5322
Help!
  • zserrbo
    Ha egy komplett megoldást akarsz, ami többek között vírus- és kémprogramírtót és tűzfalt is tartalmaz, akkor talán próbáld ki a Kaspersky Internet Security 6.0-ot. Az egyik legjobb, mivel szerintem olyan nincs, hogy egyértelműen a legjobb. Azért ezt tudom ajánlani, ha komplett megoldásra vágysz.
    Vagy esetleg ott van még a BitDefender Internet Security 9-10. Ez is jó.
  • Magoo
    Nem tom mennyire tartozik ide, de valaki legyen szíves mondja meg mi a legjobb tűzfal és vírusírtó egyben manapság!
    Előre is köszönöm!
  • roblee
    Így már érthető. Van egy olyan érzésem, hogy a hétvégémet ezzel a kis progival fogom kezdeni!
    Ha esetleg kérdésem lesz, majd hozzátok fordulok,ok!
  • cooldoc
    Tömör, érthető információ! Egy laikus felhasználó is átlátja belőle a kis segédprogi - hasznosságát:)
  • zserrbo
    vírus- és kémprogram írtót futtass. Olvass vissz itt vagy ilyen jellegű topicban és válassz egy írtót és futtasd le internet kapcsolat nélkül. Persze előbb frissítsd.
  • zserrbo
    Ha otthoni a gép, akkor valószínűleg Rendszergazda vagy.
    Vezértlőpult/Felhasználói fiókok itt megnézheted.
    Nem baj, senki sem születik profiként.
  • elmeember
    Sziasztok!
    Tudnátok segíteni? A gépem mostanság azt a furcsa dolgot csinálja hogy ha megnyitok egy programot abból általában a windows feladatkezeklőben 2-t látok és egy kis idő múlva az egyik közülük több mint 90%-ban használja a processzoromat. Ha a 90%osat bezárom visszaáll minden és teljesen normális lesz a gépem újra. Euzt tapasztalom amikor használom a firefoxot,az all seeing eyet és a winampot pl.
    Kérlek segítsetek!
  • JoeFromHun
    Ahogy mondod ez pont így van... Kaspersky vagy NOD.. meg néha valami Spy kereső... Teljesen fölösleges a többi dolog.
  • roblee
    OK! Elolvastam a DMR-t. Kérdés: lehet tépitek a hajatok, de én otthon milyen felhasználóként használom a gépem? Mezei vagy rendszergazda?
    Hogy derítsem ki?
    Köszi és bocs hogy ilyet nem tudok!
  • roblee
    Hali zserrbo!
    Valószínűleg azért nem tapasztaltam lassulást, mer ahogy te is írtad 3Ghz-es AMD-m és 1Ghz-es RAM-m van. Ebből kifolyólag nem érezhető, gondolom.
    Kipróbálom az XP-Antispy-t, de lehet a Counterspy mellé feltenni?
    FF böngészőt használok, a szükséges kiterjesztésekkel természetesen.
    Igen, én is úgy tudom, hogy a CS motorja a Giant.
    Elolvasom az általad adott site-t és majd reagálok. Köszi!
  • zserrbo
    Amúgy a Windows Defender eddig még nekem csak egyszer jelzett: mikor feltetten az MSN pluszt. A Historyban csak succeed van ezen kívül. Szóval mindent engedélyez. Biztos, mert nincs semmi a gépemen :D
  • zserrbo
    Szerintem, hogy cooldoc a "robosztus" szó alatt a nagy erőforrásigényt és ebből fakadó esetleges renndszerlassulást értette. Ez a gép teljesítményétől is függ. Szerintem egy 3 GHz-s proci/ Core... -val és 1 GB rammal nem lesz érezhető a lassulás. Én nem néztem még ekkora gépen, de szerintem ennyin már biztos nem lesz lassulás.
    Igen jó a CounterSpy. H aabszolút nem lassítja a gépet mehet, de én most ezeket használom: NOD 32, Outpost 4.0... tűzfal, Windows Defender, DMR, XP-AntiSpy (ez nem hagyományos kémprogram írtó) és nemsokár már felrakom a Spyware blaster. Ezen kívül fontos a jó böngésző. Ismertebbek FF és Opera. Nekem az utóbbival gondjaim vannak egyes oldalaknál, köztük egy fontossal is.
    Ezenk víül még a Spyware Doctort haszálom offline scanre, de cookieken kívül egy ideje mást nem talál már. Főleg a DMR és az Outpost használatakor vettem észre, hogy alig jönbe valami, vagyis semmi 1 hónapja, amit nem vettek volna észre.
    És igen a CounterSpy ugyanazt a motort használja, mint a Windows Defender, ha jól tudom Giant a neve a motornak.

