Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudomásom szerint igen, szedheted le az alap verziót. Persze itt a fórumon lehet hogy lesz még valakinek ötlete...
Shaman
hát én simán elcsaltam az összes orkot a rámpához...
ha cikk-cakkban futkosol,s mikor kiabálnak ugye akkor szakadnak le,akkor feléjük fordulsz egy pillanatra,vagy nem rohansz tovább,vagy valami,újra elkezdenek üldözni.
Persze páran így is leszakadhatnak.Eddig a csúcs amit sikerült egyszerre elcsalnom az 5 elite meg 6 sima :-)
A shamanokat nem tudod igazán elcsalni,õket ott kel kinyírni,persze elõtte elcsalod a körülötte állókat.

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Na, igen... Elõször feltettem teljesen, kieggel együtt, aztám amikor láttam, hogy a magyarosítás csak az alaphoz jó, akkor feltettem csak az alapot, de ahhoz már nem volt jó úgy látszik a mellékelt krekk.
Érdekes, hogy miután csak az alapot raktam fel újra, indításnál még mindig a kieg-ek a képe jelenik meg.
Szóval akkor ez a verzió nem jó így? Most akkor szedhetem le máshonnan, kieg nélkül, ugye?

hát igen, ezzel én is igy voltam hogy a kard. most az orkmészárlót használom. de aztán találtam egy számszerijat és kipróbáltam. és azt a következtetést vontam le hogy sokkal hatásosabb. amig kardal aminek nagyobb a sebzése 3-4 ütés kell egy földrabló, vagy egy lopakodó megöléséhez, azt a számszerij 1 lövéssel elintézi. a szárkányrabló is 3 találat, kardal viszont kell püfölni rendesen. én még nem fejlesztettem a fegyvereket, minden 10%on van.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

A Gothic II Gold egyik "internetes" verziójánál fordul ez elõ, ha a delikvens elfelejti feltenni a kieg lemezét is. Megoldás : a kieg lemezt is tedd fel.

A kieges változathoz egyébként még nincsen magyarítás, tehát ha magyarul szeretnél játszani a fordítónak hála (mégha a paraszt az még mindig parasztasszony is) akkor a kieg nélküli verziót szedd le arra a rövid idõre míg kipróbálod vásárlás elõtt... 😊
Sziasztok. Nekem csak most lett meg a játék, de amikor az elsõ betöltés van az intró után kilép a következõvel:
itt a kép

Tudna valaki segíteni, hogy melyik krekk a jó? Esetleg ha feltöltené nekem valahova. Ha nem túl nagy, akkor emailben is jó lenne:
[email protected]

Segítsetek légyszi. Az elsõrész nagyon bejött, gondolom ez is van olyan jó.

Elõre is köszönöm a segítséget!

Én a nyilas cuccokkal nem foglalkoztam, mert evidens volt hogy a kard a fegyverem, és azt nyomtam fel TP-vel az egekig (100%). Utána ment csak TP a másodlagos fegyverre. Szerintem azért a vár körüli összes orkot nehezen tudod elcsalni az ostromgépig. Mondjuk futni mindig kell, mert sok ork...kinyír 😊. Itt amúgy rettentõ ügyes emberek vannak akik 5-6 orkot simán kinyírtak, nekem max 2 is elég volt G2 irányítás mellett.
köszi.

majd megpróbálok rájuk rontani. eddig számszerillyal akartam megölni õket, de sosem találtam el olyan messzirõl. a katonákat, meg az eliteket mind lenylaztam. odacsaltam az ostromgéphez. mivel nem másznak fel utánad, simán kinyirhatóak, csak jó sok lövedék kell.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

köszi. azt hiszem az entert pont nem nyomtam meg.

Én annak örölnék ha az angol verzióban nem chicago-i akcentussal beszélne egy sárkányok korabeli lovag.

Esrohnoil
Ez szerintem is így lesz...
Örülhettek ha magyar feliratozást kapunk hozzá. 😊
Én annak örülnék ha az angol verzió is kijönne akkor amikor a német, nem úgy, mint eddig.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Shaman
sztem szivatnak!

tuti ne jön ki magyarul...

