Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

watto
kérdés: íjal hogy tok lõni?kifeszíteni ha kattintok és lõni?

. . , -cske készen van a ☺ -cske.

Általában ha valami nagyon lehetetlen dolgot kérnek, megvan a kerülõútja <#smile>

Ezért (is) kedvelem ezt a játékot, a nagy szabadságfoka miatt <#szeret>
Ha kimégy a városból a világítótorony irányában, a kapu után rögtön balra a völgyben van egy barlang néhány banditával. Asszem ott van egy elhagyott ork fegyver, azt elviszed a kovácshoz és el lesz ájulva, hogy mekkora harcos vagy <#nyes>
Esrohnoil
Nálam az "A" kezd kihagyni néha. Ez most azt jelenti h. túl sokat oldalaztam balra? 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Na neee... ez súlyos, bár tuti fake. 😄D

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Nekem a pause' hiányzik!

Mert a bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad. Istentől embertől ne várjon irgalmat! Ezernyi áldozat most sírjából felmutat, gyilkos és áruló, szent földben nem nyughat!

JUjjjj!!!!!!!!

Az Unreal-lel én is játszottam!
Lehet, hogy nálam késõbb jelentkezik?

Mert a bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad. Istentől embertől ne várjon irgalmat! Ezernyi áldozat most sírjából felmutat, gyilkos és áruló, szent földben nem nyughat!

Broafka
van egy íjász a piactéren (most nem jut eszembe a neve, majd valaki kiegészít) õ olyan 30 vagy 50 aranyért simán elvisz téged az orkhoz, és ha ügyesek vagytok akkor leszedi
amúgy meg, egy kis meggyõzéssel, a kovácsot is lelehet beszélni az orkfegyverrõl, de érdemes megcsinálni sztem

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Broafka
jeee, kövezés 😄
nem, igazad van, de mondjuk ha egy olyan állat játszik vele, mint mondjuk ebben a videóban (én csak úgy hívom: Destroyer Kid), akkor jó nehéz dolgod lesz a játékban (Az Esc betûrõl már nem is beszélve 😛)

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Mindíg úgy csinálj mint az életben!!!!!!
Ha a helyzet úgy kívánja legyél kemény, ha kell menj le "kutyába"!
("miden nõnél van jobb nõ, minden bajnok legyõzhetõ, minden hiány pótolható")
Ne felejtsd el ha valaki jót tett veled, de azt sem ha valaki rosszat.
És mindíg figyelj oda arra, hogy olyan legyen a karaktered amilyen te lennél, ha
belecsöppennél abba a világba!

Ez az én véleményem.
(lehet, hogy tényleg beleélem magam?)

Ha õrült vagyok, dobjatok rám követ!

watto
má van😊De a legelején tartottam😛

. . , -cske készen van a &#9786; -cske.

Nincs fegyvered? Azt hogy a fenébe csináltad?

watto
kössz

beam.to/gothic2.hu

végigjászás.

De szerintem csak akkor néz rá a végigjászásra, ha végképp elekadtál.
Egyébként elrontod, a játék élményt.

watto
Hy...Nem tudná valaki elmondani hogy lehet pénzt,fegyvert,ruhát szerezni mer mikor olgozniakarok képtelen feladatokat adnak pl.:Öljek meg egy orkot és adjam oda a fegyverét...Ja csak az a baj hogy még egy farkast se tudok megsebezni mert nincs fegyverem...valaki help...

Esrohnoil
Igen, de a próbálkozások miatt van összevágva asszem 7 darabból...
Van egy olyan verzió is ott ami 14 perc körüli és egy darab, azaz nincs összevágva, meg betöltés sincs közben. Az sem semmi szerintem.

Ch_Slater
de hát ez össze van vágva, nem?

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

A városi kereskedõket nézdmeg, fõleg Konstantínót

Colcsi
Kollégák!A Sötétség Hadserege rúna elkészitéséhez kéne nekem egy démon és egy gólem szive,de ezeket honnan? Meg kell tanuljam valamelyik vadásztol a sziv kiszedését,vagy van valami ládában eldugva?

Azt mondják, a férfiak állandóan a szexre gondolnak. Ez nem igaz, sokszor jut eszükbe a sör is. PS3 ID: Colcsi

Shaman
töltöm,kíváncsi vook :-p

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Esrohnoil
Ha érdekel, ITT van róla videó is. 😊

Shaman
7,5 perc?? lol:-p

Ch_Slater
nah akkor én vagyok a másik véglet. a morrowindnek 2 és fél év alatt nem értem a végére. persze nem mindennap játszottam, de rendszeresen és volt hogy félnapokat. de lehet hogy hónapok is elteltek, hogy a fõszálhoz nem nyúltam..
A gothic2+addon-t most kezdtem 3 hete, de még csak khorinis-ban voltam, meg akil farmján, meg a véletlen teleport miatt a tavernában. de fõleg a városban mászkálok, kérdezgetek...azaz elszüttyögök vele 😊))

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Esrohnoil
Területttõl nem függ a végigjátszás hossza...
Pl Morrowind is elég nagy területen játszódik, mégis 7 és fél perc alatt végig lehet tolni, ahogy azt már vmi fanatikus be is bizonyította. 😊

Shaman
köc..
20-30-szor akkora? huh akkor baromi hosszú lehet a végigjátszása,pedig most az addont is 2-3 hét alatt toltam végig (jó nem minden nap játszottam,s napi 2-3 óránál nem többet)

Shaman
jah,nekem jakhendarban majd minden reggel esett..C
Még a sivatag szerü kanyonban is...

