Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A legjobbakkal is megesik 😊

Cry of the Dead-bõl egy veszi le az összes manát, a Wave of Death-bõl kettõ, nem olyan nagy különbség. Mindkettõ nagyon jó, de ha van velem valaki (Angar, Pedro a végjátékban), akkor WoD-t nem nagyon szeretem alkalmazni.

Az új varázslatok közül egyébként egyedül az Ice Lance ami nélkülözhetetlen, én Chapter 2-ben "vittem végig" Jharkendart, akkor nagyon jól jöhet - bár én jégnyíllal vittem végig azt a részt mazochizmusból...

(Ha már Jharkendar: Raven nagy csalódás volt nekem anno, idéztem egy kõgólemet, és szerencsétlen köpni-nyelni nem tudott.)
bocs a helyesirasert, reszeg vok

Cry of the Dead-et nem szeretem mert lez abalalja az összes manat, inkabb wave of death élöhullákrameg destroy undead.... amugy mar csak kinezet miatt is megeri nagy sarkanyölõt hasznalni ha zsoldos->sarkanyvadasz vag. És nekem a vége ugyanaz volt kiegben mintg simaban, warrior 1 ütés elit kettõ csak jobban meg kellett dolgozni érte....

És a Cry of the Dead-et érdemes is!

(Csak kell hozá néhány pure mana potion, bár azokat a sima mana essence potion-ökbõl már ipari méretekben lehet gyártani, kívéve, ha valaki balga módon pazarolta õket.)
Broafka
jah, és a rúnát pedig lehet használni!

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Nem állítottam ennek az ellenkezõjét, csak az egy- és kétkezes fegyverek viszonyában írtam le a lényeget. Egyébként nem próbáltam még a Beliar's Claw-t, mivel - egyelõre - csak mágusként vittem végig az addont.

Jut eszembe: mágusként nem is használhatjuk a BC-t, õrizgethetjük a tatyónkban, aztán vagy oda adjuk Saturasnak, vagy rúnát csinálunk belõle az oltárnál.
Broafka
nah hát a Beliar's Claw a legerõsebb fegyver a játékban, szerintem (kivéve a varázslónál, bár a végén már szerintem annál is)

A sárkányvadászként elérhetõ kard meg még erõsebb, de ezeknek van egykezes verziója is, ahogy a Beliar's Claw is mûködik akként is.

Elõnyeik:

egykezes: gyorsabb
kétkezes: nagyabb sebzés, hosszabb

Én azért szoktam a kétkezest választani, mert nagyobb, látványosabb, brutálisabb darabok, és jobban tetszik, hogy azokat a hátunkon hordjuk.

Egyébként érdemes szétnézni ezen az oldalon: World of Gothic, itt választ lehet kapni ezekre a kérdésekre.
ja😊

Amd dualcor 3500+, dual 512MB DDRII,Gf7900GS,250HDD

peeter22
Van Gothic 2 Night of the Raven, a boltokban Gothic 2 gold edition alatt lehet megvenni 4e Ft.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

kiegészítõ ???😄:😄 van olyan??

peeter22
Az attól függ, ha paladin vagy akkor a végén, az Innos könnyével felszentel kétkezes kard a király(a kiegben meg a beliar kard ami szintén kétkezes lesz egy idõ után.)

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

amúgy szerintetek melyik a leg PRAKTIKUSABB a kétkezes vag az egykezes vegyver??

Kösz szépen így már sikerülni-e kell <#idiota>

köszönöm!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sárkány meghal, Xardas kiszívja az erejét, mi elindulunk vissza a hajóhoz.

Van még egy pár másodperces szösszenet a credits után is.
Egyébként tipikusan "az orkokat a várba beengedõs" videónál szokott kilépni.

Egyébként ezzel lehet mûködne a videó, elvégre variál a fájlokkal:
Gothic 2 videók feliratozva.
nna4úgy sikerült folytatnom,h lenyomtam azt a videót.valaki leírhatná 1 spoilerben,mi történik az utolsó elõtti videóban!
BAZZE!végig nyomtam a játékot,de a a fõellenfél megölése utáni videónál kilép a játék!a Gothic2 exe. hibát észlelt bla bla.az eredeti gamestaros verzió van meg.nem tudja vki,mi lehet a gond???
meghülyülök,ha nem látom a végét!!<#falbav>
Shaman
Vagy megnézed ezt a térképet ,s a jobb alsó részén megkeresed.

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Ha még így sem találnád kimész a várból, át a folyón majd jobbra és fel.

A kõsárkány kell keresni a sziklaerõd tetején.
Gestath (tárnarák/minecrawler páncélos vadász, gyíkok, tûzgyíkok közelében)fele kell menni, ott lesz vele Gorn is, õ elkísér az erõdig.
Csá
Tud nekem vki segíteni:
Elakadtam a játékban
az utolsó sárkányt nem találom az eddig megöltek:
Zöld(föld-mocsár sárkány)
Piros(tûz sárkány)
Fehér(Jég sárkány)
eddig jutottam de Oric sem mond semmit és ugyebár 4 sárkányt kell lenyomni ki tudja h hol van az utolsó aki tudja PLS válaszoljon

Elhiszem hogy bénáztál,csak a bénák nem tudnak mágust csinálni a Notr-ban.<#duhos2>

Morrowind jó játék. szerintem messze jobb mint az oblivion lett.
Amujgy nézd meg ezt

Nekem speciel pont ez tetszik, hogy egyes szinten nem lehet még varázsolni, végig kell járni a szamárlétrát, a manaitalokat pedig nagyon be kell osztani. Sokkal trükkösebb, izgalmasabb így a játékmenet, akinek ez nem tetszik, annak ott a sima Gothic 2.

