Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hunnenkoenig
Oh, igazad van. Ezt sosem neztem :-)

Asszem ebben az en path-om van benne :-))
Azert müködött nalam :-)

Tied a pont!

Jabba: miutan uninstallaltad, torolj le mindent a save konyvtar kivetelevel es ugy rakd fel ujra.

MegaSzop@s! Uninstall és reinstall után is teljesen bizonytalan lett a játék. Eddig teljesen stabilan futott, és most 5 percenként lefagy.
NE RAKJÁTOK FEL A BETA PATCHET!
Ne én is felraktam a patchet. Sajnos nálam sem fut. Igaz, hogy jóval gyorsabban elindul, de a menüben vagy a töltés alatt mindig kifagy.
Eddig 2:1 a patch ellen 😞
van a patch és a leírás is hozzá. (Kicsit nehezen találtam meg, azért rakom ide, hátha segít valakinek.)
Hunnenkoenig
Ja, megöltem az elsö sarkanyomat es mar 23 szintü vagyok! Yippieee!

Hunnenkoenig
Na en is kiprobaltam a Patchet. Jatszottam vele vagy 3 orat. A jatek satbilan futott. A töltes es mentes egy kicsit gyorsabb lett. A performance is egy kicsit. Sosem volt vele igazan problemam, de ugy vettem eszre, hogy a rövid megakadasok töltes miatt elmaradtak.

Igazan nem sok valtozast tapasztaltam, mert csak orkokat öltem.
Azok a küldetesek, amiket szerintem mar nem csinalhatok meg, meg mindig az aktualis feladatok listajaban vannak, a fegyverek meg mindig nem halmozodnak egy kockaba, viszont a golemszivek igen.

Többet sajnos nem lattam/tapasztaltam.

Kiprobaltam az 1.29beta patch-et. Nekem nagyon instabil lett tole a jatek, legtobbszor meg a fomenu elott, vagy a betoltes folyaman kidobott a desktopra 😞 Tapasztalataim alapjan mindenkit lebeszelnek rola...

Hunnenkoenig
Ja meg valami: A BWA fajlnak ugyanabban a mappaban kell lennie mint a BWT fajlnak!

Mas:

Sajnos nem tudom, hogy kell runat csinalni, mert ott meg nem tartok.

Az tartos italok keszitesehez egy "Kronstöckel" kell (nem König-valami, rosszul irtam)!

Ma megneztem a gyürük ura masodik reszet!
Allat volt, bar eleg sötet, zord hangulata van. Az elsö resz azert jobban tetszett, viszont Gollam tök asz benne! Nagyon tetszett a csavo, es van benne meg nehany resz, ahol fetrengtem a röhögestöl! :-)

Ajanlom mindenkinek!

Hunnenkoenig
Breki, akkor lassan, hogy felirhassad :-) :

Letöltöd a fajlokat. Fogod a Blindwriteot, elinditod. Megkerdi mejik fajlt akarod kiirni, megadodaz egyes CD BWT fajljat (alapbol azt ismeri meg. Kiirja az ismertetöt a CD-röl, elkattintod, "tovabb"-ra kattintasz (NEM az "iras"-ra), akkor jön egy ablak, ahol megadod a DAO PW modot es hogy hasznaljon BWA-t ha talal.

NE IRJ AT SEMMI nyomsavot, meg semmit, mert ö azt felismeri automatikusan!!!

Rakattintasz az "iras" gombra, vagy "run" vagy "los". Attol függöen milyen nyelven van. Kesz!

Ezt mind a haromnal megismetled es kesz kell, hogy legyen a cucc.

Daemon Tools: Ha megvan a legujabb (!) verzio, bemountolod az elsö CD-t mondjuk a D:\ meghajtoba (Jelöld meg az "Blindwrite images - BWT" kiterjesztest, massal ne törödj!!!!) telepited, ha megvan KIMOUNTOLOD es betöltöd (mountolod) a következöt, telepited, ha kesz van, kimountolod es betöltöd a 3. CD BWT fajljat es telepited (BWA-val NE FOGLALKOZZ!!!!). Ha ez mind megvan, akkor a 3. CD-t benne hagyod es elinditod a jatekot.

