700
Csillagászat
 • hiper fizikus #700
  + hozzá, mert lemeradt ; bocsi hogy OFF topik, de ti hoztátok fel
  YouTube Katona Klári - Miért Ne (Original Video)

  Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2019.01.11. 15:05:14
 • hiper fizikus #699
  Sziasztok !
  Hi hi hi, ha evvel a képpel mérgesíteni akartál volna, akkor nem sikerült, mert nekem éppen az ilyen rámenős ateista nőcik a szexepiljeim .
 • szabiku #698
  >"Szabiku nem szívesen vitatkozik veled, mert te azért vitatkozol, hogy másokból hülyét csinálj ."
  #Pontosan ez a nagy baj Irasidussal, és ezért egy féreg. Ideje lenne megjavulnia!

 • szabiku #697
  Te nem semmi egy pali vagy...
  >"gyakorlatilag minden viszonyítás kérdése. Ez relativitás elmélet alapja. Már csak az a kérdés, hogy hol itt a gond? Mert csak ez nem derült ki abból amit írtál!"
  # :D Béna érvelés. Arra akarsz ösztönözni, hogy kaparjam ki neked a gesztenyét. :) Mondtam, hogy most nézz utána magad tüzetesen!

  Az Unruh-effektus, sugárzás valóban nem a gravitációra alapoz (nem fogalmaztam elég részletesen..), hanem gyorsuló vonatkoztatási rendszerre. Az áltrel gravitációs terében viszont éppen a saját nyugalmi állapot 'kerül át' egy valamilyen gyorsuló vonatkoztatási rendszerbe. Szóval ez miatt 'pendül egy húron' a Hawking-sugárzás és az Unruh-effektus/sugárzás. Ennek pontos kvantum(tér)elméleti/kvantummechanikai megalapozása még szerintem nincs, bár vannak megpróbáló elképzelések, matematikázások. Ha találsz olyan doksit vagy tankönyvet, ami kifogástalanul és teljesen leírja ezt, akkor kérlek oszd meg!

  >"a vákuumállapot, vagy mai nevén alapállapot, ugye a legkisebb energiaszint, ami magától értetődő, hogy eltérő lesz más vonatkoztatási rendszerben"
  #Ezt a kijelentésed mire alapozod? (Nem mindegy az sem, hogy milyen más vonatkoztatási rendszert értesz. Pl.: más inerciálisat, más gyorsulót/gravitációsat, stb... de most nem ez a lényeg.) A kidolgozott és tanított kvantumelméletben szerintem nem lesz más, sőt a vákuumállapot (alapállapot) egy objektív tény, ami ezért nem lehet viszonyítás kérdése. Hawking és Unruh ennek ellent mond.
 • gothmog #696
  nekem arról elsőre ez ugrott be:
 • Irasidus #695
  Te már csak tudod, hiszen szabiku az egyik álreged. De válaszolni nem tudsz egyikkel sem, csak személyeskedni. Amúgy, milyen érzés amikor saját magaddal vitatkozol oldalkon keresztűl? Biztos az a legjobb...
 • Steel #694
  Szerintem meg senki sem vitatkozik vele szívesen, amikor kilóg a lóláb.
  Ezt már te is bizonyítottad számtalanszor, amikor kellemetlen kérdéseket, kijelentéseket ignoráltál.
  Nézz vissza a fizika topikba, rá fogsz jönni, mire gondolok.
 • hiper fizikus #693
  Irasidus, a hozzáállásodban van a hiba, Szabiku nem szívesen vitatkozik veled, mert te azért vitatkozol, hogy másokból hülyét csinálj . Igyál egy kis alkoholt, attól talán helyre jösz .

 • Irasidus #692
  Idézlek: "nem fogom neked kibogarászni, mert nem tegnap olvastam" - Pedig nagyon határozottan állítottad, hogy szerinted nincs megalapozva fekete lyuk sugárzás/párolgás elmélete, és most még is azt állítod, hogy ki kell bogarásznod, mert mégsem tudod? Aha...

  Na most, a te eredeti kijelentés az volt, hogy "vákuumállapot más gravitációs vonatkoztatási rendszerből nézve nem vákuumállapot", viszont a Unruh-effektus gyorsuló rendszerekről beszél, nem más gravitációs vonatkoztatási rendszerről. Másrészt, a vákuumállapot, vagy mai nevén alapállapot, ugye a legkisebb energiaszint, ami magától értetődő, hogy eltérő lesz más vonatkoztatási rendszerben, mint gyakorlatilag minden viszonyítás kérdése. Ez relativitás elmélet alapja. Már csak az a kérdés, hogy hol itt a gond? Mert csak ez nem derült ki abból amit írtál! (És persze felmerül gyanú, hogy akkor Te most gyakorlatilag a GPS műholdakban sem hiszel, hiszen az is más vonatkoztatási rendszerben működik, azaz viszonyítás kérdése... Amúgy ez, bújtatott a relativitás-elmélet tagadás lenne?

