Gothic 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azok az Adanos-templomban vannak, van a 2. kamra -ahol sötét van és le lehet esni - onnan egyenesen kinyílik magától az ajtó, ahol át lehet menni Rhadames szelleméhez. Viszont ha két oldalt használod a kõfalat, azok is kinyílnak és lesz mögöttük két szoba kõtáblákkal és hasonlókkal.
Broafka
de vannak térképek amik mutatják hogy hol vannak ilyen kõtáblák (stone tablets) és valahol a bányák környékén mutat egy csomó 3-mas szintû kõtáblát, azokat hogy lehet megszerezni?

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Az Khardimon, a fõpap sírja, akit Raven megidézett, hogy kiszedje belõle a templomba való bejutás módját, aztán megszentségtelenítette a sírját. Neked nem hagyott ott semmit.
Broafka
nem ajánlom azt amit nyikolaj mondd, aki gyorsan akar gazdagodni az Bosperhez álljon, ku*va jó árakat ad Bosper a lenyúzott állatokért
egy átlagos kereskedõ kb az 1/5-ét adja annak az árnak ami ki van írva árnak, de Bosper megadja azt az árat, szóval nagyon jól fizet, annak van egyedül értelme sztem

az aranybányában csak "dísznek" van ott a sír, én alaposan végignéztem de semmit sem találtam, se kapcsoló, semmi.
Ami a pénzt illeti, aki gyorsan akar gazdagodni az khorinosi kovácshoz (Harad) álljon be, 3LP-ért tanulja meg az egyszerû kard készítését, s 150 aranyat kap 1 kardért, 1 megmunkálatlan vasrud aasszem 10 arany => 140 arany tiszta haszon / kard, de nem is muszály beállni hozzá segédnek elég megtanulni kardkészítést ugy is kapsz 75 aranyat érte...a fenti összeg csak az ADDON-ra áll, a sima gothic 2-ben "csak" 100 arany/kard -> magyarán gyorsan ki lehet mászni az anyagi zavarokból mindössze 3 LP-ért, simán megéri, fõleg az ijjászoknak - mivel nekik eleinte sok nyíl kell.

Ja a negyedik fejezetben Xardas tornyánál a kiss völgyben ahol leszter van , van egy sárkánytojás.
A kiss barlangban a sírkõ mögöt lényegtelen mivagy én lovagként és mágusként találtam meg. (zsoldos nem voltam)
És néhány gyikember örzi......

Broafka
most én hagy kérdezzek 😊
az addonban az aranybányában, fönt a banditák táborában, van egy sírhely (Tomb) ott lehet valamit csinálni?
ki lehet ott valamit nyitni?

Broafka
Addonban:
ha találkozunk Aligátor Jack-kel õ elvisz minket a kalózok rejtekére, útközben találkozunk Malcolmmal aki üzeni hogy a fa késõbb fog megérkezni a rejtekhez, késõbb ha visszamegyünk, Malcolm már nem fog ott ülni, ahol ült van egy nagy sziklabarlang, másszunk fel, és beszéljünk az ipsével
elmondja nekünk hogy Malcolm a barátja eloment és hallotta hogy lurkerekkel harcolt, majd nagy csend lett, fél hogy meghalt, a barlang végében van egy lyuk, a lyukban víz, nyugodtan essünk le, sõt, ajánlatos leesni, mert kapunk 100 Xp-t mert bravúros kaszkadõrmunkát végeztünk (szvsz ha ezt a küldit mondjuk az 5-dik fejezetben csináljuk, akkor több xp-t kapunk az ugrásért, de nem biztos) ha leugrottunk ússzunk egyet, és kiérünk valami barlang alatti kis helyre, láthatjuk hogy szegény Malcolmból csemegéznek a lurkerek, végezzünk velük, zsebeljük ki Malcolmot, menjünk tovább, megint vizes rész jön, ússzunk ki, menjünk vissza Malcolm barátjához és mondjuk el neki a rosszhírt, a küldinek vége

