Live For Speed

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.youtube.com/watch?v=bkPLzLYtPmE&feature=related
Egy nagyon jó videó szerintem:D
atenza
R0zs0máK
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

hezi

People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |

R0zs0máK
Szerintem az egyik legjobban irányítható autó a játékban (már ha ráérzel, persze...)

Tika
Ne is mond, én ma mentem vele versenyt, de olyan volt mintha végigfagyott sikos-jeges úton mentem volna. Ezt nagyon nemtudom irányítani, rádásul most még a hasam is nagyon fájt. Szoval keringõztem vele egy kicsit a pályán meg azon kívul is <#idiota>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

R0zs0máK
Próbálnál meg tényleg 36 fokkal driftelni rájönnél mennyire rohadt kevés :DDD (nekem 50 körül van a hacsin)

Penge88
Ez már nem is szép... Idétlen. Én olyan 36-42 fok közé saccolom azt a kategóriát, ami számomra maximálisan jó. Az az igazság, hogy oldaldõlés nélkül szinte ronda a drift. Nekem mindig tetszett mikor egy autó úgy ment keresztbe, hogy közbe azért dõlt is. Ezért szeretek utcai modokkal driftelni, nem drift modokkal. :-P

Thank God, I\'m a Lada owner!

Prézli
Nekem nem <#eplus2>

R0zs0máK
Új kedvencem a RAC :)

R0zs0máK
Nem a gázzal kell finoman bánni, hanem érezni kell az autó mozgását. Ha jó pillanatban csinálod meg az átlendítést, akkor iszonyatosan gyorsan lehet súlypont áthelyezést véghezvinni :))

Tika
Hát igen, az már nagyon durva, foleg az elején az a elso kocsi már szinte totál oldalba megy. De látom igaziba is magától tekeredik a kormány, akkor nem is kell tekergetni, kimondottan elég ráérezni és a gázt használni? Hát akkor azt piszok finoman kell érzékelni, nekem ez szimulátorba nem megy, igaziba meg nem volt lehetoségem kipróbálni.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Prézli
Itt látszik például, hogy milyen egy nagy kormányszög

GX25
Köszi.

Z28-as patch a legújabb

GX25
Sziasztok!

Mi a legfrissebb verziónak a pontos neve?

Tika
Köszönöm a választ. A kerékszöggel sokat segítettél, mert arról nem volt tudomásom, most már megint 1 dologgal többet tudok <#smile> Valójában most végre komplett öszeált a kép, mert azt már valahonnan tudtam hogy a kormányszöget elosztva azzal a számmal (most már tudom hogy az a kerékszög) hogy 20-24 között legyen az eredmény, ehez mindig tartottam magam szetupoláskor. Most már végre teljessen világos ez a dolog.

Ami meg a H váltót illeti, az totális egyetértés, nekem is sokkal fontossab a feeling, élmény és a lehetö legjobb maximális realitás, mint a "best time". De azért még sokat kell tanulnom, mert még nagyon gyenge az idöm, még akkor is ha 270 fokos kormányal és pillangóváltóval mennék, amit úgyse akarok. Szoval maradok a maximális realitásnál nagy kormányszög és H váltó, és klaszikus analóg kézifék alul az ullés mellet, ahol eredetileg is van az autóba.
Mégegyszer köszi az infókat és segítséget <#vigyor0>

Penge88
Hát változó a kerékszög és a kormányszög, autó válogatja, nincs kõbe vésbe, hogy 1080 fok. Pl. a G Astranal igen, ott kereken 3 fordul kopptól koppig a kormány, ami 3*360=1080.

