II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Teljesen más parancsot tagadni, mint otthagyni a vezért a legnagyobb szarban.
LSSAHPAUL
Tudtátok hogy a Me262-es 1943 júliusában elkészült.De a führer gyorsbombázóként akarta szolgálatba állítani a tipust annak ellenére hogy a piloták a gép vadászerényeit dicsérték... 1 év múlva vissza alakították vadászgéppé..

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

I.C.ram
Nem biztos, hogy sokat változott volna. Gondolom átvette volna a helyét Doenitz vagy Goering.
joebacsi
Rommelnek gyakorlatilag annyi köze volt a merénylethez, hogy tudott róla, és hallgatott...
Amúgy félelmetes belegondolni, hogy mennyivel másképp alakult volna az egész történelem, ha azt a táskát nem rakják egy kicsit odébb...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Nem egészen a legtöbb önkéntes Waffen-SS alakulat nem volt hajlandó a nyugati hatalmak ellen harcolni. (Csak a bolsevizmus ellen) Ebbe még Hitler sem szólhatott bele. Himmler kiépített egy birodalmon belüli saját kis birodalmat. Az egész SS kezdte kinõni a kereteit. Az utolsó egy évben ez még jobban kidomborodott. Ha Heydrichet nem ölik meg könnyen lehet, hogy Hitler sem éli meg az 1945-öt. Himmler soha sem távolította volna el Hitlert erõszakosan ahhoz túlságosan kötõdött hozzá. Viszont az utolsó években sok mindenben nem értett egyet Hitlerrel. Viszont soha sem követett volna el ellene egy merényletet.

Rommel szerintem minimálisan lehetett csak benne az összeesküvésben. Nem határolódott el élesen. Ennyi már éppen elég volt ahhoz, hogy azokban a kényes idõkben árulás vádjával kivégezzék.

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

Az, hogy most kit tekintünk árulónak az egy dolog. Rommel felesküdött Hitlerre, benne volt a Hitler elleni merényletben, elárulta Hitlert, ergo áruló volt (abban a politikai helyzetben és rendszerben). Ha Hirler valamilyen csoda folytán gyõz, Rommelt még ma is árulónak tartanák. Himmler a saját pecsenyéjét sütögette, hátha összejön neki valamilyen külön alku és nem kell bíróság elé állnia.
Az SS nem akart meghódítani semmit, legalábbis nem saját akaratából. Azt csinálták amit Adolf mondott.

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

Mármost nem azért Ícéram, de azt nagyon nem tudom árulásnak nevezni, ha valaki meg akarja menteni egy pár millió ember életét, ezért agy másikat beáldoz, pláne, hogy az a másik már amúgyis gyakorlatilag halálra van ítélve. Sokkal inkább tekintem azt árulásnak, aki kitart az ilyen ember mellett. Ezért a szememben Szálasi áruló, még Himmler nem.
Pluskast
Nem mindenki értett egyett Hitler politikájával. Már 36-ban elkövettek ellene merényletet és mint tudjuk 44-ben volt a leghíressebb. Szerintem itt inkább azt kellene nézni, hogy felfogásbelileg másmilyenek voltak az emberek. A kötelességtudat és a becsület sokkal-sokkal többet számított akkor mint ma. És egy katonai eskü az szent és sérthetetlen dolog volt. Márpedig a német katonák Hitlernek esküdtek engedelmességet és hûséget. Itt van ezzel kapcsoladban a kérdés, hogy vajon Rommel áruló volt e vagy sem. Szerintem nem.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

LSSAHPAUL
Hm. Elég jól érvelsz. Sajnos más országban az ilyen vezetõt simán leváltják, vagy nem is foglalkoznak vele mit mond mint pl a Monty kontra "Csörcsil".
Elgondolkodtató hogy hogyan sikerült Hitlernek ekkora korlátlan hatalomra szert tennie. 😞

Hitler elméje sajnos teljesen elborult. Esztelen döntéseket hozott a utolsó években. Lásd pl. Néró parancs(ennyi erõvel aki nem hajtotta végre a Néró parancsot az is áruló volt?) vagy az értelmetlen Ardenneki csatát. Azokat az elit egységeket a bolsevikok megállítására kellett volna bevetni. Hitler akkorra már egy súlyosan beteg ember volt. Nem tudott reális döntéseket hozni. Szó szerint beleõrült a vereségbe. És mivel Himmler a birodalom második embere volt, ezért úgy érezte, hogy felveheti a tárgyalást a nyugati hatalmakkal. Jól látta, hogy inkább a nyugat gyõzze le a Német Birodalmat mint a bolsevik hordák. Nem lett volna szabad a bolsevikokat Európába beengedni. Az egész SS mindig is keletet akarta meghódítani és nem nyugatot. Éppen ezért Himmler mindig is a szovjeteket tekintette ellenségének. Lehet, hogy akkor Hitler és hatására egy szûk náci vezetõség is árulónak tekintette, de az már nem mérvadó. Õ még menteni akarta az országból azt amit menteni lehetett.

