Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért spóróltam, hogy megtudjam tanulni az erõ meg ügyesség itál észítését. igazából nemtom hogy mennyi learning pont fog összejönni, meg hogy milyen szintig fejlõdök. még elõször játszom. miután irtam visszamentem a városba, és tanultam +10 manát, 60%ra vittem a kard skillt.

amikor visszafele mentem találkoztam ork hadvezérekkel. azt hittem valami ütösebb ork féle, de olyan könnyen öltem meg mint az ork katonát. az elit ork sokkal keményebb ellenfél.

most fejlettebben megpróbálom ujra a kõsárkányt megölni, és viszek egy csintit is. az idézett lények, csak bizonyos idõtartamig élnek? mert nem volt irva hogy meddig tart és egyszer csak magába roskadt mögöttem.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

zizz21
Hi! Mivel a Milícia tagja vok,lovag akarok lenni. Nemtudja valaki,h mikor (melyik fejezetben) ütnrk majd lovaggá??? Köszi!!!

Hooligans - Nem hall,nem lát,nem beszél ; Mesét,álmot,mámort ; Kánaán ; Szenzáció ; Vírus ; Bohémélet

peeter22
Mért spórolsz a learning pointokkal ennyire? Nem ártana fejleszteni a kard skillt mert sokkal jobban fog harcolni és az íj vagy számszeríjat se árt gyúrni. Manát meg érdemes lenne növelni, (gombák és mana növelõk segítségével) tanulással nem érdemes növelni, ha paladinnal vagy. Amúgy nem rossz...

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

most ilyen a karim:

rajtam van 2 legyõzhetetlenség gyûrûje, egyik minden védelemhez 5öt, a másik 10et ad, meg a hatalom amulettje ami +10erõ +10 ügyesség.

az erõt 60ig fejlesztettem, a többi huszat az oltárból imádkoztam ki, és elvileg még egyet lehet imádkozni, de nem adott erõt már.

mágiát csak a városban, meg a kolostorban lehet tanulni?

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

tippelsz 😄

Kb. sehonnan.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

zizz21
Lenne egy érdekes kérdésem! :p A játékoön belül (ha nincs térképem) Honnan tom,h merre vannak az égtájak??? :p

Hooligans - Nem hall,nem lát,nem beszél ; Mesét,álmot,mámort ; Kánaán ; Szenzáció ; Vírus ; Bohémélet

Na hirtelen felindulásból legyaktam a maradék 40 orkot, és 15 wargot a vár körül, és elértem a lvl28 at. lassan ideje lenne elköltenem a TP ket. most van 123 TP.

a csonti idézéshez még kéne mágiát tanulnom, csak 10 van, és gyûrûvel is csak 20.

most sikerült a legtöbb orkot magamután csalni egyszerre. 7 elit és 8 katona, az elején volt több is de csak ennyi ért a feljáróhoz. sajni miután megöltem õket rögtön ki is lépett valami hiba miatt, és kezdhettem elölrõl.

Na joccakát!

gondolom erre a leirásra gondoltál, amire most irtam a választ

hogyan találhatnám meg azt a leirást. mondj valami szót ami biztosan szerepel benne, hogy rátudjak keresni.

Ha majd csatlakozok a Vízmágusokhoz, akkor ugye nekem is tanítanak mágiát? Vagy varázsolni csak akkor lehet (nem tekercsekbõl), ha Tûzvarázsló vagyok?

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Broafka
lehet hogy könnyû, de szórakoztató, és végülis, annyira nem vészesen könnyû, szerintem király, és letudod úgy írtani az egész térképet...

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

elméletileg a jeges sárkány a legerösebb a 4 közül de a 6. fejezet tüzes sárkánya erösebb nála
a hüllõemberekhez : nem mindenki szart a fejedre, de ugy tul eccerû(kipróbáltam)😄,én sima gyepálással szoktam lenyomni õket.
sárkányok ellen meg a legkönnyebb dolga a mágusoknak van, bár mint párszor már leírtam elég mana itallal és egy goblin skeleton rúnával bármit ki lehet nyirni😄