Héééééééééééééééé ha a 3 fejezet végén levertem constantinot és elvettem a cuccait akkor a 4-ik ben ugye már vissza lesz töltõdve a készlete mer ha nem akkor kereshetem a mentést a gépen csak nemtom hová tettem.<#szomoru1>
ha vki tudja írja már meg hogy kb mi lesz a g3 gépigénye!
Már várom naaaaaaaaaaaaaagyooooon.
Az is tök jó h magyarul fog kijönni.Remélem ez tényleg igaz és nem csak szivatnak.<#crazya><#nyes><#nyes>
a negyedik fejezetben fejlesztettem egy kis manát de elõtte még semmit.1 mana 2kp-ba került.úgy emlékszem ez neméppen így volt az elõzõ fejezetekben.ha igen akkor az meg jó nagy sz@p@s
rühelleeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmmmmm hogy ahoz hogy ügyesség elixírt csináljak meg kell tanulni a rohadt manaitalokat amikor nem is vok mágus<#falbav><#violent><#violent><#violent><#violent>
melyik pecsnél lehet megcsinálni hogy eldobod a gyûrût de a bónusza megmarad.Mert gondolom az elsõ változatnál nem lehet.

Már többször kijátszottam mosst kell egy kis mészárolás<#violent>
Hú, de gyorsan írok, ráadásul duplán 😊
"legalább 15 orkot öltem meg. sajnos a sámánokat nem sikerült."

Szia, pedig a sámánok gyengébbek ahogy észrevettem.
Mindössze annyi a kellemetlenség hogy tûzgolyót dobálnak feléd mint észlelhetted, és az bizony erõsen kellemetlen. Cikázva ki lehet térni elõlük, és ha közel érsz hozzá már nem dobál - egyszerûen kivégzed.

Persze nem árt, ha magadra teszed a tûz ellen védõ cuccokat (gyûrû, inos szeme) ha mégsem lennél valami fürge, vagy többen dobálnak egyszerre...
Életerõ evidens hogy jó ha magas, azt is többféleképpen lehet növelni...
"legalább 15 orkot öltem meg. sajnos a sámánokat nem sikerült."

Szia, pedig a sámánok gyengébbek ahogy észrevettem.
Mindössze annyi a kellemetlenség hogy tûzgolyót dobálnak feléd mint észlelhetted, és az bizony erõsen kellemetlen. Cikázva ki lehet térni elõlük, és ha közel érsz hozzá már nem dobál - egyszerûen kivégzed.

Persze nem árt, ha magadra teszed a tûz ellen védõ cuccokat (gyûrû, inos szeme) ha mégsem lennél valami fürge, vagy többen dobálnak egyszerre...
Életerõ evidens hogy jó ha magas, azt is többféleképpen lehet növelni...
Duzsuki
bocs második

Duzsuki
Szia!

Elsõ kérdésedre a válasz:
Igen úgy van az alvás tekercs másik emberek ellen hatásos vagyis az npc-ket lehet vele elaltatni. Nem tudom a felejtés tekercset ismered-e mert az is ugyan így mûködik.
Mások kérdésre a válasz:
Nagyon egyszerû csak entert kell nyomni és máris visszaváltoztál, vigyáz mert ha valamivé átváltoztál akkor nem tudsz menteni. Vannak nagyon hasznos lények amelyekké át lehet változni, ilyen a dögevõ is, mert nagyon gyors, de még az erõsebb lények is velük harcolni is érdemes.

megtaláltam tegnap azt is. most hogy elég erõs lettem, megöltem a sárkányrablót Gaannak, és megöltem a fekete trollt is. most fogok próbálkozni az elixírekkel. Nem is olyan vészes a bányavölgy mint elõszõr hittem. az orkon kívül mindent megtudok ölni. a több mint egy szintet fejlõdtem orkok megölésével, meg egy felet a többi aprósággal. ugyhogy most 13as szinten vagyok. legalább 15 orkot öltem meg. sajnos a sámánokat nem sikerült.

Van egy olyan varázstekercs hogy alvás. azt mire tudom használni, mert se magamra, se szörnyre nem hatott. másik emberek ellen jó?

