Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Broafka
de ez rohadt idegesítõ, legalább... magyarázná el, vagy nem tom
(mármint hogy mi a hiba)

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

peeter22
Ne próbáld megérteni ez a "winfos" mindenki használja, de senki sem érti. (Ha megpróbálod megzakkansz)<#vigyor3>

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Broafka
csak én azt nem értem, hogy már ugyanezekkel a driverekkel, ugyanezzel a CD-vel, ugyanezzel a géppel, ugyanezzel a windowssal már játszottam a G2-vel és az Addonnal...

peeter22
Vágom. Hát akkor nem tom. Ami ártani nem árt Frissíts dx-et nem baj ha fenn van. Ártani nem fog, de erre most más ötletem nincs.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Na igen, a legx@rabb hibaüzenet, semmit nem lehet kezdeni vele...

Csak a szokásos dolgokat tudom javasolni: driver frissítés, hardver nem húzás, codec pack lesikálás, nem agyvérzés-kapás 😄

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Broafka
a szokásosat, pl amikor szabálytalanul álítasz le egy játékot, tudod?

A(z) Gothic II hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük.

ezt a fajtát, de ha nem jut eszedbe így se, akkor majd print screen...

Aha, köszi a segítséget. Nem gondoltam volna, hogy elõször a kiegészítõt kell "kivégezni". Köszi!

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

peeter22
Mi a hiba üzi? Mit ír ki?

peeter22
Az ide tartozó többi infót Toroco hsz-eiben megtalálod.

Broafka
bocs a sorozatos hsz-ekért, de ez már röhelyes, feltelepítem az addont, és amikor elindítanám akkor hiba üzenettel kidob

vicces hogy eredeti a lemez

mit tudok tenni? volt már valakinek ilyen gondja?

peeter22
Mivel a kieget csinálod elöbb a kieg pályát kell kivinni tehát megölni Ravent. Maj d utána az egyik vizmágus vissza megy Khorintisba. Vatras akkor már fog veled beszélni. Ekkor tudod megjavíttatni Innos szemét. Persze kapsz itt is kissebb feladatokat. pl: Pyorkar-tól, de nem vészes.

Broafka
hihi, koszos volt a CD, felment 😛

Broafka
végülis haladás, tavaly az alap se ment föl...

Broafka
miért szivat engem ez a gép?

most akarom felinstalállni az Addont (szerencsére az alap felment) erre a telepítés felénél kiakad, próbálja telepíteni de nem megy neki... pedig eredeti CD...

és mikor már mind3 elment hogy megcsinálja a szemet, akkor nefelejts el a várnál eladni sengrathnak, de a ruhákat akkor tartsd meg, és csak utána kövesd õket.

Bocs mindenki hogy ilyen sok hsz-ben irtam, de nagyon fontos dolgom van , és csak igy apránként jutottak eszembe az infók.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

ya az a lényeg hogy vartas, xardas és pyrokar is beleegyezzen hogy segít és akkor ök hárman töltik fel a szemet

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

megmutattad már a kész szemet vartasnak? meg beszélj Pyrokarral a kolostorban xardasról, meg próbáld újra vartast. igy egymás után próbálgasd öket. elvileg van teleport rúnád mind a 3 helyszinre

voltál beszéltél már a kolostorban a mágusok vezetõjével?

amúgy már nem nagyon emlékszem

tényleg most hogy mondod nincsenek meg a vértjeim, pedig megcsináltattam a rákpéncél vértet is.

Esrohnoil
Viszont az eladott vértek hajlamosak eltûnni, úgyhogy azokat nem érdemes eladni.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Hehh, nem rossz. Majd élek vele, köszi a tippet 😛

Igen, még a harmadik fejezetet taposom, de közben párhuzamosan a kiegészítõ földrészén is kolbászolok.