A DMR-hez itt egy kis leírás. Én ez alapján értettem meg.

• roblee
    Mit értesz az alatt, hogy robosztus, cooldoc?
    Nagy az erőforrás igénye? Ha erre, akkor nem tudom, mert még nem néztem meg. De most hogy mondod, hétvégén lecsekkolom. Gondom nincs vele, nem lassítja a rendszert. Legalábbis nem vettem észre. Azér kösz, hogy szóltál. Hallottam sok jó dolgot a Counterspy-ról, ezér azt választottam.
    Abban viszont segíthetnél, hogy érthetően és röviden elmagyaráznád, miért is jó a DMR. Olvastam róla, de kicsit kínai nekem.
    Ha tudsz jobbat a CS-nál, csak szólj!!!
  • cooldoc
    Roblee, nem nagyon robosztus a CounterSpy? BTW, ugyanaz a motorja , mint a Windows Defender-é. A MS Antispyware (régen így havták a WinDef-et) és a CounterSpy egy tőröl fakadt (Sunbelt). Csak aztán az MS Antispyware eredeti fejlesztői eladták a Microsoftnak a licence-t. Innen a kis hasonlóság...
  • roblee
    Köszi! Én ettől függetlenül hagyom a NOD mellett a Conterspy-t is futni. Ettől jobban alszom!
    Én soha nem kapcsolom ki se a NOD-t se az LNS-t, még a végén meglátogat vmilyen csúfság!!!
    Köszi! Szép napot!
  • lck
    Megvédenek - de van még egy fontos dolog: Az emderi butaság.
    Egy ismerősöm gépe tele volt minden genyával. Kérdeztem tőle hogy lehet ez, hiszen volt fenn Avast a gépén. Mondta - muszáj volt egy időre kikapcsolni, mert az nem negedett valami onlájn kaszinót feltelepíteni.

A jobb vírusirtók többnyire tartalmaznak korlátozottabb spaywareszűrő funkciókat is. Ezért én pl.Kaspery vagy NOD mellet valós idejúű spyware védelmet nem is futtatok.
    Néha leellenőrzöm a gépet Spybot-tal meg AVG Antispyware-rel.Ezek egyszer-egyszer kiszórnak 1-2 cookiet, aztán ennyi úgy látom elég.
  • roblee
    Köszi!
    Ha már itt tartunk. A lent említett programok megvédenek a trójai ill a férgek ellen is? Lehet most nagy hülyeséget kérdeztem, de olvasok kimondottan ezek ellen megírt programokról. Érdemes használni ilyeneket és ha igen, melyiket?
    Köszi megintcsak!!!
  • lck
    Szia roblee !

Az általad leírt - és használt progik - nagyon jók nincs velük semmi gond. Mindegyiket használtam már egytől-egyig, igy tapasztalatból beszélek.
    Ha ezeket korrektül használod - frissíted - minimális az esély hogy komolyabb gondod legyen a védelmek terén. ( Talán ennyi védelem sok is )

Az hogy én minedenféle vírusírtó, spywareirtó, tűzfal progikat használok, az nem azért van mert ezekkel nem voltam elégedett, Hamen mert, szeretem öket kipróbálni, összehasonlítani.
    Hozzá teszem hogy az általam jónak tartott programok mellet aktív vírus, vagy komolyabb spywarefertőzés - tudtommal - nem volt még a gépemen.
    Most Kaspersky nálam a favorit, de lehet hogy a jövő héten valami máshoz lesz kedvem. Igy hát ennyi.
    Ha szeretsz Te is kisérletezgetni próbálj ki egypárat.

