuk a gothic 2/system k”nyvt rba a r‚gire
4. felinstall ljuk ezt a kieget
5. r tesszk a 2.6-os peccst (az exe-t, nem a krekket)
6. r a krekket (ez egy rar)
7. az angolos·t s modot is feltehetjk, ha kell

1. felrak gothic 2
2. német 1.30-as peccset így indítjuk: Gothic2_130_de.exe /X
3. csak a gothic2.exe-t kirakjuk a gothic 2/system könyvtarba a régire
4. felinstall ljuk ezt a kieget
5. rátesszük a 2.6-os peccst (az exe-t, nem a krekket)
6. rá a krekket (ez egy rar)
7. az angolosít s modot is feltehetjük, ha kell

TELEPÍTÉS KÖZBEN A NETRÕL SZEDD LE A GÉPET HA SP2-ES WINDOWSOD VAN.

Colcsiweb
Ahoj cimbik!A sima Gothic 2-õt már végigtoltam mindhárom kaszttal és most nekiugranék a kiegnek,csak az a baj,hogy nem tom felrakni,vmit kiir németül,hogy adjam meg neki az utat,meg a verziórol nemtommit.A DC-röl cibáltam le,az alapot is,meg a kieget is(1.31).Valami ötlet?

Szia, egész pontosan a valójában hímnemû "parasztasszonyokat" parasztra (a nõnemû parasztasszony maradt parasztasszony), a hímnemû "polgárnõ"-ket meg polgárra (a nõnemû maradt polgárnõ). Nem volt nagy dolog amúgy. Közbe találtam egy parasztasszony03-at 😊 Tény hogy ez se nõ. Viszont nem is normál paraszt, mert rákattintva csak simán panaszkodott két sort. Ez a fazon az elsõ fejezetben az átjáró elõtt van, annál a gazdánál aki nem engedi hogy balthasar legeltethessen. Ha találok még egyet, akkor talán jobban el tudom dönteni hogy õkelme micsoda. pl. "elégedetlen paraszt"? De nem nõ, az tuti.
Cairass
Hy!

Ha felteszem a magyarosítást az eredeti játékra, akkor miért nem írja ki a dialógusokat, mint angol verzióban???

AMD Athlon X2 5200+ (2.7 GHz) CPU I M61 PME-S2 M.Board I DDR2 800 MHz Kingston RAM I GeForce 9600 GSO Extreme 384MB VGA I 160GB Maxtor HDD I Pioneer DVD-RW I XP SP3 I