Broafka
továbbá úgy is lehet gazdagodni, bár ez szvsz elég lassú módszer, hogy felvásárolunk minden lehetséges nyilat (pl. Bospernél rendszeresen újratermelõdik)
és szintén eladjuk az összes nyilat Sengrathnak, aztán a végén felvesszük

Addonban:
Laressel mikor mész a piramishoz, a taverna elõtt megáll, hagyjuk ott, menjünk el Erol banditáihoz (ott vannak a hídnál) aztán szépen vigyük õket Lareshez, õ elintézi õket

Tipp:
együnk kb 30 almát és kapunk 1 erõ pontot, asszem ha még 30 almát eszünk akkor kapunk még1-et

Thekla erõ levese, ha odamegyünk hozzá (miután csatlakoztunk valamelyik kaszthoz) akkor ad egy levest (+1 erõ), ha elmegyünk Sagitahoz (Sekob farmja mögötti kis erdõben van) és hozunk Theklának tõle egy csomagot, ad még1-et, továbbá ad még1-et ha:
megvertük Bullcot
elintéztük a sárkányokat
meg még valamiért ad még 2-et azt most sajnos nem tudom

Mr_no_NaMe
Még csak a másdik sorig olvastam de ez jókis gazdagodási tipp,fõleg zsoldosoknak jön jól😄
Broafka
lehet hogy más már alkalmazta ezt de ha nem akkor egy jó tanács:
a 3. fejezetben, még mielõtt megcsináljuk az eye of Innos küldit, menjünk vissza a bányavárosba és adjunk el minden cuccot ami van nálunk SENGRATH-nak! (elég ha megtartjuk magunknál a rúnákat, az adott páncélt és fegyvert, a többit eladhatjuk)
nyugodtan adjuk el, mert a 4. részben Sengrath úgyis meghal, és akkor az összes cuccunkat visszavehetjük, és így kerestünk vele jó sok pénzt

Broafka
lvl10-ig ne költsön pontokat?
uhh, az még a normálban is nehéz, nem hogy az addonban,
én úgy csináltam hogy addig fejlõdgettem, csináltam a küldiket a városban, amíg el nem fogytak, úgy értem a városban, ha már ki kellett jönnöm a városból akkor már lassanként elkezdtem tanulgatni, így kb összeszedtem vagy 40-50 LP-t, az elején könnyû a városban fejlõdni
én azt tanácsolom hogy fejlõdj a városban amennyit csak bírsz (már ha sikerül bejutnod a városba) aztán fejleszd fel az 1 kezes harciteknikádat 30%-ra, és akkor már sokkal könnyebb lesz

Mr_no_NaMe
Az elején csak kicsi vérlegyeket és farkasokat ölj,gondolom rögtön elrohantál
az északi erdõ felé!
Ott rádlehelnek és meghalasz...
Nem nehéz!Csak szintedhez méltóan válogasd meg az ellenfeleid!
Mr_no_NaMe
Á neeem😊
A játék elején annyi erõd sincs mint egy õszi elszáradt falevélnek...
Fejlõdj és egyre erõsebb leszel!Lépjél 10 es szintre addig ne nagyon költs el semmilyen tanulópontot,én ezt tanácsolom!Lehet nehéz lesz de nagyon megéri!
10 es szinten vagy 80 pontod lesz,akkor ments eggyet hogy mikor ujrakezded ne keljen tápolgatni!
Nehéz de mondom nagyon megéri!
Aztán lehetsz majd Mágus zsoldos vagy lovag...Ajánlom figyelmedbe a
végigjátszást:

http://honositasok.com/walkthrough.html Segítség gyanánt
http://honositasok.com/guide.html És ezt a "kis" útmutatót😊

Ez egy rpg,nem vagy elapból überistenkirályfasza😊
De aztán majd az leszel😊
Esrohnoil
De lehet védekezni is. Látom sok kérdésed lesz. Nézd meg a linket a banner alatt az "ITT" feliratra kattintva. Ott találsz egy csomó hasznos tanácsot, kezelésre vonatkozó tudnivalókat, és ha szükséges, a végigjátszást is megtekintheted.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Rash87
A sima G2-vel játszok 😊
Csak nekem ez nagyon nehéz 😛
De mind1,csak lesz valahogy.

