16062
  • tuzfal3
    Van már diesel verzióban is!
  • shumika
    Scirocco-ról van hír?
  • Penge88
    Gyakorlások árán tuti menne, de értelmesebb driftet alkotunk :P Én végignéztem és hát oké, hogy mindegyiket kiadta, de szerintem nincs értelme... Egy páros driftet szivesebben nézek meg,mint egy 200 méterről driftelve beparkolós témát.A zene... zene??? Bocsánat, kicsúszott a számon... :-) szóval a zaj, ami a videó alatt megy, hát valami rohadtul idegesítő.
  • Prézli
    Nem ilyenkor szokott jönni az XRG-s drift videó ami alatt a 'Girl in the fire' vagy mi megy?
  • Alexease
    Semmi, mert torlok:DDD
  • csige791
    Jujujjj mi lesz itt mindjárt.
  • zoled22
    Ja am énis eztenném a helyedben:)
  • zoled22
    irigykedsz nemtudsz ilyet mi:P
  • pointer4

Rád lehet számítani :D
  • R0zs0máK
    Rettenetesen kurva kibaszott gagyi, "zene" valami hányinger-fosás, a feléig bírtam körülbeül.
  • zoled22
    nem tom csak akkor épp ezvolt. Már másvan:) De am mitszoltok a videókhoz?
  • kifli
    énis azt nézetem, amúgy jó :)

amúgy lfsmods.com-on van egy smoke mod, ami belenyúl a játék fizikájába, és működik multiba. Konkrétan aztcsinálja, hogy anélkül hogy elmelegítenéd a kereket, már úgy füstöl ment 150 fok körül, és úgy csúszik is, csak a kerék belseje melegszik. Na gondolom ezt meg lehet ne csinálni fordítva is, hogy sokkal jobban tapad az autó. Remélem az arc nem csinál majd a játékhoz cheateket, mint amilyen x10-hez volt, mert az nem lenne túl jó :/
  • Jacek
    :D
  • Alexease
    Az az ultra-gagyi erdotuz-fust az minek?!?!
  • zoled22
    http://www.youtube.com/watch?v=WR1rSwWbEZo&feature=related

Ezpedig egy másik:D:P
  • zoled22
    http://www.youtube.com/watch?v=bkPLzLYtPmE&feature=related
    Egy nagyon jó videó szerintem:D
  • atenza
    RaceSimCentral interview
  • R0zs0máK
    ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
  • hezi
    International FZ5/RAC kupa
    Jelentkezés + infók
  • R0zs0máK
    Szerintem az egyik legjobban irányítható autó a játékban (már ha ráérzel, persze...)
  • Tika
    Ne is mond, én ma mentem vele versenyt, de olyan volt mintha végigfagyott sikos-jeges úton mentem volna. Ezt nagyon nemtudom irányítani, rádásul most még a hasam is nagyon fájt. Szoval keringőztem vele egy kicsit a pályán meg azon kívul is
  • R0zs0máK
    Próbálnál meg tényleg 36 fokkal driftelni rájönnél mennyire rohadt kevés :DDD (nekem 50 körül van a hacsin)
  • Penge88
    Ez már nem is szép... Idétlen. Én olyan 36-42 fok közé saccolom azt a kategóriát, ami számomra maximálisan jó. Az az igazság, hogy oldaldőlés nélkül szinte ronda a drift. Nekem mindig tetszett mikor egy autó úgy ment keresztbe, hogy közbe azért dőlt is. Ezért szeretek utcai modokkal driftelni, nem drift modokkal. :-P
  • Prézli
    Nekem nem
  • R0zs0máK
    Új kedvencem a RAC :)
  • R0zs0máK
    Nem a gázzal kell finoman bánni, hanem érezni kell az autó mozgását. Ha jó pillanatban csinálod meg az átlendítést, akkor iszonyatosan gyorsan lehet súlypont áthelyezést véghezvinni :))
  • Tika
    Hát igen, az már nagyon durva, foleg az elején az a elso kocsi már szinte totál oldalba megy. De látom igaziba is magától tekeredik a kormány, akkor nem is kell tekergetni, kimondottan elég ráérezni és a gázt használni? Hát akkor azt piszok finoman kell érzékelni, nekem ez szimulátorba nem megy, igaziba meg nem volt lehetoségem kipróbálni.
  • Prézli
    Itt látszik például, hogy milyen egy nagy kormányszög
  • GX25
    Köszi.
  • darkhmz
    Z28-as patch a legújabb
  • GX25
    Sziasztok!

Mi a legfrissebb verziónak a pontos neve?
  • Tika
    Köszönöm a választ. A kerékszöggel sokat segítettél, mert arról nem volt tudomásom, most már megint 1 dologgal többet tudok Valójában most végre komplett öszeált a kép, mert azt már valahonnan tudtam hogy a kormányszöget elosztva azzal a számmal (most már tudom hogy az a kerékszög) hogy 20-24 között legyen az eredmény, ehez mindig tartottam magam szetupoláskor. Most már végre teljessen világos ez a dolog.

Ami meg a H váltót illeti, az totális egyetértés, nekem is sokkal fontossab a feeling, élmény és a lehetö legjobb maximális realitás, mint a "best time". De azért még sokat kell tanulnom, mert még nagyon gyenge az idöm, még akkor is ha 270 fokos kormányal és pillangóváltóval mennék, amit úgyse akarok. Szoval maradok a maximális realitásnál nagy kormányszög és H váltó, és klaszikus analóg kézifék alul az ullés mellet, ahol eredetileg is van az autóba.
    Mégegyszer köszi az infókat és segítséget
  • Penge88
    Hát változó a kerékszög és a kormányszög, autó válogatja, nincs kőbe vésbe, hogy 1080 fok. Pl. a G Astranal igen, ott kereken 3 fordul kopptól koppig a kormány, ami 3*360=1080.

