Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali, pedig ez hardver hibának nézem, olyasmi, mintha valami recovery funkció aktivizálódna... nincs túlhúzva a videó kártya?
Sziasztok!

No, az elsõ kérdés, vagyis inkább: para. Játék közben többször elõfordul az, hogy hirtelen átvált a játék ablak üzemmódba (elõször azt hittem ,kifagyott, de nem), aztán beáll a fényerõ az alap értékre (noha a csúszkák feljebb vannak tolva, mert régi a monitorom és már nem az igazi a fényereje), tehát sötétebb lesz minden, aztán irgalmatlanul dolgozik a vinyó, amjd egy idõ után (2-5 mp) visszavált teljes képernyõs módba a játék. Ilyenkor options megnyitás, csúszkát megbirizgálás, és visszaáll a korábban beállított fényerõ. Csak ez mondjuk tízpercenként fordul elõ, ami elég bosszantó... Tudtok erre vmi megoldást? A Gold Edition van fent, 2.7-es verzió. Esetleg az .ini-ben buheráljak valamit? Ja, és biztos, hogy nem a géppel van gond (ti, hogy kevés lenne neki): A64 3000+, 1GB RAM, virtuális memória, lapozófájl bõven van, 7200-as a vinyó RPM és GF 7900GT.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Már megoldottam, megy a játék.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

néha elõfordul hogy kétszer jelenik meg a hozzászólásod. ne is törödj vele!

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

ehh ezt mért küldte kétszer? na mindegy

Hát érdekes módon nekem a gothic 2 goldot még akkor sem lehetett kitömöriteni ha nem volt crc-s , ugyhogy leszedtem isohuntrol ott nem darabolt és nem tömöritett és igy müködik problémamentesen

Hát érdekes módon nekem a gothic 2 goldot még akkor sem lehetett kitömöriteni ha nem volt crc-s , ugyhogy leszedtem isohuntrol ott nem darabolt és nem tömöritett és igy müködik problémamentesen

Sziasztok!

Tudom, nem lesz közönségdíjas a következõ kérdésem ,de mégis: nincs meg véletlenül valakinek a Reloaded-féle Gold Edition? A 2. CD-rõl kéne a 43-as .rar, mert nálam CRC-s... Priviben megköszönném, ha jelezne vki.

És mea culpa a warez miatt.

Takanohana
Jaja pontosan. F5 mentés, F9 betöltés.

peeter22
F5 mentés F9 betöltés asszem... régen mahináltam már.... valamelyik F billentyû ha ezek nem.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Broafka
és akkor mikor fog menteni?

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Takanohana
Gothic.ini file-ban lehet beállítani. Megkeresed a sorát, s a 0-t átírod 1-re.

Broafka
heh? hol?
pedig az tényleg kellene néha...

bel lehet kapcsolni

Ezen már meg sem lepõdök... Azért egy quicksave elkelne néha.

\"Ami egyszer elveszett, azt meg is találják. Én felhagytam a kereséssel.\" - John Locke (LOST)

Esrohnoil
Azért majd ments sûrûn, mert bosszantó bugok néha elõfordulhatnak. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Nah végre, elkezdtem a játékot. Egyszerûen nem lehet lekattanni róla, magával ragadó, lenyûgözõ, beszippant és nem ereszt a világ, ahol még az egyszerû levegõ-vétel is élvezetes. Addikció felsõfokon!
Még csak pár órát játszottam, de máris kijelenthetõ, az elsõ rész óta a monumentalitást négyzetére, mi több, köbére emeleték, az eddig egysíkú beszélgetések helyett több mederbe terelhetõ dialógusok, a legapróbb változásokra is reagáló NPC-k (Lobart farmján elloptam a parasztruhát, mire nekem esett, hogy mióta nála dolgozok, eléggé foghíjas a készlete, és rögtön adjam vissza, ami az övé), érezhetõen javított AI (szintén itt történt: megkínáltam a kardom élével Hildát - na, nem úgy... -, és máris jöttek segíteni a parasztok mezõ szélérõl) jellemzi a Gothic II-t. Emellett végre a kissé fakó (és lehangoló, de kétségtelenül gótikus) színvilág is megváltozott, él a környezet, a széltõl lengedezik a fû. Emellett érzésem szerint a készítõk követték a hagyományos "több, szebb, jobb" folytatási elvet, a harcrendszer és az irányítás végre jól kezelhetõ, az elsõ résszel ellentétben itt egyszerre ráállt a kezem a dolgokra, tehát abszolút felhasználóbarát. A sztori pedig... egyszerûen zseniális, a küldetések változatosak, és még igencsak az elején vagyok.
Szerintem a fejlesztõk már az elsõ epizódot is ilyennek szánták, vagy képzelték el, csak elfogyott a pénz, a játékot meg ki kellett adni. A nagybetûs HANGULAT befigyel rendesen, ilyet utoljára a KotORnál tapasztaltam magamon hogy éjjel is nyúzom az adott játékot... Nálam ez egyelõre 10/10.

