16062
  • Jamirofan89
    Szevasztok! Lenne egy kis problémám a játékkal kapcsolatban.
    Ma érkezett meg a G25-ös kormányom és van egy kis gond:
    váltásnál elég benyomni félig a kuplungot,de ha tövig is nyomom akkor sem enged olyan gyorsan váltani a játék ahogy szeretném.Megfelelő fokozatba váltok és egyszerűen kivág üresbe
    Utána épp,hogy hozzá érek a kuplunghoz már is abban a sebességben vagyok amibe kapcsoltam.Z25-ös verzióm van.
  • mackosajt
    Ha azt nézem, hogy választható az 500-asnál a lapper vagy az airio, szabadon, és úgy konfigolod ahogy akarod, ráadásul szinte fele az ár a total-hoz képest, ventrink meg van, így nem motivált, hogy olyan helyen béreljünk, ahol azt is adnak. Szerintem eddig jó, bár nyílván sokaknak riasztó lehet, hogy lfsworld-ön nem magyar zászló van előtte
  • kifli
    totalhosting-nál is lehet már bérelni, náluk tuti lagmentes, alacsonypinges szerót kaptok.
  • mackosajt
    500servers.com-ról van valakinek tapasztalata?

Próbaképp bérlünk egy szerót tőlük, mert az utóbbi időben azt vettük észre, hogy a hazai home net eléggé instabillá vált, és gyakorlatilag míg régen 2-3 Megabites netekkel vígan hosztolgatott az ember akár 10-12 főig, manapság már 6 játékosnál lagol a 30 megás net.

Aki akarja, nyúzza!

HKV Team Szerver néven fut, a régi szerónk helyett.
  • r4f1
    én próbáltam ínségesebb időkben. De valahogy nem az igazi :)
  • passatgt
    xfg/blackwood 1:34:88:D
  • Penge88
    Beteg... :D Vegyél egy egeret... :)
  • passatgt
    valaki tolja tt touchpaddal?:D
  • Jacek
    na meg hozza szolok:) lehet hogy szimben mindennel tudsz menni, sajat penzbol meg csak egy szarral:) de ugy tudnam kifejezni a kulombseget, hogy gumino es igazi no:D
  • kifli
    akk jót írtam be :D
    németűl még tudtam volna, de sehol nem kelett eddig ilyet beírnom angolul :D
  • Tika
    most szivatsz, vagy komoly? perszehogy renszám.
    A feltételeket nemárt átnézni.
    Amugy roviden ugymukodik hogy:
    1 - ott van a race calendar - verseny naptár (minden második vasárnap verseny)
    2 - a verseny elott szok lenne kb 10 nap (min 1 hét, max 2 hét) a kvalifikáciora. Regelsz, bejelentkezel, és akkor ott megtalálod a passwordsba a jelszavat a kvalifikációra és minden héten újat a versenyre. Ha megnyílik a kvali szerver, akkor bármikor amikor neked megfelel mész és kvalifikálsz, van rá 12 korod. A kvali csutortok este, szok lezárulni, azon a héten amikor a verseny van vasárnap.
    3 - asztán a rengeteg versenyzot elosztják POOLokra (max 32 per verseny), és minden POOL kap egy idopontot és jelszavat. Azt szombat este vagy vasarnap nappal megtalálod a verseny elott. VIGYAZZ! az ido mindig GMT, ha segítség kell használd a weben a menuba a TimeZone Helpet, lefordítja a lokalis idore. Versenyre érkezi illik 10 percel verseny elott.
    4 - ha tudod hogy nemindulhatsz a versenyen akkor ne is kvalifikálj. Talán ha kvalifikálsz és nemindulsz versenyen akkor aszt hiszem penalizáció van (de nem vagyok benne biztos). Viszont ha nemkvalifikálsz, akkor már nem indulhatsz semmiféleképp azon a konktrétt versenyen. Szoval egyszeru: ha kvali akkor tuti verseny, ha nemindulsz akkor ne is kvalifikálj.
    Kulomben bármikor ki lehet hagyni, semmi nemtorténik, 0 pontot kapsz a versenyért.