A kerékszög az az, amennyit teljes kormányelfordításra a kerék elfordul. Normál utcai autóknál szemre ez átlagosan olyan 30 fok körüli. Formula autóknál nem akarok hülyeséget mondani, szemre 15 fok... De ez csak egyenes helyzetbõl egyik irányba, nyilván ütközéstõl ütközésig a 2x azaz 30 fok. Na a drifterek 45 fokos kerékszöget azért szeretnek, ami oda-vissza 90 fok. az említett drifter pl. 52 fokot használt, ami 104 fok teljesen balról teljesen jobbra. Remélem segítettem valamelyest. :)

Szokták mondani, hogy a kormányt is úgy érdemes belõni, hogy a kormányelfordulás/kerékelfordulás=20...24 legyen. Vegyük a 20-at, azzal könnyû számolni. Ha 700 fok kormányelfordulást nézzük, akkor azt leosztva 20-al kijön, hogy 35 fokaz ideális. Én preferálom ezt a dolgot, mivel fõleg olyan modokkal szeretek gurulni (pl. rfactorban), amit H-váltóvl feelinges tolni. Ehhez jön mondjuk egy 700 fokos kormányszög meg egy 32-35 fokos kerékszög. Számomra ezzel már lehet kezdeni valamit, ha elteszem keresztbe van tartalék megfogni és azért számomra optimális a kormányzás. LFS-re meg fullra igaz, mert ugye csupa utcai gép, hát bolond lennék fülekkel váltani :)

Persze, én is statikus helyzetben játszom, egy fotelban gyakorlatilag, valamelyest már megszoktam, elszórakozok magamnak :) Versenyezni már rég versenyeztem, holnap lesz egy verseny (rf, kamionverseny), g25 belõve rá és a fent említett beállításokkal fogom nyomni. Lehet hátrányosabb ha h váltóval váltok, de így legalább van némi realitása a dolognak. :)

Tika
Talán ez lehet a gond a VW Sciroccóval, még nem készult el a reklám, addig nem dobják piacra... <#nyes>
part1
part2
part3
Azért néha nagyon hulyék tudnak ezek is lenni <#vigyor3>

köszi a választ

csige791

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

R0zs0máK
HACHI 8 (dialektustól függõen harapják a végén az i-t)
ROKU 6 (szintén, lehet a vége Ü és Ö közötti hang, vagy elharapják)

R0zs0máK
Én ugyanígy megyek G25-el is.

Tika
Amit most találtam azt nem tudom viszatartani <#taps><#email> Megáll az ész, elképeszto dolgok, persze most nem akarok felvágni hogy az egészet értem és minden világos, mert ez az egész bazi magas cucc. De kizárt hogy ilyenrol valaha is csak álmodtak volna NFS-ék és a rajongói <#nyes> de Scawen (LFS dev team) ilyesmiket biztos átrágott.
Ez bazi eros cucc. Szoval úgy érzem ezt meg kell hogy osztjam veletek. Szoval akit esetleg komolyabban érdekelne a versenyzés fizikája, az itt merulhet bele, de nyakig !!!
És most egy kérés. Nagy örömet okozna ha ezt valaki tudná linkelni magyarul, vagy valami hasonló versenyzo profi oktatós témát. Nem is anyira a matematika a lényeg, mert nem programozni akarom, inkább a gyakorlatban alkalmazható dolgok - versenyzo oktatás.

Tika
Idézem "de az egyik legjelentõsebb, ha túlfordul a segge és megfordul mondjuk 150°-ba, a másik meg ha túl hamar fogod meg és átránt a másik irányba. Ehhez kell az, amit a szim nem ad vissza. Lehet a te kütyüd érzékelteti, de azért egy igazi autóban..." idézet vége
- Pontossan ahogy mondod, pont ezeket a problémákat kell kikuszöbölnöm ami nagyon nehéz, azért(is) csináltam a "kütyüt" is (azután ahogy lezajlottak a bonyolult események amit írtam az elozobe). Esetleg elkelne rá egy iskolázás is profi oktatóval <#vigyor3> Igaz minnél hirtelenebb, minnél rovidebb rántásokat-mozgásokat nagyon reálissan tud viszaadni - szinte reális, ami nagyon jó, óriási kulombség, sokkal jobb mint a statikus fotelba. Esetleg még a helyes idozítést (kormány-gáz-fék) kell sokat gyakorolnom és fejlesztenem.

