Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szevasztok!
A 3. fejezetnél tartok mostkellene a megszentségtelenitett rúnákat megáldanom vagy mi a fene,80 erõm van és 65 egykezes tudásom. A Milícia tagja de már a kutya se akar tanítani csak ha lovag leszek,kérdés csak annyi lenne mikor vesznek már be magukközé?
Van egy csomó TP-m nemakarom minden buziságra elkölteni,inkább az erõt meg a harci tudást fejleszteném.

\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"

grebber
Na holnap lesz a The End.
Azt kicsit leállok a játszogatásokkal mert szóbelire kell készülnöm 😞

Next PC upgrade: 2022

grebber
Na már elhajóztam a szigetre.

Csak az elsõ bejutásnál müxik a patkányos trükk, amikor Jesper még a folyosón áll, utánna ez már nem fog menni, vagy sütöget (rúnakövet készít 😊), vagy alszik...

Uhogy marad a nyers brutalítás, az elsõ milícia páncélról beszéltem én is, szerintem az kevés lesz, de hajrá, sok-sok varázslattal, és trükkel megcsinálható.

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, ott pedig legyőznek a rutinjukkal...

A patkányos trükkre írtam...

Ne vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, ott pedig legyőznek a rutinjukkal...

Takanohana: Kösz, kipróbálom. Bár a patkányokat már korábban kiirtottam, Jasper meg el nem akar szakadni a tûzhelytõl, de majd meglátogatom õket este is 😊

Szid: Hehe, én sem hagyom, hogy más arassa le az XP-t! Akil tanyájánál is egyedül csaptam le a zsoldosokat. Nyíl a seggébe és futott utánam, majd a másikat is ugyan így... 😊

sunmalac: Az elsõ milícista páncélom van meg és éppen most próbálok kijutni a Sebezhetetlenség Gyûrûjével a barlangból, amúgy már elmúltam 10. szintû! 😊

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Sajna elfeledtem hányas szinten volt " a konfrontáció ", de elöször attilát nyírtam ki, majd azt a faszit akivel elöször találkozol a csatornában. Meglehet csinálni már az adonban is. (csak okosan kell használni a varázslatokat)

Yang: Skandi- senior shao wari

Takanohana
Ezt most miért nekem írtad? Én nem azt javasoltam, hogy verje le õket.

Mekkora ötlet... <#vigyor>
Igen, az elsõ fejezetben, ratyi páncéllal, 10. szint alatt egyetlen ütés vagy a számukra... Na jó, kettõ. <#idiota>

Takanohana
1. fejezetben talán nem is kicsit kell kinlódni velük. De akkor Cassia már nem tud tanítani tovább, és elveszik Ramírez küldije is. Leverni szerintem késõbb érdemes õket, mikor már nincs hasznuk. Jasperért most sem kár, mincs szerpe.

CöCöCö.
Szépen egyesével is leverhetök. Kicsit kínlódva, de nemkell pocsékolni a drága exp.-t

Takanohana
Hi!

Ha van bejárásod a csatornarendszerbe, akkor szerezhetsz egy amulettet, ami +15 erõt ad. Cassia és Jasper ugyanabban a teremben álldogálnak, és Jaspernél van egy kulcs. Ha odacsalsz hozzájuk egy patkányt, akkor valamelyik kardot ránt és leveri. De a másik meg nekiesik, mert itt nem lehet fegyvert elõvenni. A csatából Cassia fog gyõztesen kikerülni, mivel sokkal jobb a fegyvere. Jasper hullájától elszeded a kulcsot, és megkeresed, melyik ajtót nyitja a csatornarendszerben. Lesz ott egy láda, istentelenül bonyolult kóddal, de benne van az amulett, ami neked most igencsak jól jönne.

Ha nincs patkány, kísérletezhetsz azzal, hogy pl. messzebbrõl rálõssz Jasperre, de aztán menekülj, nehogy téged tángáljanak el egymás helyett.

Hmm...

Végül is, a növények szempontjából: a térkép keleti-délkeleti része majdnem földerítetlen, és ott lesz a G1 helyszíne is, sz'al nem lesz külön dudva-túra, megfogadom a tanácsod!

Kösz!