Broafka
a mocsári sárkányt azért is könnyebb volt kinyírnod mert az a leggyöngébb az összes közül, a legerõsebb meg a tûz sárkány (asszem)
javaslom egyébként a varázslatokat, azzal lõdd, de a legjobb, ha idézel egy csontvázat (akkor õ a segítség) és míg a sari a csontit öli, addig te meg a sarit ölöd, egyébként 1 démon simán legyak 1 sárkányt...

a hüllõ embereknél nem tudok neked segíteni, mert az én támadás teknikám elég speciális, és vagy 50X leírtam már de mindenki szart akkor a fejemre, nekem könnyû volt, lvl1-esen kinyírtam egy trollt...

szenvedjetek! <#eplus2><#eplus2><#eplus2>

Broafka
detto

én most ott tartok, hogy sárkányokat ölök. a mocsárit hamar legyaktam, mert volt segítség. most próbálkoztam a kösárkánnyal, de öt nembirtam megölni, ya, mege azt a sok hüllöembert sem. az a fura hogy mikor a várba értem, és elmentem körülnézni akkor megöltem egy hüllöembert közelharcban, most meg hogy asszem 26os szinten vagyok, több erõvel, meg jobb harci tudással elég jól lesebez egy is. Na szal az a kérdésem hogy a többi sárkánynál nem lesznek segitségemre a sárkányölõk? mert ennél a sárkánynál, csak félútig kisért a fickó.

én most ott tartok, hogy sárkányokat ölök. a mocsárit hamar legyaktam, mert volt segítség. most próbálkoztam a kösárkánnyal, de öt nembirtam megölni, ya, mege azt a sok hüllöembert sem. az a fura hogy mikor a várba értem, és elmentem körülnézni akkor megöltem egy hüllöembert közelharcban, most meg hogy asszem 26os szinten vagyok, több erõvel, meg jobb harci tudással elég jól lesebez egy is. Na szal az a kérdésem hogy a többi sárkánynál nem lesznek segitségemre a sárkányölõk? mert ennél a sárkánynál, csak félútig kisért a fickó.

erre én is rájöttem, mindig igy csaltam 10esével az orkokat a feljáróhoz 😄

az nem számít ha milicista vagy, attól még lehetsz a tolvaj céh tagja, és nem is kell lebuktatni õket hogy beléphess.

Broafka
az a legjobb amikor kiegben eléred a 90-es dexet 😄
nagyon király nagyokat ugrik, csak az a baj hogy felállni nem tud jól, és ezért a végén kicsit lelassul de király gyors 😊

Mr_no_NaMe
nm ^^

Cairass: Végülis akkor ja...de ha akrobatika vagy gyorsasági ital van akkor az a legjobb :o)
zizz21
Na meglett a tolvajcéh! 😄 Csatlakoztam is gyrosan! :p Köszi a segítséget!

Cairass
Attól függ hol ugrasz és hogyan. Ha dombról lefelé, akkor nem lassulsz és nõ a távolság is köztetek.A G1-ben és a G2-ben is bejött nekem.

AMD Athlon X2 5200+ (2.7 GHz) CPU I M61 PME-S2 M.Board I DDR2 800 MHz Kingston RAM I GeForce 9600 GSO Extreme 384MB VGA I 160GB Maxtor HDD I Pioneer DVD-RW I XP SP3 I

Mr_no_NaMe
Ha ugrasz akkor csak lelassulsz azt megcsapnak 😊
Amúgy meg jah 😊
Cairass
Én csak futottam, mint állat, futás közben pedig ugráltam.
Mondjuk 38. szinten már nincs miért futni...<#nyes>

AMD Athlon X2 5200+ (2.7 GHz) CPU I M61 PME-S2 M.Board I DDR2 800 MHz Kingston RAM I GeForce 9600 GSO Extreme 384MB VGA I 160GB Maxtor HDD I Pioneer DVD-RW I XP SP3 I

Broafka
én is akkor jöttem rá amikor elõször játszottam vele, marha egyszerû, ha futsz egy ork elõtt van úgy hogy automatikusan úgy üt hogy közben elkanyarodik élesen, én így jöttem rá hogy hoppá ha kanyarodok akkor õ is kanyarodik az ütésnél...

