.
  • [NST]Cifu
    Jelentem nekem a Radeon megjelenése óta (1999) csak ATi kártyám volt, ellenben haveroknál mindenféle. A lényeg: az ATi-nak mindig látványosan szebb volt a képe (már a Radeon 7200 esetén is), mint a GeForce-oknak (azért a Matrox kártyákat nem veri...) és a Cataclyst meghajtók óta a drivertámogatása is rendben van. Ezenkívűl sebességben is ott van a toppon.

Sokan nyafognak, hogy villogó textúrákat látnak, meg ilyesmi, de ehez annyit tennék, hozzá, hogy egy jó Tweakerprogram (pl. Rage3D) mindenképpen kell hozzá, hogy a maximumot hozd ki belőle mind képminőség, mind sebesség terén. Az utóbbi cirka egy évben nem volt olyan program, amelynél olyan grafikai bugot láttam volna, amit a ne sikerült volna egy-két beállítással eltüntetnem. Ezért az apró kellemetlenségért cserébe csúcsminőségű grafikát kapok.

Persze aki nem veszi a fáradtságot, hogy tweakert használjon, az vessen magára.

Ezzel szemben az nVIDIA mit tud felmutatni? Egy olyan kártyaszériát (GeForce FX), amelynek a Shader-teljesítménye jó esetben fele akkora, mint a vele egy kategóriába eső ATi kártyáknak, plusz ezt elkendőzendő a drivereket újabban úgy készítik, hogy a grafika lebutításával érnek el némi gyorsulást, és lefizetnek/elhalgatattnak mindenkit, aki ezt firtatja (lásd még a 3DMark '03 esetét). Ezek tetejébe marketingmaszlaggal próbálják elhitetni mindenkivel, hogy az FX-kártyákkal nincs semmi baj.

Mit ne mondjak barátságos üzletstratégia...