Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

küldtem privit

Takanohana
így van.

Mr_no_NaMe
Ezt a magyarítást tettem fel. Ha a Hunnen féle magyarítást pakolom rá akkor pedig el se indul (mondjuk lehet azért, mert ütközik a 2 magyarítás)
Viszont ha jól tudom a Hunnen féle magyarítás csak a G2re vonatkozik, a kiegre nem. Ez igaz?
Ha jól tudom a community patch+magyarítás nem feltétlenül kompatibilis. Bizonyos dolgokat nem kell kiválasztani a telepítésnél(már ha van ilyen lehetõseég), akkor menni fog.
Lehet nem a megfelelõ magyarítást tetted rá.
Mr_no_NaMe
Amúgy nekem valamiért nem fordította le a dialógusokat a magyarítás.
Minden magyar a játékban: a tárgylista, a napló, sõt még a szövegekben a választható opciók, de amikor beszélgetnek (felirat) azt angolul írja le.
G2 Gold + community patch (2.0 utána 2.10) + magyarítás. Mi lehet a gond?
Mr_no_NaMe
Helló!
Újra elõvettem a játékot ma este, a community patchel és a jókis Night of the Raven magyarítással! Azt hiszem el fogom követni a 13. végigjátszásomat is :)

Lenne egy kérdésem. Sima, alap Gothic 2-õt valahonnan le lehet tölteni? Az alap 1.0-át.
Emlékszem, hogy szinte teljesen más játék volt patchek nélkül, de kíváncsi vagyok, mert még anno 2003ban láttam úgy a játékot :D
köszi már megoldottam<#worship>

Takanohana
Csak most jártam erre, ha esetleg még aktuális:

ha Fortuno emlékezetjavító italához kell, akkor meg kell tanulnod a fullánk kinyerését, a mocsárban egy vadász, (akihez Franco irányít a kõtáblák miatt) tanítja. vehetsz is fullánkot, pl Fisktõl, de az így készített italtól Fortuno feldobja a talpát. csak az az ital jó, amihez saját magad által kinyert fullánkot használsz.

Help
A vérlégy fulánkot merre lelhetek kellene a tudati italhoz .1 már van azt a bányvölgyben Diego táboránál találtam esetleg valaki tud még 1-et.

Pianista
varázslatot elsütni(és lõni is) balklikk folyamatosan és elõre nyíl, a közelharc meg mind a 4 nyíl balklikkel(bal, jobb oldalirányú vágás, elõre meg lassú elõremenetel és kombó, hátra védekezés)

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Sziasztok!

Most kezdtem játszani a Gothic 2-vel és lenne egy kérdésem mégpedig, h megtanultam a zárnyitást és próbálnék varázsolni, de bármit csinálok csak elõveszi a tekercset és elkezd fényleni a kezemben, nem tudom mit kell nyomni vagy van valamilyen billentyûkombináció amit használni kell? Ugyanez van a lelakatolt ládákkal is, legugol hozzá és nem tudom kinyitni.
Légyszi segítsetek.
htr93
fakk.. mindegy.. pcukiller nevû progit fel nem telepítek a gépemre:D gothic 4et meg akkor hagyom max.. most megkeresem majd a Two Worlds nevû játékot. kíváncsi leszek rá.

rotator
Mármint mire gondolsz, ha a Gothic 1 után kezdesz neki az Arcaniának? Az nem egy megszokott 4. rész, szinte abszolút semmi köze nincs a Gothic 1-2-3-hoz, leszámítva pár hasonló lényt, meg kb. 4 szereplõt, akik feltûnnek olyan jó 10 percre.

htr93
oké...másik kérdés.. ha 1részrõl ugrok a negyedikre, élvezhetõ marad a játék a sztori szempontjából?

De ez DOS alatt mûködik csak, és jó darabig nem lesz olyan gép ami túl erõs lehet a játékhoz, mivel nagyon cpu intenzív.
akkor viszont a felbontásokkal próbálkozzon
de a program leírásában nem véletlenül szerepel ez:
"A különleges program segítségével lelassíthatjuk a processzor, illetve a számítógép sebességét. Ezáltal lehetõvé téve a régebbi programok indítása után tapasztalható runtime error, valamint az overflow error hibák elkerülését."
P4-en pl a commandos 1 mint a felhúzott mikiegér,úgy rohant mindenki benne:)
Ez hülyeség...
gondolom mert már erõs a géped alá...commandos 1-nél volt ilyesmi szintén
és a megoldást a cpukiller nevû program oldotta meg,olvass/keress utána hogy is mûködik...
htr93
Szevasztok. Nemrég raktam fel a játékot és kénytelen voltam rögtön az elején észrevenni hogy a karakterem kb 4x olyan gyorsan sétál mint más. nem tudom mit kéne kezdenem vele.. van ötletetek?

