II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hûát legegyszerûbb vasútûállomásokon, meg könyvbazárokban leszedni õketa polcról, vayg pultról, mivel bagóért árulják õket... Szó szerint, mert eg ydoboz cigi árába kerülnek kb...
De inkább gyûjtögess eg ykis pénzt és vegyél más íroktól könyveket... Szerintem Kurt Rieder eléggé gagyi... Innen-onnan lopja össze a dolgokat és stílusa is eléggé furcsa...
A legrosszabb azonban Stefan Neimayer... Õ Nemere István, egy sorstalan senkiházi... Tõle ne olvass inkább semmit...

What you want? Total War! Yes we want: Total War! What we want: Fucking War!

Wáááááááááá! 😊

cr3ativ3
szevasztok!
Nem tudjátok hogy Kurt Rieder könyveket honnan lehet leszedni?

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

LSSAHPAUL
Ettõl már ez jobb :
- Mirõl ismerhetõ fel a repülõ nyúl ?
- Sas van a hátán.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Na megnézegettem neten... érdekes. a japánok is eljutottak eg yrepülõtank prototíusáig,asszem So-re volt aneve. Igaz 1943-ban nem tudom mire mentek volna egy törpetankkal, de azért jópofa.

Eszembe jutott eg ypoén a repülõ hasa alatt szállított T-37-es tankról:
Melyik a legerõsebb állat?
Az egér, mert hátán egy nagy bagollyal is képes repülni! 😊

Nagyon ne keress szvsz, mert a prototípus fázison nem jutott túl...

Köszi az infót, akkor a sudden strike általunk módosított változatában úgy fog mûködni a Mosquito, hogy a levegõben géppuskázik és 20 mm-es gépágyúval lövi a földi célokat! 😊
Na, majd neten próbálok keresgélni vmit az Antonov sárkánytankokról...

Szerintem ezzel a repülõ tankkal erre gondolhattál:
http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_tank

Én az Intel-t szeretem Abit AW8-MAX, Intel Pentium D 940 (2x3,2GHz), Inno3d GeForce 7600GT, 2GB DDR2 (667MHz)

Molnibalage
Olyan, hogy legjobb repülõ nem létezik. Mire a legjobb?
Kísérõ vadásznak tényleg a P-51 votl a legjobb, de alacsonytámadónak SOKKAL jobb volt a P-47.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A légcsavar tengelyébe szerelt gépágyúra gondolsz egész pontosan.
Az Airacobra jelzése P-39 volt. A P-38 a Lightning volt, a jellegzetes kettõs törzsével.

"tényleg a Thunderbolt volt a legjobb amcsi repülõ?"

Baromság. A P-51 Mustang minimum kenterbe verte.

Szovjet vitorlázó tankok voltak, Antonov néven keresd! Valszeg T szériás tankok voltak átalakítva.

Mosquito vetették be vadászként, pl. éjszakai vadászként 4 db 20 mm-es Hispano gépágyúval, és 4 db. .303- as géppuskáéval. A leggyakoribb változat a Mk. VI volt, ami vadászbombázó volt hasonló fegyverzettel + némi bombateher.
gabber a hun
http://www.dip.hu/index.php?action=cikk&id=9150

Mármint a légcsavar közepébõl tûzelõ gépágyú... erre gondoltam az Aircobra esetében.

bazza
köszönöm szépen a válaszokat 😊

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Hú alégcsavar mögött tüzelõ fegyver az Aircobrán volt nem? P38 volt tán a neve...
Kérdés: a Mosquito-t tényleg használták vadászgépként is? Milyen fegyver volt rajta ilyen esetben. (A sudden strike fejlesztéséhez kellene nekünk...)

Másik krédés: tényleg a Thunderbolt volt a legjobb amcsi repülõ?

Másik kérdés: igaz hogy volt a szovjeteknek olyan vitorlázó repülõjük, amely könnyûtankot szállított, de úgy hogy a tank volt a gép teste tulajdonképpen (pl. a tankban ültek a "repülõ" pilótáiként funkcionáló sofõrök) és erre erõsítettek egy "sárkányt"... Ezt egy szocializmusban íródott könyvben láttam. De használatáról semmilyen adatot nem leltem...Mármint hogy hol vetették be ezt... Állítólag 1941-ben T-60-as könnyûpáncélosokat reptettek így vele...

A legendák szerint egy francia pilótának jutott az eszébe elõször géppuskát szerelni a légcsavar mögé. Az ötlete rövid életûnek bizonyult, mert sikeresen miszlikre lõtte a légcsavarját. Utána valakinek világmegváltó ötlet jutott az eszébe: ... páncélozták a légcsavart, hogy kibírja a géppuska találatait. 😊 Tipikus francia mentalitás. Aztán jöttek a németek, akik elgondolkodtak, hogy mit is lehetne csinálni. Hát azt, hogy a géppuska csak akkor tüzelhessen, ha nincs elõtte légcsavar. Nosza, akkor szinkronizáljuk össze. Ezzel az ötlettel hónapokon át uralták a németek a légteret, míg a többiek le nem másolták. (Persze utána megoldották azt is, hogy egy géppuska a légcsavartengelyen keresztül tüzelt, ezt nem kellett szinkronizálni.)
Ami azt is jelenti, hogy ha gyorsít illetve lassít a gép, akkor a géppuska is gyorsabban, illetve lassabban tüzel.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Szinkronizált géppuska a kulcsszó 😊 Még az elsõ világháborúban fejlesztették ki, a lényege hogy a lövés csak a légcsavar megfelelõ poziciójában történik.

