15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Naná, hogy erről van szó. Az USA elnökének az amerikai és nem a japán életek védelmével kellett törődnie. Sajnos sokan nem látják be, hogy ezzel japán életeket is mentetettek meg. A szovjetek még megöltek volna pár japánt ahogy az éhezésbe is sokan haltak volna bele vagy a hideg télbe erőforrások híján. -
harcu #4330 Nem az volt a lényeg, hogy hány japán hal meg, hanem hogy hány amerikai életet mentenek meg. Ha 1000 amerikai élet árán meghal 1 millió japán, kit érdekelt volna.
A másik, persze hogy minden japán célpontnak volt ipai létesítménye, meg kikötője. De nehéz mondani olyan japán várost, amelyikre ez nem jellemző. -
Nem képmutatás. Csak vannak dolgok amiket nem fogok soha lenyelni és senki és semmi nem fogja rám kényszeríteni. Ennyi. -
Sorold. Most akkor soroljam, hogy miért döngölném földbe az összes mocskos komcsit és máig itt levő utódait?
Vagy miért kéne fikázni a fél világot ennyire erővel. Már bocs, de ez akkora képmutató magatartás a javából. -
Én mindig is ezt tettem, és ez nem divat. Elég sok okom van hogy őket fikázzam. -
A Nagy Szökés film történetére emlékszel? Az a valóságban is úgy volt. Ott kicsit többet csináltak egyszerű fotóknál. Hogyan? Ezek után pár fotó elkészítése nem is tűnik olyan nagy mutatványnak. -
Ha csak simán blokád alá veszik a fő szigeteket, akkor is vége a háborúnak.
Persze, miután milliók haltak éhen. Akkor meg azért köpködnének az USA-ra...
Az, hogy nem volt célja a bombának, az abból is kiderül, hogy nem kifejezetten egy város ellen tervezték, hanem sok célpontból az időjárás függvényében választották ki az aktuálisat.
Tessék? Több lehetséges célpont volt ahol folyt ipari termelés is. Ezekben kikötők is voltak, ezek bizony katonai célpontok voltak. Ezek közül választottak ki egyet időjárás függvényénben.
Az más kérdés, hogy a robbanás ereje miatt nem lehetett ezekre korlátozni a hatást. Megjegyzem egyik hadviselő fél sem korlátozta a támadást csak a célpontokra pusztán azért is, mert nem voltak képesek rá. (A japán városok felgyújtása azért tényleg elég meredek volt.)
Persze megintcsak a fikázzuk USA-t divat jön elő. -
Gondolom úgy hogy a Vörös keresztet beengedték a táborokba ellenőrizni hogy milyen állapotban vannak a foglyok. Amúgy én nem nagyon hiszek a Holocaustban. Egy háborúban nincs kivétel, az amcsik is akárcsak az angolok ugyanúgy "irtottak" csak más szempontból kell nézni. Ez legalább is a saját nézetem. Vannak dokumentumok amik az ellentét bizonyítják és ez nekem bőven elég. A gulágokról nem sokan beszélnek, mert az akkori és a mostani propaganda gyönyörűen elmossa. Pedig ott is rengetegen meghaltak.
Amúgy lehet hogy a felső vezetés tudta de én az egyszerű katonára valamint a civil lakosságra gondoltam.
Na mind1. -
Lacusch69 #4323 "ugyanis akkorra már megkapták a koncentrációs táborokból a zsidók által készített filmeket és képeket, valamint szöveges anyagokat"
Áruld már el, hogyan csináltak a zsidók filmeket és képeket a lágerekről a németek tudta nélkül? -
harcu #4322 ...az egyházi személyek ezt minden vasárNAP bőszen ki is hangsúlyozták A TEMPLOMBAN ... -
harcu #4321 Talán azért nem voltak szeretettek, mert a Biblia szerint a zsidók feszíttették keresztre Jézust, az egyházi személyek ezt minden vasárban bőszen ki is hangsúlyozták. Másrészt a mélyen vallásos keresztény ember eleve nem tudja elviselni a másságot, pláne ha az a másik ember zsidó, tehát vallásában is más. Aztán már csak a középkori magas műveltségre is gondolva nem volt nehéz beadni bárkinek, hogy a pestis is a zsidók miatt van.