Remelem erthetö volt. HA meg mindig nem megy, akkor a gepedben, vagy a fajlban van a hiba.
Sok sikert!

Breki! Ha a daemon azt mondja, hogy hibás a file, akkor valószínûleg rosszul jött le, vagy rosszul tömörítette ki a rar. Próbáld újra leszedni. Ha Gothictól nem megy, írjál és tõlem is megpróbálhatod.
Üdv!
Még nem tartok ott, szóval csak általánosságban tudok nyilatkozni. A rúnakészítés általában úgy mûködik, hogy kell egy üres rúnakõ, kell hozzá a szükséges alapanyag (pl. kén, csont, vagy szenteltvíz, stb.) és kell a varázslat scrollja. És elõzõleg meg kell tanulni az adott rúna elkészítését valakitõl. Persze lehet, hogy ebben az esetben másról van szó.
Faki
Megvolt a cucc és a hajón sétálgattam, majd betévedtem egy kabinba, ahol nyomkodtam a dolgokat és egyszercsak elkészült a runa 😄

Hogyhogy veletlen?😊Hat viz kell hozza meg hus azt irja.Meg vizet is alig talaltam.

Faki
Nah ez a runakészítés számomra is titok volt... tök véletlen készítettem el. Elvileg kell hozzá valami, de fogalmam sincs mi 😊
Hunnenkoenig szerintem errõl többet tud. De ha meglesz a teleportruna akkor már egyenesbe leszel. Felveszed a nehézpáncélt hajót szerzel, haverokad összegyüjtöd és irány a sziget és a végsõ sárkány...

Na,vki segitsen mar plz!Lementem a klosterben a titkos konyvtarba es megvan a runa meg hogy mit kell csinalni(azt irja hogy viz meg hus meg a runa ha jol ertem😊de nem jon ossze mer azt irja a runakeszito gepnel hogy nincs eleg anyag.Faki segits mar mer lehet meg csak te vitted el addig.

pluhi
Picsába, elment a kedvem az egésztõl. Lementem a guildbe, miután már a fél városi szervezetet megbénitottam, a minimum lett volna, hogy megtámadnak. Á, dehogy.
pluhi
Egyszerûbb lenne legyakni õket, de elõállt az a helyzet, hogy "tudom mi a helyzet, csak a kari nem". Meg asszem még le is csapnának gyorsan.
Mióta tudok kombókat nyomni, rémálom a kardozás. Pedig már kezdtem belejönni.
pluhi
Egyszerûen megláttam a molóról.
Azóta megcsináltam a halas részt is, felnyomtam az árust, még mindig semmi. Egy korábbi állásomat töltöttem vissza, ahol még nem léptem be. Sehogy sem tudom beárulni õket. A banditatámadások quest még él. Ezek szerint az orgazda nem a halárus volt?
Amugy letettem a serlegek összegyûjtésérõl, mert 30-as ügyesség kell hozzá minimum, az meg nemigen lesz nekem.
Hunnenkoenig
Ok, akkor felülröl:

A Sarkanyszivet valami ritka füvel kell kombinalni. Valami König-valami a neve (nem jut eszembe).

Az egyik NPC azt mondja, hogy mielött megölöd a sarkanyt MINDENKEPP beszelj vele! En meg nem tartok ott, igy nem tudom, hogy ez mit jelent.

A halak azok nem igazan fontosak. Az elsö adagot leszedheted töle, de utana nyomd fel a halarust, különben ugrik a küldetes. Ha felnyomtad, menj a kocsmaba es beszelj a kocsmarossal (ha elötte lealkudtad az infok arat 6 aranyra, akkor jo. Ha nem, tedd meg most, mert fontos.) Utana talakozol Attilaval.

A csomagot keresd a kikötöi raktarban (a kikötö vegen a laktanyaba vezetö feljaro elött)

Altalanos tipp: Mindig beszeljetek mindenkivel, akinek neve van. Akkor is, ha mar azelött beszeltetek vele. Egy uj küldetes elött barkinel lehet uj informacio!.

