Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi, Köszi, Köszi!!!
Shaman
szerettem azt az oldalt,csak 1 baj volt vele,hogy német. Ettõl még ki tudtam silabizálni a dolgokat.
Csak a sima G2-es rész van lefordítva az addon nincs :-(

HOPP most nézem,hogy már az addon is le van... le vagyok maradva :-)

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Ur-Shak-kal való kapcsolatunk sajnos mindenképpen így zárul. (Esetleges meg is ölhetjük, nem fog védekezni, de nekem nem hozzá szívem.)

Sárkányölés: a Swamp Dragon-t ugye elég könnyû legyõzni, oda van bõven segítség, Biff (egy sárkányvadász) elkísér minket a legtöbb helyre a térképen, csak a Rock Dragon-hoz nem tudjuk felrángatni. Ketten együtt nem okozhat gondot egy sárkány (én odaadtam neki a Dragon Slicer-t, azzal egymaga felaprítja a sárkányokat, leszámítva az Ice Dragon-t). Az említett kõsárkány ellen pedig célszerû a démonidézést használni, ha ennyire nem menne.

Mindegyik szett létezik, én már nem emlékszem, hol is találtam meg õket,
de itt találhatsz segítséget, ehhez, és sok minden máshoz is.
Hello, lenne még 1 kérdésem, le tudná vki írni, hogy mi történik a Du-Shak(vagy vmi ilyesmi) nevû orcnak a küldetése végén, ha sikeres? mert én még a 2. fejezetben kinyírtam a célszemélyt, így csak odament magától és megutált, amiért ilyen vérengzõs, gonosz vagyok. Ha nem ölöm meg akkor, most barátságban válltunk volna el?(úgy birom a kis orcot)
Ja és ugyan már végeztem a sárkányos küldetésekkel, de hogy lehet szakszerûen megölni 1 sárkányt? Nekem elég táp karim van és mivel a kieg is megvan a Claw of Beliar-al jó nagyokat is sebez, de a sárkányölés nem m1, frontálisan támadáskor fellök, mögé meg nem tudok kerülni, távolról meg nem hat rá semmi. Csak úgy tudtam kinyírni õket, hogy minden alkalommal beidéztem vmit(démont pl).
És ha már így belejöttem, nem tudja vki, hogy a scholars-oknak nincs amulet-gyûrû szettük? mert warriors megvan, priests megvan, healersbõl csk az amu hiányzik, de elõbbiektõl semmi sincs. Szeretek mindent összegyüjteni.
Köszi
Végigjátszás, itt van a banner alatt

Egyébként (mert jó kedvem van):

1. The guardians of the dead
2. The warriors' caste
3. The priests
4. The warriors' caste
5. The scholars
6. The healers.
7. You can't know this answer
(nem tudhatod ezt a választ)
CSátok!
A kérdésem az lenne, hogy amikor meg kell idézni a csávót az addonworldben a gyógyítóknál mit kell válaszolni a kérdéseire? légyszi írjátok le õket sorban.
Köszi szépen
Köszi, így már érthetõ. Jó lesz ismét találkozni régi Raven barátunkal, fõleg azután, hogy az 1ben úgy búcsúztam tölle, hogy megöltem^^
Hát azért mert az addon világot meg kell csinalni mielött továbléphetnél.( azaz Raven halott és megszerezted beliar's claw-t, ekkor az egyik vizmagus visszajön veled a városba, éscsak igy hajlando vatrastávozni a helyérõl

elõlre is köszi a segítséget és az 5leteket. Thx
nekem erre a piás dologra 2 gondolatom volt, hogy vagy direkt tették be, mert nem csak elfelejtették kivenni az elfogyasztott anyagot, hanem csak ütéskor visszakapjuk. Vagy 1 régebbi verzióban még ha megütöttek akkor az adag hatását se kaptuk meg, így az visszakerült az inventoriba, de ezt kivették, viszont a visszakerülési részt nem javították(alfa verziós bug).