Véleményem szerint pont a zsidók azok, akik igazából fel sem tűnnek senkinek sem, utcán, boltban, szomszédként, sehol sem. Tökéletesen beilleszkednek mindig. Sohasem úgy élnek, hogy zavarnának bárkit is. Ellenben a vérkeresztények sokszor nyitogatják a zsebemben a bicskát, de a norvég kisebbséggel is sokszor van bajom. Igazából konfliktusom valakivel is amiatt, hogy zsidó lett volna, egyszer sem volt. -
harcu #4320 1942-ben már amerikai újságírókat és Svájcba delegált diplomatákat rúgtak ki, ugyanis akkorra már megkapták a koncentrációs táborokból a zsidók által készített filmeket és képeket, valamint szöveges anyagokat. Tehát tudtak róla, csak nem volt szabad kimondani. (Na meg ott volt az is, hogy zsidók csinálták, akiknek a szavahihetőségét megkérdőjelezték, mert azt hitték, a német elnyomás ellen így akarják a nemzetközi közvéleményt hergelni.) Aki megtette, azt azonnal elhallgattatták. 1942-ben Amerika ugyanis a japánokra koncentrált, és nem akarták a teljes közvéleményt Németország ellen hangolni. Senki sem szeretett volna az USÁ-ban olyan szalagcímeket, hogy sokmillió zsidót gyilkolnak le a németek Európában. 44-re már változott a helyzet, egyre több ilyen hírt rejtettek el az újságokban.
Tehát, a kiskatona 44-ben lehet, hogy nem tudott a koncentrációs táborokról, de a felsővezetés pontosan tudta, mi történik. -
harcu #4319 Ezt vitathatod, de felesleges. A japánok akkorra már vesztettek, az atomnak nem sok szerepe volt. Ha csak simán blokád alá veszik a fő szigeteket, akkor is vége a háborúnak. A Kvantung hadsereget, mint japán utolsó és egyben legelitebb hadseregét az oroszok hetek alatt begyalulták, és szívesen megszállták volna Japánt is, ha az amerikaiak megkérik őket erre. Ilyen körülmények között miért is kellett lakott terület ellen bevetni a bombákat? Egyetlen magyarázat rá, hogy a szovjeteket megfélemlítsék. Prezentálni kellett nekik, hogy az amerikaiak birtokolják a legfélelmetesebb fegyvert, amivel bárkit elpusztíthatnak, így jobban teszik, ha nem keverednek amerikai érdekszférába. Ha pedig már lakott terület ellen kell bevetni, akkor mi lehet már célpont, mint Japán?
Az, hogy nem volt célja a bombának, az abból is kiderül, hogy nem kifejezetten egy város ellen tervezték, hanem sok célpontból az időjárás függvényében választották ki az aktuálisat. -
(Mondjuk az is igaz hogy manapság meg lassan a "gójoknak" nem lesz az eliten belül hely,mert a világ vezetői közt most eléggé felülprezentáltak) -
Az újkor antiszemitizmusához még érdemes annyit hozzátenni hogy a feudális arisztokrácia sokáig mereven elzárkózott az ipari forradalmak hatására kiépülő polgári világtól.Az arisztokrácia lenézte az olyan polgái foglalkozásokat mint pl a bankár,a gyáros és általában minden olyan tevékenységet mely a pénzzel és kereskedelemmel kapcsolatban állt.Természetesen a világ változásainak egy idő után ők sem állhattak ellnt és hamarosan rászorultak ők is a tőkére és a polgári világ lassú elfogadására.A zsidóság képviselte tehát a változást és ahol gyors és erőteljes módon alakult át polgárivá a társadalom ott a zsidó vállalkozó volt a többiek legfőbb vetélytársa.Emiatt a német kispolgárság kezdettől meg akarta törni a zsidók kereskedelemben előállt fölényét.Megkezdődtek az irigykedések és a kirekesztést sürgető hangok