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

A gyomok nem termelõdnek újra, de azért van belõlük elégséges, neked a királyszár (king's sorrel), és a sárkánygyökér (dragonroot) kell. Ezekbõl lehet erõnövelõt fözni.

Javaslom az italkészítést a max erõ elérése utánra halaszd. Értsd: a jétékban a legfejlettebb tanító is csak 90-ig tud tanítani. Ez azonban kevés lesz a játék vége felé, ezért a praktikusabb taktika: fejleszd az erõdet 90-ig, majd húzd fel az akkor már megszerezhetõ Ork fönök gyürüjét (ez 20-al csökkenti az erõdet, tehát 70-es lesz, amíg rajtad van), tanulj ismét 90-ig, huzd le, (ekkor 110) és csak ezek után kezdj bele az italok fözésébe, ivásába.
Így elérhetõ a 200 feletti erõ, amire nagyon is szükséged lesz...
(ellenkezõ esetben 90-es erõvel fox rohangászni, ami ártalmas az egézségedre)

Ok! Köszönet!

Sima G2 (egyelõre).
Akkor megyek gazt szedni az erõ löttyökhöz... (szívesen lecserélném már a hosszúkardot)
A gyomok újratermelõdnek valamennyi idõ után, esetleg új fejezetben vagy csak ennyivel tudok gazdálkodni a teljes játék alatt?

Nehéz eset, ha a sima G2-vel játszol Milíciaként csak a bányavölgyi várban lévo Brutus lehetséges, ha az addonnal játszol, akkor esetleg szóba jöhet az addon területen található kalózok valamelyike.
De én még az addonban is inkább Brutust választanám...

Belefutottam a Mortis Bug-ba! Valószínûleg beszéltem vele korábban, mint csatlakoztam a milíciához, az a mocsok meg nem akar tanítani. Van erre már valamilyen gyógyír vagy csak az alkímia és az Innos oltárok segítenek az elsõ fejezetben +erõhöz jutni? Carl letudva, +5-ös gyûrû rajtam...

Profi, danke.

Randal
Gothic 2 texture pack:

http://gothic.rpgdot.com/index.php?hsaction=10053&ID=1119

Viszont vigyél magaddal minnél több embert. Valahol volt egy listám is, ki mit tud (németül)
Ha kell berakom

grebber
OK.Akkor Jack lesz az én kapitányom.

Nincs közöttük eltérés, csak az értük elvégzendõ küldetések nehézségében.

grebber
Az fontos hogy kit választok kapitánynak a hajómra és hogy milyen legénységet??
Mert kapitánynak lennének páran de nemtudom hogy lesz-e e valami jelentõségük.

Veled vagyunk :o)))

Manti
<#nevetes1><#nevetes2><#nevetes1><#nevetes2>
Én is írtam, hogy nézz meg mindent még1szer. Mondjuk ez már tényleg nagyon alap dolog, de a lényeg, hogy sikerált...

Így van, az alkímiát Sagitta tanítja meg neked, az erõ elixír készítését meg Constantino.
A gyûrûs módszerrel, és az alkímiával 200-300 körüli erõd lehet.
Esetleg több, ha igazán ügyi vagy...

Szerezz 1 orkhadur hideg gyürülyét ami leviszi az erödet 20-al utána tanulj még 100-ig erõt és vedd le a gyürüt igy 120 eröre tetél szert.
Meg persze az italok is dobnak még az erödön.

Felsõvárosban a fõmuksó mellett balra álló csóka (az õ szemszögébõl balra 😄)
grebber
Akkor el kel suhannom valakihez aki megtanít erõfejlõdésre de olyat nem sokat tudok már csomo helyen azt irja hogy maxon vagyok.
Mondjál pár helyet légyszíves ahol erõmet tudom fejleszteni.

Az erõd beleszámít a sebzésbe. És ez a szigeten, a végjátékban nagyon sokat fog számítani...

grebber
Erõ meg nem hiszem hogy kell mert még olyan fegyverrel nem találkoztam amihez nemlenne elég az erõm.

Tudom, hogy nem így gondoltad Rosti... <#integet2>

Vessük a mókusok elé.<#wink>
Ezé montam neked a pörgõ-morgó bizbaszt, nem akartam direktbe kérdezni, hogy biztosan nem a tepsidben próbálod kisütni a teleport rúnát.