De lehet h hülye kérdés.
Pl. nem lehet olyat,hogy pl 1 farkas rádtámad,akkor (most botom van) és védekezni valahogy?
Vagy csak ütni&kapni lehet? 😄

Glory, Glory Man. United!

Broafka
hát engem a város elõtt nem ölt meg semmi
nem tom hogy játszol, de mind1 😊
lenne egy kérdésem:
az addonnal játszol?
mert ha azzal játszol akkor más tanácsokat tudnánk adni mint ha a sima G2-vel mennél
már csak azért is mert az addon sokkal nehezebb mint a sima G2, éppen ezért az addonban könnyebb meghalni 😊

Broafka
jó, nem emlékezhetek mindenre 😊

Rash87
Még annyi lenne,hogy nálatok is úgy volt a játék elején,hogy szinte mnidenki megölt? 😄
Mert engem még az a légy féleség is megöl...
Meg már léptem 2 szintet,de semmivel se lettem jobb..😊Mit kell csinálni?

Mr_no_NaMe
Jó ezt kicsit másképp írtam le bocs...
Rash87
Nagyon köszi mindenknek! <#felkialtas><#eljen>

Esrohnoil
Xardas volt a fõmágus, és akkor még 13-an voltak.
A fõhõs elítéltként kerül a börtönkolónia kupolája alá, csak véletlen egybeesés h. pont neki ajánlják fel h. eljuttassa a mágusokhoz a levelet. Persze cserébe a szokásos fût-fát ígérgetés megy, h. "megkaphat bármit". Tul. képp nincs sok választási lehetõsége, így hát nála lesz a levél.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
"pár nappal késõbb"=13

Mr_no_NaMe
😄D
Kira😊
Persze hogy megy,nekem a gamestarbol van meg!
Ha meg tudod szerezni cédéstül azt a számot akkro visszakeresem melyik,hamég megvan!
Egyébként csak annyi a baki hogy xp alatt szarik arra amit állítasz a játékban bár lehet hogy csak nekem van és a mgayarítás miatt na mind1,a lényeg hogy a configban is simán át lehet írni!
Kurva jó és sajnálhatod hogy eddig nem próbáltad😞
Én 121212%ban ajánlom😊
Broafka
nah igen, én is pontosan így akartam elmesélni 😄
lehet én is kipróbálom a gothic1-et, csak az a bibi hogy a boltokban már nem lehet kapni 😞
na meg egyáltalán fut a gothic1 xp alatt?