Elnézést a helyesírási hibákért, már nagyon sziettem, mert 2,5 óra mulva kelek munkába.
  • csige791
    ez jó poén :)
  • Me Ga
    Sztem rendszám
  • kifli
    oda mit írja hogy Your Plate ? :D
    Szar vagyok angolból :/
  • Me Ga
    Szia!
    Most regeltem az oldalon. Hogy műxik ez a jelszavas hoszt? Esetleg küldenél egy PM-et? Köszi
  • Tika
    Ja, egyetértek, ez meg a másik dolog ami hozzá tartozik. Szóval igaziba nemegyszeru az tuti.
    Bocsi, most nézem hogy a 14285-os topicod felett valahogy átsiklottam, de úgy van ahogy írod. Azért fél fizetésért kipróbálnám azt a régebbi F1-et, vagy legalább F360-at, itt is van olyan Ferrari 360 lehetoség, csak kozúton, annak meg nem sok értelmét látom. De már készul a Slovakiaring , már 1 része nyitva van, reméllem az idém komplett elkészul
  • csige791
    Ismétlem. Az ok, hogy olcsó, de ha futamokra akarsz járni akkor nem tudsz dolgozni. Lehet, hogy keresel annyit havonta, hogy kitudod fizetni az egyéb (lakhatás, kaja) költségeid mellet, de ha futamokon vagy munka helyett, akkor kiesik a pénz. Anglia az nem egészen olyan, hogy 3 óra alatt ott vagy ahol akarsz, max repülővel, viszont az autót is vinned kell, az meg úgy drága.
  • bardocz
    Nincsen linkem sajna, de ha jól emlékszem, akkor BTCC előfutam volt, viszont az eszembe jutott most, hogy korhatáros dolog volt, szóval gyerekeknek szólt 18 éves korig talán, de akkor is. Talán még a gyár is segített a kocsit beállítani.
  • Tika
    Ide vele, linkek, meg minden infó
  • Tika
    Ezúttal fel is szóllítanám a jó népet, hogy korulnézhetnének a OLFSL weben, mert nagyon kevés hazai versenyzot latok ott. Kozep Európa szinte nincs is reprezentálva. Az egyetlen magyar Lackó, és egyetlen szlovák jómagam. Nagyon jó bajnokság, ingyenes, bárki indulhat. Nehabozzatok és gyertek az OLFSL-be
    Nem kell versenyatót venni, pályabérletet fizetni és tankolni se. Elég a LFS S2 licensz meg egy kis akarat.
    Szerintem Alexease még a fenti bannerba is betehetné, mivel az egyetlen Original LFS League
  • bardocz
    Angliában jóval több lehetőség van, mint itthon. Formula Ford nagyon olcsó, múltkor láttam valami versenysorozatot, ahol nevetséges pénzért lehetett menni 1 évadot az itthoni Suzuki kupához képest hátsókerekes kocsikkal.
  • csige791
    Szerintem max riszpekt Tikának, hogy összetudott egy ilyet rakni.

A másik dolog meg az, hogy ok , hogy van egy versenyautóm amit nagy nehezen megveszek, de ha versenyekre akarok járni stb... akkor az időbe telik, meló helyen szabadnap, stb... már kevesebbet keresek, és nem tudok, megélni/fenntartani a verdát.

Itt Angliában azt hittem simán tudok menni ilyen olcsóbb amatőr versenyekre, mint pl suzuki kupa otthon. (Jóval minimálbér felett keresek). Hát elmondom, eléggé esélytelen még itt is egy normális kategória, persze vannak ilyen "roncsderbik" arra elmehetnék de a futamokra utazgatás stb... miatt nem tudnék melózni tehát kiesik az a pénz amiből versenyezni lehetne...

Itt az jöhet össze, hogy felmegyek Silverstonba és a fizetésem 45%-ából vezethetek egy régebbi F1-es verdát, ha jól tudom '97-es Arrows. Esetleg aprópénzért F360-as ferrarit. De ez nem verseny csak párkör egy F1-es pályán.