Legalább 4 fõ kell, de maximum 8-at vihetsz. Azt már nem tudom, hogy a lovag beleszámít-e ezekbe a számokba, szerintem nem.
Amit én most furcsállok, hogy a leírás szerint az utolsó fejezet elõtt a hajóra nyolcfõs legénységet kell toborozni. Én négyfõset toboroztam, mégis el tudok indulni. Most akkor hogy van ez?
A sárkányok sorrendjére már nem emlékszem, mert én nem is mindig a "hivatalosat" követtem.

De
igen, az egyik sárkány annak a tetején van.
Most a Sárkányvadászat-ban vagyok. A második sárkányt keresem. Valami vulkán mögötti erõdben kell lennie. Kérdés:Ez azonos avval a toronnyal, ahol egy démon, hárpia, meg csuklyás kutatók vannak?
Semmi, megvan.
Újabb kérdés:

Most tartok ott, hogy a banditatáborba való bejutáshoz meg kell szereznem egy kõtáblát egy épületbõl. A leírás szerint egy ládában van. Kérdésem:ez avval az épülettel azonos, ahol kõõrök is vannak? Mert ott van egy láda, de nincs hozzá megfelelõ kulcsom. Vagy pedig egy másik helyrõl van szó?
A kököröknék keres 3 kapcsolot és retegj:)

Mindegy... Jó az god mode-dal.
Hogy mi?
Ha már godmode, akkor már insertelhetted is volna azt az ornamentet....
Más megoldás híján aktiváltam a God Mode-ot. De elég rossz ez így, hogy egy bug miatt rontanom kell a játékélményen.
Szerintem nem muszáj... csak egyedül jó nehéz lesz...
De most akkor a harmadikhoz mindenképp Laresre van szükségem? Mert, mint írtam, valamiért nem akar jönni.<#boxer>
Õszintén szólva fogalmam sincs már, de itt egy részlet egy Gothic Walkthrough-ból:

The First Ornament: Go to Sekob's Farm. There is a stone circle just south of
Sekob's house. Push all the three buttons, and out will rise a Stone Sentinel.
Kill it for +180 EXP, and take the ornament off of its corpse. You'll probably
need to be around lvl 15 or higher with a high-damaging weapon and a good set
of armor to be able to take its hits.

The Second Ornament: Go to Lobart's Farm. Cavalorn is now standing at the stone
circle on the high hill behind his house. When you ask him about it, he tells
you that he already talked to Lobart, and he said that he and his farmers had
already messed with it, and out came the sentinel. They called in the militia,
who called in the Paladins to deal with it. When you activate the switches,
nothing happens. Tell this to Cavalorn. He suspects that the paladins have it.
Tell him that you'll go demand it from them. You'll need to be in a guild to
be able to do this part. Go into the Upper Quarter of town and ask Lothar about
the ornament. He will send you to Lord Hagen. Ask him for the ornament, and he
will give it to you, along with +50 EXP. Tell Cavalorn (now at Vatras' Square)
that Hagen had it for another +50 EXP.