Mr_no_NaMe
Nah😊
Az egész úgy kezdõdött hogy a király megbízott pár mágust hogy hozzanak létre egy bányakupolát a bánya küröl hogy ottan tudjanak a rabok dolgozni,mert nagyon kelett az érc az ork megszállások idelyén!
Nade a kupolát elcseszték a mágusok mert az egész bányavölgyre kiterjedt a kupola!
Namost a kupola olyan hogy be bármi,de ki semmi!
Te úgy jössz a képbe hogy adnak 1 levelet amit a király írt személyesen,azzal hogy üzletelni akar a kolóniában feloszlott táborok közt!
Ugyanis a kolónia 3 részre szakadt:
Gomezékre - Õk a bánya urai a Régi Táborban õ üzletel a királyal,õ ércet ad és élelmet és egyebet kap cserébe!
A zsoldosok és vízmágusok - Le akarják romobolni a kupolát azzal hogy töménytelen mennyiségû ércet robbantanak fel!Ezzel persze Gomez haragját kiváltva.
A 3. tábor a templomosoké a Mocsári Táborban!
Abban reménykednek hogy az Alvó kijuttatja õket a kupolából!
Naszal ott tartottunk hogy belöknek 1 levéllel...
Van pár embwe aki barátságos hozzád és segítõkész,maradandó barát aki a Gothic IIben is megjelenik eggyik Diego aki a kupolába érkézsnél segít!
Névtelen fõhõsünk fejlõdik és kiderl hogy az alvó egy õsi démon aki mindent elpusztíthat!
Húsünk és a támogatók elmennek az Alvó templomába és kivégzik azt!
Mikor az alvó meghal egy utolsó hatalmas üvöltéssel megmozgatja sötét seregeit ami végzwetes következményekhez vezet!Aztán összeomlik a barlang egyenesen hõsünk fejére!
Xardas a 12. (vagy 13. mágus úristen denagy szégeny elfelejtettem bocsesz)
Újraéleszt és kihoz a barlangból!A mágikus páncélod tart életben!
Xardas elmondja hogy az alvó utolsó kiáltása végzetesnek bizonyult:
A sárkányok és az orkok mozgolódni kezdtek!
Azt a feladatod kapod hogy megszerezd innos szemét hogy elbánhass a sárkányokkal!
A többi rajtad áll😊
"Röviden" ennyi újonc barátom😊
Sok élvezetet kívánok ehhez a nagyszerû játékhoz és ajánlom még a Gothic Iet!
A helyesírási hibákért elnézést kérek!
Broafka
nah figyu
én mondjuk lehet hogy pontatlanul fogok mesélni, mivel én sem játszottam a Gothic1-el, de Xardas a nekromanta elmeséli a történetet de mind1:
a lényeg, te egy névtelen hõs vagy, és a csoda kardoddal, meg a csoda páncéloddal sikerült legyõznöd az õsdémont, a Sleepert!
Ugyan sikerült legyõznöd de a nyakadba zúdult etgy csomó kavics szóval "meghaltál"
Jobban mondva nem haltál meg, mert a rajtad lévõ páncél életben tartott, pár nappal késõbb (asszem 3) Xardas a nekromanta "feltámasztott" és közli veled hogy bajban van a világ, mentsd meg!
egy regiment sárkány megakarja támadni Khorinis városát, rajtad múlik hogy megmented vagy nem (de megfogod <#smile>)
elõszõr meggyõzöd a városiakat hogy jó gyerek vagy és beszélhetsz Lord Hagennel aki nem nagyon hisz a mesédnek, így követel egy bizonyítékot hogy valóban veszély van, így irány vissza a Gothic1-bõl jól ismert bánya völgybe!
Miután megérkezel látod hogy a Vár (ahová bekell jutnod) ostrom alatt áll, ork ostrom alatt
a Vár parancsnoka Garond odaadja neked a bizonyítékot hogyha átgázolod magad pár orkon és megmondod neki hogy a bányákból mennyi ore-t tudtak kibányászni emberei!

a Többit nem mondom, az maradjon meglepi 😊
amúgy is túl hosszúra sikeredett, és ez a Normál Gothic2 story-jának eleje volt, az addon story-ja megint más tészta 😊

Rash87
Oks,nekem ez a játék kicsit nehéz 😄
Vagy csak én vagyok ehhez nagyon hülye..😄
Állandóan meghalok.... egy kis gebasz manó megöl,ilyen még nem láttam...
No sebaj,már 1 szintet azért fejlõdtem,de minek.
Valaki egy alaptörténetet eltudna mesélni? Hogy azért ha már a játékban mnidig meghalok,az alaptörténetet ismerjem 😄DD
Mert nem játszottam a Gothic 1el..

Ja és sárkányt ölni..........
Ja de egy oekot kinenyirj

Meg öldöklösni enni inni pénzt keresni tanulni vadászni........

Mr_no_NaMe
Jah tápolni,fejlõdni,tápolni,fejlõdni,fejlõdni és táplni nameg persze élvezni a játékot😄DD
Rash87
Mégis rájöttem h mi votl a hiba 😛

Amúgy van valami tippetek egy nagyon kezdõ számára? 😄D

Rash87
Sziasztok.

