Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Broafka
hupsz, bocsi, egy kicsit hosszú lett 😊

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Broafka
késõbb megtudod tanulni lent a tolvajcéhnél, de ha kezdõ vagy, akkor oda bejutni most igazán nehéz lesz, különösen ha nem adtad fel rengarut, mert ha feladod, akkor azonnal megjelenik az ürge a dokkban és rád támad (persze elõtte be kell menni a kikötõi kocsmába) de mind1, most már válaszd inkább a megérõsebb nehezebb, békés utat

de egyébként szándékozzál emberke lenni, mármint városi ember, mert az jó (hogy Esrohnoil ne kössön belém: mert akkor a gazdag negyedben is terrorizálhatod az embereket <#crazya>)

a játékban van 5 db céh, ahová jelentkezhetsz dolgozni, van egy csávó (nem jut eszembe a neve) ilyen igazi kereskedõ, gyümölcsöket, meg egyéb tök felesleges dolgokat árul
van az ács, van a kovács, van az íjász, és van a kémikus fazon, de az utolsóval nem kell törõdni

érdemes mindegyik küldiét megcsinálni ha tudod mert fejenként 100 Xp-t kapsz ami akár 500 Xp is lehet így, aztán kapsz még vagy 300 Xp-t ha csatlakozol az egyikhez, és még egyébb kisebb xp-t

TIPP: kovács egy ork fejszét akar, neveket nem mondok, mert most nem tudom fejbõl, de van egy íjas csávó a piactéren aki 30 vagy 50 aranyért elmegy veled vadászni, igazán erõs, és amit õ leöl az neked jön be xp-nek a végén az orkkal is szembe találkoztok!
DE: a csávó könnyen meghalhat, úgyhogy akkor gyakran mentsél, és vigyázz rá...

mindezek után ha csatlakozol az egyik céhhez akkor már bízik benned az ács és megtanítja neked
kár érte, nem kellett volna bíznia benned 😛

Kitõl lehet megtanulni a zárfeltörést? Csak mert az asztalos nem hajlandó megtanítani, amíg nem válok a társadalom példamutató tagjává... az meg nincs szándékomban 😄

Regnarut nem adtam fel, mert amikor a nagy rinyálás közepette kibökte, hogy még tud segíteni, gondoltam, megér egy próbát. Cserébe rendszeresen terrorizálom 😄DDDD

A kikötõi õrre meg rágyúrok 😛

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Esrohnoil
Oké, én is voltam így h. berágtam egy halom emberre és kaszaboltam aki elém került. 😄
De ki kell próbálni a játékot más aspektusból is. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Takanohana
Na pont a kikötõi raktár õrét meg kellene verned pedig, úgyhogy próbálkozz. Én pl. addonban (ahol mindenki jóval erõsebb) úgy vertem meg, hogy belelõttem 1-2 nyilat, aztán rohantam, és hagytam, hogy kergessen. Mikor feladta és visszafordult, megint belelõttem néhányat, egy ideig eltartott ugyan a dolog, de végül kifeküdt.

Broafka
tévedés!
súlyos tévedés, és rágalom <#idiota>
én is beleélem magam, csak én imádok rossz lenni, SW-ben is mindig a sötét oldalon mentem, és rengarut nem feladni, hasznos, és még király dolog is 😄
sõt, még a halárust sem adtam fel, muhahahahaaaa
viszont, egyszer megöltem az összes lovagot, és marha jó buli, lovagonként 400 xp!
és senkit sem érdekel hogy megöltem õket 😄

Esrohnoil
Az lehet h. nem éri meg feladni Rengarut, vagyis inkább úgy mondom h. jobban megéri nem feladni. 😄
Viszont én meg szeretek "szerepjátszani", azaz úgy játszok, h. ha nem tetszik ahogy Rengaru viselkedik, v. vmiért ellenszenves, akkor inkább feladom, és nem az fog érdekelni h. mennyire éri meg. Egyszerûen csak beleélem magam a fõhõs helyzetébe, és abba h. én mit tennék adott esetben ha pl. lovag, v. zsoldos, illetve varázsló lennék.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Broafka
nah ez az, amit most Esrohnoil mondott, én is ugyanezt mondtam az elõzõ hsz-emben, csak akkor még nem olvastam végig az õ üzenetét 😊

Broafka
a zárfertörést azonnal tanuld meg, tök mind1 mennyi lp-be kerül, az kib*** hasznos, és nagyon meggazdagíthat (nem véletlenül király dolog a tolvajlás 😛)
hát igen régen könnyû is volt tolvajkodni (lásd Thief címû játék sorozat) nem kellett nagyon sok minden hozzá mint egy kis ügyesség, és zárfeltörõ képesség...
manapság meg már ha nem vágod az infót, nem rázod ki a kisujjadból akkor cseszheted az egészet...
de ez egy másik téma 😊

visszatérve:
ez egy szerepjáték, márpedig az ilyen játékokban az a fõ hogy sokat kell pofazni
egyébként nem fogsz tudni minden küldit megcsinálni, mert egyes küldik kiütik a másikat

és vannak trükköcskék, például érdemesebb nem feladni rengarut, amit gondolom már te megtettél, de az se baj

ez egy olyan játék amit sokszor kell végigvinni, és javaslot mindig máshogyan, mert minden lépésed máshogy hat a környezetedre!!!