Egyszer próbaléppen átváltoztattam magamat dögevõvé. hogyan tudok visszaváltozni? erre nem tudtam rájönni.

Takanohana
Az a várba visz vissza. Hasznos darab, de csak a Bányavölgyben mûködik. Általában a teleport rúnák csak azokon a térképeken használhatóak, ahova visznek, vagyis a várból nem tudsz a városba teleportálni akkor sem, ha van hozzá rúnád, ehhez elõbb vissza kell menned a hágón. A Bányavölgyi hágónál is van egy rúna, fahídon kell átmenni érte.

köszi. a próbálgatással kicsit várok mert most a bányavölgyi várban vagyok. és ide nem volt kellemes dolog bejutni. bár van egy teleport rúnám, ami asszem a városba visz, de lehet hogy ide a várba. a várban találtam a rúnát.

Takanohana
Azt hiszem, hogy vagy a mana italok készítését is meg tanulni elõtte, vagy csak az életitalokat, de azt mindet. Ha van elég pontod, mentsél elõtte, és próbálgasd nála, hogy jössz ki legolcsóbban. Erõt egyébként Constantino, ügyielixírt meg Sagitta tanítja.

hogyan tudom megtanulni az erõ és ügyesség elixireket, vagy mi kell hozzá? gyógyitalt vagy mit már tudok barkácsolni. a guide azt irja hogy az alapokat kell tudnom. ezt elvoleg tudom mert mikor konstantinonál voltam neki mondta a karim hogy megvannak az alapok, de nem lehetett elixirt tanulni nála. vagy szükséges tudni a mana készítést is?

Shaman
ööö anno a sima G2-t huszonvalamennyi asszem.
Most az addont 43 körül....de ez nem 100%...nem emlékszem pontosan.

És hanyadik levelen fejezted be?

Shaman
ha addonnal tolod ott a végén 5 lp= 1 mana.

Simán el lehet érni,s én anélkül értem el,hogy olyan marha sokat adtam volna a manára. Kõtáblák,Mana italok (a legmagasabb szintü,ami fixxel növeli)a titok nyitja..

A notr-ben azt írja a guide, hogy min 250 manámnak kéne lennie ha varázsló vagyok mielõtt mást is fejlesztek. Ezt kb melyik fejezetben lehetséges elérni? Én most a másodikban vagyok és van 80; és mivel 10 lp = 5 mana, úgy tûnik soha nem lesz meg a 250...

Lehet hogy nagyon hülye vagyok, de én német alap játékra német addont, angol alapjátékra angol addont tennék fel...különben bármi megtörténhet 😊
Vki mondja már meg pls, h mit csesztem el, h az addonom nem beszél angolul? Német alapjátékra tettem fel egy angol kieget. A helyzet az, h miután felraktam a kieget, minden szöveg angol, de csak azokat a beszédeket hallom, amik már az alapjátékban is benne voltak, és azok is németek. Abszolút nem lenne gond, ha így keveredve lenne a két nyelv, így viszont játszhatatlan, mert a kiegszövegeket mivel nem mondja, ki se írja! Szal, legyen szíves vki segíteni, elõre is köszi! 😉
zsirfecske
dextert kinyírtam, elvileg olvastam a levelet, de majd akkor utánanézek. kösz.

Takanohana
Hi!

Dextert kinyírtad már? Van nála egy levél, azt el kell olvasni, és Vatrasnak tudod mondani, hogy mi a helyzet az eltûnt emberekkel. Akor felvesznek a víz körébe, és mehetsz Jharkendarra.