Az a kerékszög dolog az hogyan is van? Bocsi nem vagyok autó szerelo, nincs nagy áttekintésem ezekben a dolgokban. Azt tudom hogy egy hagyományos utcai autó kormánya 1080 fokot forog kopptól koppig (3 egész fordulat). Viszont a kerékszögrol fingom nincs. Feltudnád vázolni ezt olyan nagyából? Hogy van ez a hagyományos utcai autóknál és a versenyautóknál? Koszi.
Meg azt tudom hogy a nagybátyám a Gázikjával 1-re megfordult az úton 180 fok, viszont mink a Trabival tili-toliztunk oda-visza hogy megforduljunk ugyanazon a helyen - ez a kerékszög dolog ugye? <#vigyor3>

Tika
Ha te tudnád ennek a cucnak a pontos torténetét akkor meg se kérdezted volna <#smile> Ez anyira bonyolult hogy meg se próbállom elmagyarázni, roviden csak talán anyit hogy eredetileg csak 1 ullést akartam, és ilyen mértéku cockpitról szó sem volt, csak a régi ullést akartam lecsérlni, mert az már nagyon szét volt trancsírozva . Hoztam 1 ullést (ami rajta van), na és akkor olyan események zajlottak le bennem és korulottem ("az éllet megpróbáltatásai" - egyátalán nem LFS/cockpittal kapcsolatos dolgok) hogy kis túlzással BigBang+Armageddon egyuttvéve, és akkor egynapon egyetlen gondolatból ilyen cucc lett. Aztán bennem is felmerult az a kérdés hogy ne-e tegyek rá inkább valami Recaro versenyullést, de egyenlore úgy dontottem hogy marad az ami ott van, meg mondják hogy a versenyullések elég kényelmetlenek hoszab ido után, ez meg nagyon fain kényelmes, akár 6 órás vezetés után is <#vigyor3>
Szoval néha olyan fordulatokat hoz az éllet hogy azt felfogni is nehéz - eredetileg most máshol lennék, mást csinálnák és valószinuleg nem lenne semilyen cockpitom <#vigyor3> De akkor most itt nemtudnák mivel felvágni <#schmoll2><#nyes><#wink> De most ne menjunk bele OFF-ba - az univerzum nagy titkaiba, esetleg máshol megfelelo fórumon <#vigyor3>

Roger6
<#vigyor3><#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Tika
Ne torodj vele, nemtuja mi a jó. Amúgy csak nézopont kérdése. Kinek a NFS jon be és a csillogás villogás, kinek a real fizika csillogás nélkul.
Ugye van az igazi (real world - amire nem mindenkinek telik egy GTR-rel naponta kijárni a Hungaroringre),
aztán van az igazi szimulállása
aztán meg van a hamis
Mindenki választ magának megfelelot <#wink>

Roger6
Na ezt olvassátok el. Az XBOX fan-ok tudják, hogy az LFS egy szar.. <#idiota>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Penge88
Elsõsorban az az elõny, amit egy fotelban ülve nem ad vissza a játék. Egy driftet el lehet b@szni jópár féleképpen, de az egyik legjelentõsebb, ha túlfordul a segge és megfordul mondjuk 150°-ba, a másik meg ha túl hamar fogod meg és átránt a másik irányba. Ehhez kell az, amit a szim nem ad vissza. Lehet a te kütyüd érzékelteti, de azért egy igazi autóban... Egy igazi autóban tökéletesen érzed, hogy mikor kezd el az autó betapadni, mikor kell elkezdeni visszatekerni a kormányt, stb. Azért ez hatalmas elõny. Nem azt mondom, hogy én ha most beülnék egy ilyen 400 lovas drift gépbe egybõl minden menne. De lehet akinek van egy kis érzéke, és tisztában van a driftelés alapvetõ fogásaival, az lehet elboldogulna egy kis idõ után. Én eddig még csak fronthajtású kocsival sodródtam, mert azzal csak azt lehet. Nem azt mondom, biztos jól nézett ki kívülrõl, havernak leesett az állam ahogy betettem a keresztezõdésbe.

