53
-
#53 Köszönöm. Ez egy egészen jó kiindulási alap. Utána fogok nézni. -
#52 Láttad már? Szerintem nem... -
#51 Igen a Win2000 egy rakás szar :)) -
#50 Hm vki itt vagyon ajnározta a .NET-et, ennek kapcsán néhány megjegyzés:
1.) "Az inovacio? Hat jelenleg nem latok semmit a Linuxban amit az MS masolna, de forditva aztan akad nagyon is sok! "
Nemtom kedves Enterprise hallottál-e te a Xerox Palo Alto -i kutatólaborjáról és Steve Jobsról. Nos az előbbi az a hely ahol a GUI-t mint olyat feltalálták. Ide kapott utóbbi személy meghívást amely alapján elkészítette az Apple a MacOS-t.
Biligeci csak akkor hallott a GUI-ról amikor Steve Jobs FELKÉRTE, hogy FEJLESSZEN SZOFTVERT A MACINTOSH-hoz. Erre bili barátunk szépen benyúlta (az amúgy már egyszer lenyúlt) ötletet és kemény 10 éves munkával el is készítette a szuperinnovatív Win95-öt amiben a Start gombon kívül EGYETLEN EREDETI ÖTLET SEM VOLT.
Amúgy az M$ nek már régen az a taktikája hogy figyeli a piacot. Ha valaki kijön 1 jó ötlettel akkor vagy megveszi az adott céget és beépíti a cuccost az aktuális winfosba (esetleg egy 25.service pak keretében) vagy addig baszogatja míg tönkre nem megy.
A linux magára az innovációra épül, azon keresztül fejlődik. Szerinted mi az az open source?
2. "Ami erdekes egy Java vagy Sun promotalo dolgot sem kaptam, csak ANTI MS-t! :("
Hát igen a terméket úgy adják el ahogy a legegyszerűbb. Jelen esetben: "A mi termékünket készen hozzuk ki és megbízhatóan műxik, ellentétben az MS termékekkel."
Másrészt sajnos az M$ még mindig összehasonlítási alap mivel egyszer a 80as évek elején szerencséje volt és az IBM hátán felkapaszkodva (majd végül az IBM-et jól megszopatva) monopolhelyzetbe került a PC piacon.
És az emberek sajnos utálják a változást, inkább ragaszkodnak a szarhoz csak mert megszokták.
Ja és még valami: ha valaki úgy bánna velem mint ahogy az M$ szart a Sun szabványaiba bele, én se szeretném. (Azt az álszent "legyen nyílt szabvány" dumát az M$ szájából hallani borzalmas mikor az Winfos utolsó bitjét is egy egész ügyvédhadsereg védelmezi)
-
#48 Annyit még, hogy én tényleg nem vagyok rajongója, ebből adódóan az utóbbi időben használója sem a Linux-ok desktop alkalmazásainak, de érdekelne, hogy ha esetleg az lennék egyszer, akkor pl a Nokia 6510-es telefonomhoz létezik-e bármilyen manager program, ami infrán keresztül korrektül lekezeli a telefont. Értem ezalatt a telefonkönyv, az sms-ek stb használatát, sms küldést, adatmentést, logo managelést, ilyesmiket.
Tényleg csak érdeklődöm és nem kötözködöm.
Válaszodat előre is köszönöm! -
#47 Ezek szerint te vagy az üdítő kivétel. Ebben az esetben rendben van. Használd egészséggel. :) -
#45 Nem állítottam, hogy a Linux community terjeszti ezeket a dolgokat, de mindenképpen terjed és ez a lényeg. A Chip-es dolgok érdekelnek, ha van időd, írj! :)
Címem az nfo-ban :) -
#43 "De a linux rohamos elterjedésével"
Ezzel kábítjátok magatokat uszkve 10 éve, de valahogy az istennek sem terjed a desktop-piacon. Persze a Linuxot méltán megillető SOHO szerverek piacán már elért elterjedtség nem vonható kétségbe, mint ahogy nem is szabad kétségbe vonni a népszerűségét, de ott SENKI nem fog neked játékokat futtatni rajtuk. Szóval álmodj tovább!
Eszembe jutott egy cikk, amit a CHIP-ben jelentetett meg egy Linux-hívő valamikor a tavasszal és teljes meggyőződéssel ecsetelte, hogy a Linux végre felnőtt a Windowshoz a desktop-ok terén és kezdődhet a Kánaán meg a terjedés. És még mindig semmi. Így lesz ez még 5 év múlva is...
Mint már kifejtettem párszor. A Linux egy jó koncepció, de meg kellene már végre érteni, hogy hol a helye. Ez a hely nem az asztali gépek merevlemeze... -
#38 Én ezt írtam:
"Néhány FPS mellett talán még az XBill lehet az, ami napjaink ütőképes játékgépévé teheti bármelyik linuxot"
Ezen mi is a szánalmas?!?
Az, hogy tudtál mondani néhány játékot, aminek egy jelentős része OpenGL-es, az nem sokat jelent. Remélem azt te is elismered, hogy a Linux DX támogatása még az új Wine-okban is teljesen gázos!
Amúgy meg az, hogy valaki nem megszállott linuxos, még nem jelenti azt, hogy köze sincs hozzá... -
#27 Te hogy bizonyosodsz meg arról, hogy ott a Pluto? Elmész, megnézed? Mondjuk egy jobb távcsővel ezt még lehet. De akkor egy távoli galaxis egyik csillaga. Azt tuti nem látod, mégis elhiszed, ha mondják, hogy ott van, nem? Erre gondoltam. -
#24 Hehe! :)
Azért vagyok benne biztos, mert senki nem állít mást a környezetemben, viszont mindenki meg van győződve, hogy az. Ez elég? :)
Honnan tudod, hogy a Pluto tényleg ott van és nem csak elhitetik veled? Na látod! :)
A játékos dolgokat azért írtam, mert tweek lejjebb kijelentette, hogy a linux tökéletes játékplatform... Vicces. -
#21 "Megjegyzem, hogy a warcraft3 fut linuxon, ha ez szamit valamit."
Oks. Akkor mondok 40 olyat kapásból, ami nem megy Linux alatt. Megfelel?
Az xBill windows-os portja a linux-os ötleten alapul, tehát marad linux-osan idióta. ;-P -
#16 Az tetszik benne, hogy korszerű és simán megállja a helyét mondjuk a Warcraft 3 mellett. ;-PPP
Meg persze már az alapötlete is olyan Linuxosan idióta. ;-) -
Yeti #13 nemtudom mi a bajod az XBillel, az egy nagyon kiraly jatek :)) -
#12 Már játékra is. Néhány FPS mellett talán még az XBill lehet az, ami napjaink ütőképes játékgépévé teheti bármelyik linuxot. Vagy te csak a szerverekkel játszol? Mert abból van elég linux alá is. :) -
#9 "például az IBM, vagy a Hewlett-Packard minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni arra"
Ezek már régóta ott állnak, csak valamivel fel kellett kavarni az állóvizet, mert ha nem csinálnak semmi látványosat, legalább hírek szóljanak már róla... -
#2 Kellett már egy ilyen hír, mert túl nagy lett az álóvíz az utóbbi időben a Linux körül. Gyakorlatilag nem történt semmi új, csak mindenki megint kijelentett valamit, amit már régebben is és lehet belőle újra hírt csinálni... -
DeedY #1 Hajra linux