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

Pluskast
Már nem azért de szerintem te sem ismered Himmlert, ha csak nem vagy 98 éves és nem voltál a közeli barátja vagy rokona.......

I.C.ram
elsunnyogni a legnagyobb szarban, és cserben hagyni a rajongott vezetõt, ezt csak árulásnak tudom nevezni, akármilyen rózsaszirmos körítést raksz köré.
Sok mindent el lehet mondani Himmlerrõl azt szerintem nem, hogy áruló volt.
Õ mindig Hitler hû embere volt. Szinte rajongott érte. Biztos vagyok benne, hogy akkor sem elárulni akarta. Hanem javítani a kilátástalan helyzeten. Csak rosszul sült el. Õ szentül hitte, hogy a szövetségesek tárgyalni fognak vele. Ne felejtsétek el, hogy végig egy álom világot épített ki maga körül. Nem beszélve arról, hogy akkor már Hitler mindnekitõl paranoiásan félt, aki tett valamit az õ beleegyezése nélkül. Himmler biztos, hogy nem volt áruló. Inkább a saját maga helyzetét rosszul értékelõ idealista, aki mindig is szeretett a saját álom világába menekülni.

Ismered egyáltalán Himmler gyerekkorát, életét személyisgét?
Szerintem nem.

LSSAHPAUL
Áruló volt. Más kérdés hogy jót akart, sok embert megmentett volna. De végül is fõleg az oroszok döglöttek tucatjával 44-45 ben. lásd: gyimesi szoros 😊

I.C.ram
Attól még Himmler egy aruló volt, és ennek semmi köze a jelenhez, ne keverd már bele.
Heinrich Himmler nem egy hõs alkat volt. Igazi pedáns nevelésben részesítették. Igen is félt a következményektõl ilyen szempontból gyenge jellem volt. Viszont felülmúlhatatlan munkabírással rendelkezett és világ egyik legjobb szervezõje volt. Valamint óriási önfegyelemmel is rendelkezett. Õ nem olyan alkat volt mint Goebbels. Azt hiszem a világ nem ismerné az áruló fogalmát ha mindenki csak annyira "árulta" volna el Németországot mint Himmler. A mai politikában ezerszer nagyobb árulók vannak jó lenne ha kinyitnád néha a szemed és gondolkoznál is.

I.C.ram
magyarul áruló lett.
PLaci
Himlert találkozott titokban a szövetségesekkel, és tergyalt egy esetleges békérõl, mikor errõl Hitler tudomást szerzett, elrendelte az azonnali kivégzését, de nem találták... <#idiota>
Végül egy szöv. fogolytáborban találták meg, ahol el akart hamis papírokkal vegyülni, de valaki felismerte, és feladta. Végül öngyilkos lett.

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

I.C.ram
Áruló volt, mert utána leakart lépni... ennyit a nagy náci hûségrõl.

Láttátok már a II. Vh magyar harci sisakomat? Iszonyat ritka eredeti "libafos" zöld színû.

Heinrich Himmler? Igazából nem lett áruló csak "realista" volt. Külön békét akart kötni a nyugati hatalmakkal. Ezt Hitler pedig természetesen nem vette jó néven. Persze az más kérdés, hogy erre semmi esélye nem volt...tehát mégsem volt realista 😊

Ki? Mit?
Sheke
nemtom de hogy árulta végül is el??

Le Parkour

Honnan tudod, hogy tudtuk?
Ha a finnek nem okoznak akkora veszteségek a szovjeteknek, akkor a szovjet hadsereg nem dolgozta volna át a katonai doktrínáit, nem kezdtek volna bele átszervezésekbe, lényegében gyengébb hadsereget alkottak volna.