A másik dolog, hogy a drifterek 45 fokos kerékszög alá nem adnak.... Ez 45 fok egyik irányba, ütközéstõl ütközésig 90 fok. Egyszer volt alkalmam Radírral MSN-en beszélni, õ azt mondta, hogy 52 fokot tud a narancs BMW-je, ehhez tartozik valami hihetetlen kicsi kormányszög... 900 fok talán? Lehet. De nagyn közvetlen.

csige791
alapbeállítások szarok, mint minden szimben.
setupfield

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

az miért van h bármelyik alapbeállítást használom a kocsibeállításnak (race s, hard track stb) mindig nagyon csúszik a kocsi? a hátsókerékmeghajtású kocsikat egyszerûen nem lehet irányítani az elsõ és négykerékmeghajtásúakat meg csak nagyon nehezen de azokat se nagyon. alap autóbeállításon is. de régebben meg minden király volt mindig hátsókerekes kocsikkal futottam király köröket most meg végig se tudok menni egy kört törés nélkül :S most nem tudom mi lehet. én kuplungolok én váltok és nincs fék segítség billentyûvel játszok. de régen is így volt mégis jobban tudtam irányítani a kocsikat. mi lehet a baj? elõre is köszi a segítséget.

Prézli
Kicsit kipróbáltam ezt a cargame.nl-t és nekem pozitív csalódás volt. Valóban idegesítõ hogy utolérnek a GTR-ek, de egyik sem rongyolt belém, szinte már türelmesek voltak. Akkor esett le az állam amikor FE Gold teljes elsõ szakaszán átjött a 30+ autó egyetlen baleset nélkül rajt után.
Személy szerint az baszott föl, hogy amikor elengedtem a kék zászlós GTR-t akkor nagy peckesen a mögöttem jövõk is elslisszantak az íven, kicsit olyan mintha a mentõ után mennél hogy hamarabb odaérj, de végülis egész jó csaták voltak.

Mondjuk én drift szerverekhez vagyok szokva, így már az is öröm ha egy kör alatt nem próbálnak meg tízen kinyírni, vagy ha legalább nem sikerül nekik...

Alexease
Probaljatok kevesebb OFF-ot, "maganbeszelgetest", es az egymas megszolitasanal valami baratsagosabbat;)

Nem akarok ossze-vissza torolgetni, mert ha torlom az egyik hozzaszolast, akkor torolnom illene a masikat is, es igy tovabb...;))

Ami teljesen OFF, vagyis mar csak kettotokre tartozik, azt probaljatok privatban. Koszi;)
Prézli
Nem a 6, a 8 ...mindegy a haton is összevesztünk "rok" vagy "roku"

Prézli
No igen, láttam ezt a szörnyetegedet már itt linkelve, le a kalappal, biztos rengeteg munka volt vele, nagyon ki van találva, meg gondolom egy rendes autó ára is belefolyt elég hamar.
Egyszer már úgy kipróbálnék egy ilyen mozgós ülést, mindig is sokalltam az ilyenek árát, meg nekem nem kell visszaadni a valóságot, én a valóságba még csak majd megyek (legrosszabb esetben is 25 nap múlva jogsi, csak ugye nemzetünk ügyintézési szopólétrája, ahhoz is 10 napot kell várni, hogy lefotózzanak)

Walaki: Vmi hacsi rajzás van itt Pécsett, megint láttam egyet, acélkék szín, ennek a rendszáma is megvan

OFF:
Bnõvel képes voltam azon összeveszni, hogy "hacs" vagy "hacsi" a 6 japánul, vmi japánbuzi segíthetne eldönteni <#idiota>

Az ülést nem cseréled le?

