21229
  • Mr_no_NaMe
    Ez egy fanok által csinált Addon igazából, nem is mod. Elvileg ez olyan kaliber lehet, mint a G3 fanok általi befejezése, de szerintem előbb volt ez, és a G3 fejlesztésébe ennek a másolatára fogtak bele. Bár ez egy kicsit talán komolyabb, mert ahogy nézem a videókat teljesen új harcmodorok is vannak, ami azért nem kis munka lehetett (természetesen a régi maradt, csak fejlesztve lett, gondolom a mester szint felett még van valami, ahol már szúrni is tudsz, és kétszer olyan gyorsan csapkodsz)

Ma este dolgom van, holnap és holnapután dolgozom, azután nekiállok kivesézni ezt a témát. Addig azért megosztottam ezeket a dolgokat, hátha kíváncsi még rá valaki. Tekintve, hogy nekem a kedvenc játékaim a Gothic I-II voltak, nekem ez nagyon nagy öröm.

A leírások alapján egy ez stabil expansion, ami össze lett mosva az eredeti történettel. Szerintem semmi baj nem lesz ezzel, talán az angol nyelv fog meghalni néha...de ki tudja, a videók alapján az angol is egész jó.
  • grebber
    Basszus ,de nagyon de nagyon nagy kár, hogy a fejlesztők "elhagyták" a Gothicot.
    G1-2-öt de tolnám újból megint akár csak a G3 engine-el.

Az a gáz szerintem ,hogy ez a "gothic" mozgás/harc olyan egyedi, hogy bármilyen engine-be átültetve gy full másik játék lenne ,mert nem megoldható ugyanaz (gondolom én)
    De az a baj ,hogy egy új Gothic sincs láthatárán se.
  • Mr_no_NaMe
    Gyerekek! ÚRISTEN SZITU VAN!

Kijött a Gothic 2 - The Returning mod 2.0 változata.

Aki nem ismerné a témát: a The Returning mod egy lengyelek által fejlesztett, hatalmas és összetett modcsomag, de inkább egy teljes expansion, amit önző módon csak lengyelül lehetett eddig játszani. Az 1.1 verzióhoz évekkel ezelőtt létezett egy "pseudo angol" nevű fordítás, ami automatice google fordító szerűen érthetetlen zagyvaságot rakott a képernyőre, konkrétan élvezhetetlenné téve az egész játékot.

Rengeteget olvasgattam a Returning után, ha jól számolom lassan 10 éve fejlesztik, és már évekkel ezelőtt is olyan jó volt, hogy felért egy új Gothic résszel. Namost ennek az új változata jött ki 2016 környékén, és ahogy a videót nézem egész korrekt angol szövege van.

Ebben a módozatban lehetsz fekete mágus, számtalan új varázslat / fegyver / páncél és hely van, konkrétan a mocsári tábor bele lett építve a térképbe, de mivel minden infó lengyelül volt eddig, ezeket az infókat csak kihalásztam.

Egy baj van, hogy a rohattak minden információt csak lengyelül vagy németül osztanak meg, tehát még kutatom az angol fanok publikációit, de szerintem ebből is az lesz, hogy kisilabizálom google fordítóval a lényeget, és felrakom a játékot az eredeti infók szerint, ami már elvileg úgy is angol lesz.

Hogy ha tényleg minőségi angol szöveget sikerült produkálniuk, akkor vegyétek úgy ezt a modot, mintha a Gothic 2. részét kiadták volna újra, egy háromszor akkora világban, kétszer annyi küldetéssel és ezerszer jobb grafikával, FELJAVÍTVA.

Források:

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1470404-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-2

http://themodders.org/index.php?topic=25790.0

http://dierueckkehr.weebly.com/-download.html
    Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2016.07.05. 15:17:23
  • molnibalage83
    A Gothic 3 nem szerteágzató volt. Egyszerűen a térkép baszott nagy és rohadul üres volt. A Gothic II-nél is a kieg töltötte meg a térképet rendesen, bár ott is inkább csak banditákkal és szörnyekkel. Néha a kevesebb több...