Amúgy meg sokszor elhangzott már, hogy ha Hitler nem támad, akkor Sztálin tette volna meg. 1941 júliusára volt kitûzve a támadás, a szovjet csapatokat a németek pár héttel elõzték meg, amiatt éppen felvonulás közben kapták el õket.A nagy veszteségeik is erre voltak visszavezethetõk, a szovjetek nem kiépített állásokban voltak, hanem akkor vonultak az új, még kialakítatlan állásaikba. Emiatt esett annyi szovjet katona fogságba, hogy a németek nem tudtak mit kezdeni velük, mert messze nem számítottak milliós nagyságrendû hadifogolyra.
Sheke
azt tudtátok hogy himler áruló lett

Le Parkour

"A Kim Vorosilov tankokat egy fejlettebb PZIV-es(hosszú csövû) is megsemmisítette. 😊 "

A KV-1 1939-es megjelenése óta azért elég sok KV variáns készült a KV-1sz, KV-2, KV-85, hogy a rohamlövegekrõl ne is beszéljek. Ráadásul 1943 végére elkezdtek átálni a JSz szériára, tehát mire a hosszú csövû Panzer IV-esek megjelentek, addigra a KV széria majdnem kifutott 😊 Mindezek ellenére csak az L/48-as volt képes 500 méteren túlról átütni a KV-k frontpáncélzatát. Szóval azért a Kliment Vorosilovról elnevezett tankok komoly fejtörést okoztak a németeknek. Ellenük leginkább önjáró páncéltörõ ágyúkat vetettek be, mint a Marder különbözõ szériái.
"Turánnak 40mm-es lövege volt. KV1 nek 76,2mm-es és jó vastag páncélja. (http://www.onwar.com/tanks/)"

IS

A Turán elsõ szériája még valóban 40 mm-es löveggel volt szerelve,és könnyû / közepes tank volt (páncélzata könnyû, lövege közepes, tömege közepes). A KV1 klasszikus nehéztank, az akkori legnehezebb L/30,5-ös 76,2 mm-es löveggel, és a Turánénál sokszor erõsebb fegyverzettel.
A KV1-et a német tankok L/24-es 75mm-es lövege is csak közvetlen közelrõl tudta oldalról kilõni, szembõl esélytelen volt. Ezek szerint a Turánnak szinte semmi esélye sem volt.
JA, a Turán 2. szériáját már megerõsített páncélzattal, és 75 mm-es rövid csövû löveggel készítették. A 3. széria csak terv maradt, hosszú csövú 75 mm-es löveggel.
Pluskast
Ez igaz. Ebben az idõben volt a legsikeresebb a magyar revíziós törekvés. Angliában egyre több befolyásos ember ismerte fel az igazságtalan békediktátumot.

[NST]Cifu
Dehogynem! Franciaországot mindenképpen meg akarta leckéztetni, Anglia volt más tészta, õket (valamennyire) tisztelte, hiszen az álmai új Németországja Angliához hasonló babérokra tört.
Itt van egy történelmi csavar, ugyanis az 1930-as években Anglia már messze nem akarta annyira "kifacsarni" Németországot, úgy vélték már eléggé megbûnhõdték az elsõ világháborút, és a versailles-i diktátumban szereplõ túlzó követelések teljesen felõrölte az amúgy is szörnyû helyzetben lévõ országot...
A Francia kormány viszont nem engedett...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Nem Hitlerrõl, hanem a Hitlerjugendrõl volt szó. Göbbels náci propagandája még a háború utolsó szakaszában is igen hatékony volt, a Hitlerjugend és társai pedig nagyszerû agymosógépek voltak.

bigfoot
sztem nem ez játszott közre mindenkép letámadta volna õket
de elég durva hogy Sztálin csatlakozni akart a 3hatalmi szerzõdéshez

PLaci
Hitler eredetileg NEM akart háborút a nyugattal, lengyelország után csak (?) az oroszokat akarta leigázni, mert a náci ideolódia szerint õket illette a "keleti élettér".

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Sheke
ez igaz mert hitlernek akkor már elborult az elméje nem?

Le Parkour

[NST]Cifu
Ha Hitler semmit nem mond akkor is védték volna Berlint.

Noha aligha voltak tisztába azzal, hogy mi is folyik valójában körülöttük, így persze...

LSSAHPAUL
Nem lett volna szabad megtámadni a ruszkikat. Sztálinnal közösen lerohanták legyelországot, béke szerzõdésük volt. Elég lett volna az use és a britek ellen harcolni.
Visszatérve a finn-orosz háborúra , van egy olyan sejtésem hogy ha a finnek nem harcolnak olyan hõsiesen és nem tartanak fel 10x túlerõt akkor Hitler nem merte volna megtámadni a ruszkikat. De mivel látta hogy a finnek hogy megszivatták a ruszkikat vérszemet kapott és megnyitotta a 3. frontot.