Én most kezdtem el játszani a játékot, és lenne is 1 kérdésem 😊
Régen sikerült megcsinálni,de már nem emlészek mit kell vele csinálni,amikor kiírja,hogy COPY PROTEKCION ERROR,és nem tudok senkit se megsebesíteni..
Tudom,már biztos leírtátok párszor ide,csak nincs kedvem 200 oldalt végigolvasni 😊
Úgyhogy ha valaki elmondaná mit kell vele csinálni,annak örülnék 😊

Az jo

Broafka
hát én most mágussal nyomulok, egyenlõre van 30 mannám 😄
egyszerûen nehéz fejlõdni varázslóval, és nehéz fejleszteni a mannát is, úgyhogy egy kicsit harcos varázslót csináltam belõle 😊

Másodszorra úgy volt, páncél szempontjából nem mindegy, tekintve, hogy az egyik tolvajos küldetésnél erõszakosan kell fellépni a banditákkal szemben, beakasztani meg nem nagyon lehet õket (hogy íjjal kezelésbe lehessen venni õket), persze annyira azért nem vészes.
Mágusos projekt hogy áll? Chapter 2-ben van egyáltalán használható varázslat?
Tul nagy a csend<#wilting>

Broafka
No. 2. megoldás, ne csatlakozz addig semelyik kaszthoz sem 😊

Csontvázba is besebez fix 5-öt mindenképp, lényeg, hogy ne tudjon megütni(de ha úgysem termelõdik újra és nem kell questhez, akkor jobb késõbbre hagyni persze). 1. chapterben Gaan dragon snapperének vagy 200 nyílvesszõ kell, de az is megoldható, csak vigyázni kell, mert addonban már tud hegyet is mászni a sunyi dög, ha nagyon akar.
Ezen nem segít az armor levétele, kiszagolja a zsarukat álcázva is (lehet, hogy bug, de már úgysem fogják kijavítani).
Broafka
végigjátszással könnyû <#bee1>

reménytelen
Broafka
nem mondtam meg 😊
én ismerem a küldit, csak mivel ehhez a küldihez a hõsünk nem vezet napló bejegyzést, és vannak olyan játékosok akik nem hallgatják végig amit a másik karakter mondd, így nem biztos hogy megtudták csinálni ezt a küldit

reménytelen
A kurva, akit nevén nevezünk: Nadja <#vigyor3>
(tipp: Borkának nem mondd meg, hogy Nadja küldött)
Broafka
próbáld meg úgy elválalni nagúr küldijét hogy nincs rajtad semmilyen armor se, úgy lehet hogy engedni fogja
lehet hogy hülyén hangzik, de van egy milicista küldi amit armor nélkül lehet megcsinálni (weed deal) leveszed az armort, beszélsz kardiffal, õ meldorhoz irányít, meldor a kurva házba irányít, ott beszélsz Bromorral, Bromor valamelyik kurvához irányít (most így fejbõl nem tom a nevét) a csaj egy kis szórakozás (vagy 50 arany, mind1) fejében elküld Borkához, beszélsz vele, megkötöd az üzletet, és kész, mész Andréhoz, beköpöd Borkát, és kész a küldi
lehet hogy mindenki tudja hogy kellett ezt megcsinálni, de aki nem, annak jó help 😊

Az igaz
És nem mindent!
Csontvázak például

Azt tudom, hogy mûködik a Nagur alapból, de Milicistaként eleve nem adja meg a questet, és lehet más guild tagjához is bizalmatlan. De azt hiszem mágusként újrafelhasználom az íjász csatlakozás elõtti mentését, végülis íjjal meg lehet ölni mindent, csak idõ, nyilvesszõ és megfelelõ helyszín kérdése. 😊
Azt utálom álandóan......................................................
Meg hitelen nekem ront valami...

Broafka
nyugi, én is kiestem, jobban mondva leestem, de az a legszarabb amikor elfelejtesz menteni és véletlenül úgy esel le valahonnan hogy beakadsz, és nem tudsz semmit se nyomni, mozog az emberkéd, lehet forgatni, de úgy néz ki mintha csúszna le éppen valahonnan, biztos volt már ilyen mindenkinek, és még esc-et se engedi nyomni, szóval mondjuk olyan 1 órás munkád oda (már ha olyan rég nem mentettél)