Live For Speed

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudom, írtad, hogy nem tanultál magyar helyesírást, de a "kórmány" az minden olvasáskor odab*sz a szememnek. Legyen csak simán kormány. <#wink> Peace

Tika
FZR-vel tud valaki menni? Jovo heten azzal lesz OLFSL futam, de lehetetlen vele menni. Nincs olyan kor hogy nevágódnák ki a pályáról. A kórmány FFB nagyon nemtetszik az hogy a kozepén szinte NULLA a force még ha 100-ra állítom akkor is. A végén már alig tekerheto, a kozepén meg nulla a force. Azt nemhiszem hogy az igaziba is így van. Az igaziba mindenhol érezni valami kórmány ellenálást, a kozepén is. A kozepén is kellene hogy nehezebben forogjon, ne csak szabadon.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
Ja, a helyesírási hibákért meg elnézéseteket kérem, a gyorsírásba néha itt-ott elcsúszik valami, meg oficiálissan magyar helyesírást nemtanultam, csak imrovizálok <#smile>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
Én mindig default EN - US angol, billentuzetet használok. Persze van még SK - Szlovák, mert itt lakom és ilyen a billentuzetem. Anyanyelvem szlovák, nemzetiségem magyar <#smile> De a gyakorlatban én sohase használok ékezetet a szlovába, itt nem fontos, feleslegessen lassít az írásban, és nem hiányzik onnan, mert szlovákul ékezet nelkul egyátalán nem gond olvasni, simán el lehet olvasni a mondatot. Sõtt (öõüû - erre van egy file, és onnan kopírozom ha már nagyon muszáj) a héten volt nálunk a hírekbe hogy a tanárok fel vannak háborodva hogy a diákok már az iskolában is az oficiális tanításban se használnak ékezetet, még most se a vizsga idoszakba (kezdenek átmenni PC-be az iskolába is) - szoval a szlovák elég jól megvan ékezet nélkul, csak felesleges idot igényel írás kozbe. De magyarul sokkal bonyolultabb ékezet nélkul olvasni (tudom és elismerem) sok a hasonló szó ami ékezettel vagy anélkul egész más értelmet ad , ezért használom legalább azokat amik a SK keyboardon rajta vannak, de a (öõüû) - már nagyon ido igényes a számomra, de ha már egyátalán nemértelmezheto a szó akkor már beszúrom fileból copy-paste (minta sõtt, õt, örülök - az ilyen szavak a sírba visznek - persze nem roszból, csak marha nehéz leírni/oszerakni <#wink> ).
Szoval default EN a kedvencem, marha jó nekik, nem használnak ékezetet, sokkal gyorsabb az írás/olvasás <#vigyor3>

Tomsteel
G25-rõl beszélt, az van neki is.

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

mackosajt
Azt áruld el nekem légyszíves, hogy miért nincs egyes szavakon ékezet, másokon meg több is, mint amennyi kéne?
Sorköz meg miegymásról nem is beszélek.

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

Tika
Az úgy OKés. A lényeg ott van hogy mindig USB-be van és soha nemhúzod ki, csak a 220-at. Így a driver nonstop érzékeli hogy ott van az elektronika (csak force nincs 220 nelkul), esetleg még korrektul mukodhet is minden rajta a forcet kivéve. De merem állítani hogy az nem Logitech G25 kórmány, az valami más lehet, azt is kétlem hogy 900 fokos, inkább valami 270 fokos cucc lehet. A G25-nél már tobszor is próbáltam eloszor USB aztán 220V és úgy mindig bekrepált a dolog. Szoval a G25-nél nekem csak úgy korrekt ha eloszor 220V és utána USB, és akkor alapossan megtekergeti magát a kórmány (autokalibráció). De ha jól emléxem a régi Thrustmasteremnél, ott indíthattam fordítva is, illetve pont úgy ahogy te, hogy USB nonstop, és csak 220-at kapcsoltam ki ha nem kellet, és ott úgy is korrekt volt, de az csak 270 fokos kórmány.

