Gothic 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus A7N8X AMD Athlon XP 2500@3200+ 2x256/400 DDR Ati Radeon9800Pro 378/675 3dMarkt2001Se-16731 pont 3dMarkt2003 5602-pont
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
totya4:
Valóságról bezsélsz? Mert ennyire egyáltalán nem egyszerû a képlet. Az íjakkal sokkal nagyobb (akár 2-3-szoros) tûzgyorsaságot lehet elérni. A nagyobb becsapódási erõ áll, de ennek inkább nehézpáncélzatú lovasság/gyalogság ellen volt jelentõsége, bár az angol 'longbow' ezen a téren is simán felvette a versenyt a számszeríjjal. Igaz utóbbi használatába talán könnyebben bele lehetett jönni, kevesebb "szakértelmet" igényelt, a technika többet levett az ember válláról.
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Egyébként a játék elsõ szakaszában még jobb is az íjász, mint a harcos, sõt, a legerõsebb lehetõségek közül. Sima G2-ben az inkább közelharcos lovagommal gond nélkül le tudtam számszeríjászkodni az ork vezért és bandáját.
Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.
Ugyanakkor minden körrel sikerült fejezetenként jó ráerõsíteni: Circle 2 - Ice Lance, Circle 3 Ice Block, Summon Skeleton, Circle 4 - Lightning, Circle 5 - mondjuk innen már közel volt a hatodik kör, de legyen mondjuk a Summon Demon, Circle 6 - Wave of Death (mindnekit elpusztít egybõl, még sárkányokat is, leszámítva az Undead Dragont). Persze jóval több hasznos varázsalat volt, de a legfontosabbakat emeltem ki, a gyógyító és a fényvarázslat(ok) is igen hasznos(ak).
Persze maga a rendszer tényleg kezdetleges volt, de én kifejezetten élveztem mágussal bénázni, hogy a végére legyõzhetetlen, félisten karakterem legyen - még a harcosokhoz képest is.
A G1-ben templomosként pedig varázsló-harcos karakterként nyomtam végig a játékot, és elmondhatom, hogy az erõ és mágia összefogása szép eredményt hozott (Ice Block, Destroy Undead, Healing, Light - fõleg ezeket használtam). A kedvencem az volt, amikor tûzmágusként megszálltam egy templomost, majd vele eltángáltam Baal Cadart, utána saját karakteremmel "ártatlanul" elvehettem a varázstárgyait. Na igen a G1-ben mindent el lehetett szedi a kereskedõktõl, a pénznek nemigen volt jelentõsége, kivéve persze, ha a játékosnak orális korlátai voltak.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
G3-hioz szerintem se megapatch, se kieg nem lesz már, talán a Gothic 4 mellett patchelgetik még (csak "simán"), de a PB megkezdett addonjából már nem lesz semmi, nem véletlenül emlegetik már a G4-et. Továbbra is viccesnek tartom, jogy a JoWooD a játékok bugossága miatt szakított a Piranha Bytes-cal, amikor az összes JoWooD játék a bugjairól híres, legalábbis a fórumok, illetve revjúk alapján...
Kéne már G3 megapatch és kieg, mert azt mégegyszer végig nem tolom anélkül a tuti.
Ha az addonnal játszol, akkor a legjobb második körös varázslat a jéglándzsa a vízmágusoknál, egyébként talán a tûzlabdánál érdemes maradni, jégnyíl rúnát lehet találni is, ha ügyes az ember meg lehet szerezni akár a második fejezetben.
Molnibalage: Én eddig mindig más sorrendben gyõztem le a sárkányokat, de ilyen hibával nem találkoztam. Egyébként a hegyi erõd kivételével mindenhol tud segíteni Biff is, az addonban a Dragon Slicerrel pont partiban van a tûzsárkánnyal.
Most mivel nem felltápoltan mentem elõször a mocsárit mert ott volt sok segítõ, aztán a hegyi erõben levõt, tûz ésvégül a jégsárkányt öltem volna, de valami bug folytán már teljesült a Dragon Hunt küldetés, és a jégsárkány sebezhetetlen. Érdekes.
köszi elõre is
Egyébként létezik egyáltalán olyan játék, amely hatalmas területen, hatalams látótávval, tengernyi lehetõséggel, kifejezetten jó grafikát produkál, plusz még akadás nélkül is megy? Mert kíváncsi lennék rá...
Mellesleg nézegettem a Morrowindet, hát ott érdekes módon cellánként szépen megakad a játék. Lehet mégse olyan rossz ez a Gothic2 engine, valamit valamiért 😊 Annál viszont van olyan finomság, olyan kiegészítõ program, ami az fps-tõl függõen állítja be a látótávot...nem rossz...sõt elvileg a harc esetére más értékeket lehet megadni 😊
Persze totya4 mentett állása nem mûködik, mivel az alapjátékból való, így azzal nem tudok képet csinálni, én maradok a NotR-nál.
1280x1024, minden 300%-on és maximumon, AA és AF nélkül (ezek alapból nincsenek is a játékban):
1024x768, minden 300%-on és maximumon, AA és AF nélkül (ezek alapból nincsenek is a játékban):
Menetközben ment több alkalmazás is a háttérben, talán 1-2 FPS-t elvett, többet nem hiszem. Én az utóbbi beállításokkal toltam végig a NotR-t, és így futkározva egy kicsit átlag 30-40 FPS-t produkál, Khorinisben ez 20-25 (tehát enyhe szaggatás), az iylen válogaott helyeken pedig 20 alatt van. Összességében tartom, hogy ezzel bõven játszható, elvégre csak ritkán reccen be a nagy belátott területtõl, de olyankor emg úgyis bámészkodik az ember. Persze a motor messze van a tökéletestõl. Az FPS-t a frate paranccsal írattam ki.
Gondolom illene leírni a "tesztkonfigot" is:
Intel Pentium D 805 2x2,66 GHz, Kingmax 2x512 MB RAM 433 Mhz (dual channel), Inno3D 6600GT 128 MB DDR3 RAM
Lehetséges átmenni a Bányavölgybe 4-dik szinten is és 15-16-dik szintûként is.
A következõ hibaüzenetet kapom, akár CD-vel, akár mountolva, akár crackkel indítom, hiába lövöm ki a netet meg az összes illetékes programot:
"Conflict: hook process was found. Please deactivate all Antivirus and Anti-Trojan programs and debuggers."
Szóval errõl ennyit, nem tudom, hogy a másolásvédelem vagy egy szokásos PB-s programozói bravúr miatt anyázzak, de elemehetnek a...
Történetben nincs változás?
Kijött végre az angol verzió. Szerintem jó lett.
A többit elmondják a vízmágusok 😊
Eddig még nem találtam õket.
A NOTR elején járok, de sajna nem találom a vízmágusokat. Aki tudja, hogy hol vannak az légszi írja már meg. Elõre is köszi
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.