Igen-igen, Prince007nek igaza van, kezdj el italot készíteni, alkimista asztalt sok helyen találsz, bár talán most már menni fog... <#idiota>

Pedig érdemes kitnulni az alkimiát ha paladin vagy már csak az erõ és ügyessék meg élet elixirek miat is...

Hm, akkor eddig nem sok italt készíthettél😊.
De nem baj lényeg hogy sikerült.

grebber
KÖVEZZETEK MEG (de ne nagyon) nem is Rúnaasztalnál probálgattam eddig hanem sima mezei kémikus asztalnál 😊

Ha nem teleportlok át a várba és ott nem sikerül itt fárasztalak a hülyeségemmel titeket továbbra is.

Sorry all. Kicsit faszláma vagyok.

grebber
Kiprobálom ezt az eshetõséget is nekem kell az a cucc 😊

<#ejnye1> A játék legjobb páncélja, (az ember azért lett paladin, h. ezt is kipróbálja.) Tényleg nincs ok az elkeseredésre :o(((
Arsenal magyarítással játszod? Nemlehet, h. az miatt van ott az a bug?

grebber
Igen igy van de nem ebben a sorrendben.

Takanohana
Szóval a helyzet az, hogy lovag vagy, bejutottál a Kolostor alatti titkos ajtón, át a labirintuson, csontvázmáguson, majd az ajtó mögött a démonokat legyaktad, megtaláltad a "Poros könyv"-et, elolvastad, megnézted a térképet Irdorath szigetérõl, elolvastad az állványon lévõ "Évkönyvet", felvetted az üres rúnakövet, van szentelt vized, és ezek után egy rúnaasztalnál nem tudsz teleport rúnát csinálni, mert csak azt írja ki, hogy VÉGE?
Ha így van minden, ahogy leírtam, akkor bug. De sebaj! Lemaradsz egy jó páncélról, meg egy újabb kard szentelésrõl, de azért ne keseredj el. Nyomd csak tovább a játékot, mintha mi sem történt volna, minden további ellenfelet, beleértve a fõgonoszt is, azért le fogsz tudni alázni.

grebber
Köszi az atomhelpeket korábbi mentés nem segített.
Elolvastam mindent és megnéztem mindent.

Még azt tehetem hogy átmegyek egy másik világba azt vissza.

Takanohana
A platformról nem is tudtam! Írj errõl kicsit bõvebben, mert ez nálam már a 16. rúnakõ lenne.

Igaz lehet a 15 mert a Xardas tornyában is van 1 meg ahol Aran gar amulete van ott a barlangal szembeni platformon is van 1.

Nem igy értettem

Hanem nekem a 4.felvonásban nem volt hajlandó mágusként egy 4.szintü runát elkésziteni és hiába volt meg hozzá minden csak nem ment.De ha átmentem a másik térképre és elkezdödött az 5.felvonás akkor már ment a runának az elkészítése....
De lehet csak a betöltögetések v.a honositás zavar be valamit mert eddig ilyen hiba nem volt,de inkáb ezek a bug-ok mint,hogy németül keljen ütni a gamet...

Manti
Jogos. Arsenal: azért mindent nézz meg még1szer, néha tök alap dolgokat elfelejt az ember, vagy azt hiszi, megcsinálta.

Takanohana
Ezt írja a végigjátszás. Valójában 15 üres rúnakõ van (eddig).

Arsenal! Ahol az üres rúnakövet, stb. találtad, (Kolostor pince, titkos rész, minden könyvállványt is olvass el, és a talált térképet is nézd meg. Ezek nélkül nem aktiválódik a dolog. ("Poros könyv", "Évkönyv" + térkép)

Ja-ja, lépj be a hatodik fejezetbe, aztán gyorsan csónakázz vissza a rúnakõért...
<#smile><#smile><#smile>

Nálam is volt hasonlo probléma menny és keres a másik világban runaasztalt vagy menny át és vissza.Nekem ez oldota meg hogy új fejezetbe léptem de hátha ez is megoldja...

Manti
Ez bug. Az egyetlen dolog amit meg tudsz tenni, hogy korábbi mentéseket behozol.