Live For Speed

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mackosajt
Legalább egy helyesírás ellenõrzõt futtatnátok le a szövegeken, amiket egy plakátra írtok, ha már önerõbõl nem megy.
Siralmas.

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!

Alexease
Igy, ilyen bazinagy betukkel, meg viccesebb😊
Dupi30

LFS World név: Dániel(hunn)

Prézli
Ó, nekem csak annyi tûnt fel, hogy egyre több topikban bukkan fel ez a remekmû, azt gondoltam vmi troll támadás

ezt meg csak (úgyis haldoklik a topik)

Hátulról

Jacek
alapbol benne van a link😊 ha nem figyelsz ezt rakja be😄

Prézli
<#banplz> ezt eddig hányszor is játszottad el?

GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7 | Intel Core i7 6700K | ASUS GTX 1080 Strix 8GB OC | Corsair 16GB | Logitech G27 + Thrustmaster Th8rs| Asus Xonar Essence STX II | Asus MX279H | Samsung 250Gb 850Pro

Elõbb elsõre elba.....
Rövid belsõnézetes összevágott Drift videó :
flash]http://www.youtube.com/v/YwM6dpgcZ_Y&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB[/flash]

GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7 | Intel Core i7 6700K | ASUS GTX 1080 Strix 8GB OC | Corsair 16GB | Logitech G27 + Thrustmaster Th8rs| Asus Xonar Essence STX II | Asus MX279H | Samsung 250Gb 850Pro

Rövid belsõnézetes összevágott Drift videó :

csige791
Ez érdekes. Én sosem használtam semmi "okosságot" mégis egyszer kaptam egy videót, amin magamat láthattam, hogy csalok. Az egyenesben a pedálkijelzõ vagy minek hívják azt jelezte, hogy nem nyomom a gázt, de mégis gyorsult a kocsi.
Erre nem kaptam bant, be is küldtük Sanchez segítségével (akkor még szar volt az angol nyelvismeretem) a videót scawenéknak, de azt mondták nem tudják mi lehehet de szerintük nem csalás.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Tomsteel
<#nyes>

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

Prézli
Köszönöm szépen a linket, ezzel már mûködött, és úgy tûnik a tiltások is elévültek

Scawen meg ne a Sciroccot csinálja ne ilyen népbüntetõ szarokat <#nevetes1>

Tomsteel
Hivatalos fórumon is megy a mozgolódás ezzel kapcsolatban.

Sokan jártak hasonlóan, Scawen bácsi hevesen exkuzálta magát, nem derül ki, hogy tiltás feloldását miként lehetne megoldani, de a szûz exevel jövõben nem fordulhat elõ ilyesmi. Esetleg drifteléshez nem használtál megnövelt steering lock modot ? Írták, hogy az is okozhatja.

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

Prézli
Érdekes dolog esett ma meg velem,

Több szerverrõl is kivágott a játék "CPW" indokkal, sõt mint késõbb kiderült nem kidobott, hanem kibannolt. Utána olvasva, a kód olyasmit takar, hogy nem engedélyezett módosításokat eszközöltem, és ez egy védelmi rendszer a csalók ellen.

Namost olyan egy éve tényleg kipróbáltam a tweaket, de szervernek közelébe nem mentem míg futott, egyéb szarokkal meg egyáltalán nem tömtem a játékot. Másik dolog, hogy semmit nem csináltam másképp mint eddig, és elõtte soha nem történt ilyen.

Azt csak remélni merem hogy nem perm ban a dolog, meg hogy nem én vagyok az egyetlen akivel történt, mert egyedül kevés leszek bebizonyítani hogy nem futott semmi katyvasz az LFS módosítására

csige791

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

R0zs0máK
Meg aztán van akinek ez fel sem tûnik amirõl beszélek, mert 1-2 éve kezdte játszani...mi Jacekkel már 8...és a gumitapadás azóta sem lett tökéletes 😄 (Igaz rengeteget javult) És az autó viselkedése az úton az lenyûgözõen reális, csak a gumitapadás nem.