kifli
én usb-be szoktam bedugni olyankor néha, mikor a rajtrácson vagyok 😄
hezi
Valami rosszul csinálhatok, mivel nekem még soha sem állítódott el a kalibráció, pedig nem piszkálom Calibration Lock-ot sem.
Annyi van, hogy mindig be van dugva a kormány usb-s vége a gépbe, és ha használni akarom, akkor a kormány másik végét becsatlakoztatom a 220-ba. Tökmind1, hogy mindezt mikor, volt, hogy már kinnt voltam a pályán a rajtrácson, mikor kapott 220-at a kormány, szépen forgatta magát, és lehetett versenyezni. Mindezt anélkül, hogy elmászott volna a kalibráció 1x is.

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

Tika
Habár most szunetel, vagy mi... talán sok a megrendelés...
Be patience, figyeld a webet, onnan rendelhetsz ha újra indítja.

Tika
Hát innen.
73 dollár komplet postakoltséggel. Nagyon jó dolog. 1-2 hét alatt megjott.

Tika
Ennek örülök hogy helyre ált a dolog. Enjoy <#smile>

Amúgy ami engem illet a kuplungal kapcsolatban, már azt hittem hogy elég jól megy nekem a dolog (kisebb kuplungos autókkal). Sõtt vasárnap OLFSLbe a pool4-be elsõ lettem, és marha jól ment FBM-el a dolog (ez még egyszerubb mert szekvenciális, nem kell kuplungolni).
De most gyakorolok jovohétre FZR-vel, becsuletessen 540 fok kómány, H váltó, kuplung, de úgy megyek mint aki be van rúgva. Marha nehéz azt vezetni. Ráfékezésnél máris csúszik, a heel-and-toe még mindig nem megy nekem. Ha nemtanulom meg 1 héten belul akkor FXR-re váltok versenyre. A FZR az már nagyon erõgép, ufff...

Jamirofan89
Újrakalibráltam Win-ben.A pedálok tökéletesek a kuplungos dologra pedig itt megtaláltam a választ.ittLOCK-ot bekapcsoltam Lfs-ben.Minden fasza!<#integet2>

kifli
és ez honnan, és mennyiért szerezhetõ be?
pointer4
Jamirofan89
Hû köszi szépen! Közbe megtaláltam a probléma okát.Gondoltam megpróbálom újrakalibrálni a kuplungot és hiába próbálkoztam.Ha félig benyomom akkor azt a játék padlónak érzékeli.Ez azért nem tûnt fel,mert vezetés közben nem mutatja a játék a tengelyeket.Ráadásul megnéztem a másik 2 pedált is...
Gáz és féknél is ugyanaz a helyzet: még egy fél centi van padlóig,de játékban az már csutkának számít... ahogy írtam a játékban az újrakalibrálás nem segített.Megpróbálom Win-ben és basszus remélem nem hibás az érzékelés<#rinya>

r4f1
<#taps>

...:::Ger1:::... Never forget [MSRT]Suicid

mackosajt
húúú... bekezdések, néha egy elválasztó üres sor, némi rendezettség egy szövegben nagyon sokat tud dobni az olvashatóságon.