Esrohnoil
Hát... arra is van pár alternatíva. 😊

Broafka
jó... most érted, ha valaki végigviszi azt a küldit akkor tudni fogja, meg ha elolvassa a végigjátszást, persze hogy ott van...
de ha normálisan akarod megcsinálni akkor így kell megcsinálni, és nem is azért, de akkor még több xp-t is kapsz, asszem

lehet csalni persze, sokféle képpen, meg leegyszerûsíteni a dolgokat, de ha lehet én azért a normális útvonalat mondanám...

No, akkor feltétlenül lopnom kell egy térképet 😄 Csak elõbb meg kéne tanulni a záfeltörést, ugyebár 😄DD

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Esrohnoil
Pedig ha veszel térképet, azon mutatja h. épp hol vagy és merre nézel. 😊
Egyébként meg ha végigjátszod vmelyik kaszthoz csatlakozva, utána erõs késztetést fogsz érezni h. újra és újra végigvidd, csak másképp mint elõtte... úgyhogy én nem aggódnék a helyedben afelõl h. nem aknázol ki vmi fontosat, bár az is igaz h. mindig lehet újat találni. 😊

Randal
kobra223: torrent, max ennyit segítek.

GrimReaper78: Hidd el, hamar megtanulod a tájat, mert annyit fogsz benne mászkálni meg nézelõdni, hogy csak na. Kedvenc idõtöltésem volt felmászni a legmagasabb hegycsúcsra és szétnézni. Vagy bárhová utat találni ahol jó a kilátás😊

Térképet amúgy szerezhetsz talán ingyen is de ebben nem vagyok olyan biztos...

Nem uncsi a fejlõdés, roppantul élvezem a játékot, csak néha frusztrál, hogy minden kis útszéli bandita ronggyá ver 😄DDDD -- vagy pl. belefutottam pár goblin csocsóba, gondoltam, gyerekjáték lesz, elvégre a goblinokat hármasával, csuklóból leölöm. Erre az elsõ két suhintással elvert, 15. visszatöltéskor is 😄DDDDDDDDDDDD

Én most játszok elõször a Gothic-kal, az Oblivionban nem igazán így mûködtek a dolgok (azt meg a túlzottan gyors fejlõdés miatt félbe is hagytam). Ettõl függetlenül még az is nagyon jó játék, nem akarok belemenni semmilyen sárdobálózásba...

Igazából két dolog hiányzik nekem a Gothicból jelenleg: egy térkép (ezt viszonylag könnyû beszerezni online, a játékban viszont nem veszek, mert csóró vagyok), illetve egy iránytû (mondhatják nekem, hogy merre menjek, ha azt sem tudom, merre vannak az égtájak (a játékban 😛)) és a játékmechanizmus egy picit alaposabb ismerete, hogy tudjam, mik a korlátok/lehetõségek, mert könnyen lehet, hogy nem aknázok ki valami fontosat.

Mr_no_NaMe
Figy küldizgecc és útközbe leölsz minden szörnyet ha nagyon uncsi a fejlõdés.
Én néha rászántam magam egy kis Északi Erdei túrára...léptem 3-4 szintet (szintfüggõ) de 2-3at biztos. Szal néha 1 vagy másfél órára rászánod magad a tápolásra és izmos leszel abban a chapterben 😊
Legutóbb úgy vittem végig a Gothicot, hogy a 2. fejezetbe 15 szintel mentem át és kb 20 szintel jöttem vissza vagy asszem 21.
Szal ölni van mit. Csak kicsit akaródzni kell...de ha túl sokat tápolsz az meg azér nem jó mer túl erõs leszel aztán már uncsi lesz fõleg mágussal 😄
Taktikázni kell 😄
Bár te inkább csak ölj amennyit csak tudsz ha elõször viszed végig 😊
azt tudom oldal cimet tudna valaki mondani?

Egyébként rengeteget dumálok mindenkivel, de eddig csak nem sikerült megtalálni azt a fránya csomagot...