  Szóval, amit írtál az nesze semmi fogdmeg jól. Köszi hiperfizikus, vagy most éppen szabikus álreggel nyomod. Bocs.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2019.01.08. 18:10:56
 • szabiku #691
  Hát most ezt nem fogom neked kibogarászni, mert nem tegnap olvastam, de amit egyszer már kértél; Hawking cikk, és az Unruh-sugárzás (lásd Wiki-n), erre a dologra épül, hogy a vákuumállapot más gravitációs vonatkoztatási rendszerből nézve nem vákuumállapot.

  Az "agyment" az "agyament" jelző személytelen formája. A "nem tisztázott" jelentése is szerintem érthető: Matematikailag teljesen korrektül nem kidolgozott.

  Az említett sugárzás termodinamikai vonatkozódását, kapcsolódását így nem lehet komolyan venni. (Aki a magyar nyelvet beszéli, és van némi fogalma erről a sugárzásról, annak értenie kell ezt a mondatot is.)
 • maki85 #690
  kirúgtak az NWO-ból??
  Hiába az álnév???
 • zserni #689
  Reggelire meg külön ne, mert ahhoz fel is kéne ébredni..
 • hiper fizikus #688
  Az első 10 percig azt hittem, hogy valami érdekes filozófia lesz belőle, a fenét. Aztán fordult a kocka, ez egy erősen áltudományos halandzsa, zagyvaság, pofátlan hazudozás . Mindenikinek ajánlom, hogy rá se kattintson, pláne lefekvés előtt vagy reggelire .
 • hiper fizikus #687
  Valóban, a technika sokkal gyorsabban fejlődik, mint a biológia ~ pszichológiai ember . Ez a feszültség valahol meg fogja boszulja magát . Mit tehetünk ellene úgy, hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jólakjon ?
 • zserni #686
  Még az szerencse, hogy mindig hozzáteszi, hogy: amiről mi tudunk, vagy a jelenlegi képességeink szerint. De gondolj csak bele, ha vannak olyanok is, akik év milliókkal, vagy akár milliárdokkal előttünk járnak. Figyelmedbe ajánlom Corey Goodet és Eisenhower unokáját - akik húsz és hat évet dolgoztak a Marson és más bolygókon - nekik mi a véleményük a dolgot illetően. (amagyar feliratot egy fórumtársunk készítette)

  https://mega.nz/#!BuQAGCBR!qrbIsOBpxvZae5PtQjlm69lSpTfimtdcXMoS4ldiVLE


  Utoljára szerkesztette: zserni, 2018.12.29. 18:26:11
 • hiper fizikus #685
  Inkább ezt nézétek :
  YuoTube 5 Felfedezett BOLYGÓ Amiken Valószínüleg VAN ÉLET
  YuoTube 5 Bolygó Amiken Számunkra LEHETETLEN Dolgok Történnek
  Ajánljatok Ti is videókat, de ha lehet magyart .
 • Irasidus #684
  1. Ilyet konkrétan hol állít az Hawking-sugárzás elmélete?

  " vákuumállapot más gravitációs vonatkoztatási rendszerből nézve nem vákuumállapot."

  2. Nem túl egzakt, és egyáltalán nem értelmezhető kijelentés, hogy "agyament". Kifejtenéd, és persze a "nem tisztázott" dolgot is megmagyarázhatnád, hogy mit értesz ez alatt.

  " A matematikai "levezetés" túl agyament, nem tisztázott (50 év után sem..)".

  3. Termodinamika kapcsolódást nem lehet komolyan venni? Azonkívül, hogy ez nem egy tudományos terminus, hogy "termodinamikai kapcsolódás", tulajdonképpen mit nem lehet komolyan venni?
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.12.27. 17:55:03
 • szabiku #683
  Az én meglátásom az, hogy nincs rendben megalapozva a fekete lyuk sugárzás/párolgás elmélete.
  Ebben olyan dolog van felhasználva, hogy a vákuumállapot más gravitációs vonatkoztatási rendszerből nézve nem vákuumállapot. A részecskefizika kvantumelméletében nem hiszem, hogy az az objektív tény, hogy egy rendszer vákuumállapotban van-e, vagy sem, vonatkoztatási rendszerfüggő lenne valahogyan. Ez teljesen ellentmondásos. A matematikai "levezetés" túl agyment, nem tisztázott (50 év után sem..). A termodinamikai kapcsolódást sem lehet így komolyan venni. A dolog rafináltsága az, hogy ez utóbbi egyfajta önigazolásnak tűnhet, ami egyeseket az elfogadásra ösztönöz, de ez szerintem hamis.
 • morcosqtya #682
  Pl. "feketelyuk-párolgás".
  Hawking többször állította, majd visszavonta.
  Most hogy áll a kérdés? Lehetséges vagy nem? Valószínű, vagy nem?
 • hiper fizikus #681
  Szia !
  Az elemi matematikai képletekhez érthetnél, hiszen ezekben nincs differenciál vagy integrál számítás, se tenzorok .
  Tudod az úgy van, hogy ha valamire kíváncsi vagyok, akkor csak beüttöm a Google-ba, nem probléma; tőled inkább az kellen, hogy mi az ami téged érdekel, mi az amin fennakadtál, mit ajánlasz nekem, ...stb. ? Persze áltudományal ne is gyere !
 • zserni #680
  Mivel én meg az egyenletekhez nem értek, nem tiszta, hogy hová akarsz kilyukadni vele. Ha megmondod, utána nézek
 • hiper fizikus #679
  Szia !
  Az angol racionalista és tudományos szöveget pillanatszerűen lefordítja a Google, minek strapájam magam ? Úgy, hogy ilyeneket ajánlhatsz nekem, csak idegen hangos videókat nem !