Én is mágussal bénáztam notrba és nem is sikerült mert elfogyott a pénz is, a mana is meg minden.
Azóta se vettem elõ, annnyira kiábrándított, most megy morrowind ezerrel.

Shaman
én mágussal toltam,azé azzal nehézkesebb...
nyílván a vége pedig könnyebb

bár igazából annyi a kieg hogy elején sokat kell tekercsekkel operálni ,40-es szint körül meg sárkányvadászommal egész egyszerüen körbementem kardozva a vár körül, egyszer sem haltam..... lett is belöle pár szint😄

Shaman
igen ezt aláírom.

a kieg SOKKAL nehezebb. Ezután az alap easy-nek tünik eléggé.

Joh azért nem teljesen de azért át kell gondolni rendesen mire adod a pontokat. Jah és sokkal nehezebb. Bár az alap tul könnyû volt szvsz...

Shaman
hátöö ezzel a "teljesen megváltozik" dologgal nem teljesen értek egyet :-ppp

azé teljesen nem

Köszi
Nem viheted át a karaktered. A kieg nem folytatja a játékot hanem beleépül a sztoriba, ráadásul teljesen megváltozik a karakterfejlesztést.

A kiegészítõrõl kérdeznék 1 dolgot. (még nincs meg de megveszem) A karakteredet átviszed a kieg.-be vagy teljesen elõrõl kezded?

Elõre is kösz a választ.
köszi
és csak az ötödik fejezetben

Broafka
ha paladin vagy (milicista) csak akkor tudod megtanulni az almanacban a teleportkõ készítését!

hali!
hogy tudom megszerezni a páncélt,ami a kolostor pincéjében van?azt olvastam valahol,h oda lehet teleportálni,de nem találom,h hol olvastam...
állítólag ez a játék legerõsebb páncélja
Ha jobbra kurzort nyomod akor veszi egyesével, ha az elõrét akkor 10-esével, vagy fordítva, már régen volt, de nem volt vele problémám.
Mégegy kérdés. Hogyan lehet csak 1 dolgot venni, olyanból amibõl több van. Pl ha van valakinél 10 kenyér és énekem csak 1 kell, akkor hogyan kell szétszedetni vele?

peeter22
Cserekereskedelem megy, ezért azt is be kell pakolni amit te adsz azért amit venni akarsz.

Heló
Bocs, hogy ide írom, de a gothic 1-ben hogyan lehet venni valamit?? odarakom középre, de megvenni nem tudom. 😞

Valaki ellen valami csúnyaságot követsz el (lopás, verés) és utána ráolvasod. Keress valakit, akit kényelmesen le tudsz verni, és nem jkell attól tartani hogy más beleavatkozik - Moe, maga Ignaz, valamelyik egyedül ácsorgó paraszt stb.

Joe1987: Tanítóknál tudod növelni a képességeidet a TP fejében. Beszélgetni kell az emberek, és akkor rájössz ki mit tanít. Az alkimistá alkímiát, a kovácsok kovácsolást vagy erõt, de gyakran kérnek érte cserébe valamit - pénz, küldetés vagy valamely céhez tartozás függvényében tanítanak.
hogy lehet szétosztani a TP-t????
HELP
Csá!
A felejtés varázslatot hogy lehet letesztelni?
Én többnyire csóró parasztgyerekként, de amikor elõször játszottam kipróbáltam milicistaként (illetve mágusként) be lehet-e állni. aA lovagra pedig ugyanz vonatkozik, mint a milíciára, gondolom abból adódott kérdés, hogy lenne rá lehetõsége.
peeter22
Meglehet én mindíg kezdõ(katona, zsoldos, mágus)mazsolaként álltam be, mire lovag lettem már én voltam a tolvajok fejedelme.<#nevetes1><#nevetes1><#buck>

Tudtommal be lehet állni lovagként is a tolvajcéhbe (milicistaként és tûzmásusként biztos, személyes tapasztalat). Egyéni döntés kérdése, hogy be akar-e állni, ha nagyon lovag lovagot akar játszani, akkor nincs értelme, de ha kétkulacsos akar lenni, akkor érdemes. A játék nem korlátoz ebben senkit.
peeter22
Abban most nem vagyok biztos, de lehet, hogy az íj és számszeríj is hasonló kapcsolatban van mint a kard esetében, hogy egy bizonyos szint velett fejlõdik a másik is, de ez most nem biztos rég nyomtam már. De jó kis game Szerváld be az elsõt is azt úgy alakul a sztori.

peeter22
Nagyon elrontani nem lehet. Ha mágus akarsz lenni akkor az ahoz szükséges skilleket kell fejleszteni, mana, varázskövek készítése stb. Ha harcos karaktert szereted akkor nyugodtan nyomhatsz kardra, legyen az egy vagy kétkezes ezek egymást húzva fejlõdnek tehát egy idõ után ha fejleszted a kétkezes kardot fejlõdik az egykezes is. Íj vagy számszeríjra itt döntsd el melyikkel akarsz lövöldözni, és azt fejleszd. Ha már lovag vagy nem hinném, hogy beállhatsz a tolvajokhoz. Elöbb kell beállni a tolvajcéhbe aztán beállni zsoldosnak katonának vagy mágusnak.