A Gettó leverésében nem a német hadsereg vett részt. Ennek nem sok köze van katonákhoz. Tehát nem vág a témába. Azt fõleg polizei és sima SS (nem Waffen-SS) alakulatok számolták fel Himmler parancsára.

Én nem a Gettó lázadásra gondoltam. Hanem a Varsói felkelésre 1944-ben.

Strahd_
A varsói gettófelkelés

1943. április 19-én a varsói gettóban felkelés robbant ki a megszálló nácik ellen. Több hétig tartották magukat a felkelõk, azonban a németek erõsebbek voltak. A lázadás leverése után a gettót felszámolták és lerombolták. A zsidók többsége megsemmisítõtáborokban végezte.

1940 õszén a nácik Varsó központjában kialakítottak egy gettót, ahová nemcsak Varsóból, hanem Lengyelország, sõt a környezõ országok területérõl is szállítottak zsidókat. 1940. november 15-én a varsói gettót hermetikusan lezárták és SS-katonák vigyáztak, hogy azt senki el ne hagyhassa. A gettóbeli életet a kétségbeesés, a túlzsúfoltság és az éhezés jellemezte.

1942 nyarán a varsói gettóban megváltozott a helyzet: az „Endlösung” nevezetû program keretén belül a lakókat munka- és megsemmisítõtáborokba, mindenekelõtt Treblinkába kezdték hurcolni. A megfogyatkozott számú gettólakók teljes elkeseredettségükben 1943. április 19-én felkelést robbantottak ki a nácik ellen.

A varsói gettó lerombolása 1943-ban
Több hétig tartották magukat a felkelõk, azonban az SS végül leverte a lázadást. A németek csak az egész gettó felégetésével tudták a területet újra ellenõrzésük alá vonni. A gettót végérvényesen felszámolták és lerombolták. Az ottani zsidókat vagy a helyszínen agyonlõtték, vagy pedig táborokba szállították

Strahd_
43 ban? még nem nagyon a varsói getto lázadás 43 ban volt.

Na persze haláltáborok csak Lengyelországban voltak. Amiket a Vörös Hadsereg akkor már sorra szabadított fel. A lengyel férfiakat az orosz frontra aknaszedõnek? Akkor már régen nem volt orosz front.
Azt is politikai okokból robbantották ki. Azokat akik kitervelték nem érdekelte, hogy boszúból a németek lemészárolják a felkelõk zömét és a várost lerombolják. Semmi,de semmi értelme nem volt a háborúnak abban a szakaszában.
a Vörös hadsereg meg jót röhögött a lengyeleken Sztálinnal egyetemben. Arra a jó volt az egész.

Berlint védték elit egységek is már amennyi megmaradt belõlük. Még a francia Charlemagne SS hadosztály megmaradt katonái is. Berlint több százezer katona is védte. Tehát közel sem csak a Hitlerjugend.

Strahd_
Miért venném fela TITO nevet? Mivel nem vagyok se horvát se Szerb nacionalista ezért nem hiszem hogy ennek a történelmi személyiségnek a vene illene rám mint nick név.

Hogy miért vették fel a harcot varsóban? Mert a getto lakoságát el akarták vagonirozni a különbözö haláltáborokba mielott kivonulnak igy felvették a fegyvert ellenáltak , a németek ebböl tanulva késöbb a fegyver, és harcképes férfiakat mind elvitték az orosz frontra aknaszedönek, munkaszolgálatba. Igy nök , gyerekek és fiatalok maradtak tulnyomo részt a gettokban akik nem tudtak volna egy felkelést lebonyolitani.

Német érték és az ostobaság, harcolni gyerekekkel az oroszok ellen amikor az elit német harcegységeket már a földbe tiporták. Hol voltak a férfiak? hol voltak azokak a németek akik Berlinben voltak hogy gyerekek védték a várost? egyszerü lapitottak. Mig a sok befanatizált fiatal harcolt esélytelenül.