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Tika
Rátapintottál a lényegre <#eljen><#smile>
De ezen próbállok egy kicsit segíteni ezzel <#vigyor3>

Prézli
Az igazat megvallva életemben egyszer sikerült még csak olyan igazit megcsúsznom, 60-80 között egy esõ utáni kanyarban, így nyilván nem rendelkezhetek akkora tapasztalattal...de:

Viszont míg az LFS-ben, vagy bármilyen más szimulátorban az FFB hívatott visszaadni minden fellépõ erõt (csak poénból próbálj FFB nélül vezetni egyszer), addig a valóságban az autó minden mozgását érezzük. Én anno jól meg is lepõdtem, hogy mit lehet repkedni egy gokartban jobbra balra (majdnem tele is okádtam a sisakomat) ha egy kicsit nyomja neki az ember.
Aztán ott van még az, hogy az ember sokkal erõsebben érzékeli az oldalirányú mozgásokat mint a gyorsítást, lassítást, és ugye a drift is eléggé oldalirányú mozgás <#vigyor3>

mackosajt
OFF:

Mellesleg tényleg tényleg csak regisztrálás után lehet látni. <#kuss>

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

mackosajt
Végre egy szakmabéli, aki megmondja a frankót. Én már lassan írni se merek a hozzászólásaira, mert csak "értelmesen" tud válaszolni.

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

Tika
Én tátott szájjal nézem, elképesztõ szépen megy <#eljen> Hogy a jószagú büdös bánatba csinálják ezt? <#fejvakaras> Nekem ez szimulátorba nem megy, igaziba meg nem volt lehetoségem próbálni <#help>

Penge88
"vizipókosan"

Penge88
Pontosan, elég csak megnézni egy drift videót... Nem kapkodnak vizioókosa a kormány után... Engedik bepörögni, majd megfogják és kis korrekciókkal teljesítik az ívet.

http://www.youtube.com/watch?v=TowJC5encW0&feature=related

hezi
Én asszem értem <#vigyor>

R0zs0máK
Pontosan így mûködik az életben is :)

csige791
"Az meg, hogy ezzel a linkkel az oldalának a látogatottsága is nõ, holott linkelhette volna közvetlen az eredeti oldalt, már mellékes."

Az már mellékes te nagy tudású, hogy az eredeti oldalt (ahol ezt a hírt találtam) csak elõfizetõk láthatják, ezenkívül angolul is van, és talán jobb ha Magyarul olvashatják néhányan.

<#mf1>

pointer4
Ez nem mérvadó, az vér gémereknek is kell pihi a vízparton :D Majd õsszel, akkor fellendül mindenhol a részvételi szám :D
hezi
A grafikon kis felbontása miatt "elvesznek" a napi csúcsok. Nézd meg 150 napra: a grafikon elején (tehát 4-5 hónapja) még a 800-at is eléri egy-két tüske az s2-esekbõl és a demósokból is, a grafikon végén, tehát az elmúlt napokban az 500-at is alig érte az s2, és a demó se szárnyalta túl nagyon.

mackosajt
Nem tudom, de 600 napra nézve valahogy nem ez látszik.

Így talán jobb lesz

Szal elnézve, szerintem a játékosok ugyanúgy megvannak, csak az S1/S2 hosztok csökkentek, míg a Demo hosztok száma jelentõsen megugrott.
Ez gondolom a Z28 miatt van, mert pl. mi is Demo kombóban futattjuk többnyire a szervert, csak ha van rá igény lõjjük át egy egyszerû pályaváltással, vagy másik autó engedélyezéssel S1/S2-re.

Ennek annyi a célja, hogy ne csak üresen fusson, és ne csak nekünk.

Szal nem tudom, hogy esett vissza, ha a stat szerint szinte állandó. ;)