II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PLaci
Megnézni ingyenes és mûködik... 😛
Nem kötelezõ megnézni, és nincs több reklám, mint akár melyik magyar tárhelyszolgáltatónál, vagy az imageshack-nál!

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

I.C.ram
Csak azért sem nézem meg... Elég undorító ilyen "fizetõs" galériákat csinálni, aztán belinkelni.
PLaci
Meggazdagodni? Azt nem hinném hogy összejönne...
Én IE6-ot használok, és nekem nem jött be eddig 1 pop-up sem az oldal-al kapcsolatban...

1ébbként: 142 db WWII kép

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

I.C.ram
Placi így szeretne meggazdagoni 😛
Zsolo007
Én megnyitottam, és megnéztem a képeket és semmi bajom sem volt tõle... 😄

Tessék FireFoxot használni! IE felejtõs...

Falconer
Szerintem ezt az oldalt NE nyissa meg senki! Tele van popuppal, meg mindenféle szarral.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

PLaci
Friendly Foes above the Falls 2005 Röpképes WWII vadászok 😊

Nincs.
ICQ-t használok

bigfoot
az mindenképp érdekelne!!
van msn?

Nekem van néhány harckocsiról korabeli videó

bigfoot
van vkinek eredeti 2.vh videói??leginkább csata jelenetek érdekelnek de akármilyen is jó

Placebó
az nem bemagolás hanem "magolkó" nem mindegy...😄

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Pluskast
Nézd ahhoz, hogy valaki szeresse a történelmet elhivatottság kell. Lehet, hogy a srác reálos😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Már rosszul kezdõdik... bemagolás... bemagolni a külföldi szavakat kell nem a történelmet...

Falconer
A második világháborút nem lehet egy nap alatt bemagolni.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hajrá, a memoriát mindíg fejleszteni kell..
_
elolvasod és kiírod a lényeget, egyébként miért kell ?

SpecTator
kösz de ezt magolkójam be 1 nap alatt? 😄D

Sok művészet van de a graffiti az egyik legszebb azt vajon miért nem sorolják bele? :)

SpecTator
valaki tudna nekem bemásolni egy II.Világháborús vázlatot? (A fontosabb dolgokal,lehetõleg tömören) aki segít az egy nagyon jófej srác,csaj 😄

Sok művészet van de a graffiti az egyik legszebb azt vajon miért nem sorolják bele? :)

Helcat
"VJ week" van a National Geographicon. Épp most volt egy film arról, hogy milyen kelendõek voltak a német tudósok a háború után.

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

A V-nap, az európai gyõzelem napja c. könyvet szerezzétek be, írtó jó, különbözõ hadi térképek/dokumentumok/propaganda cuccok fénymásolatát is mellékelik! És le is vannak fordítva a könyv végén.

Sheke
mos van egy könyvem földi páltól az elvesztett gyõzerlem nagyon jó könyv ha tudjátok szerzzétek meg

Le Parkour

Egy kis hadtörténelem

A német 23. páncéloshadosztály részvétele
a tordai csatában

http://epa.oszk.hu/00000/00018/00012/14szamve.htm

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

Egy kis hadtörténelem.

A II. SS-páncéloshadtest Prohorovkánál
1943. július 12-én és 13-án

http://www.epa.oszk.hu/00000/00018/00015/07szam.htm

Jó olvasást

\"History is always written by the victor and the histories of the losing parties belong to the shrinking circle of those who were there\" Jochen Peiper

fistin
jaj ne már, ez fáj 😊

I.C.ram

I.C.ram
Ha már mengele 😄

I.C.ram
I.C.ram

I.C.ram
Valaki ismeri a Die Sturmtrupper képregényt? Nem tudna valaki jó minõségû képeket a karakterekrõl, amik benne vannak? Polóra szeretném nyomtatni 😊
Eugen2
😄DD

Falconer
Tudom, hogy kiképezve voltak, azt is tudom, hogy fasszág az egész, föleg az akkori genetika tudományág állása mellett, csak arra vagyok kiváncsi, hogy honnan a francbol szedte ezeket a hülyeségeket.

Egyébként multkor CoD-n játszottam, egyik csávó nickje Dr. Mengele volt, azt hittem beszarok a röhögéstöl, amikor megláttam 😄DDD

Punker
voltak kutyák ilyesmire kiképezve, de genetikailag módosítani egy fajtát nem 1-2 év szal szerintem f@szság.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Zsolo007
Elmebeteg <#idiota>, mármint mengele, meg õ is hogy ilyet elhisz....