• bardocz
    Naná, hogy kocka!
  • Tika
    Hát igen, azzal egyetértek hogy nem kis pénz, abban igazad van , de igyekszem a pozitív oldaláról nézni a dolgot: Még mindig csak a toredéke a 25-50-ezer dolláros CXC szimulátornak, ami ugyanez a kategória, de még anyit se tud mint az enyém (nemtolható fére kerekeken ha kevés a hely, nincs kézifék, és sokkal kevesebb dashboard gomb), továbbá olcsóbb és variálhatóbb mint az igazi versenyzés. De lényeg amiért belementem, az az volt hogy engem mindig nagyon zavart hogy neméreztem a G fizikai hatásokat, viszont ahhoz vagyok szokva hogy igazi vezetésnél 80% annak alapján reagállok a kocsiba, ahogy az egész testemen érzem a hatásokat. Persze a látásnak is nagy szerepe van , de sajna nekem fizikai hatások nélkul nemért semmit.
    Ahogy mondod bizonyos megszállotság perszehogy van, de azért nem viszem túlzásba mert dolgoznom is kell valamikor, sokat utazom, és ezért csak elég korlátozottan tudok szimulátorozni, de anyi elég is belole, nemjó túlzásba vinni
  • somdav95
    Mindannyian csak azt szerettük volna kifejezni hogy 4500 euro nem kis pénz egy otthoni szimulátorért, és már erős megszállottság kell hozzá hogy ilyet vegyél..Ezt szerintem te is belátod :)
  • Tika
    és azt mondod az belefér 4500 Euroba? De ha mégis, akkor még mindig ott a tobbi kategória a RWD, AWD meghajtás, és formulák a legkissebtol egész F1-ig, itt már kicsit mélyebben kell zsebbe nyúlni
    És akár Suzuki akár egy nagy darab Aston Martin, akár egy kis vagy nagy Formula, akkor még mindig ott a bérleti díj a pályákért. Bárhogyis számolod, ebbol nemlehet olcsón kicurikkolni
    LFS-be pedig csak egy click-be kerul ha egy UF1-et akarok formulára váltani.
  • Jacek
    1.2 olyan kocka GTI csinal az ember hogy beszarsz:) de ez szigoruan ha ert hozza es maganak csinalja..
  • Jacek
    mar irtam volna!! igy van, de szigoruan kocka GTI:)
  • bardocz
    Suzuki Swift GTi+minirally.
    Egy bukó kell hozzá a kocsin kívül, a gumit nem fogod szétkoptatni, mert könnyű a kocsi, és a fékek is emiatt épek maradnak.
  • Tika
    Teória szinten mindenki marhára okos, szinte ingyen lehet versenyezni 1 original versenyautóval. Aztán mikor valóba cselekedni kell, akkor meg mindenki gyorsan elhúzza a csíkot, mert hogy mit akarsz enyi pénzért még TV-se kapsz Minden esetre én reális szemszogbol néztem hogy ha igazi versenyzésre akarom adni magam az tobb milliós koltséget igényel, és rendszeres kiadásokat amik szintén pikáns oszegek egyenkint, és szimulátor szinten egy 30-70ezer dolláros szimulátorhoz képest ez a 4500 Euro nagyon barátságos oszeg, és szinte ugyanaz a minoség, csak nem gyári, hanem én szerelem osze. Mindenesetre tisztességes állampolgári fizetésbol (ha veszuk úgy 1000 Euróig) a reális versenyzés nem kivitelezheto, olyan szinten mint a szimulátor. Ha csak nem egyszer egy évbe akarsz kimenni kerulni egyet 1-2 órára.
    No de jó van, én benne vagyok, váltsuk valóra a nagy dumát: Van rá egy másik 4500 Euróm, és akkor kezdhetjuk is --- egy igazi versenyautó rendel
    (Ja csak úgy megjedzem, most jut eszembe hogy amilyen oszegekrol itt szó van, nem hogy autót nemveszel, de még egy komolyabb versenyautóba való lengés csillapítót se kapsz )
    Én se roszból mondom, nesértodj meg, de legyunk egy kicsit reálissak. Pár ezer Eurós oszegekért esetleg lehet TV-t vagy PC-t vásárolni, vagy egy kisseb utcai autót, de a reális versenyzés az annál sokkal pikánsabb oszeg, és nemtom menyien vannak akik azt tisztességes havi fizetésbol csinálhatnák.
    Azér azzal is tisztába kell lenni hogy mindennek tobb minoségi szintje:
    Szimulátorozni lehet pár ezer forinttól (1 low end olcsó PC) egész 15-20-millió Forintért (ami komerc rendelheto és hozzáférheto).
    Igazit versenyezni is lehet pár 100-ezer forinttól (egy tropa régi Trabant vagy Zsiga), egész tobb 10 milliós oszegekig.
  • csige791
    Szerintem azért dől annyira előre, hogy a gravitációt szimulálja és nem azért, mert egy autó is annyira megdől.
    Amúgy nekem csak a hangja nem tetszik amikor mozog. Na meg az ára. Olcsóbban és halkabban jöhetne.
  • Jacek
    1.3-bol mar egsz jo autot ossze lehet rakni:D 1000euro gumira multkor vettunk 6 michelin superlagyat 35e forintert:D