\"Ami egyszer elveszett, azt meg is találják. Én felhagytam a kereséssel.\" - John Locke (LOST)

Jah biztos finom lehettem😄

Broafka
na meg érted, ott van egy birka! Friss hús 😛
én is megöltelek volna, jah, már amúgy is kezdek éhes lenni 😛

Esrohnoil
A szemük láttára változtál birkává?
Mert ez esetben lehet h. én is lecsaptalak volna. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Broafka
egyébként ha szörnyé változol akkor is lecsapnak, mondom, szerintem szörnyként érzékeli a birkát, vagyis téged, mert a sima birkát nem érzékelheti szörnynek, mert akkor a pásztorok is lecsapnák õket...
(furcsa egyébként)

én változtam birkává és lecsaptak😄

Broafka
gondolom beast-nek (szörnynek) van beállítva náluk, passz, miért? birkát vittél a városba? vagy te változtál birkává?

a városi õrök mért nem szeretik a birkákat?

Broafka
hát nem wireless az biztos, olyan lesz hogy a TV kábelen keresztül jön majd a net, a vezeték, és akkor véééégre, fix lesz a netem, nem ilyen ugráló szar vacak...

uj net? mien?

Broafka
most az új net ügyében próbálom gyõzögetni... 😊

hát gyözd meg apádat<#eplus2>

Broafka
most már... jah, de kiserült hogy a szerzõdést nem tudja hova rakta apám, és hogy finoman fogalmazzak nem is érdekli...
szal vagy a net fog ugorni, vagy a win, de már lassacskán nem bírok tovább várni...

Shaman
hétfõ van..... :-p

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Broafka
lehet, de az a szerzõdés szerintem az üzletünkben van, és azt majd csak hétfõn fogom tudni megnézni
azért kössz

peeter22
A szolgáltatóddal kötöttél egy szerzõdést aminek egyik példánya nálad kell hogy legyen és azon rajta van az a kódszám.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Broafka
brühühüüüüüüü <#rinya><#rinya><#rinya>

ez a szaros winfos nem engedi feltelepíteni :_(
pedig már játszani akartam vele...
rohadt életbe, kell egy winreinstall, csak az a baj hogyha reinstallom akkor nem lesz netem, mert a nethez kell egy kód, és azt én nem tudom... :_(

Broafka
én ezt a Juan-t úgy találtam teljesen véletlenül hogy unalmamban elkezdtem egy Bogár képében (valami field raider, ha jól emlékszem) és azzal mászkáltam (mert ugye állat képben nem támadnak a szörnyek, kivéve ha... az most hosszú lenne 😊)
és úgy botlottam bele (meg is ölt a rohadék 😄)

Mr_no_NaMe
Gondolom a táborhoz viszonyítva észak :o)
Igen, idõközben megtaláltam a választ a jowood fórumon, de a végigjászásokba észak van írva, ez meg ugye kelet :\ na mind1, thx a válaszért
Mr_no_NaMe
Szal kb így
Mr_no_NaMe
Ha jól emléxem és arra gondolok amire te akkor azt énis sokáig kerestem. Kimész a banditatáborból és balra mész és asszem ott a falba lesz 1 barlang. Sokat kell menni és a környéken lesznek asszem mocsár gólemek, de rég jáccottam vele szal nemtom pontosan :o)
A szerpentin meg ugye pont az ellenkezõ irányban van...
Hi, vki megmondaná nekem plz hogy hol van Juan? Olvastam hogy a mocsár északi részén egy barlangba, találtam kettõt is egy szerpentin után, de az egyikben egy szörny van a másikban meg több ezer...
Mr_no_NaMe
^^
Broafka
😄
mountolva vannak <#idiota><#zavart1>
na jó, csak vicc volt, megvan eredetiben, és másoltan is 😄
hát majd megpróbálom, de nem biztos hogy sikerülni fog, de talán összejön
lehet hogy megszívom a shisámat és akkor majd megy a dolog 😉

Mr_no_NaMe
Akkor elmondom mit kell tenni -.-
1. Fogod kiteszed az asztalra a cédéket
2. Erõsen nézed õket és 5 percig mormolod magamban, hogy IGEN MOST FELRAKOM!
3. Ha letelt az öt perc írdatlan sebességgel bevágod a cédét a gépbe és mint a mérgezett egér telepíteni kezded
4. Ha már fennvan úgysem tudsz elõle elszakadni csak a telepítés megkezdése és végrehajtása a nehéz és fárasztó folyamat ^^
Broafka
csak nehéz rávennem magam 😛
a közepét nagyon utáltam a játéknak, meg az elejét is egy kicsit
vagyis inkább most...
sokat kell vele szöszmötölni, és kicsit unalmaska, így hogy már vagy 5X végigtoltam 😊

na rajta

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Mr_no_NaMe
<#eplus2>
Esrohnoil
Helyes. 😊
Legalább a 3. részt mire kézhez kapod, képben leszel mindennel. 😄

Broafka
a játékot -.-

Broafka
jaj ne csináljátok már fiúk, mindjárt ellenállhatatlan vágyat fogok érezni hogy megint elõvegyem 😄

Shaman
én fire raint használtam a végén mindig.
sima orkoknak elég 1,eliteknek 2 és kész.Pici rohangászás,míg begyüjtöd õket magad köré,aztán hadd szójjon...

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

igen