Falconer
Ti hallottatok már olyanról, hogy Dr. Mengele németjuhász kutyákat módosított arra, hogy megtalálja a zsidókat meg a még élöket a csatatéren? Van egy nagyon hülye gyerek egy másik topikban, csak kiváncsi lennék honnét szedi ezeket. pl Blikk, Fókusz...

idézem:

"A farkasjellegû kutyusokat azóta nem szeressem, mióta megtudtam, hogy a nácik genetikailag módosítottak egy õshonost, hogy megtalálja az elbújt zsidók csoportjait és a hullák közé bújt túlélõket az ostromok hátvonalában..."

Eugen2
Az igazság odaát van!!! Itt mindenki "kisember", hogy tudja az igazi igazságot.

fistin
ez... ez nagyon... NAGYON... NAGGGGYYON!!!!! érdekes
csak soha nem fog kiderülni 😉

LSSAHPAUL
Mert én még azt tanultam a 80-as években hogy oroszra festett német gépek voltak, egy százados felismerte a német gépek hangját, de utána rejtélyes körülmények között eltünt... Akkor ez egy példája hogy lehet meghamisítani a történelmet. Ebben egyébként a kommuinisták voltak az élen.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Helcat
Annyit még azért hadd fûzzek az eseményhez, hogy a bombázást végrehajtó gépeket utólag sem találták meg (ezért az erdeti céljuk is csak feltételezés - igaz, nagyon valószínû).
Ezt kihasználva a pártállam terjeszteni kezdte a német gépek voltak - magyar gépek voltak - német személyzettel repülõ szovjet zsákmánygépek voltak verziókat.
Manapság már elég nagy az egyetértés, hogy egy összecsapott, gyakorlatlan kötelék navigálta el magát.

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

Helcat
Bocs, de most nincs kedvem listát írni. Maradjunk annyiban, hogy az utóbbi 10-15 év II.vh-ról megjelent könyveinek nagy részébe belepillantottam.
A szerzõk meg a közismertebb nyugati és magyar szakírók. Ja, és Olaf Groehler. Õ olyan szép, színtiszta NDK-s hangulatú könyveket írt, hogy nem tudom nem megemlíteni😊
Egyébként meg nyugodtan feltételezheted, hogy átlagos IQ szintû júzer vagyok. Az igazság végülis objektív, vagyis mindenkinek ugyanaz. Legfeljeb majd nem fogom fel, ha túl mûveletlen lennék😊

És ehhez még tegyük hozzá, hogy a két város a levegõbõl nagyon hasonlított egymásra, valamint a környezõ országok közül senki más nem rendelkezett olyan bombázóval, ami el tudott volna vinni 10 darab szovjet 100 kg-os bombát, ugyanis a támadó 3 gép 3x10 bombát dobott le. Az, meg, hogy ki milyen felségjelzést látott, az nem sokat bizonyít, jópár saját gépet lõttek le a háborúban, mivel rosszul ismerték fel a felségjelzéseket.
A bombázás nélkül is hamarosan hadba léptünk volna, ez csak egy véletlenül jött, kiváló ürügy volt. Egyébként Sztálinnak a legkevésbé sem hiányzott még egy támadó állam, mégha az csak igen jelentéktelen haderõt is tudott felmutatni, mint Magyarország.
A szovjetek bombázták meg Kassát. Tévedésbõl. Eredetileg Eperjest akarták bombázni, mivel az ottani fõposta épületében a szlovák hadsereg fontos telefonközpontott létesített. Eperjes mindössze 30km -re van Kassától. Ez a bombázás telejesen jogszerû lett volna, hiszen ekkor már a szlovákokkal hadiállapotban voltak a szovjetek. Ráadásul a háború elsõ napjaiban elfogott szovjet parancsnokoknál 1938 elõtti kiadású térképek voltak.

A szovjet DB 3 F-es bombázók nagyon hasonlítottak a német Heinkel 111-esekre.
Ráadásul az egyik ldobott bomba nem robbant fel. Cirill betûs felirat volt rajta. Valamint szerkezetében teljesen eltért a tengelyhatalmak által gyártott bombáktól. Mivel a gépek kb 1000 méter magassan repültek valamint a terepszín miatt a vörös csillag teljesen beleolvadt a gépek sötét színébe. Többek között 1942-tõl a szovjetek fehér csikkal keresztezték a vörös csillagot.