Ja és lenne 1 problémám G2notr-el, (elsõ végigjátszás, sose nyomtam elõtte G2öt, csak 1et) a 3. fejezetben, miután megvan a kikovácsolt szem Vatras nem hajlandó segíteni, csak ha küldtünk a helyére vkit, de senkit nem tudok szerezni. Mit kell tenni?
Paladin vagyok, lvl 29 vége, a 2. fejezetben mindent leradíroztam a térképekrõl, kivéve a barátságos embereket és azokat akiket nem is lehet(sárkányok). Így bebuktam alapból az 1ik orcos feladatot is, de mostmár mind1, késõn néztem meg a végigjátszást... de most végleg elakadtam, semmi nem segít.
A lényeg; bármi, amit olyankor eszel/iszol amikor támadnak megmarad.
Shaman
Félreértetem. Azt hittem a gyógyító/manavisszatöltõ italokra írtad.
Ezek szerint az életerõ/mananövelõ italokra értetted.

Nem igazán vágom 😛 amugy mûködik a pia bug nemsemmi 😛 de ezeket igazán nem hasznalnam ki sose mert nincs értelme úgy mert hát az erõ italt is meg az ügyesség piát is meghuzza az ember vagy 100 szor és akkor már mi értelme van ? 😄

Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb

Chapter 6

Innen már talán rá lehet jönni. A bug copyright jogai pedig az enyémek 😊
Ez mi ez a bug amit írsz ? Hol található ?

Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb

Eleve bugnak írták, ez jó! 😊
A Gothic harcrendszere mindig is arra épült, hogy csatában nehezebb legyen gyógyítani magyunkat, pláne nem ötösével inni a quick slot-okból a gyógyító nedût (én ezt szeretem benne). Õszintén szólva nekem sem tûnt fel soha, ha annyira centizni kellett, ezt figyeltem a legkevésbé, permanens italt pedig végképp nem fogyasztottam csata közben.

Ez nem a "hivatalos" játékmenet része. Szerintem egyértelmûen bugnak szánták 😊
Abban egyetértek hogy középútnak számíthat a rendes játék, és a csalás között, de ismétlem : a programozókat kéne megkérdezni minek szánták.

Elvileg ügye ha nagy csatába bonyolódsz és életerõd majdnem fogytán van, akkor elõrántassz egy gyógyitalt és megiszod. Nem hiszem hogy számtalan teszteléskor ne szúrt volna szemet hogy ilyenkor az ital nem fogy.
Ezeket szokták soft cheat-nek hívni. Különben is rongálja a játékélményt.

De mint írtam, sokadik végigjátszásra már bocsánatos, én is szórakoztam ilyesmikkel.
Részletesen leírtam mit csináltam, tehát nem értem mit zagyválsz.
Olvasni meg kéne tanulni?
Látom nem értünk egyet abban hogy mi számít csalásnak 😊

Szerinem csalás egyszerû kódbeírás. De az, hogy valaki leleményes, és kifigyel valamit, ami ráadásul veszélyes dolog is, az nem. Hogy a pogramozónak eredetileg mi volt a szándéka, azt meg nem tudjuk 😊
Az is cheat, ha bug okozza is...
Bár saokadik végigjátszásra azért már bocsánatos, én a Milten-nék újratermõlõdõ King's Sorrel-ek és Dragonroot-ok kihasználásával növeltem fel egyszer kíváncsiságból majd' 600-ig az erõmet.

A sárkány pedig gyermeteg ellenfél az "simában", az addonban úgy 20-30 csontvázat idéztem a kõsárkány ellen...
Shaman
hát pedig sztem használtál csalást.
Elég csak a manádat megnézni... Én Mágussal nagyjából azonos szinten fejeztem be (42 körül) és a max manája 350 körül volt.
Neked meg zsoldossal van 1000 mana???
Az életerõ is kissé soknak tünik...

Nincs hozzá magyarítás, úgyhogy szerintem ülj neki és csináld meg, megköszönjük 😊
Szevasztok a Gothic 2 Gold editiont hogy lehet magyarositani???????Mert szét basz az ideg!!!!!!Pls segitsetek,,,vagy valami kösz!!!!!!!!!!!4
Nem használtam csalásokat.

Viszont magasságos Innos Urunk kegyelmébõl rájöttem arra, hogy amennyiben egy csata hevében fogyasztok el egy italt, akkor bár hatása létrejön, az ital megmarad. Végtelen kegyelmû Innos Urunk nyilván azért tette ezt lehetõvé, hogy ki balga vagy félkegyelmû csatában áll le enni-inni, legalább ezzel kárpótolva legyen azért, hogy védekezés híján rengeteg ütést vagy harapást szenved el. Innnosnak legyen hála.