Kevenceim:

KIS 6, NOD32, F-secure 6, - AVG antívírus és antispyware, Avast, Spybot, LNS,

Még egy dolog: új vírusírtót vagy állandóan futó spywareirtót úgy tegyél fel ha az előzőt maximálisan leszedted a gépről.
  • roblee
    Üdv LCK, cooldoc!
    Olvaslak benneteket és kételyek merültek fel bennem.
    Persze okom nincs rá, már egy jó ideje nincs vírus, se semmi, csak hát, ha ezen a területen jártas emberek ilyenekről beszélnek, elgondolkozik az ember.
    LCK, te tudod, hogy LNS-t hsználok, cooldoc, te tudod (azt hiszem), hogy NOD32 2.51.20-at használok. Ezek mellett van még állandó védelmet nyújtó Counterspy, meg a többi hasznos dolog: Spybot, Ad-aware, Spywareblaster de még spyware terminatorom is. + jv16 Power Tools, hogy a registry se maradjon ki!!!
    Szóval ezen progikkal eddig nem volt gondom. Mégis kérdezem, érdemes-e áttérni KIS-re vagy amiket te írtál, cooldoc, vagy maradjak a jól bevált programjaimnál, ha eddig nem történt semmi baj. És talán ezek után sem lesz. Mit gondoltok???
  • levirt2
    Figyelem emberek egy fincsike kiss vírus most ette meg az összes MSN felhasználom és partnerem (IMÁDOM)
    Jele a vírusnak: bejelentkezéskor az összes partnered be van tiltva majd pár másodpercen belül semmit nem látsz, hogy ki is van bejelentkezve mindenki neve előtt csak egy kiss könyvecske van.
    A partnerek visszaszerzhetők, visszaállíthatók de pár napon belül ismét eltűnik minden.Nincs vírusirtó ami látni egyelőre.A vírus nem a gépet támadja igazán hanem a címed és bekavar mindent. Ha tehetitek minélé több helyre rakjátok ezt fel!Kösszi
    Langyi
  • lck
    Persze Köszi ! Minden jöhet.

Egyébként a világ legjobb védelme a Norton Ghost ( vagy Drive Image ) :
    Rendszerpartíció mentése > Ismeretlen program kipróbálása > Hogy a te verziód jobb, megállapítása > Partíció visszaGhostolása.

Ha nem használtad eddig próbáld ki - hatalmas biztonságot és nyugalmat ad.
  • cooldoc
    OFF
    Adjak egy nagyon komoly warez-gyűjteményt? Egy közismert hacker cyberbarátomtól kaptam. Ha akarod, priviben áttolom. Szerintem tudsz vigyázni magadra, s torrenten (még a Demonoidon se!) sokszor nincs seeder. Így muszáj néha qtakodni.:)
    ON
    Egyelőre hagyom a Nod32-ot. Az új Bétát, a 2.70-est tesztelgetem, s néha vakerok a srácokkal a wilders-en. Mostanában sok a meló, kevesebbet használom a gépet. Spyware: Rezidensben néha futtatom a Defender véglegesét, de néha a 4.0 Outpost Spyware-irtóját alkalmazom. Még sose kellett fogniuk semmit...Agitum megint kért minket, Bétákat egy kis tesztre (egy új verzió, más Anti-Leak -kel).Ja, és Spam terrier néven tesztelhetjük az Outpost Anti-Spam modulját, bár egyelőre csak az Ootlook-ba és az OExpressbe épül. Se Eudora, Thunderbird, The Bat...
    Amióta DMR fut a gépemen, s nem Adminként szörfölök, elmaradnak a vírusok, s egyéb nastie-k. Persze, Spywareblaster azért alapból fent van, s az XP Antispy-jal a Windows Services sumákságait kiiktattam.:)
    Kellemes vasárnapot!
  • lck
    Helló Doc!

K.I.S. 6 van fennt immáron kb. 2 hónapja. Ez nálam nyilván az elégedettség jele.

Miért is ?

Virus + Spyware + Spam + Firewall
    Mindez napi többszöri frissítéssel ( 2007 juliusig )
    kb. 30 mega ram igénnyel + minimális processzorhasználattal.
    Én azóta(is) bejárom a net sötét bugyrait - gátlástalanul.
    Aztán ellenörzéskor igy is max. 1-2 cookie. (Norton tanulhatna.)