Mindegy, ez tetszik ebben a játékban, hogy nincs minden az ember szájába rágva.

Oké, köszi a segítséget neked is, emg a többieknek is. Tudom, hogy nem létfontosságú a küldi, de azért jó lenne megcsinálni (így is vagy még egy tucat megoldatlan sorakozik, azokkal is meg vagyok lõve 😄), hogy újabb militia küldit kaphassak. Muszáj fejlõdnöm - pedig nem vagyok egy tápolós fajta - mert mindenki legyak, még a kikötõi raktár õre is 😄

Internetrõl.

hello mindenkinek azt szeretném mégkérdezni hogy honnan tudom letölteni gothic 2 gold editont? mégegyszer köszi

Takanohana
Tehát még egyszer, spoiler nélkül. Nézelõdj a kikötõben, és nem elsõsorban beszélgetni kell itt, inkább keress olyan helyeket, ahol még nem jártál. Nézz be mindenhova, elõbb-utóbb meglesz az a csomag. Mellesleg ennél bõvebet Dar sem fog mondani.

peeter22
De mivel ez a küldi nem befolyásolja a játékmenetet, tehát nemszámít, hogy megvan vagy nincs, ha nagyon nem találod a segítség a #18342-es hsz-em...

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

No, akkor valahogy majdcsak meglesz ez. Azért elõtte futok még egy kört a kikötõben, hátha...

peeter22
Mivel én nem úgy csináltam meg ezt a feladatod, hogy kérdezõsködtem az NPC-knél ezrét mást nem tudok mondani. Broafka már leírta, hogy, hogy kell verd el Darr-t Onar farmján õ elmondja hova kell menni..

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

No, akkor lehetne még egyszer a swampweed küldetés megoldásához tippet kapni, SPOILER nélkül? Szerencsére nem olvastam még el...

peeter22
Ejj tényleg, én hibám!!! Nem olvastam vissza addig a hsz-eket.... Bocsesz....

Szeretnék 1fontosat kérdezni: Hogy kell crackelni? mert sikerül, betölti és amikor New Game -t indítok, tölt, tölt és kilép hibaüzenettel: "U😛AR: Class-size not compatible: C_NPC
CPP-size: 800
Script-size: 600 ! Köszönöm elõre a segítséget! MSN címem: [email protected] ! Segítség!
Takanohana
Ez így igaz, de GrimReaper78 direkt kérte, hogy spoiler nélkül, szal nyilván õ akarta megkeresni...

peeter22
Az elõzõ üzim GrimReaper78-nak szól, de a kapcsódik a te üzenetedhez.

peeter22
A swamp weed csomag a kikötõben van mégpedig, ha a kaszárnyából mész le a lépcsõkön akkor az elsõ épület közvetlen a lépcsõ után balra ott az épületben bent, áll egy õr azt elég nehéz leverni ( ha még gyengus vagy) ezrét inkább varázslattal kell megölni( este mikor nincs arra senki) nála a kulcs és az épületben lévõ egyik ládában van a csomag. Nem kell elkoslatni Onar farmjára... persze az is megoldás. De így is meg lehet csinálni.

Broafka
azért mert nem a kikötõben van!
kint a vadonban megtalálod majd Onar farmját, ott lesz egy csávó, aki a konyha mögött (az egyik ház mögött) állandóan szívja az anyagot...
beszélj vele, õ mindent letagad...

2 választásod van:
1, verd meg, és akkor megtudod az infót (de vigyázz, mindenki rád fog támadni a környéken ha megütöd 😊)
2, beszélj az egyik zsoldossal (miután beszéltél a drogossal) ott áll a kovács mellett és beszélget, és panaszkodik neked hogy nincs meg az elveszett dohányos csomagja, mondd meg neki hogy tudod ki tette el!
erre õ fogja magát, oda rohan a csávóhoz (és ha szerencséd van) akkor leveri a fejét, miután leverte, fosszd ki gyorsan, aztán várd meg míg elmegy messzire a tag aki megverte, ha jó messze van, rántsd elõ a kardod és üsd le, foszd ki megint, beszélj vele, és õ közli majd hol van a csomag

innentõl már tudni fogod szerintem...

Menj be mindenhová... 😊
Köszi. Na, akkor hatodszorra is végigjárom az egész kikötõt 😄DDD

Remélem, nem vmi bug miatt nincs benne, aztán rohangálok ész nélkül fel-alá, hiába 😄D

Takanohana
Igen, a városban van, mégpedig a kikötõben. Csak keresgélj, meglesz az.

Hali!

