15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Willenbrock
    Berlin bevétele annyira nem volt egyszerű hogy a háború egyik legvéresebb csatája volt,végsőkig elszánt volt mindkét fél,a németek tudtak róla hogy az ellenfél csak a feltétel nélküli megadásukat fogadná el és az 1919-es példa alapján biztosak voltak benne hogy ha mindent elvesztenek többet nem lesz Németország,a szövik bosszúja le fogja radírozni a térképről.A Vörös hadsereg tisztjei pedig hallgatólagos belegyezésüket adták a német civilekkel való leszámolásokra.Példátlan bosszúhadjárat folyt Berlinben,mindenki tudta hogy semmi esélye ha elfogják.Az orosz katonák között pedig alig akadt olyan akinek ne lett volna valami személyes elszámolnivalója a németekkel.Ráadásul hónapok óta bíztatták őket feletteseik azzal hogy ha Berlinbe érnek vége lesz a háborúnak és ott minden földi jó várja őket-ezek okán a harcok elszántsága és brutalítása rendkívüli volt.

A borzalmas Berlini Csata
  • Willenbrock
    Az amcsik ráhagyták Berlint a ruszkikra mert tudták hogy az igen kemény dió lesz-a ruszkik kaparták ki a tüzes gesztenyét-ennyi.
  • Molnibalage
    de már az amcsi fegyvertechnologiát kiadják neki ez tény ( elárulják az USA befogado anyaországukat is ha az ugy kivánja érdekük ).

Na itt kicsik csuklottam. Konkrétan mire gondolsz itt. Arra, hogy nem adják oda az F-22-őt? Az F-35-tel kapcsolatban még azt a lehetőséget sem kapják meg amit eddig, hogy a forráskódok egy résézt megkaphassák, így nem rakható bele a saját elektronikájuk ami bizony egyes esetekben veri az USAF szintjét is. Egyes területeken az USA vett tőlük cuccot, de sebaj. Pl. a Litening konténer az Izrael fejlesztésű és gyártású is.

Sebaj...
  • horthy
    Igazad van az USA neve lehetne nyugodtan " New Israel " is . Oda aztán befészkelte magát rendesen az " Izraelita lobby " . Az izraelieknek jó szokása az hogy mindig megkeresik valamelyik világhatalmat vagy jövendőbelit akiben fantáziát látnak ( nemtudok kinát bepalizták-e már ) de már az amcsi fegyvertechnologiát kiadják neki ez tény ( elárulják az USA befogado anyaországukat is ha az ugy kivánja érdekük ) . A kiszemelt ország vezetőit befolyásolják , korrumpálják utána szép lassan függö helyzetbe hozva háttérkormányként irányitják az országot . Erre nagyon jo példa a Jud Süss cimű betiltott film nemtudom mi a szörnyü ezen a filmen hogy be kellet tiltani amikor nagyjából az igazságot taglalja , inkább ravasz cselszövöként mint vérengző vadálatként ábrázolja a zsidókat . Meg kár ezt a zsidó témát kiragozni a végtelenségig csak egyszerű paraszt ésszel kell gondolkodni . Csak volt valami oka hogy egy idő után evezredek ota mindig kiüldözik valahonnan őket ? Akkor csak nemstimmel velük valami ?
  • degenerator
    érdekes
  • degenerator
    az ember személyisége idővel fejlődik.

amúgy az usában miért lennének gyanúsak? ott mindentől rettegne, hangyainváziótól, terroristáktól, iskolai mészárlástól, hogy halálsugarak jönnek a mikróból, gyilkos darazsaktól, hogy a globális felmelegedés miatt megfagy a föld....ki érdekelnek arrafele a zsidók?

mondjuk, míg európában ez akkoriban egyedülálló jelenség volt, ma már szokványos. ne akard összevetni a 21edik századot a középkorral.
  • Molnibalage
    Akkor az olaszok, kínaiak, írek, stb. miért nem gyanúsan az USA-ban? Külön negyedeik voltak és vannak...

