Gothic 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
de egyébként szándékozzál emberke lenni, mármint városi ember, mert az jó (hogy Esrohnoil ne kössön belém: mert akkor a gazdag negyedben is terrorizálhatod az embereket <#crazya>#crazya>)
a játékban van 5 db céh, ahová jelentkezhetsz dolgozni, van egy csávó (nem jut eszembe a neve) ilyen igazi kereskedõ, gyümölcsöket, meg egyéb tök felesleges dolgokat árul
van az ács, van a kovács, van az íjász, és van a kémikus fazon, de az utolsóval nem kell törõdni
érdemes mindegyik küldiét megcsinálni ha tudod mert fejenként 100 Xp-t kapsz ami akár 500 Xp is lehet így, aztán kapsz még vagy 300 Xp-t ha csatlakozol az egyikhez, és még egyébb kisebb xp-t
TIPP: kovács egy ork fejszét akar, neveket nem mondok, mert most nem tudom fejbõl, de van egy íjas csávó a piactéren aki 30 vagy 50 aranyért elmegy veled vadászni, igazán erõs, és amit õ leöl az neked jön be xp-nek a végén az orkkal is szembe találkoztok!
DE: a csávó könnyen meghalhat, úgyhogy akkor gyakran mentsél, és vigyázz rá...
mindezek után ha csatlakozol az egyik céhhez akkor már bízik benned az ács és megtanítja neked
kár érte, nem kellett volna bíznia benned 😛
Regnarut nem adtam fel, mert amikor a nagy rinyálás közepette kibökte, hogy még tud segíteni, gondoltam, megér egy próbát. Cserébe rendszeresen terrorizálom 😄DDDD
A kikötõi õrre meg rágyúrok 😛
A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.
De ki kell próbálni a játékot más aspektusból is. 😊
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
súlyos tévedés, és rágalom <#idiota>#idiota>
én is beleélem magam, csak én imádok rossz lenni, SW-ben is mindig a sötét oldalon mentem, és rengarut nem feladni, hasznos, és még király dolog is 😄
sõt, még a halárust sem adtam fel, muhahahahaaaa
viszont, egyszer megöltem az összes lovagot, és marha jó buli, lovagonként 400 xp!
és senkit sem érdekel hogy megöltem õket 😄
Viszont én meg szeretek "szerepjátszani", azaz úgy játszok, h. ha nem tetszik ahogy Rengaru viselkedik, v. vmiért ellenszenves, akkor inkább feladom, és nem az fog érdekelni h. mennyire éri meg. Egyszerûen csak beleélem magam a fõhõs helyzetébe, és abba h. én mit tennék adott esetben ha pl. lovag, v. zsoldos, illetve varázsló lennék.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
hát igen régen könnyû is volt tolvajkodni (lásd Thief címû játék sorozat) nem kellett nagyon sok minden hozzá mint egy kis ügyesség, és zárfeltörõ képesség...
manapság meg már ha nem vágod az infót, nem rázod ki a kisujjadból akkor cseszheted az egészet...
de ez egy másik téma 😊
visszatérve:
ez egy szerepjáték, márpedig az ilyen játékokban az a fõ hogy sokat kell pofazni
egyébként nem fogsz tudni minden küldit megcsinálni, mert egyes küldik kiütik a másikat
és vannak trükköcskék, például érdemesebb nem feladni rengarut, amit gondolom már te megtettél, de az se baj
ez egy olyan játék amit sokszor kell végigvinni, és javaslot mindig máshogyan, mert minden lépésed máshogy hat a környezetedre!!!
de ha normálisan akarod megcsinálni akkor így kell megcsinálni, és nem is azért, de akkor még több xp-t is kapsz, asszem
lehet csalni persze, sokféle képpen, meg leegyszerûsíteni a dolgokat, de ha lehet én azért a normális útvonalat mondanám...
A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.
Egyébként meg ha végigjátszod vmelyik kaszthoz csatlakozva, utána erõs késztetést fogsz érezni h. újra és újra végigvidd, csak másképp mint elõtte... úgyhogy én nem aggódnék a helyedben afelõl h. nem aknázol ki vmi fontosat, bár az is igaz h. mindig lehet újat találni. 😊
GrimReaper78: Hidd el, hamar megtanulod a tájat, mert annyit fogsz benne mászkálni meg nézelõdni, hogy csak na. Kedvenc idõtöltésem volt felmászni a legmagasabb hegycsúcsra és szétnézni. Vagy bárhová utat találni ahol jó a kilátás😊
Térképet amúgy szerezhetsz talán ingyen is de ebben nem vagyok olyan biztos...
Én most játszok elõször a Gothic-kal, az Oblivionban nem igazán így mûködtek a dolgok (azt meg a túlzottan gyors fejlõdés miatt félbe is hagytam). Ettõl függetlenül még az is nagyon jó játék, nem akarok belemenni semmilyen sárdobálózásba...