Oké, vágom, hogy 5. szinten nem vagyok egy übermájer, de lassan már nincs merre mennem, mert mindenhol leütnek... 😄 Ne érts félre, nem vagyok egy harcbuzi, de a városban már csak körbe-körbe szaladgáltam, nem jutottam egyrõl a kettõre, ezért gondoltam, hogy újra kimerészkedek a vadonba. Amúgy az egykezesre gyúrok, ha jól emlékszem, 35% körül járok, az erõ meg sajna csak 19, mert az ügyességet felnyomtam egyszer 20-ra (az egyik kardhoz kellett).

Amúgy köszi szépen, hogy leírtad a harcmechanizmust, mert nem nagyon vágtam, hogy az erõnek a brutálabb fegyver forgatásán túl milyen szerepe van.

És akkor egy quest-related kérdés: ha lehet spoiler nélkül csak annyit szeretnék tudni, hogy a swampweed csomagot (militia 1. küldi) valahol a városban lehet megtalálni? Mindenkit körbekérdezgettem, mindent körbejártam, de semmilyen zsoldost nem találok, aki állítólag el akarta passzolni az anyagot...

Takanohana
Hi!

5. szinten nem lehet még túl magas a fegyveres jártasságod és az erõd sem. Az, hogy mekkorát sebzõ kardot tudsz megfogni az erõdtõl függ. A fegyveres képzettség meg nem pusztán kombót tesz lehetõvé, hanem a százalék arányában ütsz majd kritikusakat, amikoris a kard sebzéséhez hozzáadódik az erõd is.

Pl. 50% az egykezes kard képzettséged, 60 az erõd, és használsz egy 40-et sebzõ kardot. Ekkor kb. minden második ütésednél kritikusat ütsz, amikor a kard nem 40-et, hanem 40+60=100-at sebez.

Amúgy 5. szinten ne akarj mindenkit és mindent leverni, mert nem lehet, ennél a játéknál az ember megjegyzi, hol van erõs ellenfél, aztán késõbb képzettebben, jobb fegyverrel visszajön, és lealázza.

Jaja, megvan a kellõ fokozat, és rájöttem, hogyan mûködik a kombó, de elég siralmasan gyenge vagyok: 5 .szinten lenyom minden bandita (fõleg, hogy min. párban vannak), és a picit erõsebb szörnyek is. Én cseszek el valamit a harcnál? Mert ez így elég frusztráló...

peeter22
igen, jól mondod a kettõben úgy kell, és ha jól emlékszem akkor kell hozzá a mester fokozat valamelyik karddal( egykezes, kétkezes)

_Atti_
ütemesen nyomd az elõretámadást..ha jó idõközönként nyomod sztem az a leghosszabb kombó..de lehet hogy itt kell valamennyi képzettség hozzá. g1 ben már 5% al meg lehet csinálni

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Tud valaki egy linket adni a közelharci kombókról? Csak mert látom, hogy másképpen kaszabol a karakterem, mint az elején, de nem igazán éreztem még rá az ízére, és elég sokszor elpáholnak így... <#idiota>

Aki nem tud angolul, az a legfrisseb Gothic infókat megtalálja a Gothic honlapomon!!!
peeter22
Khm... a worldofgohtic.com on már rég megírták, de hát nem mindenki tud németül, vagy angolul....<#buck> De még mindíg nagyon messze ez a dátum...

totya, én ezt már több mint 2 hete tudom;D
Randal
Valszeg valami a háttérben szórakozik. Esetleg Messenger ha van, annak volt régebben szokása ilyen aranyosságokat csinálni. VAgy vírusírtó vagy bármi aminek van pop-upja😊

Nincs túlhúzva, dehogy, hová... 😄

Amúgy minden, a háttérben futó folyamatot kilõttem, és így semmi nyûgje nem volt, órákat játszottam. Elképesztõ az összetettsége, pedig elsõre nem tetszett. A harc még most is bonyolult egy picit nekem, igaz, hogy csak 2. szintû vagyok 😛

"A JoWooD bejelentette végre mikor kerül a boltokba a sokak által várt szerepjáték a Gothic III, melyben sokkal részletesebb szerepjátékrendszer és az eddigi játéktér többszöröse kap helyet. A jelen állás szerint Európában már október 13-án megvásárolható lesz a játék, a tengerentúlról nincs információ még."

http://www.pcdome.hu/news.php?id=11123
Randal
Ha ez megvan az is meglesz. gondolom HK-nak sok a dolga.

Takanohana
Ez is valami. Bár már a NOTR magyarításával állnának elõ. De arra asszem keresztet lehet vetni.

Randal
Nemtom észrevettétek-e már, de Hunnenkoenigék elõálltak egy kis ajándékkal😊

Gothic 2 GOLD 1.32 magyarosítás (NoTR nélkül!!!)