Már bocs, de a múltad alapján mióta itt fórumozol elég jó képet kaptan rólad a zsidó-holocaust-náci (kommnizum) témában. Nem te vagy az egyetlen akik elég jól be lehetne skatulyázni egy bizonyos csoport tagjai közé.
  • Ulvar
    Akkor te vagy az SG hőse. Gratulálok :). Nem kívánok felesleges vitába bonyolódni.
  • degenerator
    "gyanús"

mindenhol egy zárt közösséget alkottak, gettókba tömörültek, egy kívülálló számára furák, gyanúsak voltak. nem értem, mit nem lehet ezen érteni.

a mániákust meg kifejtettem már. eddig minden zsidó ismerősömben felfedeztem ezt a vonást, nem csupán előítélet.
  • Molnibalage
    Rossz szót? Mániákus, gyanús, sunyi stb.

Akkor és az ilyen sg-s fórumozókat nyugodtan nevezhetem begyöpösödött agyú, idióta fröcsögő baromállatnak? Vagy az összes idiótát aki 0 természettdományos ismerettel terjeszti a hülyeséget?
  • degenerator
    no. arra akartam kilyukadni, hogy pl...amikor nagymagyarnak kellett lenni, akkor ők kétszer annyira azok voltak, mint a magyarok. amikor kommunistának kellett lenni, akkor...ismerjük a tényeket, a 13 népbiztosból 12 zsidó volt, a 20as években az ország összes zsinagógáján kint volt a felirat a neveikkel, hogy hitközségből kitagadva, igaz zsidó ember velük nem érintkezhet.
  • degenerator
    szerencsére.

nekem is volt fél zsidó barátnőm, az anyja tömködte mindenféle baromsággal a fejét, az apja meg nevelte ki belőle:)
  • Molnibalage
    Itt és a lenti példát is úgy látom 1, azaz 1 mintából raktad össze. Gratulálok.
  • gyuri12
    Az a magyarországi zsidó fickó is zsidó közösségből származik, ott nőtt fel. Nincsen mindegyikbe belenevelve mindenféle idiótaság.
  • Ulvar
    "Tényleg nem bírják ki egyesek itt zsidózás nélkül. "

Én azt nem értem miért kapod fel ezen a vizet. Senki sem mondd egy rossz szót rájuk csak kimondanak egy szót, mintha bűn lenne úgy mondod...Beszélhetnénk arról akkor hogy Nyíregyházán van a cigány holokauszt emlékmű, akkor már én cigányozok és bűn vagy mi?

• degenerator
    én elsősorban itt a zsidó közösségben élő emberekre gondoltam, nem az asszimilálódottakra.
  • degenerator

"egy zsidó ember mindig mániákus."

hát ha egy gyengén kivilágított utcán is holocaustot lát az illető, mi másnak lehetne nevezni? de értheted akkor úgy is, hogy megszállott.
  • gyuri12
    Ne általánosíts. Nekem van zsidó ismerősöm, olyan ízig vérig zsidó. És semmi bajom sincs vele,teljesen "magyaros", kedvelhető ember,akivel el lehet beszélgetni a zsidókról,anélkül,hogy elkezdene nácizni. Egyáltalán nem zárt,ahogy a családja sem.
    És az izraeli zsidók is teljesen normálisak,btw. Ismertem egyet,és ahogy mesélt izraelről teljesen kósernek tűnt.:D

(Persze a külföldi zsidók nagy része tényleg olyan,ami miatt lehet őket szidni.)
  • degenerator
    "Aztán aki megszökött, az magával vitte őket. Jópárszáz (ezer?, tízezer?) sikeres szökés volt a táborokból, aztán a cseh vagy lengyel ellenállás továbbküldte az anyagot Svájcba, onnan meg már ment futárpostával."

a lengyel ellenállás, amelynek a tagjai áramos medencékről, klórfürdőkről, élve elégetésről, nyújtópadokról, meg hat méteres fejű ss-tisztekről meséltek? meg az a sokezer szökevény, akiről utólag kiderült, hogy nem is volt európában, vagy tán nem is élt akkoriban? neadjisten, még csak nem is zsidó, only a pénz érdekelte, meg a hírnév?

volt szerencsém beszélni egy cigány testvérpár egyik tagjával, aki auschwitzban fordult meg. azt mondta, az volt a legnagyobb probléma, hogy a vége fele sokan voltak, aludni se mindig volt hely. aztán sokan betegek lettek, meg a kaja is kevés volt. lehetett választani, hogy megy e a németekkel, vagy bevárja a szovjeteket. de mivel az őrök állandóan idegesek voltak, meg üvöltöztek, ő inkább az oroszokra voksolt.
  • Molnibalage
    mindenféle kétes ügylet mögött őket sejtették.