Megint kérdés: az Eye of Innos-t megjavíttattam; most akkor ki és mikor fogja feltölteni? Mert Vatras tojik rá, még csak párbeszéd-opicóként sem lehet megemlíteni neki. Korábban azt mondta, hogy addig nem segít, amíg le nem váltja valaki. Na de a vízmágusok most az elfeledett kontinensen kevernek. Akkor elõbb ott meg kell csinálnom mindent, hogy valaki visszamenjen Khorintisba?

nekem most majdnem 50k aranyam van, és én tudok zsebmetszeni, de nem csináltam, csak olyanoknál, mint Sylvio meg bandája, szal aki ellenségem, egyszerü parasztoktól meg a szegényektõl semmiképpen nem loptam.

van egy trükk sok pénz szerzésére, gondolom elmondhatom, mivel én is a fórumban hallottam. most gondolom még a harmadik fejezetben vagy. a várban van egy Sengrath nevü lovag, akinek tudsz eladni. mindent neki adj el amit elakarsz adni! És mielött a napkörhöz mész menj vissza a várba és mindenedet add el neki amid van és nem kell közvetlen. szal éppen használatos fegyverek lövedékek, rúnák, és némi gyógyító maradjon nálad. Mielött vissza mennél a várba a városban majdnem az öszes aranyadért vegyél nyilakat, vagy tüskéket, ezeket is add el Sengrath-nak. Az a trükk hogy a negyekik fejezet elején meghal, és udar elküld hogy keresd meg, és mikor megtalálod a hulláját, akkor minden cucc nála van, amit eladtál neki. mindent elveszel tõle és eladod ujra a felesleget. jó mi?

Aha, köszi a válaszokat mindkettõtöknek.

Sárkányölésrõl még szó sem volt, de egyelõre nem is erõltetném, még az orkokat is csak egyesével gyõzöm :\ Pedig az a rúna jól hangzik, de hát akkor várnom kell. A kard meg jó lenne, na de összesen 7K arany?! Bakker, 17K-m van 21. szinten, pedig mindig, mindent eladok (zsebmetszést meg egyszerûen nem tudom kitanulni, még csak nyomára sem akadok a tovlajcéhnek, még civil ruhában sem beszélnek róla nekem); szóval azért a fél lóvét elverni egy fegyverre... hááát, nem tudom. Van esetleg pontos statisztika róla? 😄

Takanohana
Következõ rúna akkor esedékes, ha fejezetet léptél. Ha átmész a Bányavölgybe sárkányt verni, azonnal gyere is vissza a rúnáért, aztán menj át megint.
Vedd csak meg Haradtól azt az ércpengét, csak döntsd el, hogy egy- vagy kékezes kell, mert csak egyet lehet venni. A felszentelés sokat dob majd a tulajdonságain.
Ha most kevés a pénzed, mit szólnál zsoldosként, ahol egy vért 12000, azaz tizenkétezer arany?

kipróbáltam a csontvázas dolgot amit javasoltatok a sárkányokhoz. viszont a jégsárkány igy is nehéz volt. kb a fél élete megvolt amikor megölte a csontimat, utána meg már szinte mindig hátra lökött. ti próbáltatok már egy sárkányt megölni a szent nyil rúnával? én megtettem, iszonyat sokáig tart. 😄

szerintem a rúnákat fejezetenként kapod, de nem biztos. addig csak az elsõ rúnákat szereztem meg. a szent nyílk elég jó orkok és hüllõemberek gyilkolására. 2 lövés a hüllõember, 3 az elit ork.

a második kérdésre nemtom a választ.

Hmm, még egy kérdés. Illetve kettõ.

1) Mikor kapok újabb paplovag rúnákat? Csak mert hiába megyek vissza Albrechthez, folyton azt hajtogatja, hogy még nem vagyok méltó az újabb rúnára. Elõször azt hittem, szintfüggõ, de már 3 szintet is léptem azóta, hogy megkaptam a fény rúnáját. Szóval ez mihez van kötve?

2) Érdemes-e a városi kovácstól megvenni a paplovag mágikus kardot? Alapban nem túl nagy szám, de lehet rajta csiszolni? Mármint lényegesen fel lehet-e javítani? Tudom, hogy ott van a kard megszentelése, de az baromi drága. Ha kitanulom a kovácsmesterséget, akkor tudok én magam is finomítani a pengén?

Oké, köszi a választ.

Takanohana
Utóbbi. Nen lesz túl sok rúnád, de elég ütõsek. És nem utolsósorban nem visznek sok manát. Mágus jobb rúnái eszik a manát. Igaz, mágus meg arra is gyúr.