Ha Pimp = Peck, akkor gondolkodj, hol loghat egy katona, aki mar egy honapja nem latott nöt es unja a köcsögölest a laktanyaban :-)

A Blindwrite-ban meg kell adni, hogy hasznalja a BWA fajlt es utana megadni neki a 3. CD BWT fajljat.
Daemontoolsnal valaszd ki a kiterjeszteseknel a BWT-t es jelöld meg a 3. CD fajlt ami megjelenik.
Minden CD-t ugyanabba a drive-ba tölts be! (csereld)

Faki
- THE END -
Nah vége... kinyírtam a fõköcsögöt, a vége sejtelmes -> Gothic 3 😊

Kinyirtam a jegsarkanyt,megvan a szive meg van laborwasserflashem is de nem tom kombinalni oket az alkimistanal meg nem lehet ezzel kapcsolatban beszelni.Mit kell csinalni?

Faki
Bent nyomulok Innos vagy kinek a templomában, hát minden méter egy ajándék... 😊 Minedfelé elit orkok csontik, extra enemy-k, teli csapdákkal, szal nagyon durva... Paladinként többet varázsolok, mint küzdök, mert így van valami esélyem is 😊)
Mielõtt elhalyókáztok érdemes 30-as szintig felfejlõdni vagy legalább 27 körül és nem elbaszni minden learnpointot, mert ez sajna vagy nemsajna nem olyan mint a gothic 1, ahol a végén 25000 ORE 35-ös szintû harcos és nekro is voltam egyszerre 😊
Paladinok is tudnak varázsolni (szakszerûen) Albreicht tanítja. Mindeféleképpen kell 1-2 támadó varázslat...
Jah és a sárkányokat ne kardal... el kell bújni valami olyan helyre ahová õ nem ér el és akkor nyomatni bele az anyagot... Nah ennyit a tanácsadásokból 😊

Faki
Ki az az Attila? 😊
Jah... egy késõbbi lehetõség ez a várkapus dolog, mikor két dolog közül választhatsz majd...

Hunnenkoenig
Honnan tudtad meg, hogy ki a fönök es kinel lehet tanulni?

Mikor Attilat megölted, volt nala egy kulcs. Azzal nyitod a rejtekhelyet, ami a csak vizbeugrassal elerhetö.

A kulcs az egy "Sómarta kulcs".

Hunnenkoenig
Hat ha a varban a kapura gondolsz, akkor azt nem sikerült. Elkezdtem püfölni a csavot, aki ott al az oromzaton a nagy racsos kapu felett es mögötte egy zart ajto van, de meg sem tudtam karcolni. Leestünk az udvarba, erre jöttek vagy negyen es elkezdtek ök is püfölni :-)

Neztem egy darabig, de meg csak az orra sem verzett a dögnek.

A többieknel meg nem talaltam kulcsot.

Viszont, ha brutusszal beszelsz, miutan megölted a "Fleischwanze"-kat, akkor megijed, ha azt mondod, hogy ott van egy mögötte es kiszalad a vilagbol! :-))

pluhi
Nálam már akkor ott volt a gyûrû, odaadtam. Adott mésik küldit (serleg gyûjtése). De még nem tudom, hol van a rejtekhelyük. Valszeg ez után megtudom. Talán akkor fel tudom nyomni õket.
Már tudom, hogy kell lopni, de marha kevés lesz hozzá a 15-ös ügyességem. Ah.
Hunnenkoenig
Na ezt megnezem!

Hunnenkoenig
Eddig nem talaltam!
Ha hallasz valamit szoljal!

Faki
Találtam egy poént 😊
Fogod a kapuõrtõl elveszed a kulcsot és felnyitod a várkaput. Hatás nem marad el 😊)

Faki
Énmeg a dragonmaster ellen küzdenék de az a balfasz emberem egyszercsak elfelejtett kardozni (?) (100% kétkezes skill) elkezdett suhintgatni mintha alap lenne a skillem, szal most szopok...