Elõbb, Te tudnál mondani olyan mûveket, amiket elolvastál. Csak, hogy pontosabban lássak és estleg ennek fügvényében küldjek neked írásokat.
Vagy legalább a szerzõjüket.

Zsolo007
A tengeralattjárósra nemsokmit tudok mondani, számomra értelmetlennek tûnik, hiszen németország a finnek mellett állt (habár tudtommal nem támogatta õket), hiszen SZU az ellenfelük volt megnemtámadás ide vagy oda...

Zsolo007
A kassás ügyrõl annyit tudok hogy (amennyire emléxem) felségjelzés nélküli gépek voltak valószínûleg német típus, a gond az ezzel hogy jópár környékbeli országnak (románia, szlovákia) is megvolt ez a típus szal akár õk is lehettek, indítékuk lett volna rá.....

Tulajdonképp Romániának, vagy Szlovákiának sokkal nagyobb érdeke volt hogy belépjünk a háborúba, mint a németeknek.

LSSAHPAUL
Figy. igaz hogy Kassát oroszra festett német repülõk bombázták meg ?
Mert akkor elég szemétség volt... én is német párti vagyok nem tudom miért, de sok szemétséget csináltak õk is. Másik: igaz hogy a finn-orosz háborúban a menekülõ finn-civil hajókat a német tengeralattjárók elsülyesztették ?

Zsolo007
"de azért hadd legyek meggyõzõdve arról, hogy a németek voltak a rosszfiúk a háborúban"

Legyél, de azt ugye tudod hogy mindíg az a jófiú aki nyer 😊

A németek nem rosszfiúk hanem aggresszorok voltak, de a háború nemcsak az õ hibájuk. A másik az hogy ha az ember vesztésre áll akkor olyan dolgokat is megtesz amit amúgy nem tenne meg minden mind1 alapon. (Érted mire gonolok?)

Egyenlõre nemsok helyrõl tudohatod hogy mi valódi és mi nem, majd ha az összes szigorúan titkos irat hozzáférhetõ lesz akkor majd megtudjuk a teljes és pontos igazságot. Ez persze nem azt jelenti hogy én úgy gondolom hogy a 2. Vh nem úgy zajlott le ahogy azt a törikönyvekben írják, valószínû vannak dolgok amiket nem írtak le, és vannak dolgok amin ferdítettek. Az az igazság hogy nem is igazán a a története lenne fontos hanem a megítélése, mert jelenleg ez szerintem elég egyoldalú (mocskos nácik vs szegény szerencsétlen hadseregbe kényszerült amerikai gyalogos aki a nemzetközi békét védi)

Helcat
Hát nekem csak olyan oldalakat sikerült találnom, ahol legalább ekkora ökörségekkel próbáltak meggyõzni. Eredetileg ezeket a fõcímeket némileg írónikus megjegyzésnek szántam, sajnos késõbb rájöttem, hogy ez semmiség az ott olvasható hajmeresztõ állításokhoz képest.
Na mindegy, ezeket biztos a történelemhamisítók lejáratórészlegének aktívistái csinálták.

Viszont most összezavarodtam: akkor most honnan tudhatom, hogy mi a valódi és mi a hamisított?
Ha esetleg konkrétumot is tudnál közölni, hogy milyen bizonyítékok vagy elméletek állították feje tetejére az utóbbi idõben a második világháború nemzetközileg elfogadott történelmét...

Egyébként meg nyílván meg kell vizsgálni minden nézõpontot, a dolgok nem fehérek vagy feketék, meg hasonlók, de azért hadd legyek meggyõzõdve arról, hogy a németek voltak a rosszfiúk a háborúban. Persze csak addíg, amíg be nem bizonyítja valaki az ellenkezõjét...

LSSAHPAUL
Ahogy Albert Einstein mondta:
"Azt nem tudom, hogy a Harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel."

LSSAHPAUL
Ebben lehet valami.. bár kicsit "összeesküvés elmélet paranoia" gyanús" 😊
Egyébként meg tök mindegy hogy kinyeri a háborút, vagy ki milyen fajból származik.. így is úgy is elõjön a humanoid tipikus viselkedése: irigység,gyülölet,szeretet,gyilok,segités.