Oké, idõközben megvolt 😄 Király ez a lovagi páncél, végre nem büntetnek le annyira a Seeker-ek, no meg úgy általában véve életképesebb a karakterem harcok során 😊

Amúgy paplovagként én is megtanulhatok rúnákat készíteni, vagy mindig az a fószer a Városházán ad majd egy-egy rúnát?

Takanohana
A 3. fejezetben, ha már kiszabadítottad Bennettet, beszélj Lord Hagennel, és kinevez.

Hogyan, s mikor lehetek paladin? Csak azért kérdezem, mert városõr vagyok, de jó lenne már a rúnamágiát is használni, és az ugyebár a tûzvarázslón túl csak a paplovag JK kasztnak engedélyezett. Ha jól tudom.

köszi a segítséget

Takanohana
Melyik részét? Három feladatot kapsz a három fõmágustól. Elõször is szerezz egy altatás tekercset és a pincében altasd el, aki a szent kalapácsot õrzi, és rögtön lopd is el a kalapácsot. Ezzel majd elintézed a mágikus gólemet, ez kell Serpentesnek. Aztán menj tovább ezen az úton, ja a tavernától Dragomir tábora felé indulj, úgy jutsz a gólemhez. Az út végén Grimbald után lesz egy függõhíd, azon menj át, és a mögötte lévõ völgyben keresd meg a bejáratot egy barlangba. Itt lesz egy láda, és benne egy üres rúnakõ. Ez kellet Pyrokarnak. Ha visszajöttél a kolostorba, Hyglas megtanít tûznyíl rúnát készíteni, és ha kész van, akkor Ulthar is boldog lesz. Ezzel kész a vizsga, felavatnak.

hello tûz mágus akarok lenni tudna segíteni valaki hogyan csináljam meg a vizsgát?

Na, ezt jó tudni, akkor a legközelebbi adandó alkalommal elintézem a fickót 😄

Most a kieg. fölrészen vagyok, nagyon bejövõs. És végre le tudtam ynomni egy orkot is! Wááá... 😄 Kicsit szokatlan az eddigi RPG-k alapján, hogy ez csak 17. szinten sikerült, de jobb késõn, mint soha 😉

nyugodtan csinálhatod úgy is hogy kifizeted a 2000 aranyat. én azt csináltam, hogy fizettem, és pont úgy áltam az ajtóba hogy netudjon elfutni a fickó, amikor elfutott volna a csávó altató varázslatot küldtem rá, aztán elkezdtem verni, és máris visszakaptad az aranyad. de az sem gáz ha elfut, mert meglehet találni az elsõ banditák barlangjában, és ott is megverheted. szal a pénzedet minden képpen visszakapod.

én nem játszottam a githic1 el, de ezt az irányítási rendszert hamar megszoktam. az elsõ 10-15 ellenfél után már biztos menni fog.

Nincs mit 😉 Én is úgy voltam vele, hogy na jó, itt a nagy nyári pangás, adjunk még egy esélyt a Gothic 2-nek... aztán 2 hete nem igazán tudok leszakadni róla 😄DDDD

3P
Köszi a bíztatást megpróbálom majd újra.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Bocs, még annyit, hogy (és spoiler nélkül, ha lehet) mi más módon tudom még kiszabadítani a kovácsot? A tolvajok céhéhez egyszerûen nem tudok csatlakozni, és mivel milicista vagyok, a "szöktetés a szerájból" típusú megoldás is bukta 😄 Csak az aggaszt, nehogy idõ elõtt fellógassák az ipsét 😄

Õszintén szólva én is ugyanúy voltam a Gothic-kal, mint te. Engem is iszonyúan friusztrált a harc, és ezért irtó gyorsan abbahagytam a játékot. Most viszont adtam neki még egy esélyt, és miután beletanultam a harcba, rendkívül élvezetes a játék. Szóval csak azt tudom tanácsolni, hogy légy türelmes, gyakorold a harcot a gyenge ellenfeleken, illetve tapasztald ki, hogy melyik, hogyan támad, és nem fogod megbánni.
Az általad említett "könnyítés" igazából nehezebb, szerintem, mert úgy pluszban két gombot kell nyomni ahhoz, hogy oldala is csapj, ne csak elõre. Elõször én is úgy játszottam, aztán visszatértem a G1-es harcrendszerhez, és azóta úgy nyomom; sokkal könnyebb, miután beletanulsz. Persze ezt egyéne válogatja.