 • zserni #678
  Szerintem úgy, hogy elfelejted az egyenleteidet és megtanulsz angolul, hogy egyenes kézből vehesd azt az infót, amit mások már sokkal előbb és nagyobb erőfeszítésekkel szereztek meg, mint te az egyenleteiddel..
 • hiper fizikus #677
  Szia !
  Ebben nagyott tévedsz, mert inkább éppen úgy alkotta meg, hogy megfeleljenek az egyenleteknek és a kauzalitásoknak .
  Megkérdezem másképpen, szerinted milyen "nem őrültséggel" juthatok eredményre ?
 • zserni #676
  Sajnálom, de ezzel nem szolgálhatok
  A te számítási módszeredet a "Demiurge" úgy alkotta meg, hogy azzal soha ne jussál eredményhez..
 • hiper fizikus #675
  Szia !
  Ez egy remek kérdés !
  Az olyan naturalista transzcendenciák, amik egyenletekkel fogalmazhatók meg, vagy számítógéppel szimulálhatók .
  A tacit féleségek, és a naturalista imanenciák; és a szupervenienciák .

  Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.12.22. 22:13:30
 • zserni #674
  Nem misztika. Csak az "áltudomány" nevezi misztikának. Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi fér bele a tűréshatárodba
 • hiper fizikus #673
  Szia !
  Belenéztem; angolul van; sajna én nem tudok irodalmi szinten angolul; úgy vettem ki a képekből, hogy ez valami misztikus videó; a misztika pedig ugye áltudomány . Magyar Youtube vidók kellenének, amik neked is tetszettek !
 • zserni #672
  Már ez is uncsi... inkább ezt nézd: https://www.youtube.com/watch?v=n91zBUALUj4
 • hiper fizikus #671
  uncsi
  inkább ezt nézd: YuoTube Utazás a legtávolabb ismert UDFy-38135539 galaxishoz
  Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.12.22. 20:56:00
 • morcosqtya #670
 • hiper fizikus #669
  Hátha e megett is Soros György áll .
 • kjhun #668
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Egyikükről írtak itt.
 • hiper fizikus #667
  Sziasztok !
  Ma a TV híradóban mondták, hogy két amerikai csillagászt bepereltek szexuális zaklatásért ! Az egyik az ateizmus szószólója ! Még nem találtam linket róla . Ha Ti találtok linket róla, akkor linkeljétek be ide !
 • kissssss
  #666
  ehh :( szar dolog így "meghalni".
 • hiper fizikus #665
  A portálocskámra egy új tanulmányomat tettem fel. De nemtudtam eldonteni, hogy melyik topikba tegyem, ezért itt is és a fizika topikba is beletettem.
  A hipotézisem neve: A szűz univerzum modellje.
  Izgatottan várom a véleményeteket.
 • hiper fizikus #664
  Felhívnám rá a figyelmefet, bár biztosan ismered az antropikus elvet, Ezek szerint a mi helyzetunk biztosan kituntetett.
 • Dzsini
  #663
  Mivel egyelőre nagyjából normális adataink kevesebb, mint 1 tucat bolygóféleségről vannak, szupernóvákat pedig még kevesebbet figyeltünk meg, így a modelleknél elég sok a vitára alapot adó pont.

  Ha a lenti (gondolom) módosított modellel ugyanolyan jól leírható az eddigi tudásunk, akkor hajrá :)

  Most már rengeteg más csillag körül keringő bolygó van katalógusba véve, egyre több közülük az olyan, ami nem óriási méretű, úgyhogy a néhány évvel ezelőtti bolygókialakulási modellt már komolyan át kellett szabni. De még mindig azt se tudjuk, hogy a bolygók léte, azok eloszlása, mennyisége, átlagos távolsága milyen, hogy a mi rendszerünk mennyire átlagos vagy attól eltérő.

  Igazából azt se tudni, hogy a "bolygó" és a "csillag" megnevezés között mit határozzunk meg határnak :)
 • Katalizátor #662
  Gondolom mar nem eleg dinamikus a fuzio. De egyebkent oszinten nem tudom. :)
 • Dzsini
  #661
  Azt nem értem igazán, hogy miért állna meg egy végstádiumú csillag a széngyártásnál, amikor még lehet abból vasat gyártani egy csomó energiát kinyerve?

  Vagy valami még nem stimmel eléggé abban a modellben :)