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

Jacek
Ettol fuggetlenul csak egy jatek😊 ezt az egeszet szimulalni hat nem tudom mennyi ido lenne es mennyi szamitasi kapacitas kene hozza, valszeg brutal..
Sajnos a fejlodes az kezd a nullaval egyenlo lenni, mert az NFS-re van igeny.. LFS sajna doglott kb 2 eve all, ennyi ido alatt egy vastombol ios epitek egy autot😄

Palinko
jah érdekes hogy minden drifter ezt mondja 😄 de mégis ez elterjedtebb program hiába szimulátoros. de én úgy élvezek valamit játszani ha reális, és ha need for speedet játszasz nem érted miért csúszik le a kocsi kanyarba 😄DDD végülis még mindég az LFS a legjobb a netkarpro csak utánna jön fõleg ha "ki akarod próbálni fizetés nélkül kategória"
Nem. Sajnos nincs versenytapasztalatom, de pl. a radírozást egy utcai autóval bármikor reprodukálhatod. És ha elég sokat csinálod, akkor elkopik a gumid😊 Meg rájössz arra, hogy ez a tapadás dolog nagyjából hogy néz ki.

Amit leírtam az ebbõl össze lehet rakni, az LFS viselkedését meg már túl rég óta ismerem. Amúgy érdemes Walakire hallgatni (már amikor nem egyszóból intézi el😊, mert õ már csúszkált eleget ahhoz, hogy tudja mi reális, mi nem.

Én anno 2006-ban vártam azt az egyik nagyobb patchtól, hogy elkezd radírozni a gumi, de semmi nem lett belõle, pedig az egy elég jó ismérve lesz a jobb gumifizikának. Reméljük megérjük 😊
R0zs0máK
Ha beállítom ugyanolyan paraméterekre, akkor sem lesz ugyanolyan az XRG. Valami alapvetõen el van baszva az LFS fizikájában, ha "tuningolod" a motort akkor mintha megnõne az autó lendülete és kicsúszol a pályáról. Nemjó.

Palinko
jah csak én arra jöttem rá hogy ha valamit módosítasz állíthatod. te hacsit hajtasz és érzed mit mikor ad le, de nem mindegy te se hogy gyárit vagy mit használsz. egy erõs autót ami hasonlóan viselkedik futhatsz a configba, lehet általános mint (súly hozzáadás) stb. aztán érzés szerint küldesz be configot szimulátorosoknak aztán azok vagy megnézik ha érdekli õket vagy nem 😄
de indulhatsz ki úgy is hogy hacsi X lovas nincs benne turbó vagy van akkor úgy választod ki a kocsit. mert a túrbó is lök a kocsin az rögtön változik a játékban. de hacsit is felszerelheted sportturbóval, hogy nagyot basszon, városi turbóval hogy lassan jöjjön.

igazából ha érzésre akarod configolni az a lényeg hogy tudd mit merre változtatsz. és a kis különbséget próbáld az között kinézni hogy élõben milyen. de ugyanolyan élényt ne várj mert az nem lesz 😄DD
R0zs0máK
Mondtam. Tényleg az hasonlít rá a legjobban 😊))

R0zs0máK
Nem, az FZR-en slick gumik vannak. Az megint más 😊

Prézli
FZR azért szerintem kicsit erõs példa, Walaki vmi olyasmit mondott, hogy az LX4 eléggé hasonlít viselkedésben a hacsira (vagy nem mondott ilyet)

Az is ki lett már beszélve, hogy az ember egyensúlyközpontja erõsebben érzékeli az oldalirányú mozgást, így azonnal érezzük ha megcsúszik az autó, viszont az tény, hogy a kocsi megcsúszása aszfalton az nem egy fokozatos folyamat, hiszen ha a tapadási súrlódási erõ eléri a maximumát akkor már nem hat.

A tükörsima utak szerintem azzal magyarázhatók, hogy mivel le van szimulálva a lengéscsillapító roncsolódás, körrõl körre cseszné szét az autót egy göröngyös út, és a gumik is hamar elfogynának.

Tika
Hát ez jeles <#eljen>
Nincs mit hozzáfuzom, teljessen egytértek.
Akkor ezt meg is beszéltuk <#eljen><#wink>

Amúgy te autózol igaziba is (már mint úgy komolyabban pályákon)? Vagy csak olyan passív hobbi/érdeklodés. Mert nagyon tetszik ahogy vágod <#eljen>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
Igen, ebben nemvitatkozom, ha túlmelegszik akkor úgy van ahogy írod, ez valahogy nekem se jon be, bár ennek ellenére is egyesek csodássan tudnak vele driftelni, de nekem olyan mint ha jégen mennék, nekem egyátalán nemmegy. De ez ellen nem nagyon akartam okoskodni mert azt nemtudom hogy valóságban ha anyira túlmelegíted a gumikot (100 fok vagy hasonló) akkor hogy van, arra még nem volt lehetosegem kipróbálni. De van egy auto tuningos haverom akinek már ige, és azt alátámasztotta, hogy vlóságban is nagyon csúszik ha túlmelegíted a gumikot. Nemakartam vele vitatkozni mert ezzel valós tapasztalatom nincs, de azért nekem is tú csúszósnak tunnek a forró gumik.
Viszont a hideg gumik (50-70 fok kozott) nagyon is valóságosnak tunnek, azt hasonlítgattam igaziba, persze nem FZR autóval, csak azokkal a kissebekkel az elso 2 sor eslo 3 autoit nagyából, ami megtalálható az autcákon is <#smile>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Palinko
driftelni a valóságban inkább a FZ50 GTR hasonlít ugye? igaz hogy annak talán feszesebb a futómûve, meg 500 lóerõs a benzin szívómotra ami a valóságban már simán elforgatná a kerekeket, de hát a játékban az egy versenygép, és játékban beállíthatod a váltó áttételeket és visszafoghatod úgy az autó nagy nyomatékát, lóerejét mintha valami 100 lovas driftkocsi lenne a valóságban 😄DD