Õõõ... errõl nem tudtam, de mint korábban mondtam, most játszok elõször a Gothic-kal 😄

No, majd kipróbáljuk 😉

Broafka
szerintem ez nem nagy találmány, vagy igen?
erre én is rájöttem már rögtön az elején
de szerencsére az alap G2 irányítás beállításánál egy kicsit bugos, és ott is lehet trükközni, és úgy sokkal királyabb lesz a gáme

sajnos a G3-ban ezt biztos kijavítják majd :_(

Broafka
ezt én is ismertem, így jutottam be a várba!
és még most is használom!

Mr_no_NaMe
Õsi trück és nemhiszemel, hogy csak én ismertem mer ez nemigaz 😄
Szal:
Mikor kergetnek az ellenek akkor az egeret rángasd jobra balra és úgy fuss egy irányba. Mivel az ork csap és ugye te mindig rángatod az egeret ezér kitérsz elõle. Akár át is mehet rajtad a fegyó, de nem fog sebezni... én asszem már az elsõ végigjátszásnál rájöttem erre. Nagyonhasznos tud lenni 😊
Rendben, kösz, akkor jól gyanítottam.

Amúgy most úgyis a várba próbálok bejutni a Valley of Mines-ban, hááát, eddig levertek az orkok, mint vak a poharat, hiába próbálok hátulról besettenkedni 😄

Mr_no_NaMe
Jah...asszem még õ fog leszólítani, hogy keressett valaki és találkozni akar veled.

GrimReaper: Nagúr el fog hajtani ha milíciásként mész hozzá..Alrik kardja pedig nem tartozik a tolvajcéhs bejutósküldikhez 😊
Broafka
de szépen fogalmaztál 😄

a tolvajokhoz egyszerübben is be lehet jutni,csak fel kell adnod valakit,perse ekkor minde segitségükérrt komoly ellenszolgáltatást kérnek

Vagy Jorától meg kéne venni annak az ipsének a kardját is? Bár nem értem ,ez miféle összefüggésben lehetne a tovlajcéhhel 😄
Hakonnak amúgy már segítettem, elnáspángoltam a banditákat.

Hát, nekem egyik sem ad küldetést! Nagur ráadásul állandóan elhajt, hogy hagyjam békén :\ Amúgy a milícia tagja vagyok, de még nem koppintottam a tolvajok orrára, azt a zsebtolvaj fickót is végülis hagytam futni.

A kikötõ mellett megvan ugyan a rejtett bejárat, de nincs kulcsom hozzá, feltörni meg nem lehet. Mármint a zárat 😄

zizz21
Háát asszem ezek stimmelnek.Megcsináltam jora küldetését is,Hakanét is,meg Nagurét is és egyiket sem nyomtam fel,és csak ezután lettem a milícia tagja. Szal akkor most menjek újra a kocsmába és kérdezzem a csapost,h miz,ugye!?

Mr_no_NaMe
Elõszöris ha már a milícia tagja vagy, de még NEM csináltad meg a kocsmában Nagúr küldetését és már annyira bennevagy, hogy a semleges állást visszatölteni már nem lenne kedvezõ akkor szerintem ne is olvasd tovább...
Szóval a piactéren beszélgess az árusokkal (asszem Hakonnal és Jorával kell a fegyverárus meg a...szal Jora 😊)
Szal ezekkel kell beszélni és segíteni bújukon bajukon 😊
Mind 2 küldiben vmi tolvaj vagy bandita a hibás, de ott lesz a lehetõség, hogy segítesz a tolvajoknak lelépni vagy a börtöntõl megmenteni(banditákat azér meg majd kell ölni😮)
Asszem csak 3 küldi van. De ezt a hármat tényleg úgy csináld, hogy a tolvajoknak segíccs. Aztán mennyél el a kocsmába (itt lesz a 3. meló) és kérdezd a kocsmárost, hogy tud e vmi "speciális" melóról. Odairányít a széken üldögélõ Nagúrhoz és vele kell elbeszélgetni a teljesítendõ munkáról. Ha miliciás vagy akkor valszeg nem fog veled szóbaállni, DE ha az elõtt beszélsz vele mielõtt csatlakoznál a milíciához akkor tiéd a terep. Ha mind a 3 küldi megvan akkor 1-2 nap múlva ugorj be megint a kikötõi kocsmába egy sörre és beszélgess el a kocsmárossal...
keresgélj a kikötö környékén csatornába bejáratot és találsz majd valami érdekeset