Sejteni sokmindent lehet. Akkoriban nem az ész volt az úr. A macskákat sejtették a pestis mögött is...

egy zsidó ember mindig mániákus.

Ej, de szép általánosítás, veretes baromság. Tényleg nem bírják ki egyesek itt zsidózás nélkül.

no és ami egy átlagembernek a legidegesítőbb lehet, hogy a fentiek teljesen nyilvánvalóak, és mégis állandón letagadják őket.

Hát a hülyeségeket én is letagadnám, mert nem igazak.
  • gyuri12
    Ami zavaró,hogy az utóbbi két napban többször is történt velem ilyen. Szerintem értelme sem lenne leírni,szal nem is fogom,ha nem baj.:D
  • Molnibalage
    A hosszú hozzászólást ezért külső szövegszerkesztőben írom és másolom be..
  • degenerator
    42ben, a hivatalos dogmák szerint még nem üzemelt a halálgyár.
  • degenerator
    jaj, kifelejtettem egyet: ismeritek a dísz-gój kifejezést?:D
  • degenerator
    szép történet, csak hibádzik egy két helyen. pl.:
    -a zsidók elsősorban azért lehettek gyanúsak, mert "kifelé záró" közösségekben éltek, furcsa szokásaik voltak, és az ő értékrendjük szerint "át lehetett verni a gójokat". sok helyen a középkorban megkülönböztető jelzést kellett viselniük, csillagot, vagy sárga öltözéket, hogy a messziről jött ember is tudja, kivel kereskedik.
    -már az ókorban is voltak úgymond, progromok, szerte európában, és a közel-keleten. a római császárok udvarában is megtalálhatóak voltak, mindenféle kétes ügylet mögött őket sejtették.
    -kialakultak a zsidó valláson belül egészen furcsa szekták is, melyek halálosan komolyan vették a tóra/talmud minden egyes szavát, és az olyan hagyományaikat is betartották, mint az emberáldozat. /egy olaszországban élő zsidó történelemtudós szerint legalábbis, bár tiltakoznak ellene sokan/
    -egy zsidó ember mindig mániákus. ahogy moldova fogalmazta, a 30as években a zsidók magyarabbak voltak a magyarabbnál. és mivel kergették őket ezer éven át, paranoiások is. már egészen kisgyerekkorban belenevelik a többségi társadalomtól való félelmet a gyerekeikbe. (egyszer menj el a dob utcába, és figyeld meg az ottani hagyományos öltözetben levő zsidó gyerek/nő viselkedését, ha rájuk nézel) így fordulhat elő, hogy a nagyapa meséi miatt az unokák nem mernek felülni a vonatra, mer holocaust, vagy hogy egész életükben rettegjenek a fasizmustól.
    -el nem hanyagolható tény a médiában való felülreprezentáltságuk. érdemes lenne mérni, hányszor hangzik el az a szó egy átlag tv-csatornán, hogy zsidó. majd azt, hogy hányszor az, hogy pl...bantu néger. nagyrészt minden amerikai filmben szinte kötelező jelleggel megjelenik a néger mellett a zsidó karakter is. bár nem mindig pozitívan (a doktor house egyik részében egy tanonc leányzó beszólt valamit a zsidó társának, erre ő csak annyit mondott, hogy: mi a szikséket csak gyakorlásnak használjuk).

no és ami egy átlagembernek a legidegesítőbb lehet, hogy a fentiek teljesen nyilvánvalóak, és mégis állandón letagadják őket. egyébként ajánlom mindenkinek a hebrew hammer nevű vígjátékot, viccesen, de bemutatja, milyen is a modern/hagyományos zsidó típus, hogy ők milyennek látják magukat:)
  • gyuri12
    Imádom az ezsgét. Egyszerre küldtük el a kommentet, és így az enyém eltűnt az éterben. Fakk, én ezt nem írom újra...
  • harcu
    Trumannak be kellett vetnie a bombát, hiszen az már a háború utáni világhatalmi egyensúly alapját jelentette akkor. A várható hatását sejtették, hiszen volt egy kísérleti robbantás az USÁ-ban. A maradék két bombával a világot kellett meggyőzni, hogy mit tudnak.
    Akit bővebben érdekel, annak ott van Kissinger: Diplomácia c. könyve. Szerintem remek olvasnivaló a kor vezető politikusairól.
  • harcu
    Az amcsik a háború végén már azért nem csináltak semmi komolyat NÉMET területen, mert megindultak az Alpok ellen, hogy felszámolják az ott bujkáló félmilliónyi német katonát, akik a hírek szerint a végsőkig kitartanak majd. Aztán kiderült, hogy ott már nincs ellenség gyakorlatilag senki, az oroszok meg közben nekiestek Berlinnek, és szépen el is foglalták. Amúgy Berlin eleste se volt egyszerű, a németek mindent bevetettek, amijük csak volt, hogy ne adják olcsón. A szovjet túlerő ellen viszont esélyük nem sok maradt. Ha az angolszászok az Alpok helyett Berlin felé indulnak meg, akkor elméletben ők szállták volna meg a szovjetek helyett.
  • gyuri12
    Szeressük a komcsikat.
  • Molnibalage
    Voltak meglepő dolgok a Hidegháború elején. Volt olyan időszak, hogy a jenkiknek nem volt egyetlen bevethető fegyvere sem viszonylag hosszú ideig. Nyomásgyakorlásképpen gépeket küldtek Európába, de bomba nem volt hozzá.