Mivel a G3 főszála kb. 5-6 quest volt, ezért a többinél semmiféle "vonal" nem volt. Egy rakás sidquest volt, ami alig, de tényleg alig pár ponton kapcsolódott a főszálhoz és inkább csak a repugyűjtésről szólt. Ha az nem lett volna, akkor a sidequestek is kimaradhattak volna...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.03.28. 10:30:10
  • Botond #21105
    Risenre mondtam, gothicból én is a kettőt szerettem jobban, a három már túl nagy túl szerteágazó volt. Azért persze azt is végigvittem jópárszor.
  • Plata
    Nekem az első volt a legnagyobb kedvenc a második is nagyon jó de a harmadik már egy kicsit gyenge volt.
    Megvettem mindegyiket külön külön,és még a Gothic Complete Collectiont-t is megvettem.
    Amiben nem csak a 3 játék van benne,de könyv és egyéb cuccok is vannak.
  • molnibalage83
    Nekem a 2. tetszett a legjobban. A 3. rész a 1.7x patc nélkl elég gyenge volt játéktechnikailag, de még ott is csak egy beállítással életképes...
  • Botond #21102
    Harmadik rész a legjobb pedig.
  • molnibalage83
    Soha nem próbáltam ki. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mit tud majd a G3 CSP, ha egyszer végre kijön...
    A Risen első része nem volt rossz, de a 2. rész után a harmadik nem érdekel. A PB mellett elment az idő...
  • grebber
    Nem kell nekem remake ,ha jön folytatás :D
    Amit a Gothic 4-ben a Gothical tettek annál lejjebb egyszerűen nincsen.

#21101: El bizony. Sajnos a soká érkező Elex-től se várok semmit :(
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.03.27. 22:20:49
  • molnibalage83
    Soha nem volt még példa ilyen remakre, nem pont egy réteg RPG játékkal fog megtörténni.
  • grebber
    A Deep Silver megvehetné a Gothic jogokat. Úgyis raklap más címet is megvett már.
  • molnibalage83
    Szép, szép, de a lowres modelleket és textúrákkal nem tud így sem mit kezdeni.

Egy full Gothic 1-3 remake mai szinten (képzeljük el a Witcher III-at), elég fasza lenne, de ilyen úgysem lesz. A PB meg gyakorlatilag megszűnt, ahogy látom...
  • Mr_no_NaMe
    úú
  • grebber
    De én nem akarok szenvedni patchekkel meg mindenféle cuccal. Nekem készen kell
  • szabolacika
    Ez nem eleég HD-s neked?
  • Was
    PB-nél van. Majd Elex után :)
  • grebber
    Akinél a jogok vannak kiadhatna már valami "HD" verziót végre a G1- G2-ből!
  • molnibalage83
    Ha sikerül így működésre bírni és megnézni, akkor feltétlen szóljatok.
  • Krusade
    elvileg van hozzá egy angol patch, ami angollá teszi a módot, vajon működik is?:D
  • Mr_no_NaMe
    Bocs hogy csak most válaszolok :D A leírások szerint a mod játszható és igéynes, tehát jó. Viszont egy orosz/lengyel szövegű játékkal hogy játszol ha egy kukkot se értesz? :D
  • molnibalage83
    Ezt a kommentet nem értem. Most akkor jó vagy nem jó mod? :)
  • Mr_no_NaMe
    Az a baj, hogy ez a link nem működik és hosszú órákat töltöttem el azzal, hogy legalább angol pontos leírást találjak rá, hogy honnan, mit, és hogyan telepítsek fel, de 1-2 nap keresgélés után feladtam.

Egyszer régen elolvastam, hogy mi van ebben a modban, továbbá olvastam pár orosz/lengyel emberkék angol nyelven írt beszámolóját és baromira rohadt mód igényesnek bizonyul...mondjuk ez az L'Hiver se lehet rossz...le is rántom :D
  • molnibalage83
    Ha nem megy az új grafikai turbóval, akkor sajnos senkit nem fog érdekelni.
  • Krusade
    gothic 2 returring mod letöltés linkje
    http://darkforests.info/pages/web/gothic2/g2tr.html

ahogy olvasom, elég sok új jó dolog van benne. szerencsére van angol patch hozzá. bár magyaritás jobb lenne.:)

• steweee
    kurva jó, azt hittem hogy csak a 3. részt újították fel, igaz az elég jóra sikerült. ez már kész verzió, honnét lehet letölteni ?
  • Was
    L'Hiver
  • molnibalage83
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok! Tud valaki valamit a The Returning modról?

Én találtam német nyelvű topikokat de egy kukkot sem értek belőlük. Elvileg elkezdték újra fejleszteni és javítgatni a modot, egész friss kommentek vannak. A lengyelek is nekiestek, mert olyan topikot is találtam. Nem tudom hogy valaki él-e ebben a topikban, de ha érdekli akkor itt vannak a linkek. Ma már túl fáradt vagyok hozzá de lehet lefordítgatom, hátha valami kisül belőle. Majd holnap..