No, ez engem is érdekelne, hogy milicistaként hogyan lehet a tovlajokhoz csatlakozni. Vagy egyáltalán rákérdezni a létezésükre. Mert Andre adott egy ilyen küldit, hogy leplezzm le a céhet, viszont senkivel nem tudok errõl beszélni, még nem milicista gúnyában sem :|

hmm tolvaj beépülve a milicisták közé😄 , bár én egyedül tüzvarazsloként tolvajkodtam , jo kis filing mindenkit kizsebelni amikor mindenki a sziget legbecsuletesebb emberei közt tart számon😄
most viszont fejembe vettem hogy összedobom kb a legnagyobbat ütõ karit. azon alapulna a dolog hogy csak a legfontosabb dolgokat tanulom (kétkezes maxra, azis ugy hogy kötáblával+könyvvel pont kijöjjön ,egykezes ugy hogy 60-as meglegyen +skillt ado fegyverrel és gyuruvel a 2kezes tanulasa miat ,zártörés, sarkany pikkely, vér ,kovácsolás, nyuzás) +alkímia és kõtábla olvasás , a többi mind erõre és csak utána jönnek az erõ táblák és lötyik. elméletileg ezzel joval 200 fölé kéne tudnom vinni az erõt. a végcél egy ahhoz közeli állapot a 6. fejezetben amit sikerült kisajtolni sima g2-ben kétkezessel hogy sima ork egy ütés , elit kettõ. természetesen mindennemû csalás nélkül. simában megvolt 208-as erõ, 105% kétkezes(tudom lol😄). jah és persze sárkányvadász!
ezt sikerült jo hosszu lére ereszteni , bocsi érte.
all comments appreciated!!!

zizz21
Sziasztok! Ott tartok,h most lettem a milícia tagja. A gondom,h nem találom a tolvaj céh-et. Hol és hogy lehet oda csatlakozni v kit kell keresni??? Van egy ajtó a kikötõ északi részén lent a stég alatt,de nincs nyitva,van köze annak ehhez? Köszi!

És ezt miért ide írod?!

<#lama><#banplz>

hali nagy segitség kéne!!
az asterix and obelix xxl2-õhõz kellene leirás nagyon fontos elõre is kõsz
Hát igen, ennek fényében érdemes a 60-at "saját erõbõl összehozni", és utána mágia révén növelni tovább.

Takanohana
El kell döntened a dolgot. Vagy megcsinálod az erõ löttyöket és megiszod minél hamarabb, vagy kivársz velük. Elsõ esetben könnyebben tudsz most haladni, késõbb viszont jóval több tp kell majd, ha erõt akarsz növelni. Ha kivársz velük, akkor most nehezebb lesz, viszont kicsit késõbb magasabb erõt érhetsz el könnyebben. Ez így most nem valami érthetõ, mi? Az erõért fizetendõ tp egyre emelkedik. 0-30 erõért egy az egyben kell még fizetni, de 30-60 között már kétszeres az ár. 60-90 között háromszoros, 90-120 között négyszeres, 120 felett meg ötszörös.
Most ugye 40 az erõd. Ha tudsz még 20-at hozzátenni löttyökbõl, akkor a következõ fejlesztés már háromszoros áron lesz. Én speciel mindig megpróbálom a 60-at elérni minden egyéb tápolás nélkül, aztén jöhetnek a löttyök meg a kõtáblák.

peeter22
Idõvel megéri az a 20lp. csak gyûjtsd a királyszárat (erõ lötyi) meg a goblin bogyó (ügyesség lötyi) + lab üveg + földi gyopár. De még ráérsz megtanulni. Elöbb inkább kard meg íj vagy nyílpuska.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Jah, feltûnt, hogy 40 környékén már kétszer annyi minden egyes pont. Az erõital viszont ha jól emlékszem, 20, ami elég gáz...

peeter22
Tény 15lp. emlékeim szerint, de az erõ és ügyesség tanulása is nõ csak 30-ig 5 lp utána 10 majd 15 szal érdemes megtanulni a löttyöket...

Oké, csak megijedtem, hogy mondjuk 15. vagy 20. szint a plafon. A löttyfõzést én is meg fogom tanulni (ezért is csatlakoztam az alkimistához), de bazi sok LP-be kerül, sajna :\