46061
.
  • M@TriX
    ;)
  • I-NoVa

(uppsz...)
  • I-NoVa
    Ja, ha VIVO akkor inkább külön tuner. Azt egyszer kell megvenni, és túlél jópár videokártyagenerációt. Ha mégsem akarsz zsúfoltságot, akkor radeon 9600 all in wonder.

És egy szörnyű felfedezés. Irreálisan szélsőséges brutál iszonyat beállításokkal valahogy így döcög a baiernem:
    http://nova.uw.hu/HighSpeed.jpg

Persze a fordulatszám is az egekben, és egy gyorsulástól totálkáros lesz a motor, úgyhogy maradok a békés hétköznapi vezethető állapotnál.
  • taz
    Hali mindenkinek!
    Van egy kisebb gubancom... Feltettem a game-et, 2.1.3.-as verziot ir ki. ezzel semmi gond. 1.4., 1.5., 1.6.-os patch felmegy, de nem tudok menteni. a nevet (amibol konyvtarat csinal a save dir-ben) erthetetlen modon mindenfele karakterrel egesziti ki, es erroroz, hogy nem jo kotegfile, nem jo eleresi ut... tud valaki okosat erre? valaszok johetnek privben is: [email protected]! THANX!!!
  • [NST]Cifu
    Ha jól értem, akkor a VIVO miatt kell az új kártya? Nem éri meg külön egy jobb tunerkártya akkor?

Amúgy én is azt javaslom, hogy inkább egy 9600-at végy.
  • [NST]Cifu
    Jelentem nekem a Radeon megjelenése óta (1999) csak ATi kártyám volt, ellenben haveroknál mindenféle. A lényeg: az ATi-nak mindig látványosan szebb volt a képe (már a Radeon 7200 esetén is), mint a GeForce-oknak (azért a Matrox kártyákat nem veri...) és a Cataclyst meghajtók óta a drivertámogatása is rendben van. Ezenkívűl sebességben is ott van a toppon.

Sokan nyafognak, hogy villogó textúrákat látnak, meg ilyesmi, de ehez annyit tennék, hozzá, hogy egy jó Tweakerprogram (pl. Rage3D) mindenképpen kell hozzá, hogy a maximumot hozd ki belőle mind képminőség, mind sebesség terén. Az utóbbi cirka egy évben nem volt olyan program, amelynél olyan grafikai bugot láttam volna, amit a ne sikerült volna egy-két beállítással eltüntetnem. Ezért az apró kellemetlenségért cserébe csúcsminőségű grafikát kapok.

Persze aki nem veszi a fáradtságot, hogy tweakert használjon, az vessen magára.

Ezzel szemben az nVIDIA mit tud felmutatni? Egy olyan kártyaszériát (GeForce FX), amelynek a Shader-teljesítménye jó esetben fele akkora, mint a vele egy kategóriába eső ATi kártyáknak, plusz ezt elkendőzendő a drivereket újabban úgy készítik, hogy a grafika lebutításával érnek el némi gyorsulást, és lefizetnek/elhalgatattnak mindenkit, aki ezt firtatja (lásd még a 3DMark '03 esetét). Ezek tetejébe marketingmaszlaggal próbálják elhitetni mindenkivel, hogy az FX-kártyákkal nincs semmi baj.

Mit ne mondjak barátságos üzletstratégia...
  • [NST]Cifu
    Videokártyát nem írtál.
    Nálam AMD 2500+@3200+, 1 Giga ram és Radeon 9800Pro mellett 1024x768 minden fullon (látótávolság 350m), 4xAA, 16xAF melett még északai versenyeknél sem esik 22 fps alá, nappal meg inkább 30 fölött van.
  • DaNee88
  • I-NoVa
    Szerintem a szar driver nem a legjobb választás. Használok felváltva GF3-at, és Radeon 9600-at, és egyikkel sincs gond. Programozom is mindkettőt. Ez is olyan, mint az ösztönösen elterjedt AMD félelem, általánosítva: Melegszikúgyislesarkazodmeginstabiléselég. Kb 3 olyan játékkal találkoztam, aminél tényleg gond volt eleinte a radeonnal (ezek között az sl1), de mind3-nál kijött patch. Viszont rengeteg régebbi cucc nem fut NVidián, ATI-n meg rendesen. Próbáld ki pl az NFS 3-at, és megérted.
  • gabesz752
    Ne haragudj, de szerintem az ati nem a legjobb választás!
    Ha visszaolvasol néhány játék fórumában, meglátod, hogy mindig az ati-val van a gond. Persze ez csak a magánvéleményem. Nekem egy fx5600 256 tv vivo-m van, és szerintem veri az ati-t.
  • I-NoVa
    Ha jót akarsz magadnak, radeon 9600pro :). Az FX5600-nál valamivel gyorsabb a TI4800 (DX8 feature, dx9-es játékokban nem egészen igaz, de még nincsenek dx9-es játékok (D3, HL2, stb)). 9600pro DX9, és nem utolsósorban gyors, és szebb a képminősége. Ára kb megegyezik ezekkel.
  • M@TriX
    Ja egy fontos kérdés, most cserélek gépet és lenne egy vidkari kérdésem. Amúgy ha meglesz a befektetés, akkor megmondom, hogyan pöfögött az új gépen az SL. Remélem király lesz.
    Amúgy nem nagyon szoktam gépre költeni, de most féláron jutok 3 GHz-es PIV-hez és mellé akarok valami vadító karit. ;) (Bocs nem menőzni akartam, csak örülök neki. ;))

Melyik kártát vegyem?