Hátrány ?

Ha egyáltalán ez az: Néha a tűzfal kifele sokat kérdez, ha egy alkalmazást nem engedsz ki globál. ( pl- utorrentnél a létrejövő kapcsolatokra külön külön rákérdezgetett - egy darabig variálgattam aztán kiengedtem az egész alkalmazást - de lehet hogy ez csak az én bénaságom )

Többnyire nem szeretem az ilyen komplex védelmeket, de ez kivétel.
    Egyenlőre nálam messze a legjobb.

Ha felteszed előtte minden más rezidens védelmet vakarj le a gépről ( vagy új winre tedd ) - bár ezt Neked nem is kell mondanom.
  • cooldoc
    Szia Barátom! Hallom áttértél LNS-ról a Kaspyra. Meg vagy elégedve?
  • Doomista
    nem volt vicces... kiérdemelt dijat kapott ez a verzio ...
  • lck
    Használnak - csak Ök épp most újratelepík a windowst.
  • Doomista
    Panda 2007 Internet Securytit senkii használ valaki ?
  • cooldoc
    Ízlések és pofonok. Teszteken az Előörs jobban teljesít, de nagyobb a rendszerigénye, és jóval bonyolultabb helyesen, hatékonyan konfigurálni. Ha nem vagy profi, ne válaszd az Outpostot, s sok bosszankodást fogsz magadnak megspórolni. Munkás tűzfal, igényli a törődést, de meg is hálálja. de sokat kell vacakolni a finomhangolással. Én béta-teszteltem az agnitumnak a 4-t, és jónéhány bug-reportot adtam le a bts-en. Most is a Ti általatok használtnál egy újabb, megbízhatóbb verziót tesztelünk november 9-ig. De ez is Béta...
    Outpost Firewall Pro ver. 4.0.971.7030 (584)
  • DaemoonHunter
    Az Outpost4 jobb mint a Kerio Personal Firewall?
  • gyonax
    Nekem most ez van: NOD32, Outpost 4, havonta lefuttatok 1 spyware irtót.
  • DaemoonHunter
    Hello! Szerintetek mit érdemes még feltenni a BitDefender mellé, hogy védett legyen a gépem?
  • grebber
    Görgös ,azért kérdeztem.
    Mert pl Winamp fut az van előtérben erre egyszercsak lehalkul magától lehuzodott a hangerő csík ,meg explorerben böngészek megától legördiíti lap aljára meg ilyenek :(

• lck
    Ha optikai, akkor ne mintás placcra tedd.
  • grebber
    Kérdésem következő lenne: Van-e olyan vírus amitől az egér megbolondul??

Mert nálam következő van: netezek rendesen vagy bármit csinálok és akkor az egér hirtelen pl elugrik onnan máshova?
  • DaemoonHunter
    A DXC eltűnt szerencsére:)
    Csak minden indításnál még mindíg bejön 4-5 ablak(hirdetés) . PLS adnátok valami tanácsot?
  • DaemoonHunter
    Kössz mindent!Már olvasom is mit kell tennem:)
  • Airbus A380
    A kaspersky 6.0 nullához nem tudtok valami "gyógyszert"(magyarhoz)
  • David Coulthard
    Link

Ezek pedig ajánlottak, bár nem spyware irtók, de megelőzéshez jók:

DropMyRights

MVPS Hosts File
  • DaemoonHunter
    Hello! Segítség kellene! Kaptam "egy" vírust, ami minden windows indításnál tevékenykedik, és hirdetéseket nyit. Ezt onnan tudom, hogy a vírusirtóm(Antivir Guard) észleli. A C:\Program files\DeluxeCommunications mappában van a Dxc, DxcBho.dll, DxcCore.dll. Ezeket találja, csak az a gond, hogy törölni nem lehet őket mert újraírják magukat:S
    Lehet hogy ezek spyware-k? Az Ad-aware,Spybot, Spyware doctor nem tudta eltávolítani. Mit kellene tennem? PLS
  • PeeTeR
    kaspersky + spyware doctor + ad-aware + trojanhunter