😊

Úgy a vár körüli ork irtás fejezetében gondoltam úgy, hogy a második végigjátszás alkalmaként kissé unom, hogy sebesülések miatt állandóan visszaszaladok aludni (az a legolcsóbb megoldás). Igy azonban kissé kellemesebb volt, legközelebbi fejezetben mikor visszatértem a várhoz és az orkok "újratermelõdtek", egyetlen ital vagy alvás nélkül legyûrtem mindet aki a vár körül volt. Meg sok mindenben igyekeztem másképp csinálni hogy ne legyen olyan unalmas, pl a sárkányoknál csontvázt idéztem, így viccesen könnyû volt legyûrni hiszen amíg az vele foglalkozott, én a legerõsebb fegyvertípussal, az egykezessel pillanatok alatt szétkaszaboltam. Ha démont idéztem, az meg meg is ölte segítség nélkül, pl a legutolsót... 😊
Ez valami cheat?
(A feltûnõen nagy életerõ és mana miatt vetõdött fel bennem...)
Ez nem kezdõség, mert ilyennel senki nem foglalkozik.
Fent rákattintassz hogy "builder", filename egyértelmû, rootpath eggyel legyen feljebbi könyvtár mint amit akarsz hogy tároljon, filemask to include "*.*" majd +, build volume.
Bocsi hogy ennyire kezdõ vagyok, de, hogy lehet visszatömöríteni a kibontott fájlokat vdf-be?
"ki fogja dobni azokat a fájlokat, amik tartalmazzák a keresett tárgy szavakat. Az egyik .dat a másik .bin ami közel sem txt"

Irtam hogy egyik se txt, akkor meg mit csodálkozol? Azt mondtam, TC-vel txt keresés végezz a kibontott könyvtárban (beikszeled hogy szöveg és mellé írod mit keresel), mert akkor szöveges módban próbálkozik keresni nem szöveges fájlban is.

Egy programot egyébként nem feltétlenül úgy írnak meg hogy neked minnél könnyebb legyen azt módosítani, sõt... 😊 Úgyhogy vagy hagyd a fracba, vagy pedig készülj rá hogy tanulni kell hozzá és küszködni fogsz.
Nekem alig bontott ki valamit. Kb 15 fájlt. Ez normális? Ja, és egyik se txt.
Szia!

Én kiválasztom magamnak a tárgyakat, mint problémát.
Nos, elméletileg nem lehetetlen átírni a nevüket, ezt abból következtettem ki, hogy van magyarítás, és a magyarításban a tárgyaknak pedig magyar nevük vala.

Feltételezem magyarítással játszol, tehát célszerûen abban benne van tehát a módosított tárgy név/nevek. "G2_hun_en.vdf" fájl vala a magyarítás. A .vdf egy konténer fájl, arra van kitalálva hogy ne 10 millió fájl legyen a vinyón. Kibontani a "GothicVDFS.exe" progival lehet "extract volume". Ezen belül pedig txt keresést végzel pl TC-vel a kibontott könyvtáron, ki fogja dobni azokat a fájlokat, amik tartalmazzák a keresett tárgy szavakat. Az egyik .dat a másik .bin ami közel sem txt, tehát ha nem elégszel meg felülírásos módosítással, akkor szerintem keress tovább hogy van-e célprogram ezek "kibontására/visszacsomagolására". Nem feltétlen van. Esetleg a magyarítótól tudnád megkérdezni vagy a játék angol nyelvû fórumain/letöltéseknél. Ha megfelel a sima felülírás, utána ne felejtsd el vdf-be visszatömöríteni, és az eredeti vdf-et felülírni.
És persze ha a magyarítást módosítod, nem terjesztheted, ügye, és persze módosítani se nagyon lenne szabad...
Meg tudná valaki mondani hogy melyik fájlban tárolja a G2 a tárgyak és személyek neveit?
McFrost
Helló!
Így fejezte be ezt a remek játékot:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
szerintem is az a gyenge pontja

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Jobban örültem volna ha tényleg 25 felett van, és akkor lehetne kísérletezni, agyalni. Khoronisben én F1-F2-vel szoktam menni, kint F2-F4.
A 2GHz-es Celeron nem jön be neki ezek szerint...
Jah 1.25 sry