Gef4 Ti4800 DDR TV vagy Gef FX5600 256 TV VIVO

Ugyanis egy árban vannak és nekem olyasmit mondtak, hogy a Ti4800-as jobb. Szerintetek?
  • M@TriX
    Amúgy dolgoznak a fiúk 1000L, ahogy Alexease is mondta. Jóhírnek talán elmondom, hogy az 1.7-es nem az utolsó verziót jelenti, szóval ha még javítnak rajta a fiúk... ;)
  • M@TriX
    Na sikerült egy 900 lőerős gépet összeraknom semmi módosítással. Rakosgattam az alkatrészeket és tadamm! ;)
    Le is aláztam az esti lurkókat. A ROCra ugyan kevés volt a drága és nappal is meghúztam egy kicsit. ;)

Ezt mondjuk hátránynak mondanám, hogy elég brutál tuningot kell nyomni ha nyerni akar az ember...

• M@TriX
    azért lett gondolom levéve mert észrevették nem?. ;)
  • I-NoVa
    Hagyd, majd ha az Invictus.hu-ról elérhető lesz a normális.
  • Rookie
    Majdnem sikerült a tetőn maradni.. ;D
  • Rookie
  • Rookie
    Nekem is kiakadt a ROC azért vártam ezt a patch et és most jó nem akad ki.. De felrakhatom valahova hátha ez megy másnak is nem csak nekem.. Vagy hüe ötlet?
  • I-NoVa
    Mert másikat töltöttél le. És mivel nem mindenkinek akad ki a roc (csak kb 97%-nak :) ), ezért.
  • Rookie
    De nem értem hogy nektek miért szar a patch nekem meg miért megy? :\
  • Jony
    Azonkivül nem ártott volna ennek is egy külön garázs fórum, mert ami itt van az egy idő után áttekinthetetlen és unalmas. Akkor már inkább egy jó könyv.:D
  • Jony
    Mondjuk engem érdekelne minek köszönhetem, hogy hatvanadszor kell újraraknom a gamet. Azonkivül ez a fórum is úgy látom haldoklik. Vagy legalábbis legtöbben csak a maguk vagy a barátaik hozzászólását olvassák, csak azt nem tudom akkor miért nem inkább élőbe barátkoznak. Szerintme ze egy fórum amihez mindenki hozzászólhat és az új emberekkel is szóba lehetne állni.
  • Alexease
    Sajnos a Patch tenyleg rossz:( A hiba oka meg nem ismert, valami extra szivatas. Reszleteket nem irok, mert a helyzeten nem javit, es sokakat nem is erdekel;(
  • I-NoVa
    Na ma mivel lep meg minket kedvenc fejlesztőcsapatunk?
  • Ombika
    HAt hal istennek elso reszevel nem jatszottam!!DE kicsit gaz hogy P4 3.2 Ghz meg radeonnal +1024 rammal akad!!
    AMugy isten jatek csak ez bassza a csoromet de nagyon!!
    Pedigy ugy jatszanek vele
  • [NST]Cifu
    Légy optimista - a következő játék már biztos jobb lesz ;)

Amúgy ez tény, lásd a Street Legal -> SLRR fejlődést. Ha a következő Invictus játék ugyanilyen szintű fejlődést fog felmutatni, akkor én már nagyon elégedett leszek.
  • Ombika
    Ez orok bugos lesz marmint ez a game!!! :(
  • bodesz
    nincs valami megoldaás?
  • bodesz
    nemkem is ez van :(
  • Redfox
    Ahogy olvastam, nem kellene felrakni a 2.17-est, azt a baki.
  • gabesz752
    Mi lehet a gond???
    Megint újraraktam!
    Megint felraktam az összes patch-et!
    Megint nem működik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444
  • gabesz752
    Srácok Nagyon nagy gáz van:

És mindez az új patch után! Az unistall megvolt, mindent újrarktam, de ez van :((((
  • Rookie
    Én nemtudtam az invictus oldaláról leszedni, ezért leszedtem club oldalról és felraktam és megy is.. a játék is és a ROC is.. Vagy mi a baj azzal a 2.1.7 esel amit én szedtem le? nem publikus alatt mit kell érteni?
  • Alexease
    Upsz, most en nem olvastam vissza;((( Bocsi. Meg nem neztem ezt a publikus 2.1.7-et, de ahogy latom valami nagyon gaz;((
  • Alexease
    Felkerult a vegleges patch!!! http://slc.hsw.hu
  • gabesz752
    az
  • I-NoVa
    Baaad
  • gabesz752
    Nekem ugyanez :(
  • I-NoVa
    Elvileg újra le lehet tölteni az invictus.hu-ról a 2.17-es patchet, de:

Szóval megvárom, amíg valami hivatalosabb formában jön róla info.