ha gondolod próbálgasd beállítani valamelyik kocsin a váltóáttétellel hogy olyan legyen mint élõben próbáltad. csak hát élõben izgalmas játékban meg nem annyira fõleg ha bírod élõben csinálni.
Csabesz6
😊

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Ami Walaki ír, az sajnos teljesen igaz.

A fõ hiányosság, hogy nem elég markáns a tapadáshatár. Ennek hiányát sok szituációban érezni LFS-ben, pl.:

-alaphelyzetben egyáltalán nem "radíroz". Márpedig ez egy alap gumi viselkedés.
-ideális hõmérsékleten túl folyamatosan megy át csúszásba, nem érezni azt a pontot, ahol elereszt, és csúszni kezd. a valóságban sokkal inkább lépcsõ az átmenet, mint görbe
-ha a kereket beállítod álló helyzetben tapadáshatárra (pl zárt difinél), akkor elkezd sivalkodni. Mert a tapadáshatár számításnál a görbe megcsúszáspozíciójában áll. Itt is lépcsõsen kéne viselkednie.
-elmelegedett gumi olyan lesz, mintha beszappanoztad volna, mintha folyós lenne a gumi felülete, ami közel sem igaz.

Ez sajnos mind igaz.

De! De. De ezek ellenére ebben a szimulátorban lehet leginkább érezni a pálya-autó kapcsolatot. Az rFactor és ISI olyan, mintha mûanyag kerekek lennének. A nkPro gumimodell több sebbõl vérzik. iRacing jó, és jó irányba fejlõdik, de drága.
bardocz
Én eddig úgy gondoltam, hogy ha elmelegszik, akkor csúszni fog, és így értettem a melegedést, de így már világos.
kifli
ez engem is zavart, bár annyit még nem drifteltem kocsival hogy leszakadjon a futófelület, de azt valahogy sejtettem, nem olyan mintha a kocsi hátulja tükörjégen menne.

Remélem az új gumi fizika 1x majd ezt is javítja...
R0zs0máK
Nem, viszont túlságosan csúszik melegen. Szinte semmit sem lehet észrevenni abból ha driftelés közben elmelegszik a gumi, egyszercsak leszakad a futófelület és annyi 😊 😊

bardocz
A gumi szerinted nem melegszik el túl hamar?
R0zs0máK
Sokkal hamarabb csúszik meg LFS-ben a kocsi, olyan mintha esõben de inkább hóban driftelni 😊)

És mindegyik autó nagyon alulkormányzottnak tûnik a játékban

Palinko
jah itt lehet érezni ha elfogyik a gumi sokkal jobban csúszkál, de drifterek azt mondták hogy a játékban kissebb a tapadás mint a valóságban azért.
Tika
Micsooodaaa? Walakik miket nem mondanak...
Ezt most nem egészen értem.
A tapadásérzés a legjelentosseb dolog ami miatt a LFS-t játszom. Azon kívul a tobbi is elmenne. De egyetlen szimulátorban sem érzem olyan valóságossan mint a LFS-be. Pont hogy itt nagyon jól érezni a gumikot és a tapadást.
A tobbi mind olyan ahogy Loco mondja "olyan nagyon mûanyag gumiérzetû" - ezzel nagyon egyetértek vele.

R0zs0máK
LFS-ben a legzavaróbb dolog az élettelen tapadásérzés.