Faki
1. Ott ahol Marcos védi az ércet, bemész a mocsárba de elõtte beszélj a két sárkányölõvel
2. A jeges földre menj be teljesen
3. Fent a nagy hegyen (vulkán), ott ahol a két bánya van
4. Le a várból be a folyóba úszol balra, majd az orkokat megkerülve megkeresed a sárkányölõket, ha játszottál az 1. résszel, akkor a hárpiákhoz kell menned!

Hunnenkoenig
A pirosak a sarkanyokat jelölik! (remelem sikerül)

És nincs olyan forditógép ami angolból fordít magyarba hasonló részletességgel?

\"Life is around you and in you.\"

Hunnenkoenig
Nem tudom. En igaz mondtam nekik, hogy oksi, benne vagyok es adtak is egy feladatot, hogy szerezzem meg Cornelius (?) gyürüjet, de egyböl mentem Andrehoz es elmondtam a dolgokat. Ö mondta, hogy menjek, nyirjam ki öket, de en elöbb meg akartam szerezni a gyürüt. Aztan közbejött valami es mire meglett a gyürü es el akartam vinni nekik, mar csak verbefagyva talaltam meg öket. :-)

Szoval nem tudom neked miert nincs ra opcio. Lehet, hogy tul sokat voltal velük es mar nem tudod feljelenteni öket...

pluhi
Hát pedig nincs. Nem baj, gondoltam akkor összeszedem a kelyheket. 4 van meg, egy valószinüleg a biró ládájában, aminek nincs meg a kulcsa. Gondolom nála lehet. Tanultam zsebtolvajlást, de nem birom használni. Hogy kell?
Merre kell mennem hogy talalkozzak az elso sarkannyal?

Hunnenkoenig
Nemetül kijött es van hozza egy angol gepi nyersforditas

Lacc
Valaki világosítson már fel mert most nem értem hogy kijött-e már a full, illetve csak németül jött ki vagy most mivan?
Faki
ÁÁÁÁ beszarok kész, ez a játék QRVAJÓ! Most embereket kell toboroznom, hajókázásra, és az összes régi arcot vihetem magammal, eheheee 😊

Hunnenkoenig
Pedig kell lennie andrenal valaminek

igy kell hogy kinezzen: Über die VALAMI ....

pluhi
Azt ismerem, már be is épültem. A vezér a csaj, nem? Mégse birom õket bemószerolni.
Hunnenkoenig
En meg egy küldihez szükseges könyvet adtam el es nem tudom kinek :-)

Hunnenkoenig
Hat igen....de azert lehet velük elni.

En a kardomat tudnam mar most turboztatni a kolostorban, mert paladin vagyok, de nem akarom a 60-as sebzesü orkmészárlót, mert a legjobb kard 110-es sebzest ad. Varok, mig talalok egy jobbat.

A tolvajokat akkor tudod felnyomni, ha ismered a rejteküket es tudod ki a bandavezer.

Öld meg Attilat es nala lesz egy kulcs, ami a rejteket nyitja.

pluhi
Hmm. Vannak itt még súlyos gondok a játék körül. A memoriakezelés finoman szólva gáz. Simán elszáll a progi, amikor kedve tartja. A mentés problémát is irtam lentebb. (Olyan apróságokat, mint a felhúzva maradt ij, és az eltûnõ fáklya már nem is emlitek.) Már kezdem érteni miért csak jövõre jön ki az angol ver. Üdvözlök mindenkit a Gothic II bétateszten😊.
Csak akkor lehet besugni a banditákat, ha már ismerem a rejtekhelyüket? Mert nincs nagyon kedvem a Blutkelche-ket lopkodni. Igy viszont Andre-nál nem jelenik meg semmi idevágó sor.
Lehet, hogy csak akkro müködik, ha a "méregkeverö" inasának állunk be? Nekem meg az almás dolog nem jött be.
Faki
Én most spéciztem fel, nemtom nekem 6ezrem volt, sejtettem, hogy lesz valami a vége felé, ígyhát sporoltam 😊

Faki
Nah 4 sárkány legyakva, megyek a fõköcsögért 😊

Honnan lehet sok penzt szerezni pontosabban 5000 aranyat?Annyi kell hogy felspecizzek az erckardomat.

Faki
Nah megtaláltam, huhh 😊