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

kifli
ez a loadcell engem érdekel 😊
Hol vetted, hogy építetted bele, és most hogy néz ki a végeredmény? 😄
Tika
Valójába most kapcsoltam Kifli írása alapján, hogy sima potméteres controllereknél ha kopptól-koppig használod akkor nem is jellemzo a LOCKolás, nem is kell LOCKolni, csak mindig indításnál végigtekergetni mindent. A LOCKolás a LoadCelleknél lényeges dolog. Igen, alap G25-nél elég LOCK nélkul is, mivel indítás közbe dugod be kormányt akkor ilyenkor valószinu hogy mindig UNLOCK a controllereknél, és mindig maxra kalibrálja, de nem is kell ezt LOCKolni, csak azt ahogy írtam - végig nyomkodni koptól-koppig minden tengelyt. Ez akkor érvényes ha sima potméteres controllerek vannak (G25/27 vagy bármi olcsóbb, ill. potméteres controllerek) és maxra akarod bekalibrálni, kopptól-koppig. De nálam a LOCK azóta jellemzo amióta LoadCell-t tettem a G25-be potméter helyett. Na ott nincs max, illetve van, de a LoadCell érzekelo maxja ami lehet 50-100kg, ott már bele taposnád a padlóba a pedált. szoval maxra sohase nyomom. A LoadCellnél pont azért kell a LOCK, hogy használat vagy verseny kozben neállítódjon el ha hirtelen jobban beletaposol ahogy a megszokott. Szóval mikor LoadCellt kalibrálok (1x mindigre, és nempedig minden indításnál vagy rebootnál) akkor UNLOCK, a potmétereknél mindegy azok úgy is maxra mindig lemennek koppanásig (ha csak nem kívánsz rovidebb mozgást bekalibrálni rá), és a LoadCellt megtaposom úgy ahogy nekem megfelel a maximum, olyan erovel hogy pont jó legyen, és ne legyen se kevés se sok, például 15kg-ra. És akkor LOCKolom és ezután vigyázok hogy neindítsak LFSt bekapcsolt controllerek nelkul, és akkor mindig megmarad a controller kalibrálási beállítás.

kifli
nekem úgy van, hogyha pl lfs indítás közbe dugom be kormányt, akk min elfordításra is azt hiszi, hogy telj körbeforgattam, ekkor koppanástól koppanásig tekerem a kormányt, és már be is kalibrálta magának, pedálokra is rálépek és kész.
Tika
Az alábbi oldotta meg a problémádot? Ez furcsa. Habár részben igaz amit Timmy ír, nem ellenzem csak kiegészíteném, de a váltás probléma velem is meg szok esni (kuplungos H váltónál) de annak nem az a oka amit Timmy ír. Na akkor szépen sorba:
1. Kalibráció: Úgy egészíteném ki hogy: Ha egyszer zárolod LOCK, akkor megjegyzi a kalibrációt WIN-reboot-tól és PC OFF/ON-tól fuggetlenul, addig amíg a LFSt el nem indítod G25 nélkul - na akkor állítódik el, hiába van LOCKolva! Egyszeru a megoldás: Egyszer rendessen bekalibrálni és zárolni LOCK. Aztán a restartok és rebootok nemszámítanak, csak arra kell vigyázni hogy a LFSt NE indícsd el G25 nélkul!!! Ha ezt betartod akkor mindig megmarad a zárolt kalibráció. Persze a WIN reboot után a kórmány megtekergetés és pedál megnyomkodás (és tálcára helyezés után is), az idokolt de csak simán megmozgatni kopptól-koppik a tengelyeket, de nem kell a LFSbe semmit állítani vagy clickelni a menuba és controllerekbe se. Ha nemindítod el G25 nelkul akkor a LOCK mindig megmarad eredetibe, és a WIN reboot utánni tengely tekerés/nyomkodás a Win-Driver kalibráció miatt kell ahonnan a LFS kapja a jelet, de a LFSbe benne az adatok LOCKolva megvannak, csak a lényeg hogy a WINból korrekt jelet kapjon a LFS. Szóval 1x kalibrállás és LOCKolás, aztán soha nemindítani a bekalibrált controllerek éllo kapcsolata nélkul, és minden WIN reboot után csak sima kopp-kopp tengely tekerés - akkor mindig megmarad a LOCK. Ebben tuti biztos vagyok mert rengeteget kísérleteztem vele, meg sok gondot okozott nekem is az elején, még ezt nemtudtam, és amióta ezt betartom, nincs semmi gond.
2. A Váltásnál uresbe ugrásnak nincs koze a kalibralláshoz vagy a LOCKhoz, az akkor van ha olyan gyorsan váltasz hogy nemsikerul szinkronba átváltani a H váltót pont abban a pillanatban (másodperc toredékében) amikor a kuplung egy bizonyos ponton túl van benyomva - és akkor mint igaziba is, nem veszi be a sebbeséget, csak igaziba még egy jó nagyot recseg a váltó szekrény és áttételek és fogaskerekek. De a LFSbe ha ez után még 1x hirtelen egy pillanatra benyomod a kuplungot akkor beveszi azt a sebbeséget amibe a H váltó éppen van (ha csak nincs uresbe). Szóval itt meg arra kell vigyázni hogy kuplungos H váltásnál korrekt szinkronba legyen a kuplung benyomáskor a váltás, és ne akkor mikor már engeded ki a kuplungot és elhagyja azt a bizonyos pontot ahol már nemveszi be a sebességet. Ez így a LFSbe korrekt és reális, csak a fogaskerekek ripityára zúzás hangja hiánzik onnan ami a valósagba nagyon is ott lenne.

