Live For Speed
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De már unalmas.
Amúgy jó reggelt, gyors vagy. 😊
A SCI meg tényleg jöhetne holnap, de én inkább GTC-t szeretnék.
Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!
Egybol a legutolso komment.. es kb ennyi a lenyeg.
Abs azoknak valo akik egy eles helyzetben bepanikolnak es nyomjak a satu feket..
Amugy holnap jon a Scirocco<#rolleyes>#rolleyes>
pedal to the metal...
pedal to the metal...
Ez kb olyan vita mikor a nagy tudású emberek azt mondják, hogy hülyeség a biztonsági öv. Mégis vannak olyan esetek ahol nem jó az ABS. Fiatalabb koromban kb 6 éve egy szénbányában dolgoztam, ahol kb 200 méter mélyrõl hordtuk fel jó nagy verdákkal a szenet. Na ott azokban a verdákban kapcsolható volt az ABS, mert nagyon sokszor vizes "úton" közlekedtünk. Elmondom az kb olyan mint a jég mert az a letaposott szén ami kõkemény, vizet kap és még a lábadon sem tudsz megállni ha kicsit lejt.
Amikor kezdtem, részt kellett venni oktatáson és elmondták, hogy amikor vizes a téma ki KELL kapcsolni az ABS-t.
De persze ez teljesen más mint a rendes forgalom, mert itt nem kell számítani elõtted lévõ gyalogosra vagy ilyesmire amit ki kell kerülni. Ha elkezdesz csúszni lefelé megfog egy ilyen biztonsági "bucka" mielõtt lezuhannál a 200 méteres gödörbe. Nem sokan merték csinálni, láttam felnõtt férfit remegõ lábbal kiszállni a verdából. 😊
Más az ABS-rõl:
Majdnem börtönben kötöttem ki, na meg az újságokban. Egy ugyanilyen verdával mentem rendes úton 90-el. Ennyi volt a max. mert le vannak szabályozva. Jobb kanyar melynek az apex pontja egy bukkanó tetején volt, a kanyar nem volt túl éles. kb olyan mint BL1 reven a célvonal utáni rész. Egyszer csak meg pillnatok egy idióta biciklist az én sávom közepén(!). Szembe sávaban egy tömött távolsági busz. Satu (abs persze kikapcsolva maradt, mint majdnem mindig mert leszartuk) Mivel az autó üres volt tehát igen könnyû a hátulján azonnal blokkoltak a hátsó 2 tengelyen lévõ kerekek. Ez azt eredményezte, hogy az autó hátsórésze a busz sávjában haladt a busszal szembe. Arról a hátsórészrõl azt kell tudni, hogy nem ilyen ifa plató anyagból van hanem elég erõs acélból szóval ha az tarol akkor ott semmi nem marad. Szóval lélekjelenlétemnek köszönhetõen úgy döntöttem, hogy inkább viszem a biciklist mint a kb 30 utast busszal együtt ezért elengedtem a féket így szépen visszaállt minden a régi kerékvágásba azaz a verda hátulja újra mögöttem volt. A bringás meghallhatta, hogy érkezem ezért berongyolt az árokba. Szóval mindenki megúszta.
Gondolom mondanom se kell, hogy mindez kb. 2-3 másodperc alatt zajlott le, na meg ha be lett volna kapcsolva az ABS akkor a busz nem is kerül veszélybe, ugyanis az verdám hátulja nem tör ki.
on:
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!
általábal alapból úgy állítom be a fékerõt ,hogy ne blokkoljon a kerék amikor a gumi üzemi hõfokon van. De BL1-en a célegyenes után bal kanyarban kell fékezni a következõ jobbos miatt, és ott hirtelen nagyot lejt a pálya. Ott jobb esetben a bal elsõ blokkol, rosszabb esetben mindkettõ. Ott szerintem sokat segíthet az ABS.