25 giga ram? olyat honnan szereztel?😄

Hát és tényleg nem 25 fölötti lett mester<#vigyor3>A másodikat csak azért csináltam hogy mutassam az Fps csak akkor olyan kicsi ha a közeli hegyeket is nézed, a harmadikat pedig a felsõvárosról csináltam ahol viszont már ideális az fps, és nekem a város többi részében is így van. Valóban ha a teljes panorámát nézzük akkor az Fps kicsi. De ezen kívül igazad volt.
Kép1
Kép2
Kép3
McFrost
nekem 40%-ra van állítva a látótáv , de Khorinisben és folyók tavak mellett szaggat , de nem nagyon zavar , gépem IC2ghz,1,25gigaRAM,ATI9600128mb

Szia,

http://totya4.tvn.hu/g2/fps_a1.zip

Direkt nem könyvtárastól csomagoltam be, hogy megelõzzek felülírási anyázásokat. Be kell másolni egy mentési könyvtárba, pl a "quicksave"-be, persze elõbb az ott levõt ha kell mentsük más mentési helyre.

Elmondom megint, betölteni az állást, megnyomni az F4-et (max látótáv) majd várni, 5-10mp múlva fixálódik az fps és lehet screenshotot nyomni. A printscreen gomb is mûködik.
Ajánlanám figyelmedbe itt a végigjátszást:Gothic2 végigjátszás
És az itt lévõ térképeket: Gothic 2 térképek
Akkor légyszíves add ide a savegame-t.
hy elöröl keztem a játékot és aszt szeretném hogy az 1 fejezedben vanvalami kis ügyeség gyürõ vagy amulet ésha igen hol
Üdv. Látom, te legalább jól látsz.

Én nem fraps-al irattam ki az fps-t, mivel a videkártyám beállító programja többek között ezt is ki tudja írni sok más minden mellett (gpu hõfök/felbontás/futó program memória igénye stb) tehát nekem felesleges egy ilyen "külsõ" program. Azért tanácsoltam az illetõnek a fraps-ot, mert aránylag egyszerûen telepíthetõ és használható. Elvileg.

Nem mondtál ésszerû dolgot amikor azt mondtad
"a Fraps eredményei se reálisak, mert a fraps is eszik a memóriából"
ugyanis a memóriaigénye nem túl nagy, viszont az igaz hogy lassíthat minden kijelzõ program, hiszen babrálja a 3D képet, illetve valahogy lekéri a sebességet hogy megjeleníthesse, de ezért, és nem a memóriaigénye miatt. Az én progim azonban pontos, de kikapcsoltam, frate, íme :

http://kep.kepfeltolto.hu/624/1171293418.jpg

Továbbá.

"szerintem nem az fps a fontos, hanem az, hogy szaggatásmentesesn megy-e a játék"

Ez megint csak nyakatekert és nem igaz mondat. Finoman fogalmazok 😊
Ugyanis az emberi szem érzékenysége olyan hogy kb 24-25 kép felett látja folyamatosnak a mozgást, a mozifilm is 24képkocka/mp-el megy.
Tehát, ha a szemnek vetített képkockaszám 24 alá esik, akkor azt szaggatottnak, nem folyamatosnak látjuk. Tehát az fps érték 25 alatt gyakorlatilag egy szaggatási mutató. Korábban mondtam már, hogy sokan akik hozzászoktak a szaggatáshoz nem érzékelik szaggatásnak azt ami valójában már az; ezért egy objektív mutató az "FPS" (kép/mp) segíthet az egyéni szubjektivitás leküzdéséhez.
Röviden, 25 alatti fps-t (mozgáskor) szaggatottnak lát az, aki nem szokta meg a szaggatást.

Nade öröm, ismét egy ember, aki mondja, 300%-nál nem szaggat. Hátha készít nekünk egy mintaképet fps mutatóval, hadd lássuk.
Szívesen elküldöm az állásmentést, hogy ugyanaz legyen a nézõpont.
Ha ezek után 25 feletti fps-t kapsz, kérni fogom az ini-det, tanulmányozásra.
Ha pedig reális fps értéket szeretnétek akkor marvin módba írjátok be, hogy: toggle frame
Szerintem is nagy a két kép között a különbség. A második részletesebb. Nekem a játék szaggatásmentesen megy maximum beállításokkal, 300% látótávon. Fps-t nem néztem, de szerintem nem az fps a fontos, hanem az, hogy szaggatásmentesesn megy-e a játék. Amúgy a Fraps eredményei se reálisak, mert a fraps is eszik a memóriából.
Ilyen késõn fenn vagy? Átküldök akkor egy kis melót, mert én már mennék aludni 😊 Találtál egy jobb szemüveget?