Tomsteel
Sajnáltam volna, ha rossz vélemény alakul ki benned egy ilyen dolog miatt. <#vigyor2>

Jamirofan89
Igen<#smile>Köszönöm szépen!<#vigyor> ps:Ez a kormány a legjobb dolog amit valaha is vettem.<#nyes>LFS-el párosítva egyszerûen.... áhhhh<#worship>

Tomsteel
Érdemes minden gép indítás utáni belépéskor újra kalibrálni a kormányt.
Beállítások / Irányítás oldalon találsz egy "tengelyek/FF" gombot, erre kattintva megjelennek a kormány tengelyei jobb oldalon van egy "tengelyek újrakalibrálása" gomb, miután megnyomtad tekerd el a kormányt végponttól végpontig, illetve a pedálokat is nyomd be párszor teljesen. Ha ezzel megvagy, akkor az elõbb említett gomb alatt találsz egy olyat, hogy "zárol", ez arra szolgál, hogy játékból való kilépés és újra belépés után nem kell megismételni ezt a folyamatot, viszont ahogy írtam, gép újraindítás után meg kell ismételni. Ha nem zárolod a kalibrációt, akkor például tálcára helyezés majd visszahozás után is elállítódik az egész.

Érdemes ellenõrizni még, hogy a Beállítások / Versenyzõ menüben a H-váltó beállításánál az automata kuplung ki legyen kapcsolva.

Remélem megoldja a problémádat.

Jamirofan89
Szevasztok! Lenne egy kis problémám a játékkal kapcsolatban.
Ma érkezett meg a G25-ös kormányom és van egy kis gond:
váltásnál elég benyomni félig a kuplungot,de ha tövig is nyomom akkor sem enged olyan gyorsan váltani a játék ahogy szeretném.Megfelelõ fokozatba váltok és egyszerûen kivág üresbe<#nemtudom>
Utána épp,hogy hozzá érek a kuplunghoz már is abban a sebességben vagyok amibe kapcsoltam.Z25-ös verzióm van.

mackosajt
Ha azt nézem, hogy választható az 500-asnál a lapper vagy az airio, szabadon, és úgy konfigolod ahogy akarod, ráadásul szinte fele az ár a total-hoz képest, ventrink meg van, így nem motivált, hogy olyan helyen béreljünk, ahol azt is adnak. Szerintem eddig jó, bár nyílván sokaknak riasztó lehet, hogy lfsworld-ön nem magyar zászló van elõtte

kifli
totalhosting-nál is lehet már bérelni, náluk tuti lagmentes, alacsonypinges szerót kaptok.
mackosajt
500servers.com-ról van valakinek tapasztalata?

Próbaképp bérlünk egy szerót tõlük, mert az utóbbi idõben azt vettük észre, hogy a hazai home net eléggé instabillá vált, és gyakorlatilag míg régen 2-3 Megabites netekkel vígan hosztolgatott az ember akár 10-12 fõig, manapság már 6 játékosnál lagol a 30 megás net.

Aki akarja, nyúzza!