...:::Ger1:::... Never forget [MSRT]Suicid
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
Igy talan jobb lett volna: Innetol tekintsuk lezartnak az "ABS-t"😉
Mert a csúszó kerék nem lassít annyira mint a maximális fékezõ erõt produkáló,de még forgó, minimális mértékben csúszó kerék. Az tény hogy jeges úton sokszorozódik a fékút vele. Minden esetre én szeretem ,hogy van a kocsinkban, ESP-vel együtt nagyon komoly 😊
( szerintem meg fölöslegesen vitáztok errõl, aki szereti szereti, mint én is, aki meg nem hát istenem nem kell olyan autót venni.)
De azon gondolkozzatok el ,hogy vajon miért pakolják bele az összes új autóba? biztos nem azért mert szar, és csak veszélyesebb...
Melyik autóban lehet kikapcsolni az ABS-t az életben?
Max. önmagát kapcsolja ki, ha valamelyik egységében hibás mûködést tapasztal.
Ezt az LFS-ben pont a bobi féle emberek miatt tették lehetõvé, akik csak a saját szavukat akarják hallani, még ha tök értelmetlen amit mondanak és semmi alapja sincs.
Veled lezártam a "vitát", mert meddõ dolog veled bármirõl is beszélni, mert csak kötekedni tudsz.
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n
A jol mukodo ABS-hez tokeletes allapotu fek kell! ha ez nincs meg akkor egy rakat szar😊
Magaban annyira nem szeretem az ABS-t de a kisautomban ESP-el egutt kurva jo:😄
Egyebkent mivel ven troger vagyok, en meg zsigulival meg trabantal kezdtem de volt 89-es e30-as 325iX-em es csak 5 eves volt a kocsi.. abban mar volt ABS na abban is egy rakat szar volt😄
Amikor az autó kereke blokkol, és radírozod le a betonra, akkor lassul a legjobban. Ezt mindenki el is tudhatja képzelni, játszott már radírral a füzetlapon. Viszont ebben az esetben, ha te végig az autó mellett "lebegnél" akkor oldal irányban kis újjal el tudnád tolni, minimális erõ kifejtéssel, mint ladikot a vízen. Innen van az, hogy kanyarban satuzás "halált" okoz, ha nincs ABS.
Viszont jeges úton az ABS iszonyatosan alkalmatlan fékezést produkál, 1,5-2x féktávot is akár, nem véletlenül lehet kikapcsolni. Pl a hóban blokkoló kerekekkel lehet megállni, mert a hó beékelõdik a kerék elé (ékhatás, erre tisztán emléxem) és annak a 10cm hónak a súrlódása is segít megállni.
Na most ez kb 15-éves tananyag, azóta változhatott sokat a tecnika.
Ráadásul a köztes esetetkkel már akkor sem foglalkoztunk, mert bazi bonyolult a számítása.
Viszont azt tudom, hogy a városi BKV-buszokban 2 okból kötik ki az ABS-t, 1. mert hóban nem tudnak megállni, kicsúsznak a megállóból, 2. bazi drága javíttatni õket. 😊 Legalábbis a BKV sofõrök szerint 😄
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
Lehet igaz, nem nyer itt senki. Mindenesetre Mackóék írásaiban sokkal több valós állítás "hangzott" el az ABS-rõl, mint részetekrõl.
Rendesen üzemelõ ABS nem tud balesetet okozni, sem pedig kartörést.
Természetesen létezik olyan szituáció, mikor már az ABS sem segít, de higyjétek el, azt a szitut ABS nélkül sem úsznátok meg.
A balesetek oka, pedig soha nem a hibátlanul mûködõ ABS, hanem mindenféle tényezõ, amirõl nincs értelme itt beszélni...
pedal to the metal...
Ha tájékozatlan vagy egy témában, legalább ne reklámozd.
Támaszd már alá valamivel az állításaidat.
R0zs0mák:
A kiktatást azért ne értsd teljesen. A másodperc törtrészére iktatja ki, majd vissza, ha ismét csúszik, megint. A gumi jobban tapad ha nem csúszik, de ezt pont neked kellene magyarázni? Ugye nem?
mert macipajti nem nagyon mint azt sikeresen be is bizonyította.
pedal to the metal...
Te mit feltételezgetsz? Itt írod!!!!!!!!!!