Köszi szépen a válaszokat!

3P
Sziasztok!

A tanácsotok, illetvea segítségetek kérném.
Szóval a sztori és a az eddig olvasottak alapján nagyon érdeklne a gothic 2. Az 1. részt próbáltam, de finoman fogalmazva ultra béna voltam a harc terén, egyszerûen nem érzem. Olvastam, hogy a 2. részben van egy harc könnyítõ. A kérdésem az volna, hogy ez mennyit segít, illetve milyen javaslatotok van esetleg, hogy mégis sikerrel vegyem a harcot?
Tényleg várnám segítõkész tanácsotok, mert nagyon is lérdekelne a Gothic 2, de az 1. rész tapasztalatai alapján félek, hogy ebbe is rendkivül hamar bele buknék.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Üdv!
1.Az Eye of Innost mindenképp megkell javíttatni, a fõszál része, de a kovács kiszabadításának van más módja is, nem kell feltétlenül fizetned.
2.Igen,csak a zsoldosok kovácsa tudja megjavítani (fizikailag), de Vatrasnak is lesz még szerepe az amulet erejének helyreállításában.
4.Alkalmanként értendõ, nem leszel immunis, újra megátkozhatnak.

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

Pár kérdésem lenne, megint 😊 A kiegészítõvel játszok ,ha ez számít.

1) Ha az Eye of Innos-t megjavíttatom a kováccsal, akkor tényleg "visszanyerek valamennyit a régi erõmbõl", ahogy a nekromanta mondta? Tehát érdemes-e megcsináltatni, ugyanis a kovács kiszabadításához meg kéne vesztegetni ugye a kormányzó aktakukacát, ami 2000 arany :\
2) Tényleg csak a zsoldosok kovácsa tudja megjavítani az ereklyét (Eye of Innos)? Látszólag van egy olyan opció is, hogy majd Vatras segít ezügyben, de neki az a kikötése, hogy váltsa le valaki. Nomármost a többi varázsló, akikkel immár átléptem a portálon, nem akar visszamenni. Akkor ez zsákutca?
3) Rúnamágiát nem lehet megtanulni, ha nem tûzvarázsló az ember? 😞 Azt hittem, lehet majd csatlakozni a vízmágusokhoz is, de nem.
4) Annak a Pyro... vkinek 300 aranyat kéne lecsengetni, hogy megszabadítson a Seeker-ek átkától. Ez alkalmanként értendõ, vagy egyszri díj?

No, egyebet egyelõre nem tudok mondani, úgyhogy kikapcs, kérem... 😄

nem, nem. akkor még nem voltam mester, csak akkor mentem a városfelé és a városban fejlesztettem 60% a skillt. 30%al vertem le a hadvezéreket. ráadásul 3at egymás után, plusz két sima orkot, anélkül hogy gyógyítottam volna magam.

nem lehet hogy azért volt gyengébb, mert elvileg csak az 5. fejezetben mennék ujra a város felé és akkor leszek erõsebbek? erre azért gondolok, mert a 3. fejezetben már öltem hüllõembert, és simán ment 17es szintem, most meg a 4.ben 27es szinten is alaposan lesebez.

peeter22
Az idézett lények néhány percig élnek márha addig le nem vágják õket. De te magad is kiiktathatod õket, (ha rájuk nézel és bal egérgomb). Egyébként az ork hadvezéreket valszeg azért vágtad le könnyebben mert már mester vagy kardban és ilyenkor jobban sebez többször lesz teljes a kard sebzése, (persze ez erõ kérdése is)

<#rolleyes>

Ez így eléggé szegénységi bizonyítvány. Kész szerencse, hogy nem futottam össze vele, kitértem volna a (nem létezõ) hitembõl.

az még elmegy hogy az a két szó nem magyar, de hogy minden férfit parasztasszonynak, vagy pilgárnõnek hívnak az tényleg gáz.