Végigjátszás az Addonhoz is van a fórumban lehet segítséget kérni.

Na ennek örülök, legalább zárójelben van a magyar<#vigyor4>, bár az a zöld fej nem kellet volna.

Saját vélemény: Gothic forever !!! Az elsõ részt, a második részt, és a kieget és végignyomtam majdnem minden karakterrel, szóval etalon a maga nemében a játéksorozat.

- a Fable a közelébe se ér a Gothic sorozat egyetlen darabjának sem, primitív és egyszerû pályái vannak ahol még egy kavicsra sem lehet felmászni (a Gothicban meg kizárólag a pálya széle szab határt). Az ellenfelek a pálya elhagyása után rögtön újratermelõdnek, vacak inventory, stb. Látszik, hogy konzolra készült alapból...

- az Oblivion az más tészta. Amióta megvan nem tudok elszakadni tõle. Nem hittem volna, hogy "fps"-ben ilyen jó szerepjátékot lehet csinálni (de lehet külsõ nézetben is menni). Iszonyat messzire ellátni a tájon, egy tengerparti naplemente külön élmény. A harcnak nagyon hangulatos része, ahogy magad elé emelt pajzsal várod az ellenfelet egy hosszú karddal, az meg olyat ráver a pajzsra a csatabárddal, hogy kalimpálva zuhansz hátra <#vigyor1>. A fejlõdési rendszere teljesen eltér a gothictól, nagyon sok kaszt van a rá jellemzõ skillekkel, és fõleg azok fejlõdnek amiket használsz, pl. ha kardozol akkor a blade, ha ugrabugrálsz az athletics, ha tûzgolyózól akkor a destruction stb. Szintlépéskor meg adhatod a pontot a tulajdonságokra, strength-re, intelligence-re stb.stb. Szóval sokkal kidolgozottabb. Nem akarok hazudni, de a területe legalább a 20-30-szorosa a Gothicénak kieggel együtt, a barlangok, romok is legalább 50-szer annyian vannak. Viszont a Gothic teljesen egyedi tervezésû a legutolsó kavicsig, az Oblivionban meg sok a hasonló terület, generált barlang.

Összefoglalva: ha kijön a Gothic 3, az agyonver MINDEN hasonló játékot (csak legyen gépünk hozzá <#eplus2>) Viva Gothic 'foreva !!
Colcsi
Csak nekem tûnik úgy,vagy a kiegben gyakrabban esik az esõ?

Azt mondják, a férfiak állandóan a szexre gondolnak. Ez nem igaz, sokszor jut eszükbe a sör is. PS3 ID: Colcsi

Az orkok semmilyen vadállatot nem bántanak, simán lehet köztük mászkálni. A shadowbeast-ot (árnyékfutót<#bee1>) sem. Jharkendar-on az õsi templom elõtti ork bandát egy shadowbeast-el a vezér kivételével kompletten kiirtottam. Hatalmasat harap és elég gyors is, bár a végére 5 pixelnyi életem maradt. Mindig egy (max. két) orkkal kell kikezdeni, szétharapni, és ha jönnek a többiek akkor elfutni. Rövid az eszük, hamar elfelejtik a malõrt és nyugodtan vissza lehet menni egy új áldozatért. Szerintem a dögevõ madár a leggyorsabb, bár tényleg minden ragadozó rámozdul de legalább inspirálnak a gyors mozgásra.
Colcsi
Elvileg igen.De sokat kell bibelõdni vele,patchelni,crackelni,stb.Inkább szerezd meg az angol verziót,azt simán fel lehet nyomni az alap G2-re.Amúgy a Night of the Ravennel teljes a Gothic 2 sztorija,ha már végigtoltad az alap G2-õt legalább 1x,és elkezded a kiegészitést,akkor látod a külömbséget,új NPC-k,néhány új ellenség, még egy pálya Jarjkendar,ahova csak a kiegészitõben tudsz belépni.

tigeroo
A Die Racht des Raben nevû kiegészítést fel lehet tenni angol nyelvre?
Mirõl szól maga a játék? du. hozza haver..

van valami magyar portál ahol vannak leírások, tippek ,etc?
Gothic vs Oblivon
Két különbözõ játék, más történet. Szerintem nem lehet külömbséget tenni. Ígaz még az Oblivonnal nem játszotam.