cocptinak az az elonye hogy ha megunom kimegyek a konyhaba kajalni:D
  • Jacek
    10-20 millio?? na az minek? egy suzukit nem tudna ki autozni a forumozok tobbsege(velem egyutt:D) nem annyira egyszeru az..

Meg nem akarom megserteni azokat akiknek a cocpit a hobbyja, de multkor is neztem egy videot es azon rohogtem hogy ez mert is dol elore vagy fel metert fekezesnel:D lehet repulogepre volt allitva:D
  • somdav95
    Én nem beszéltem családi autóról, és a földön vagyok :) És senki nem beszélt új autóról... kintről ( anglia ) behozni egy régi m3-ast( 700-800 ezer ), ráköltesz mégegyszer annyit, és azzal már lehet alkotni valamit :) Értem azt is ahogy te állsz hozzá, én csak elmondtam az én véleményem, hogy kicsit brutális az 4500 euro..
  • Tika
    öcsém, azért jó lenne leszálni a földre
    A családi autó az nem varsenyautó, azzal ülhetsz a dugóba a fővárosba, bár valakinek lehet ez is jó élmény
    A versenyautóknál meg tizen..xx..millió forintba kell gondolkozni, arról már nem is beszélve hogy 1 nap gyakorlás alatt elfogyasztasz gumikat 1000 Euróért, meg a többi üzemeltetési költségröl nem is beszélve
    Gondolod hogy nem igazit vettem volna ha telne rá (10-20millióm nincs rá Forintba), meg ahoz körulmények is kellenek (pálya, stb...)
    Ezzel meg ott vagyok ahol akarok, akkor amikor akarok, azzal amivel akarok.
  • csige791
    1000 eurós összdíjazású LFS bajnokság
    Meg kell nyerni és máris megvan a frex-nek az első részlete.
  • Alexease
    Azert ~1,2 millio forint nem keves penz egy "jatekert", barmennyire is jo, elvezetes meg hobby. A nagy atlag ember, ennek a felert, harmadaert vesz egy ~8-10 eves igazi autot a csaladnak...
    De ha valaki megteheti, akkor miert ne;)
  • somdav95
    Van g25-m, nekem így ez magába bőven megfelel.Jól tudom mennyi az euro, nemkell hülyének nézni :) Viszont ennyi pénzből már lehet venni egy versenypálya alap autót( 300le körül ) , aztán még ráköltesz egy kicsit és hétvégente lehet járkálni hungaroring-re például ( tudom lehet messze laksz, meg a benzin stb plusz költség, de az akkor is más.. ) Bár kinek mi :) Azért tetszik a cockpit, csak megjegyeztem :)
  • Tika
    Miért, mivel számoltál 1000 Ft-al? Semmi sincs ingyen, foleg nem a leggyorsabb típusú SCN actuatorok.
    Aztán azt próbálnád meg azzal az igazival (anyi pénzért) amit ezzel csinálok a szimuba
    Kulomben ha nemtetszik akkor ott vannak más típusok:
    CXC-Simulations = 25 000 - 50 000 DOLLÁR
    vagy
    Force-dynamics = 32 000 - 70 000 DOLLÁR
    Na ehhez mit szólsz?
    vagy nyomhatod 1000 Ft-os keyboardon is ha megfelel.
    Szabad a pálya, azt választasz ami tetszik.
    Én mérlegeltem, és választottam
  • somdav95
    Ennyi pénzből már vehettél volna igazit is :D