HKV Team Szerver néven fut, a régi szerónk helyett.

r4f1
én próbáltam ínségesebb idõkben. De valahogy nem az igazi 😊

...:::Ger1:::... Never forget [MSRT]Suicid

passatgt
xfg/blackwood 1:34:88😄

Penge88
Beteg... 😄 Vegyél egy egeret... 😊

Thank God, I\'m a Lada owner!

passatgt
valaki tolja tt touchpaddal?😄

Jacek
na meg hozza szolok😊 lehet hogy szimben mindennel tudsz menni, sajat penzbol meg csak egy szarral😊 de ugy tudnam kifejezni a kulombseget, hogy gumino es igazi no😄

kifli
akk jót írtam be 😄
németûl még tudtam volna, de sehol nem kelett eddig ilyet beírnom angolul 😄
Tika
most szivatsz, vagy komoly? perszehogy renszám.
A feltételeket nemárt átnézni.
Amugy roviden ugymukodik hogy:
1 - ott van a race calendar - verseny naptár (minden második vasárnap verseny)
2 - a verseny elott szok lenne kb 10 nap (min 1 hét, max 2 hét) a kvalifikáciora. Regelsz, bejelentkezel, és akkor ott megtalálod a passwordsba a jelszavat a kvalifikációra és minden héten újat a versenyre. Ha megnyílik a kvali szerver, akkor bármikor amikor neked megfelel mész és kvalifikálsz, van rá 12 korod. A kvali csutortok este, szok lezárulni, azon a héten amikor a verseny van vasárnap.
3 - asztán a rengeteg versenyzot elosztják POOLokra (max 32 per verseny), és minden POOL kap egy idopontot és jelszavat. Azt szombat este vagy vasarnap nappal megtalálod a verseny elott. VIGYAZZ! az ido mindig GMT, ha segítség kell használd a weben a menuba a TimeZone Helpet, lefordítja a lokalis idore. Versenyre érkezi illik 10 percel verseny elott.
4 - ha tudod hogy nemindulhatsz a versenyen akkor ne is kvalifikálj. Talán ha kvalifikálsz és nemindulsz versenyen akkor aszt hiszem penalizáció van (de nem vagyok benne biztos). Viszont ha nemkvalifikálsz, akkor már nem indulhatsz semmiféleképp azon a konktrétt versenyen. Szoval egyszeru: ha kvali akkor tuti verseny, ha nemindulsz akkor ne is kvalifikálj.
Kulomben bármikor ki lehet hagyni, semmi nemtorténik, 0 pontot kapsz a versenyért.

Elnézést a helyesírási hibákért, már nagyon sziettem, mert 2,5 óra mulva kelek munkába.

csige791
ez jó poén 😊

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Sztem rendszám

kifli
oda mit írja hogy Your Plate ? 😄
Szar vagyok angolból :/
Szia!
Most regeltem az oldalon. Hogy mûxik ez a jelszavas hoszt? Esetleg küldenél egy PM-et? Köszi

Tika
Ja, egyetértek, ez meg a másik dolog ami hozzá tartozik. Szóval igaziba nemegyszeru az tuti.
Bocsi, most nézem hogy a 14285-os topicod felett valahogy átsiklottam, de úgy van ahogy írod. Azért fél fizetésért kipróbálnám azt a régebbi F1-et, vagy legalább F360-at, itt is van olyan Ferrari 360 lehetoség, csak kozúton, annak meg nem sok értelmét látom. De már készul a Slovakiaring , már 1 része nyitva van, reméllem az idém komplett elkészul <#taps>

csige791
Ismétlem. Az ok, hogy olcsó, de ha futamokra akarsz járni akkor nem tudsz dolgozni. Lehet, hogy keresel annyit havonta, hogy kitudod fizetni az egyéb (lakhatás, kaja) költségeid mellet, de ha futamokon vagy munka helyett, akkor kiesik a pénz. Anglia az nem egészen olyan, hogy 3 óra alatt ott vagy ahol akarsz, max repülõvel, viszont az autót is vinned kell, az meg úgy drága.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

bardocz
Nincsen linkem sajna, de ha jól emlékszem, akkor BTCC elõfutam volt, viszont az eszembe jutott most, hogy korhatáros dolog volt, szóval gyerekeknek szólt 18 éves korig talán, de akkor is. Talán még a gyár is segített a kocsit beállítani.
Tika
Ide vele, linkek, meg minden infó