bazza
Üdv!
Nemrég rászántam magam, és most bátorságot gyûjtöttem, hogy megkérdezzem: A II. vh-s vadászrepülõkön (egyeseken) a légcsavar mögött helyezkedtek el a géppuskák. Ezek hogy a fityfenébe nem lõtták szét a rotort? Vagy ennyire triviálisan balga kérdés? Elnyézést de vki világosítson föl plz 😊)))

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

LSSAHPAUL
Azt hittem hogy a sajátod 😊 Erre azt sem tudom milyen nyelven van irva..

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Más a profil, képes messzer oldal már sok van, amit belinkeltél pedig talán a legjobb, minek kellett volna ua mégegyszer? 😉

Érdekes oldal, kár hogy nincs sok kép.
Én ez az oldalt ismerem:http://www.bf-109.de

Ha valakit érdekel - az én apró pici Messerschmitt 109es site-ocskám.

Fõként teljesítményadatok, illetve az eredeti háborús német, angol, francia stb. technikai jelentések találhatók rajta.

Mersant
olvastam már hasonló használati utasítást a tigrisrõl, nagyon jól, és érthetõen le van benne írva a páncélos kezelése, célzás stb. és szerintem tök jó hogy ilyen vicces ábrákkal van tele, és ezekkel mutatják be pl. ellenséges tankok kilövésének módját.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Ez igen. Akár csak a barátnõm. Kérdezni tudni kell. =)

Õ játszotta meg 1x az utcán
-Ne haragudjon, a József Attila utcát keresem?
Barátnõm:
-Nem haragszom! Keresse... =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Válasz röviden: Igen.
Válasz hosszabban: Valaki a világon biztosan.
Válasz a kérdés mögötti szándékot megsejtve: Sajnos én nem tudok ilyen szinten.
😊

Üdv Mindenkinek!

Néhány kép a témáról:

Az, hogy mi van a képen, egyértelmûen ez derül ki a hozzászólásából. 😊
Konkrétan melyik terület érdekel?

karosszéktábornok.blog.hu

20. századi hadtörténelem II. VH-s könyvei szerintem nagyon jók, s nem vészesek az áraik (1200-5000Ft)

Rash87
Valaki tudna ezzel a témával kapcsán ajánlani valami jó könyvet?

Glory, Glory Man. United!

de sajnos at nincs a képen...

nekem a Beep a kedvencem... A Dogde terepjáró...

Ja, fagyás ellen kitûnõ az orosz fronton... egy ideig biztos.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Molnibalage
És télen nem utolsó, hogy zárt terû...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

gecc
Ez a legjobb.

Bal oldali, de, ha a biztonságot nézzük, a jobb oldali masszívabb.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Mindkettõ. 😊
Jobb oldali kéne😊

nekem a bal oldali 😛 az még utcán is elég barátságos lenne 😄

gecc
Kinek melyk kéne?

Nem tudtam, csak amikor olvastam a hozzászólásod, akkor néztem utána rendesen. 😊
Az eddigi hozzászólaásaid alapján biztos voltam benne, hogy tudod csak egy baki volt😊

karosszéktábornok.blog.hu

Egyébként, ha jól vettem ki, akkor ez a "Hämäläinen hadnagy" egy V. Hämäläinen nevû önkéntes csapat tagja volt
Mellesleg azt az állítólagos T-35-öst nem lõtték ki, csak eltalálták, tehát nagy távolságból kellett pontosan beazonosítani a csata hevében.
Mint ahogy az is, hogy a szövetségesek folyamatosan He-112-es vadászokkal harcoltak Németország felett, mert hogy sokszor ezt mondták. Gyakorlatilag pedig nem, mert a He-112-es csak propagandafotókon létezett. Egy finn katonától meg kitelik, hogy összetéveszti a T-28-at a T-35-össel.
Hali. Megnéztem az angol wikipedián (tudom hogy a wikipedia nem feltétlenül pontos, mert bárki szerkesztheti) és ott azt írták, hogy

"Néha azt feltételezik, hogy T-35-ösök is részt vettek a téli háborúban, de a szovjet források szerint ez az állítás téves. Valójában az SZMK egyik prototipusa harcolt Finnországban, de az aknára futott. A finn fényképeken látható tankot gyakran T-35-nek hiszik, ugyanis a német hírszerzés tévesen azonosíttotta azt"

Ez ott persze angolul van írva 😊 ez csak egy "kábéeztírja" fordítás.

Én az Intel-t szeretem Abit AW8-MAX, Intel Pentium D 940 (2x3,2GHz), Inno3d GeForce 7600GT, 2GB DDR2 (667MHz)