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1286465-Gothic-2-Returning-Guide/page3?p=22511581&viewfull=1#post22511581

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1401690-Release-GothicII-Die-R%C3%BCckkehr-V1-0-V1-1-17/page17?highlight=R%FCckkehr
  • Azeriel
    Én külön vettem meg, hogy külön legyen doboza a NotR-nek és a simának :'D
  • Plata
    Az igazság az hogy a régi Gothic2+notr még az xp-s gépre sem ment fel,olyan sokat használtam a lemezét hogy megkarcolódott.
    A díszdobozos CC meg simán megérte az árát,sok mindent pakoltak a dobozba.
  • Zóanagyvarázsló
    Én múltkor a GoG-on vettem az összeset, hogy ilyen gond ne legyen, mert Win 7-es laptopra a sima Gold nem ment fel.
  • Plata
    Nekem Win7 van,a régi G2+Notr nem megy,de karácsonyra tavaly megvettem a díszdobozos Complete Collectiont,az megy.
  • Azeriel
    Eredeti verzióval kétlem, hogy működni fog. Nekem az eredeti már win7-en nem indult el. :/
  • Szótér
    Hello.

Remélem valaki tud segíteni.

Gothic 2

Nekem windows 8 oprendszerem van de már a játék se indul el.
    Mit tudok tenni?
    Elindul a folyamatok között de rögtön ki is dobja.
    Próbálkoztam rendszergazdaként meg másik módban indítani de nem nagyon volt rá hatással.
    Eredeti verzióm van.
  • Azeriel
    Akkor a másikra sincs már esély, hogy működik?
  • Azeriel
    4-5fps-el rosszabb ha ez fut közben.
  • gyonax

A második módszert magyarázom el, mert bár egy kicsit több teljesítményt vesztesz vele, ennél a játéknál ez nem fog számítani, és egyértelmübb, mint az elsö:
    1. Töltsd le és csomagold ki az alábbi programot: http://nvworld.ru/files/downloads/utils/vmt.zip
    2. Csinalj egy parancsikont a vmt.exe-röl(jobb gomb, parancsikon létrehozása), és az alábbi paramétereket add meg a parancsikonban: "256 /Lang:English" (idézöjelek nélkül). A paraméterek megadásának menete, ha még nem csináltál ilyet: jobb gomb a parancsikonon->tulajdonságok->cél mezöben egy szóközzzel a vmt.exe után bemásolod az idézöjelek közötti részt
    3. A programon belül beállítod az alábbi beállításokat:
    --A kipipálható checkboxok közül ezeket pipáld ki: Continous Test, Log errors
    --Test options alatt az alábbi beállítások:
    ----Test type: DirectX
    ----Device: Primary Display Driver
    ----Surface size: 1024 x 1024
    ----Test set: Small
    ----Pipáld ki az "Ignore colors bit mask" opciót
    4. Indítsd el a videó tesztet a Start gomb megnyomásával(ha kidob valamilyen üzenetet, akkor No-ra kattints)
    5. Tedd le a progit a tálcára, indítsd el a G2-t, és próbáld ki, hogy jól müködik-e

Néhány megjegyzés: Bocs a sok kötöjeles indentálás miatt, legutóbb amikor spacekkel próbáltam, az Sg simán kiszedte öket
    A félreértések elkerülése végett a "Pipáld ki" = Legyen pipa az adott négyzetben
  • Azeriel
    Igen, AMD kártyám van (egészen pontosan eah5750 1gb ddr5, 4gb ddr2 ram, intel core 2 quad q6600 cpu)
    Régennen windows xp-n geforce 8600gt-vel szebben futott.
    A leírást valamilyen szinten el tudnád magyarázni? Mert konkrétan egy mukkot sem értek belőle.
  • gyonax
    Milyen videókártyád van? AMD kártyáknál általános probléma, itt a megoldás, angolul:

The reason of low FPS may be in virtual storage misuse, in particular a video memory, therefore before game start it is necessary to occupy a video memory part.
    Possible solutions:
    Number one:
     Download the Parallax Mapping demo (http://developer.amd.com/downloads/ParallaxMapping.zip) and start some windows expanded in the full screen. Number of windows depends from the resolution: 1024x768 - 12 windows; 1280x1024 and 1680х1050 - 9 windows; 1920x1080 and 1920x1200 - 7 windows (actual for videocards with 512 MB a video memory, for cards with 1 GB probably it is required in 3 times more, for 256 MB in 2 times less).
     Collapse all windows and start a game (the game resolution should be same with the desktop resolution, in another case the videocard will release video memory occupied with a demo and FPS will not raise).

Number two:
     Download Video Memory Stress Test (http://nvworld.ru/files/downloads/utils/vmt.zip) program.
     Create a shortcut for vmt.exe with parameters 256 /Lang:English, for example:
    "C:\Program Files\VMT\vmt.exe" 256 /Lang:English
     Start this test with following settings:
    Continuous test, Log errors, File log,
    Test type: DirectX, Test set: Small, Device: Primary video driver, Surfaces size: 1024x1024, Ignore color bit mask
     Minimize test window and start Gothic II.

Attention: Video Memory Stress Test besides a video memory also loads one CPU core.