Látszik ,hogy TE nem ismered a német ember jellemét. Az akkorit meg fõleg nem.
Ha Hitler semmit nem mond akkor is védték volna Berlint. Õk egy ideológiában nõttek fel. A mai agyaddal ezt nem tudod felfogni. Ma mindenki azt suggalja, hogy legyél egoista, szard le a régi hagyományokat és értékeket. Tehát nem csodálkozom, hogy nem érted meg az akkori németeket. Aki azt mondja, hogy a német katonák nem voltak hõsök az akkora nagy dilletáns vagy elfogult, hogy azzal felesleges szóba állni.
Igen a Varsói Gettó felkelõi legalább felvették a harcot a német katonai egységekkel. Bár a legtöbben polizei alakulatokhoz tartoztak. Arra azt mondom, hogy igen. Persze sok értelme nem volt a németek már kivonulóban voltak. Ezzel is csak a Vörös Hadseregnek segítettek. Valamint elérték, hogy a németek boszúból a földel tegyék egyenlõvé Varsót.
Javaslom azonnal változtatsd meg a nick nevedet. Vedd fel a Tito nevet. 😊)

Strahd_
Képzeld tudom mit jelent a nickem , csoda mi? én Strahd_ ot használom mint nick miért lennék én méltatlan? valakinek fel kell kenni lovagnak , nemesnek hoyg egy fantasy szereplö nbevét mint nick használhassam? én nem Strahd Von Zarovich nevet használom csak a Strahd nevet ami egy keresztnév olyan mintha Bélát használnám. ha már ilyen okos vagy gondolom erre magadtól is rájöttél.

A teljes névnáél szerepel a név , hogy lehessen látni honnan vettem a nicket, de szerintem ez nem rád tartozik miért, akik ismernek tudják és nekik szolt.
te se vagy a német repülö csillag ha jol sejtem és te se kértél engedélyt hogy használd egy ász nevét... vagy tévedek? milyen jogon használod?

Vita érved nincs csak a másik nickjébe tudsz belekötni? Szánalmas.

Strahd_
Ha megnézed okostojás én mikor éltettem a Vörös sereget? Nem látod? érdekes, mivel nem éltettem , csak nem szeretem hogy megprobálod Hõsként beállítani a németeket. Szerintem nem voltak hõsök. A hitler jugen gyerekek meg nem voltak mások mint befanatizált fiatalok. Akik az eszmény szolgái voltak. hitler azt mondta védjék a várost ök megprobálták. Igaz hoyg eltötte férfiak akik rendes kiképzést kaptak se tudták megálltytani az oroszokat, akkor majd egy 12-18 éves gyerek fogja megtenni ezt. Követték egy örült parancsait, nem hiszem hogy felnött férfiak , katonák nem pont az ellenkezöjéröl probálták meggyözni ezeket a fantaizált fiatalokat. Hösök voltak a Varsoi getto felkelök akik a német hadsereget tudták napokig fentartani. Szerintem hösök azok a partizánok is akik nem a német segget nyalva probáltak érvényesülni hanem harcoltak a megszállok ellen. Biztos voltak hösök a német oldalon, de nem ezek akik egy falut lemészároltak válaszcsapásként.

Strahd von Zarovich
Tudod egyáltalán, hogy mit jelent a von a nevek elõtt?

A német családoknál a nemesi származást jelölõ elõtag.
Szerintem változtasd meg a nick nevedet, mert méltatlan vagy hogy használd.

Cujo01
Sziasztok! Segitsetek pls! Merre találok ingyenes, letölthetõ II Vh-s dokumentum videókat? Leginkább gyalogságiak érdekelnének..