is sokasodtak a városi polgárság körében.Az arisztokrácia is dühös volt amiért megdőlt a feudális világrend-ezért a felelősséget a zsidókban látták.Egy idő után az arisztokrácia hajlandó lett pénzért címet adni a gazdag zsidóknak-mivel tőkére szüksége volt.Azonban ezután is megvetően "újgazdagoknak" hívták őket természetesen.Néhány antiszemita már magát a felvilágosodás eszmekörét is rossznak,károsnak és zsidó "találmánynak" tartja.Szerintem ez marhaság:mind a felvilágosodás,mind a polgári társadalmak megjelenése a társdalmi fejlődés egyenes következményei és a zsidók nélkül is lezajlottak volna.Ők csupán döntő szerepet játszottak ezekben mivel a feudális társdalmakban az eliten belül nem volt számukra hely. -
gyuri12 #4316 Köszönöm. Nem gondoltam volna,hogy ilyen könnyű lett volna megtalálni...:( -
Link -
Az zsidógyűlöletnek kultúrális és történelmi okai vannak:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Antiszemitizmus -
gyuri12 #4313 Ez nem teljesen igaz. Már a középkorban sem a legszeretettebb népség volt. Én magam nem tudom,hogy miért(imádom a memóriám...) örülnék,ha valaki elmesélné.:D -
Meg lehet csendben kérdezni hogy te milyen nézetet képviselsz?Zsidózni lehet persze mivel szólásszabadság van és még nem hoztak törvényt ellene,csak az a kérdés van-e értelme.Amúgy érdekes módon a zsidók csak akkor válnak témává mikor nehezebb időszakot élünk,amíg rendben működik a kapitalizmus és demokrácia addig keveset hallani róluk,aztán elég egy rosszabb gazdasági periódus és egyből kiderül hogy a nemzetközi zsidóság az árják kipusztításán mesterkedik már megint:-( -
Legalább 10-er néztem meg. És azt hiszem jól látom a helyzetet de mondom másként látod ez van. -
Kérlek fejtsd ki bővebben akkor, hogy mit értesz propaganda alatt és akkor talán vesd össze az őrület határánnal. Ott megy bekettyózott japcsik vannak és őket is halomra lövik sok helyen.
Tényleg végignézted mindkét filmet rendesen? Nekem nem úgy tűnik. -
Ehhh...Más nézetet képviselsz. És azt hiszem hogy ugyanúgy lehet zsidózni mint 1000 évvel ezelőtt szerintem nem bűn. Ez téveszme. Miért ne tehetném? Mellesleg amíg nem ismersz ne sértegess ezt csak téged minősít nem engem. Nem azt mondtam hogy dögöljenek akasszák fel semmi rosszat nem mondtam pedig tehetném mert lenne okom, csak az nem ide tartozik. (Radnóti a kedvenc költőm). Úgyhogy remélem ezzel tisztáztunk mindent, én csak megjegyeztem hogy tényleg él a propaganda a modern filmekben, ez tény. -
A táborokról az ami kiskatona valószínűleg nem tudott 1944-ben de azért Hitler zsidópolitikája mégis hírhedt volt már akkor is.Kristályájszaka és a zsidó értelmiség emigrációra kényszerítése,az üzleteik elleni országos bojkottrendezvények mind közismert dolgok voltak már a '30-as években. -
Mindkettő 1998-as. Az Őrület határán című filmet márciusban a Ryan-t ősszel mutatták be itthon.
A többi részén meg csak röhögök, met akkor nem nézted a filmet figyelmesen. Kicsit többen voltak és el is picsázták a németek. A felmető sereg húzta ki őket a bajból?
A koncentrációs táborokról lehet, hogy nem tudtak, de arról igen, hogy mit gondoltak a zsidókról. Miért nem bírja ki senki manapság zsidózás nélkül? Most akkor kezdjek el hülyemagyarozni? Mert sajnos kezd eláraszti az sg-t a magadfajta fröcsögő hülyebarom vérpistike.