Tika
Ezúttal fel is szóllítanám a jó népet, hogy korulnézhetnének a OLFSL weben, mert nagyon kevés hazai versenyzot latok ott. Kozep Európa szinte nincs is reprezentálva. Az egyetlen magyar Lackó, és egyetlen szlovák jómagam. Nagyon jó bajnokság, ingyenes, bárki indulhat. Nehabozzatok és gyertek az OLFSL-be <#integet2>
Nem kell versenyatót venni, pályabérletet fizetni és tankolni se. Elég a LFS S2 licensz meg egy kis akarat.
Szerintem Alexease még a fenti bannerba is betehetné, mivel az egyetlen Original LFS League <#smile>

bardocz
Angliában jóval több lehetõség van, mint itthon. Formula Ford nagyon olcsó, múltkor láttam valami versenysorozatot, ahol nevetséges pénzért lehetett menni 1 évadot az itthoni Suzuki kupához képest hátsókerekes kocsikkal.
csige791
Szerintem max riszpekt Tikának, hogy összetudott egy ilyet rakni.

A másik dolog meg az, hogy ok , hogy van egy versenyautóm amit nagy nehezen megveszek, de ha versenyekre akarok járni stb... akkor az idõbe telik, meló helyen szabadnap, stb... már kevesebbet keresek, és nem tudok, megélni/fenntartani a verdát.

Itt Angliában azt hittem simán tudok menni ilyen olcsóbb amatõr versenyekre, mint pl suzuki kupa otthon. (Jóval minimálbér felett keresek). Hát elmondom, eléggé esélytelen még itt is egy normális kategória, persze vannak ilyen "roncsderbik" arra elmehetnék de a futamokra utazgatás stb... miatt nem tudnék melózni tehát kiesik az a pénz amibõl versenyezni lehetne...

Itt az jöhet össze, hogy felmegyek Silverstonba és a fizetésem 45%-ából vezethetek egy régebbi F1-es verdát, ha jól tudom '97-es Arrows. Esetleg aprópénzért F360-as ferrarit. De ez nem verseny csak párkör egy F1-es pályán.

bardocz
Naná, hogy kocka!<#nevetes1>
Tika
Hát igen, azzal egyetértek hogy nem kis pénz, abban igazad van <#smile> , de igyekszem a pozitív oldaláról nézni a dolgot: Még mindig csak a toredéke a 25-50-ezer dolláros CXC szimulátornak, ami ugyanez a kategória, de még anyit se tud mint az enyém (nemtolható fére kerekeken ha kevés a hely, nincs kézifék, és sokkal kevesebb dashboard gomb), továbbá olcsóbb és variálhatóbb mint az igazi versenyzés. De lényeg amiért belementem, az az volt hogy engem mindig nagyon zavart hogy neméreztem a G fizikai hatásokat, viszont ahhoz vagyok szokva hogy igazi vezetésnél 80% annak alapján reagállok a kocsiba, ahogy az egész testemen érzem a hatásokat. Persze a látásnak is nagy szerepe van <#vigyor3> , de sajna nekem fizikai hatások nélkul nemért semmit.
Ahogy mondod bizonyos megszállotság perszehogy van, de azért nem viszem túlzásba mert dolgoznom is kell valamikor, sokat utazom, és ezért csak elég korlátozottan tudok szimulátorozni, de anyi elég is belole, nemjó túlzásba vinni <#wink>

somdav95
Mindannyian csak azt szerettük volna kifejezni hogy 4500 euro nem kis pénz egy otthoni szimulátorért, és már erõs megszállottság kell hozzá hogy ilyet vegyél..Ezt szerintem te is belátod 😊