A SZU atombomba '49-re lett kész. Klaus Fuch és társainak áldásos segítségével.
  • Molnibalage
    Nem értelek. Amikor Németo. kezdett összeomlani az amcsik nem csináltak semmi komolyat.

Ez a mondat így picit lóg a semmiben. Időpontban ez mit jelent? Mit jelent számodra a komoly? Drezda? (Bár az főleg brit indítattású volt emlékeim szerint.)

Nem bombáztak mindent romokká,nem félemlítették meg a németeket(pedig megtehették volna) mert tudták,hogy hamarosan vége lesz.

1945 április elején a RAF Bomber Command leállítatta a támadásokat, mert nem tudtak olyan célt kijelölni ami megérte vola, hogy felszálljanak érte és pazarolják a benzint.

Japánnak nem volt komolyabb(elit) szárazföldi serege, se flottája, a légiereje pedig a béka segge alatt volt.(mondjuk voltak jó gépeik,de egyikből sem volt elég,plusz üzemanyag sem lett volna mindegyikbe) A partraszállás sem lett volna szükséges, egy blokád,és a háborúnak vége,éhezések sem lettek volna,mert nem lett volna értelme tovább harcolni,ezt a császár is tudta. Az amcsik is.

Az anyagországban nem volt, de máshol voltak. Hiába tudta a császár akkor is szembeszállt vele már a végén egy kis csoport. A lemil blogot olvasod? Kínát is a hadsereg támadta meg császári beleegyezés nélkül...

De a háború megnyeréséhez nem kellett.(Szerintem)

Utólag nagyon könnyű okosnak lenni. Truman nem látott bele a japán fejekbe és jós sem volt.
  • gyuri12
    Azok közé tartozok,akik örülnek,hogy van atombomba,mert ez tartotta féken a két nagyhatalmat a hidegháborúban,gyakorlatilag ez mentett meg minket. Tehát végülis jó,hogy le lettek dobva,de nem helyes. Remélem érthető,mert kómás vagyok,nem bírok rendesen fogalmazni.:(
    Ha az eredeti tervek szerint Eu-ban dobták volna le,az is csak azt bizonyítja,hogy az volt a lényeg,hogy végre ledobják őket. Meg akkor mit dobnak le Japánra? Én úgy tudom,hogy nem volt az USA-nak több tucat bombája,egyet pedig nem 2 nap alatt dobtak össze. Tehát még mindig ott tartunk,hogy magamutogatás.

Más: A szovjetek hogy rakták össze a saját atombombájukat? Úgy tudom,hogy hamar meg lett nekik is az első,de csak angol szövegeket találtam erről,és azokat ilyen állapotomban nem értem...
  • Gundark 1 1
    Ha az akkori japánt ki akartad volna éheztetni az szép meló lett volna. Üzent volna a császár a népnek hogy nem adjuk meg magunkat. És akkor szépen éhen halnak, mert a császár azt mondta. Emlékezz csak vissza 2 megdöbbentő dolog érte őket a háború végén: 1, elvesztették a háborút, 2, a császár személyesen jelent meg és beszélt a rádióban. Addig csak egy misztikus személyiség volt akinek a szava a törvény.

Az amerikaiaknak sikerült az ami németországnak nem. Gyakorlatilag a tengók kinyiffantották a kereskedelmet a szigetek között. Onnantól már csak idő kérdése volt a megadás. De a háborút nem igy játsszák. A megadás onnantól él hogy aláírták. Hogy ki mikortól gondolkodott rajta az mindegy.