Okos gyerek én a hadseregrõl beszélek. Nem az Einsantzgruppékról és a büntetõ századokról. A koncentrációs táborok õrei is önként jelentkezõ Ukránok voltak javarészt. A Német Hadsereg (Wehrmacht, Lufwaffe, Waffen-SS, Kriegsmarine) semmivel sem követett el több atrocitást mint bármelyik más ellenfele. Sõt az oroszok bõven túlteljesítették õket. És igen is a fiatal Hitlerjugendek büszkék is lehetnek magukra a Berlint védõ heroikus küzdelmükért. Feláldozták magukat országuk védelmében nem úgy, mint a gyáva patkány partizánok, akik csak védtelenek ellen voltak nagyok.
Nézd meg mi lett Kelet-Poroszországból. A mozgató rúgója volt annak a régiónak minden szinten. Sikerült teljesen tönkreteni. Azzal teljes mértékkel egyetértek, hogy a Szovjetuniót meg kellett volna semmisíteni a bolsevizmust és a kommunizmust el kellett volna söpörni. Különben õk tették volna ezt velünk. Nem véletlen, hogy Európa fiataljai nagy számban jelentkeztek önként!! a Waffen-SS-be a keleti frontra. A Balti államok is így látják még most is, nem rég emlékmûvet állítottak a felszabadító Wehrmacht és Waffen-SS katonáknak. Kár az ellenpropaganda az igazság fényre derül. 😊)
Túlkapások minden hadseregben voltak. Tudod miket csináltak csak Magyarországon a Te hõs felszabadító Vörös katonáid. Én is tudnék mesélni apácákat erõszakoltak meg majd közéjük dobtak egy kézigránátot, tûzoltókat öltek le, mert egyenruhában voltak. Azok a hordák mindenkin túltettek.
Csak úgy szórakozásból tették mindezt. A németek általában csak megtorlásként alkalmaztak kivégzéseket. A Hadseregrõl van szó. Olyan parancsnokok voltak a hadseregben, akik arisztokrata származásuak voltak. Olyan kultúra teremtõ családok sarjai, akik évszázadokon keresztül építették Európát. Mirõl beszélsz? Wittgenstein hercege Dániából grófok, bárók. Akik még tudták, hogy mi a becsület az önfeláldozás a katonai eskü. Ezek az emberek katonák voltak, parancsnokok, akik folytatták a hagyományokat. Ehhez ismerni kellene az akkori német társadalmi viszonyokat is. Ne keverjük össze a politikát a hadsereggel. Ez egy tudatos és aljas bemocskolása a történelemnek. Ez az én nézõpontom. Persze ha a T családod az üldözöttekhez tartozott, akkor nem várható el, hogy megértsd a másik oldal véleményét is. Csak tudd én a német katonai hagyományokat tisztelem és nem az akkori politika által gerjesztett üldöztetéseket, gyilkosságokat és faj elméleteket.

Strahd_
Igen a Hitler Jugendek büszkék lehetnek söt az összes német hogy egy olyan rendszert hoztak létere ami más népek , gondolatok teljes kiirtását tüzte a zászlajára. Hogy ártatlan nöüket, gyerekeket, öregeket öltek halomra , vertek meg nicnstelenné tettek. A te "HÖS" németeid. Rengeteg nöt megeröszakoltak leöltek megcsonkitottak a te HÕS németeid, vagy ugy gondolod hogy a megeröszakolt orosz, lengyel, zsidó , komunista stb nök férfiak nem számitanak? mert alsobrendüek?

Jugoban 2 fajta patrizán volt mint ahogy két féle fogadtatása aa németenek

Zágrában örültek a németeknek üdvözölték öket... ming Belgrádban senki
A Ptrtizánk a saját kezdetleges eszközeikkel probálják a megszálló sereg katonáit demoralizálni megölni.

felhozod hoyg orvosokat , sebesült katonákat öltek le szerinted a hivatalos serge a te hõs németidböl mit csináltak?? Mozgássérült , beteg emberekt lötek agyon mert nem tudtak kimenni az utcára havat lapátolni , jah hhogy ez véletlen kicsapongások és agreszivitás és csak egyedi esetek?

A felfogás része volt ha az országomba megszálló ellensées eröt szolgálod akokr kollaboráns vagy és nem számithatsz megértésre ugyanolyan sors vár rád mint azokra.
tehát a te véleményed szerint az aki az országát védi bármilyen áron , a családját a megeröszakolt szerettei után felkoncolja a te hõs németidet akkor az a rossz...
Horvát oldal németbarát volt mint a szerb oldal németellenes, és meg kell jegyezni pl Tito horvát volt. és ö vezette a Partizán felkelöket akik a német megszállás ellen harcoltak.

Sokkal jobban meg lehet öket becsülni mint a Magyarország hozzáálást , ugyanis mi mint valami jo kiskutya nyaltunk a németeknek és olyan buzgok voltunk a vérengzésekben amennyire csak tudtunk!

Akarsz példákat amik nem épp szépen muattják be a te általad HÕS oknek tekintet németeket?

Nézd meg Szenes Hanna esetét. megprobált sok zsidót átcsempészni a határon hogy el tudjanak menekülni magyaroszágról, amikor meg volt tiltva hogy elutazzanak.
A Magyar Jugo határon elkapák megeroszakolták megcsokintották és megölték a 23 körüli a lány. És még lehetne eseteket sorolni a vérengzésekröl amik a II. világháboruban történtek. Teljesen érthetö a Partizánok harcmodora, viselkedése.

Magyarországon is voltak partizánok , csak kevesen sajnos (bár amikor az oroszok bejöttek akkor hirtelen "mindenki" partizán lett)

Panzer76
A csetnikek Tito szerbjei, az usztasák nácibarát horvátok voltak.

Schwere Panzer Abteilung 503