Shaman
Egyébként gondolokodok a most nagy sláger Oblivion-on (Elder Scroll).
valaki aki nem elfogult (ezt persze nehéz kérni),tudna valami összehasonlítást Gothiccal? Jobb-rosszabb stb...

Toltam a Fable-t is az se rossz,de azért sztem a Gothic simán veri hangulatban.

Shaman
hümm én ennyire nem mélyedtem bele,lévén nem elvegyülni akartam,hanem írtani :-pp

még asszem anno a G1-ben változtam egyszer meatbug-gá,hogy valami ajtó alatt beférjek,de az nem rémlik sikerült-e :-p

Hogyne, ez az egyik alapfunkciója az alakváltó varázslatoknak.
Orkok nem bánják pl.: Varán, tûzvarán, farkas, warg, field raider, g. rat, dögevõ (ez utóbbit a warg, és a farkas bántja).
Bántják: Shadowbeast (!), bárány.

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, ott pedig legyőznek a rutinjukkal...

Colcsiweb
A world of gothicon találtam modokat,köztük olyat,amiben ork lehetsz,le is szedtem,de sajnos német.Azt még nem próbáltam én se,hogy alakot váltva lébecoljak az orkok közt,de majd kipróbálom,pl shadowbeast?

Azt mondják, a férfiak állandóan a szexre gondolnak. Ez nem igaz, sokszor jut eszükbe a sör is.

Shaman
tényleg,ha alakot váltassz,akkor el lehet vegyülni az orkok között? vagy olyan tekercs nincs amivel orkká esetleg Warggá (öket nem bántják orkék) válhatsz,ez most nem rémlik...?
vagy esetleg meatbug :-p

Az Bunsah mód azt hiszem

Colcsiweb
Kérdés:a modokrol tudtok valamit,leszedtem párat,de mind német.Pedig jó lenne orkként is garázdálkodni picit...

Azt mondják, a férfiak állandóan a szexre gondolnak. Ez nem igaz, sokszor jut eszükbe a sör is.

Colcsiweb
Én most 18-nál tartok.A Bányavölgyös quest Diégoval sokat segitett,20 TP-t szedtem össze.

Shaman
nem mentél át hamar,azt írtad chapter 3-ban mentél át.
Én chapter 2-ben mentem....
fire devil taktika:- ugyanúgy windfist,aztán leballagsz az ork sátorba aludni,majd megint windfist (nem gyógyulnak fel,te hiába alszol),s így tovább,így nem fogyasztassz manát...

nyugi. én 15. szinten mentem át és 22. szinten jöttem vissza.

Colcsiweb
Avval a bottal zuztam le õket végül,amit a páncéllal együtt kaptam Larestõl,mikor beléptem a Viz Gyûrüje társaságba.Viszont a könyvtár az megizzasztott rendesen.Az elsõ Fire Devilre sikerült ráküldjem a kalóz haverjaimat,mert mikor láttam,hogy mirõl van szó,akkor visszatöltöttem egy korábbi mentést,és kicsaltam a rusnya dögöt az ajtó elé és onnan már kezelésbe vették a spanok.De a másik kettõ,huh na ott volt harc.Lehet,túl hamar mentem át Jarkendarra.

Shaman
ha maxos windfistet nyomsz akkor 1 olyan felére leviszi az életüket egyetlen problem,hogy viszonylag közelre hat,de hát ezek az õrök alapból 1 helyben állnak,s csak ha közelmész fegyverrel akkor támadnak,illetve van amelyik csak akkor ha rácsapsz,meg van amelyik már hamarabb....viszont a megállásukra nem nagyon bírtam rájönni...néha megállnak,s néznek ki a fejükbõl..

Colcsiweb
A Jakhendariakra.Kipróbálom a windfistet akkor,mert közelharcban még eléggé sérül ezekkel a páncélokkal ami most van.

Shaman
karddal....
a jakhendari kõörökre gondolsz,vagy a gólemekre?
A windfist jól viszi öket,mármint a jakhendariakat

Colcsiweb
Mágusként mivel tom leagyalni a kõõröket? Még csak a harmadik körnél tartok a mágiában,és a kis tûzvihar nem sebzi a ston csávókat.Idézni sem érdemes még ezen a szinten semmit,szerintem.

Shaman
egyébként elnéztem Jakhendarra,s az egész térkép tele van trollokkal így chapter 5-ben :-p Persze mesterkarddal,már hamar leütöm (nem pazarlunk rá manát,mert trollnak 2 fire rain kell)
Kiirtottam a bandita tábort is,mert be akartam menni 1 anno még be nem fejezett küldetés miatt,erre elfelejtettem,hogy a játékban eccer eladtam az összes nem használt páncélomat,köztük a banditásokat is,s mindenki megtámadott,persze vesztükre:-p