The Third Ornament: You'll need Lares' help for this. Go find him in the harbor
district and tell him you need help getting through the thick woods in the
north. Whenever you're ready, tell him to go to the woods and he will lead you
to the entrance. At the entrance, he'll double-check that you're sure you want
to go in. Tell him you want to go. Once again, you'll get the EXP for the mobs
that he kills. He'll stop at the stone circle at the northern end of the forst.
From here, you can run around the forest and pull as many mobs to him as you
want. There are plenty wargs, orc warriors, and skeletons to be killed for up
to 300 EXP a pop. Press all the buttons on the stone circle and the sentinel
will arise. Kill it for another +180 EXP, and take the ornament off of it. When
you talk to Lares, he will go back to the city.
Erre nincs tipped?<#vigyor0>
Nem nagyon találom az ereklyedarabokat. Milyen helyen kell õket keresni? Csak úgy elszórva a fûben? Vagy valami barlangban, esetleg szikla mellett? A küldetés kapásakor ugyebár kettõt már odaadtam (az egyik Laresé volt, a másik pedig, amit korábban, fenetudjahol találtam.) Tehát elvileg kettõt kéne még találnom, Nefarius térképén három hely van bejelölve. Azt nem tudom, hogy melyik az a három közül, ahol egyet már megtaláltam, és azt se, hogy milyen helyen.
Most még nem.
Megpróbáltam, hogy leszedtem a magyarítást, de ugyanaz a szitu akkor is.
A legnagyobb kár ebben, hogy azt hiszem, elpuskáztam minden olyan alkalmat, amikor Lares elkísért volna, mert a leírás szerint szép adag
xp-t lehetett volna begyûjteni. Na mindegy.<#szomoru1>
A bányavölgyben akkor voltam, amikor a várba kellett mennem. Úgy érted, el kéne mennem még egyszer?
Hát, az ilyennel nem tudsz mit kezdeni... Menj egyedül az erdõbe, ha már megjártad a bányavölgyet, meg beszereztél valami normális felszerelést, akkor nem lesz gond.
Most viszont találkoztam valamivel, ami csak bug lehet. Az ereklyedarabokat kellene felkutatnom. Amikor a kikötõben Laresszel beszélek, opció szerint megkérhetem, hogy kísérjen el az erdõbe, mert egyedül nehéz. Erre azt feleli, hogy szóljak, ha indulni akarok. De semmi ilyen opció nincs ott utána.
Nézz körül, valahol a föld alá kell lemenned
Kösz. Elértem oda, ahol ilyen piramisszerû építmények vannak. Ott mit kell tenni, vagy merre menni?
Ha nem tévedek, itt van:

Javítsatok ki, ha nem:)
Na közben itt visszaolvastam. Nem kellett volna visszakérni Larestõl az ereklyét, mert így nem fog elkísérni, így egyedül kell mennem. De hogy jutok oda? Valami térkép nincs valahol?
Na most olyanom van, hogy beléptem a Víz körébe, beszéltem Vatrassal, intéztem helyettest Laresnak, mégse akar elindulni sehova, nincs is ilyen beszédopció. Mit csinálhattam rosszul, vagy ez bug? Azt hozzáteszem, hogy a játék elejefele neki átadott ereklyét korábban véletlenül visszakértem, és most nálam van. De nem tudom neki ismét átadni.
A negyedik rész még nem jött ki, csak egy felejthetõ Forsaken Gods nevû "kiegészítõ". Ezt én egyáltalán nem ajánlanám. A harmadik rész elején elõrõl kell tanulnunk mindent, de kezdetben már sokkal erõsebbek vagyunk mint az elsõ és második rész elején.... Így szerintem úgy is felfoghatjuk a dolgot a 3. rész elején, hogy a Khorinisben megtanult dolgoknak telejsen birtokában vagyunk, csakhogy Myrtanaban(a fõkontinens) ez számít az alapnak:)
Ezt így kicsit hülyeségnek tartom. De hát nyilván kellett valami fokozati nehézség az elsõ részhez képest. Ha már itt tartunk, megkérdem a harmadik és negyedik rész eleje milyen? Ott is mindent elfelejtünk, amit korábban tanultunk, és megint gizda kezdõk vagyunk?
De, tökéletesen igazad van:)
morvaigaben
Úgy tudom, nem is lehet.
Ahhoz át kell menni a bányavölgybe és onnan tudsz csak teleportálni :/
A két helyszín között nem lehet teleportálni...
De ha nem jó, valaki úgyis kijavít x)

ASUS X550CC-XO227D, amir?l most ezt írtam :D BattleNet: Gabe#2489

Aham. Szóval ez ilyen beépített extra. Én azt hittem, hogy a játék végén lesz hozzátoldva valami, nem a negyedénél.<#szomoru1> (Amúgy a síma Gothic 2-vel akartam volna játszani, de ahhoz, ha felraktam a magyarítást, nem egészen passzolt, csak ha lefuttattam a második telepítést is, ami NotR-t csinált belõle. Más egyéb magyarításoknál pedig a gép vírust jelzett, felrakni se engedte õket.)
Amúgy igen, a "Hol vannak az eltûnt emberek?" a magyar cím.
A másik, amit kérdeznék, hogy ha teleportálni akarok a bányavölgyi Várba Khorinisbõl, akkor azt kapom, hogy "Túl messze van." Ez mit jelent? El kel mennem egy bizonyos közelségig, hogy oda tudjak térugrani? Ez így elég nagy hülyeség.