Az Őrület határán meg engem az őrületbe kergetett. A csatajelenetek és a hozzá kapcsolódó jelenetek jók voltak (eredeti helyszínen forgatták a filmet!), de a többitől majd elaludtam, pedig nem vagyok akciófilm rajongó. -
97-ben volt a premiere asszem a Ryan közlegény megmentésének, valamint az Őrület határán c. Amerikai filmeknek. Természetesen a Ryan közlegény megmentése c. film nyert el több Oscar díjat. A 2 film ugyanarról az évről szól csak az egyik arról hogyan nyírt ki 6-7 ember egy egész német ezredet (amikben zsidók is szerepeltek és büszkén mutogatta ugyebár az egyik hogy ő zsidó a legyőzött német seregnek, pedig 44ben még nem is tudtak az Amerikaiak hogy léteznek koncentrációs táborok) a másik meg a Csendes óceáni térség VALÓS képét ábrázolta filozofikusan. -
én értem, csak zavar a kettős mérce, és a kollektív szenilitás. -
És a japán ábrázolások hogyan ábrázoltak más népeket? Figurázott ki minden nép mindenki mást. Az ember már csak ilyen. -
horthy #4303 Figyeljétek csak meg a mai modern amerikai propagandát ami már a Hollywood-i populáris tömegfilmekbe is beleépitettek az ördögien gonosz sátáni német katonákról , a felszabaditó önfeláldozó jenki hösökröl . De a japán katonákat is sokszor megátalkodott gonoszként ábrázolják . De mivel sok az " izraelita " származásu rendező és producer föleg a németeket ruházzák fel démoni tulajdonságokkal . A holokauszt témáju filmek érdekes modon sokszor kapnak valamilyen dijat még ha gagyi a film akkor is . Valamiért nagyon szeretik valakik ezt a témát a zsüribe ? -
megértették valaha valakiét? -
Az amcsik "sárgafóbiája" a világháborúban kezdődött és Koreában,Vietnámban folytatódott.A lenézésük azért is alakulhatott ki mert nem ismerték és nem értették meg ezeknek a népeknek a kultúráját és vallását-így pl. a Japánokról is azt gondolhatták hogy szimplán fasiszták és azért harcolnak elszántan mert félőrült fanatikusok stb. -
"Japán nép feladata uralkodni az alsóbbrendű népek felett,de ez a vallás és tradíció része volt,nem volt ennek köze az európai rasszizmushoz."
érdekes, hogy az amerikai propagandafilmekben mindig alacsony, szemüveges nagyfogú, teszetosza hülyeként ábrázolták. ezt lehet modern rasszizmushoz hasonlítani? volt olyan film, mely azt a kérdést taglalta, hogy "miért is alacsonyabbrendűek a japánok" -
Ez így igaz. A felsővezetés keményen dolgozott azon, hogy ez a kép éljen az emberek fejében.
Egyvalamiben tévedsz: Showa császár nem tagadta meg isteni származását. Abban a bizonyos beszédben azt mondta, hogy ő maga nem isten emberi formában, de Amaterasu (japán nap istennő)-tól való származását nem tagadta. -
Valahol olvastam hogy amikor a háború után felelősségre akarták a Japán vezetést vonni amiért állatokként bántak a kínaiakkal,erre tök ártatlanul közölték hogy "dehát azok csak kínaiak voltak!":)Állítólag nem is rosszindulatból vagy modern rasszista elvek szerint nézték le őket hanem egyszerűen ősi tradíció és hit volt az hogy a "Mikádó"(császár) egyenesen isteni eredetű-ezt az egész nép így tudta,alig hitték el amikor 1945-ben a császáruk bevallotta hogy ő nem isteni származású.Ugyanígy természetes érték volt számukra hogy az isteni Japán nép feladata uralkodni az alsóbbrendű népek felett,de ez a vallás és tradíció része volt,nem volt ennek köze az európai rasszizmushoz. -
"Nem a Japánoknak szólt a 2 bomba":)Vajon mi lenne a véleménye erről azoknak a túlélőknek akik a mai napig korcs gyerekeket hoznak világra?Tudom hogy a SZU-felé is keménykedtek ezzel de azért az túlzás hogy nem japánnak szóltak a bombák-szerintem. -
A propaganda mindig is kiváló fegyver volt. Gondoljunk csak a kutyafejű/képű tatárokra akik csecsemőket esznek, és mindenkit megölnek.
S akkor vegyük hozzá hogy japán "nem sokkal" azelőtt nyitott a nyugatra, igy onnan bármilyen baromságot hihetőnek tartott az egyszerű nép. És még ragozzuk azzal hogy nem volt bushidó, és ezek az alacsonyabb rendű emberek nem átallották megadni magukat ha úgy alakult. :) -
Igaz ott a pont! ;) -
Freeda Krueger #4294 Igazad van,bocs.
Megint interfrasztikus voltam :) -
Nem mondtam azt, hogy brit később készült. Arról beszéltem, hogy a japánok egyáltalán nem voltak elsők. -
Freeda Krueger #4292 Ez nem pont így van.Az első brit hordozó elöbb készült mint a Langley.