SOSEM VOLT ERRÕL SZÓ MIT MAGYARÁZOL DZSOZI?!?!
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ergo csúszós úton eleve szar 😊 Egyetlen esélyed, ha kikerülöd a delikvenst. De ha meg már úgyis kikerülöd, azt ABS nélkül is meg tudod tenni...
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Amúgy csak onnan, ahonnan te veszed másokkal kapcsolatban. Az írásaidból. A fika az megy. Grat! Tudsz mást is?
lehet nem is az enyémmel van probléma ? 😮
Hidd el, nem hétvégi sofõr vagyok, aki azt se tudja, mi a gép határa.
Volt szerencsém átélni ABS nélküli gépben satuféket, TK lett az eredmény.
Ha akkor és ott lett volna ABS, kikerüljük. Ennyi. Az, hogy te nem tudod felfolgni, hogy az ABS nem a fékút rövidítésére lett kitalálva, hanem a vészfékezéskori blokkolás és ezzel együtt a kormányozhatóság (mint esély a kikerülésre) megtartására, az a te bajod.
Javaslom menj el egy nyíltnapra valamelyik pályára, vagy csak menj egy nagy üres placcra, és próbáld ki.
Ha neked lenne igazad, majd szólj a gyártóknak, hogy hülyék.
LFS-ben is ezért mennek jobb idõket, mert jobban be lehet venni a kanyarokat, erõsebb fékerõt lehet használni, és nem akar tehetetlenül kicsúszni elõre.
Amúgy jobb könyvekre alapozni a véleményt, mint tévhitekre, aztán besértõdni, hogy még ezt sem tudod.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
kajak ne lebegtesd nekem a fizika könyvedet, hát nem ééérteeed?!?!?!
esküszöm, SOHA ne tapasztald meg az ABS hátulütõjét és amirõl beszélek!
És köszönöm hogy ízig vérig megsértettél, ugyanis Istenfélõ ember vagyok.
Hidd el, hogy a valóság és a könyv közel áll egymáshoz, nem véletlen szoktak elõbb számításokat végezni aztán kipróbálni valamit.
Mivel a baleset körülményeit véletlenül sem ismered onnantól kezdve minden mondatod egy szart nem ér! Vágod kiskomám?! Tapasztaltad már egyébként azokat a dolgokat amikrõl te próbálsz vakerálni, vagy csak az általános iskolás fizika könyvedet szorongatva csámcsogsz?!
Én tapasztaltam azt amirõl beszélek és minden pillanat megmaradt, minden pillanatban akár azt is mondhattam volna hogy az isten bassza meg az általános iskolás fizikát ott ahol van!
Meredjen meg az összes agyatlan értetlen tahó gyökér aki csak MAXIMUM könyvekre alapozva recsegteti a fogsorát.
Na csoki ropi tictac!
az lehet, hogy neked nem mûködött az abs megfelelõen, de azt hiszem nem a technikát kell hibáztatni, gondolom az nem jutott eszedbe, hogy talán te lehettél a hibás (persze nem mondom hogy te lettél volna, nem ismerem a baleset körülményeit), viszont azt elmondhatom hogy az ilyen jellegû balesetek 95%-ban a gyorshajtás közrejátszik
mellesleg pedig kérlek nézz utána mi is az abs, emellett fizikából nézd át újra az általános iskolai anyagot amely a tapadásról és súrlódásról ír
Zárjuk le a vitát, az esetek 99.9%-ban jó, ha van.
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
.: SUZUKI heart, GTi mind :.
Mikor minden másra nagyobb szükségem lett volna mint hogy az ABS szétrugdossa a lábam és csak GURULJON egyenesen IRÁNYÍTHATATLANUL zéró lassulással, akkor megcsinálta a szart. Még hogy user error!
Bár lehet a Te véleményed is más lenne ha mondjuk ott ültél volna mellettem a jobb egyben és csak azt mozizod hogy megyünk elõre és bármit csinálsz az úgy megy tovább és a rohadt nagy kék busz csak közeledik és közeledik...
NAGYMESTER!