zsirfecske
elakadtam. NoTR, lev 32 paladin, act3 vége. nem tudom befejezni az 'eye of innos' küldetést. Bennet megjavította a cuccot, de Vatras, Pyrokar és Xardas nem dumál velem a szertartásról. olvastam, hogy az addon részt kell végig csinálni elõbb, meg az embereket megtalálni és csak utána lehet. Jarkhendar-ba viszont nem tudok eljutni, mert Saragas az ásatáson nem adja addig oda a gyûrût a portálhoz, amíg Vatrastól nem kap bizonyítékot, hogy megbízható vagyok. Vatras nem csinál semmit amíg nem csatlakozom a 'ring of water'-hez. és itt a kör bezárult. A hiányzó emberek közül csak Lucia és az asztalos segédje került meg asszem. Lares még a helyén, nemtom rávenni, hogy vigyen el a Water Mmage-ekhez, amit elvileg baromi régen kellett volna, a gyûrûje viszont nálam van, Orlan már brother-ként is szólít. Skip nem mondja meg hol van az öböl ahol az emberek lehetnek.

ilyenkor mi van? valamit elkavartam gondolom, de nemtom mit.

ha valakinek van ötlete légyszi ossza meg velem. kösz elõreis

zsirfecske
visszavonom a kérdést, találtam MINDENHEZ térképet:

térképek

bár német, hasznos, fõleg ha nem ismertétek.

zsirfecske
nincs valakinek térképe az összes statue of innos helyéhez?

láttam vhol de most nem találom. kösz.

én mindig a számok nyomkodásával váltok fegyvert, és tekercseket. nekem néha olyat csinált hogy nem vette elõ az ijat. ekkor ujra indítottam a játékot és utána jó volt

Ja és még egy kérdés: Másnak is problémás elõvenni a nyilat, meg a tekercseket? Mert nekem furcsa módon csak úgy sikerül ha elõtte elõvettem és eltettem valamilyen más fegyyvert!!?

Aha, kösz, erre voltam kíváncsi, tehát kovács is leszek.

Mr_no_NaMe
Mindenki azt mondja, hogy ha a Bosperhez álsz (az íjász vadász bõröshöz remélem nem rossz nevet írtam) akkor kurva gazdag leszel.
Egy nagy lópikulát. Kovácsként fél óra alatt cirka 10-15k-t kerestem kb.
Még amikor mágus voltam akkoris a kovácshoz álltam és megtanultam a sima kard kovácsolását. Nagyon jövedelmezõ. Mondjuk trükk nélkül is nagyon gazdag leszel ha mindenhonnan összeszeded a nyersvasat csak a trükkel álsz azt kovácsolsz ennyi.
Takanohana
Szedj össze mindenhol minden gombát, Constantino jó áron megveszi.

Amúgy több trükk is van, ha gyorsan sok pénz kéne. Pl. elmész Onar farmjára, és minden felesleges cuccodat eladod Chipernek. Aztán levered, és minden cuccod nála lesz, mikor kifosztod. Ezt ismételgeted, ameddig akarod.

Nekem kovácsként nem voltak anyagi gondjaim sosem.
A prémeket megveszi más is, csak kisebb áron. Öldökölsz, gyûjtögetsz növényeket...játszol... és lesz pénzed 😊
Mivel lehet sok pénzt szerezni ha nem tudok prémeket eladni mert Constantinóhoz álltam? Tippek? (Notr, Mágus leszek, ch1)

akkor azt hiszem, hogy ezt a küldit késöbbre hagyom. nincs pajzs a játékban?

Takanohana
Ha sima, akkor semmilyet.

Kiegben viszont igaz, hogy 3X erõsebbek a banditák, de egy varázstekercs használat 5 manába kerül. Szóval vesz az ember egy démonidézés tekercset, és végignézi, hogy pusztulnak el a banditák.
Vagy ha már szerzett az ember Jharkendaron banditapáncélt, abban oda lehet menni hozzájuk, nem támadnak meg. Mikor elkezdi az ember ütni az egyiket, akkor észbe kapnak, de akkor már késõ.

simában marad az erõsödés, jobb páncél beszerzése, és aztán irtani õket.

ez a sima verzió. milyen tükköt?

Én is csak akkor nyírtam ki õket mikor volt értelme odamenni, annyira megerõsödtem.

Sokan vannak, ráadásul nyilaznak is...kellemetlen 😊
Takanohana
Sima vagy addon?

Egyébként ráérsz még erõsödni, a 3. fejezet végéig él a küldi.
Alapjátékban azért nem olyan nehéz, kieg-ben szívósabbak, viszont itt be lehet vetni néhány trükköt.