Igazából két dolog hiányzik nekem a Gothicból jelenleg: egy térkép (ezt viszonylag könnyû beszerezni online, a játékban viszont nem veszek, mert csóró vagyok), illetve egy iránytû (mondhatják nekem, hogy merre menjek, ha azt sem tudom, merre vannak az égtájak (a játékban 😛)) és a játékmechanizmus egy picit alaposabb ismerete, hogy tudjam, mik a korlátok/lehetõségek, mert könnyen lehet, hogy nem aknázok ki valami fontosat.
Én néha rászántam magam egy kis Északi Erdei túrára...léptem 3-4 szintet (szintfüggõ) de 2-3at biztos. Szal néha 1 vagy másfél órára rászánod magad a tápolásra és izmos leszel abban a chapterben 😊
Legutóbb úgy vittem végig a Gothicot, hogy a 2. fejezetbe 15 szintel mentem át és kb 20 szintel jöttem vissza vagy asszem 21.
Szal ölni van mit. Csak kicsit akaródzni kell...de ha túl sokat tápolsz az meg azér nem jó mer túl erõs leszel aztán már uncsi lesz fõleg mágussal 😄
Taktikázni kell 😄
Bár te inkább csak ölj amennyit csak tudsz ha elõször viszed végig 😊
Mindegy, ez tetszik ebben a játékban, hogy nincs minden az ember szájába rágva.
Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.
Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.
CPP-size: 800
Script-size: 600 ! Köszönöm elõre a segítséget! MSN címem: [email protected] ! Segítség!
kint a vadonban megtalálod majd Onar farmját, ott lesz egy csávó, aki a konyha mögött (az egyik ház mögött) állandóan szívja az anyagot...
beszélj vele, õ mindent letagad...
2 választásod van:
1, verd meg, és akkor megtudod az infót (de vigyázz, mindenki rád fog támadni a környéken ha megütöd 😊)
2, beszélj az egyik zsoldossal (miután beszéltél a drogossal) ott áll a kovács mellett és beszélget, és panaszkodik neked hogy nincs meg az elveszett dohányos csomagja, mondd meg neki hogy tudod ki tette el!
erre õ fogja magát, oda rohan a csávóhoz (és ha szerencséd van) akkor leveri a fejét, miután leverte, fosszd ki gyorsan, aztán várd meg míg elmegy messzire a tag aki megverte, ha jó messze van, rántsd elõ a kardod és üsd le, foszd ki megint, beszélj vele, és õ közli majd hol van a csomag
innentõl már tudni fogod szerintem...
Remélem, nem vmi bug miatt nincs benne, aztán rohangálok ész nélkül fel-alá, hiába 😄D
Oké, vágom, hogy 5. szinten nem vagyok egy übermájer, de lassan már nincs merre mennem, mert mindenhol leütnek... 😄 Ne érts félre, nem vagyok egy harcbuzi, de a városban már csak körbe-körbe szaladgáltam, nem jutottam egyrõl a kettõre, ezért gondoltam, hogy újra kimerészkedek a vadonba. Amúgy az egykezesre gyúrok, ha jól emlékszem, 35% körül járok, az erõ meg sajna csak 19, mert az ügyességet felnyomtam egyszer 20-ra (az egyik kardhoz kellett).
Amúgy köszi szépen, hogy leírtad a harcmechanizmust, mert nem nagyon vágtam, hogy az erõnek a brutálabb fegyver forgatásán túl milyen szerepe van.
És akkor egy quest-related kérdés: ha lehet spoiler nélkül csak annyit szeretnék tudni, hogy a swampweed csomagot (militia 1. küldi) valahol a városban lehet megtalálni? Mindenkit körbekérdezgettem, mindent körbejártam, de semmilyen zsoldost nem találok, aki állítólag el akarta passzolni az anyagot...
5. szinten nem lehet még túl magas a fegyveres jártasságod és az erõd sem. Az, hogy mekkorát sebzõ kardot tudsz megfogni az erõdtõl függ. A fegyveres képzettség meg nem pusztán kombót tesz lehetõvé, hanem a százalék arányában ütsz majd kritikusakat, amikoris a kard sebzéséhez hozzáadódik az erõd is.
Pl. 50% az egykezes kard képzettséged, 60 az erõd, és használsz egy 40-et sebzõ kardot. Ekkor kb. minden második ütésednél kritikusat ütsz, amikor a kard nem 40-et, hanem 40+60=100-at sebez.
Amúgy 5. szinten ne akarj mindenkit és mindent leverni, mert nem lehet, ennél a játéknál az ember megjegyzi, hol van erõs ellenfél, aztán késõbb képzettebben, jobb fegyverrel visszajön, és lealázza.
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Amúgy minden, a háttérben futó folyamatot kilõttem, és így semmi nyûgje nem volt, órákat játszottam. Elképesztõ az összetettsége, pedig elsõre nem tetszett. A harc még most is bonyolult egy picit nekem, igaz, hogy csak 2. szintû vagyok 😛
http://www.pcdome.hu/news.php?id=11123
Gothic 2 GOLD 1.32 magyarosítás (NoTR nélkül!!!)