A kerékszög az az, amennyit teljes kormányelfordításra a kerék elfordul. Normál utcai autóknál szemre ez átlagosan olyan 30 fok körüli. Formula autóknál nem akarok hülyeséget mondani, szemre 15 fok... De ez csak egyenes helyzetből egyik irányba, nyilván ütközéstől ütközésig a 2x azaz 30 fok. Na a drifterek 45 fokos kerékszöget azért szeretnek, ami oda-vissza 90 fok. az említett drifter pl. 52 fokot használt, ami 104 fok teljesen balról teljesen jobbra. Remélem segítettem valamelyest. :)

Szokták mondani, hogy a kormányt is úgy érdemes belőni, hogy a kormányelfordulás/kerékelfordulás=20...24 legyen. Vegyük a 20-at, azzal könnyű számolni. Ha 700 fok kormányelfordulást nézzük, akkor azt leosztva 20-al kijön, hogy 35 fokaz ideális. Én preferálom ezt a dolgot, mivel főleg olyan modokkal szeretek gurulni (pl. rfactorban), amit H-váltóvl feelinges tolni. Ehhez jön mondjuk egy 700 fokos kormányszög meg egy 32-35 fokos kerékszög. Számomra ezzel már lehet kezdeni valamit, ha elteszem keresztbe van tartalék megfogni és azért számomra optimális a kormányzás. LFS-re meg fullra igaz, mert ugye csupa utcai gép, hát bolond lennék fülekkel váltani :)

Persze, én is statikus helyzetben játszom, egy fotelban gyakorlatilag, valamelyest már megszoktam, elszórakozok magamnak :) Versenyezni már rég versenyeztem, holnap lesz egy verseny (rf, kamionverseny), g25 belőve rá és a fent említett beállításokkal fogom nyomni. Lehet hátrányosabb ha h váltóval váltok, de így legalább van némi realitása a dolognak. :)
  • Tika
    Talán ez lehet a gond a VW Sciroccóval, még nem készult el a reklám, addig nem dobják piacra...
    part1
    part2
    part3
    Azért néha nagyon hulyék tudnak ezek is lenni
  • krisz940122
    köszi a választ
  • csige791
    Ayrton Senna Emlékkupa 2010
  • R0zs0máK
    HACHI 8 (dialektustól függően harapják a végén az i-t)
    ROKU 6 (szintén, lehet a vége Ü és Ö közötti hang, vagy elharapják)
  • R0zs0máK
    Én ugyanígy megyek G25-el is.
  • Tika
    Amit most találtam azt nem tudom viszatartani Megáll az ész, elképeszto dolgok, persze most nem akarok felvágni hogy az egészet értem és minden világos, mert ez az egész bazi magas cucc. De kizárt hogy ilyenrol valaha is csak álmodtak volna NFS-ék és a rajongói de Scawen (LFS dev team) ilyesmiket biztos átrágott.
    Ez bazi eros cucc. Szoval úgy érzem ezt meg kell hogy osztjam veletek. Szoval akit esetleg komolyabban érdekelne a versenyzés fizikája, az itt merulhet bele, de nyakig !!!
    És most egy kérés. Nagy örömet okozna ha ezt valaki tudná linkelni magyarul, vagy valami hasonló versenyzo profi oktatós témát. Nem is anyira a matematika a lényeg, mert nem programozni akarom, inkább a gyakorlatban alkalmazható dolgok - versenyzo oktatás.
  • Tika
    Idézem "de az egyik legjelentősebb, ha túlfordul a segge és megfordul mondjuk 150°-ba, a másik meg ha túl hamar fogod meg és átránt a másik irányba. Ehhez kell az, amit a szim nem ad vissza. Lehet a te kütyüd érzékelteti, de azért egy igazi autóban..." idézet vége
    - Pontossan ahogy mondod, pont ezeket a problémákat kell kikuszöbölnöm ami nagyon nehéz, azért(is) csináltam a "kütyüt" is (azután ahogy lezajlottak a bonyolult események amit írtam az elozobe). Esetleg elkelne rá egy iskolázás is profi oktatóval Igaz minnél hirtelenebb, minnél rovidebb rántásokat-mozgásokat nagyon reálissan tud viszaadni - szinte reális, ami nagyon jó, óriási kulombség, sokkal jobb mint a statikus fotelba. Esetleg még a helyes idozítést (kormány-gáz-fék) kell sokat gyakorolnom és fejlesztenem.

Az a kerékszög dolog az hogyan is van? Bocsi nem vagyok autó szerelo, nincs nagy áttekintésem ezekben a dolgokban. Azt tudom hogy egy hagyományos utcai autó kormánya 1080 fokot forog kopptól koppig (3 egész fordulat). Viszont a kerékszögrol fingom nincs. Feltudnád vázolni ezt olyan nagyából? Hogy van ez a hagyományos utcai autóknál és a versenyautóknál? Koszi.
    Meg azt tudom hogy a nagybátyám a Gázikjával 1-re megfordult az úton 180 fok, viszont mink a Trabival tili-toliztunk oda-visza hogy megforduljunk ugyanazon a helyen - ez a kerékszög dolog ugye?