Atombomba ledobás mint showműsor? Szép :) Elsősorban szólt a japiknak hogy tudják hol a helyük, másodsorban mindenki másnak hogy nekünk ilyen is van, és lehet pattogni. Vagy jobb lett volna ha európában dobják le az eredeti tervek szerint? Vagy jobb lett volna ha a sok homály politikus kezdi el dobáltatni egy 3. világháborúban mert nem látják a két szemükkel hogy mire képes? Igy meg kicsit csendesedtek, mert látták hogy mire képes.
  • gyuri12
    Nem értelek. Amikor Németo. kezdett összeomlani az amcsik nem csináltak semmi komolyat. Nem bombáztak mindent romokká,nem félemlítették meg a németeket(pedig megtehették volna) mert tudták,hogy hamarosan vége lesz.
    Japánnak nem volt komolyabb(elit) szárazföldi serege, se flottája, a légiereje pedig a béka segge alatt volt.(mondjuk voltak jó gépeik,de egyikből sem volt elég,plusz üzemanyag sem lett volna mindegyikbe) A partraszállás sem lett volna szükséges, egy blokád,és a háborúnak vége,éhezések sem lettek volna,mert nem lett volna értelme tovább harcolni,ezt a császár is tudta. Az amcsik is. Viszont akkor ott lett volna két felesleges bomba,és egy nagy ellenség(SZu) akik egyenértékűek az amcsikkal a világ szemében.
    Logikusabb volt ledobni a bombát,hogy megtartsák a vezető pozíciójukat, és megmutassák a világnak,hogy mijük is van. De a háború megnyeréséhez nem kellett.(Szerintem)
  • Molnibalage
    Csak Németország nem sziget volt. Nagy különbség!
  • gyuri12
    Amikor Berlint ostromolták a ruszkik akkor sem voltak már komolyabb harcok/támadások nyugat felől. Ha egy ország a végét járja akkor azt az ellenség is látja.
  • Molnibalage
    Tudod a USA-nak elég kevés embere volt a japán hadvezetésben és a császár mellett, hogy tudják, hogy akkor most fegyverszünetet akarnak vagy sem...
  • gyuri12
    A japánok amikor több oldalról is szorongatva voltak,flotta és Kvantung nélkül, elég rendesen törték a fejüket a megadáson.
    Az,hogy azt mondjuk itt néhányan,hogy szerintünk az atombomba ledobása csak showműsor volt nem USA fikázás. Kb minden témában jártas ismerősöm ezt mondja,nem azért,mert mindegyikük elvakult náci,hanem azért,mert mégis miért dobták volna le amikor már nem volt értelme harcolni? Ráadásul kettőt...
  • Ulvar
    Megtörtént csak mekkora mértékben? Ez itt a kérdés.
  • harcu
    Miért, szerinted az őröket nem tudták megvesztegetni? Olyan hihetetlen cserebere - üzletág ment ott, hogy csak na. Egy őr, ha adtak neki pár gyémántot vagy ékszert, bármikor adott érte egy másik megölt zsidótól elszedett fényképezőgépet, amivel képeket csináltak. Aztán aki megszökött, az magával vitte őket. Jópárszáz (ezer?, tízezer?) sikeres szökés volt a táborokból, aztán a cseh vagy lengyel ellenállás továbbküldte az anyagot Svájcba, onnan meg már ment futárpostával.
    Hogy honnan volt a zsidóknak gyémántja és aranya? Miután mindenüket elkoboztak, ebbe fektették a pénzüket, ezt el tudták rejteni testüregben, aztán indokolt esetekben felhasználták. Igazi üzletág volt a lágerekben a halott zsidók szó szerinti átkutatása, állítólag tonnaszám szedték ki az újonnan érkezett zsidókból a különféle értékes dolgokat.
    Az megint más dolog, hogy ha megszökött egy rab, akkor amiatt jópár másikat kivégeztek, de hát mi vesztenivalója volt bárkinek is ott? A lényeg a nép megmentése volt, egy személy nem számított, és ebben igen összetartók a zsidók, rákényszerültek az évezredek alatt, hogy megtanulják.
    Ha meg valaki vitatná a holokausztot, megteheti, sőt hiheti azt is, hogy az egész meg sem történt. Attól még megtörtént.