Palinko
jah de technikailag elmehetsz a forma 1 es autóval a tereprally pályán de nincs sok értelme, ilyen dobálós pályán elég rossz azért hajtani mert nem tapad rendesen szétdobálja a forma 1 szélesebb pályán értelmesebb, a lassabb kocsikat meg érdekes már a kanyargós dobálós pályán is. báris ha a valósághûséget is akarjuk modellezni hogy melyik kocsit hol haltják a valóságban általában.
bardocz
Najó, South city, az egyetlen, ami tényleg huplis, ott a legjobb a BMW-vel menni, amikor kigyorsításon majdnem érinti a kocsi a falat.
Rockinghamen majd biztos érezni, hogy milyennek kéne lennie a többnek is.
Tika
Még a huplikhoz elfelejtettem, hogy az jentossen akkor emelkedett ki, mikor bestartoltam a Motion cockpitomat, ott azért lötyögök az üllésbe ahogy illik, nem csak a G erõktõl, hanem a hupliktól is.

Tika
tükörsima pályák???
Hát jó, azért nemállítom hogy mindegyik csupa hupli, de a South City-t próbáltad?, az dobáll rendessen, foleg a keresztezodésekben ahol ki vannak álva az aszfaltba a godrok a kerekektol (a lámpáknál), meg a kis palyák is huplissak például a Fern Bay valamenyi verziója is. Persze a nagy superpályák mint Aston vagy Kyoto, azok talán még újak, vagy nagyon jól karban vannak tartva, vagy keresztedodés és kozút forgalom hiánya miatt még nagyon jó állapotban vannak, huplik nélkul <#ravasz1>
Majd reméljuk hogy a Rockingham reálissab lesz ha már scannerozták, de gondolom azért egy minoségi versenypályán csak nem off road minoségu az aszfalt...
Amúgy nemakarunk lehurrogni (legalábbi én nem), szent a béke <#eljen>

Hecker007
Hello!
Vannak még magyar szerverek? Játszanék megint egy kicsit, de sehol nem látok egy magyar szerót se :S

bardocz
Mielõtt még nagyon lehurrognátok, az LFS-t is szeretem, és kurva jó a fizika, meg az FFB, de ezek a tükörsima pályák zavarnak, minden másban meg van csinálva rendesen. És nem értem ezt már miért nem tették hozzá, sokkal, de sokkal jobb lehetne az egész ennyitõl.
bardocz
Ez igaz, csak semmi köze ahhoz, hogy jobbak-e a pályák, fizika, meg minden, vagy jobbak-e😊
Tika
Tutira 1:1-be kifejezted pont azt amit én is leírtam volna. Nincs is mit hozzá tennem.
Ez válasz Dzsoninak is miért nem nyomom a iR-t.

iRacing tényleg jó, csak valahogy ez a szoftverbérlés üzleti modell nem tetszik, ha megveszek egy autót/pályát, akkor a 3 hónap online elõfizetés után miért nem tudok vele játsszani legalább offline, ameddig újra nem fizetek az online hozzáférésért.

LFS-hez képest az rFactor nagyon mûanyag gumiérzetû. Talán megoldás lesz az rFactor2 hamarosan, sok fog múlni a gumimodellen. Az hamarabb kijön, mint LFS-bõl bármi frissítés.
bardocz
GP2 modot próbáld ki, meg a HGTTC modot. Nem tudom miket szedtél le, de nagyon függ a dolog ettõl is, nekem is van olyan, amitõl hánynom kell.
Tika:
iR-t nem tudom próbáltad-e, de az LFS érzésnél sokkal, de sokkal többet ad vissza.
Tika
"Végsõ elkeseredésemben énis leszedtem rF-et, de valahogy nem az igazi, hiába a tömérdek pálya meg autó" - üdv a klubban <#integet2>
Teljessen egyetértek, ezzel én is így vagyok. A LFS érzést nemképes viszaadni semmi más, és semmivel se lehet helyettesíteni. Hiába a grafika meg rengeteg autó/pálya de valahogy a fizika hatása elmarad mélyen a LFS-n alul.

Prézli
Végsõ elkeseredésemben énis leszedtem rF-et, de valahogy nem az igazi, hiába a tömérdek pálya meg autó :/ (nyilván multi adná az élvezetet de azzal nincs kedvem szórakozni)

Amúgy régebben volt egy gokart szeró ahol Autocrosson voltak épített pályák, és egy ideig nagyon nagy sikere is volt.
Meg hazánk LFS bajnoksága is rendezett gokart bajnokságok (leszabályozott MRT és egy sebesség) amit vezettem is, aztán valamiért abbamaradt és sosem kaptam meg az "ûrkrumplit" <#schmoll2>

mackosajt
Nekem mindegy. Csak valaki használja ki. Én manapság fps-ezek, meg rF fõként. Ja meg meló.

Életem értelme és 3 fiam van. Megrögzött opeles vagyok, aki szeret játszani. HKV Team és Opelclub forever!