15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#4411 5 másodperc alatt ennyi telt tőlem. A többit csináld magad. -
Lacusch69 #4410 Akkor van írásbeli parancs vagy nincs? -
#4409 Az ilyen hozzállástól megyek falnak. Most csak azért, mert nem tudok (és nem is akarok) valamit mutatni, akkor meg sem történhetett?
A Google-t meg te is tudod használni... -
gyuri12 #4408 Gonosz vagy.:D
Molnibalage: Az egyik legfőbb holokauszt elleni dolog,hogy nincsenek olyan bizonyítékok rá,hogy valaha is parancsba lett volna adva,hogy a zsidókat irtsák ki. -
Lacusch69 #4407 Ez nem igazán válasz. Mutatnál egyet? -
#4406 Most így hirtelen? Látogass el bármelyik levéltárba... -
Lacusch69 #4405 Most nagyon-nagyon gonosz leszek:
Prezentálnál egy parancsot a legfelsőbb német vezetéstől, amely szerint szándékos népirtást rendelnek el? -
robgros #4404 Köszike. -
#4403 link
-
robgros #4402 Egy képet kérnék egy orosz nehéz páncélosról. Nevezett: TG-5 -
polarka #4401 Én általában akkor olvasok a holokausztról, amikor vki ilyen véleményt ereszt sg-n. -
#4400 Nem a szalonképesség a lényeg egyes estetekben, hanem az, hogy van -e igazságtartalma. Tagadni a holocaustot olyan, mintha azt tagadnád, hogy kék az ég egy szép napsütésese délutánon. Az áldozatok számán lehet vitatkozni, de a tény attól tény marad. -
#4399 a 30as években magyarországon létezett a "díszgój" fogalom. ugyanis nem létezhetett olyan cég, aminek a vezetőségébe csak zsidók ülnek. ezért felvettek maguk mellé egy magyart is, dísznek:) -
horthy #4398 Honnan tudod hogy pontosan akkor mi volt ? Ezt szerintem csak az tudja aki ott volt ! De Mondanak még igy is százfélét az eseményekről ! A történelmet mindig a gyöztesek irják a saját szájuk ize szerint ! Érdekes modon a Holokauszt-ot törvénnyel kell védeni mint valami dogmát vagy " vallást " pápai inkvizitorokkal a " hivatalos " eseményekben kételkedők ellen . Kutatni nem lehet csak egy irányba " Izrael " szájának ize szerint áldozatok számát felfele nővelni ( csökkenteni tilos ) . Vajon miért ? Ha tudja az ember hogy minden ugy történt ahogy az Izraelik mondják akkor azt aki ezt kétségbe vonja legfeljebb " ketyerének " nézik . A holokauszt átment egyfajta propagandába amit Izrael nagyon szivesen előhuz amikor valmilyen erős nemzetközi kritika éri , ezt én egyszerüen csak " náci " kártyának hivom . De ez sajnos már magyarországon is divat . Hazai történelmünk legfontosabb részévé akarják tenni más eseményekkel szemben ami a magyar népet jobban érinti , a politikában is . Erről nagyon hosszasan lehetne irni és vitatkozni . Lényeg a lényeg amiért haragszok az egészre hogy ez egy 65-évvel ezelőtti esemény elmult vége van tul kéne már lépni rajta , és nem sulykolni a magyarokba , németekbe a kollektiv büntudatot politikai érdekek felhasználása végett . Megrobáltam szalonképesen fogalmazni ! -
Rundstedt17 #4397 Hát magasabb szinten voltak mint USA akik 60-as évekig diszkrimánálták lakosságuk jelentős részét -
#4396 "a cionista mozgalom a két világháború között rengeteg ex-szovjet zsidóval gyarapodott, akiket a szovjetek toloncoltak ki."
Sőt azt nem tudom, hányan tudjátok de egészen 1958-ig a Szovjetúnióban létezett numerus clausus törvény az oktatás terén. Az egyetemekre csak meghatárzott számú zsidó ember nyerhetett felvételt.
-
harcu #4395 Eszembe se jutna megkérdőjelezni a létezésüket. -
#4394 köszi. -
#4393 Attól függ mit nevezünk konkrét, hiteles bizonyítéknak.
A háború alatt készült német feljegyzések és jelentések illetve a gázkamrákról készült képek az egyik legfontosabb bizonyítékok. Konkrét fennmaradt gázkamra kevés van, mivel a legtöbbet felrobbantották a németek, a krematóriumokkal együtt. Az egyik viszonylag épen maradt épület a Birkenau-i gázkamra, de a teteje annak is beomlott, mikor megpróbálták felrobbantani.
Az egyik lehetséges támadási felület a német beismerő nyilatkozatok és elmesélések, e téren főleg Rudolf Hös általi jegyzetet szokták támadni, lévén még a visszaemlékezések szerint is megkínozták az angolok a beismerő vallomása előtt. Azt pedig ugye tudjuk, hogy ilyen módszerekkel sok mindenre rá lehet venni az embert...
A másik fele viszont az, hogy a gázkamrák háttere túlságosan is jó ahhoz, hogy kreálmány legyen teljes egészében. A sok feljegyzés, a visszaemlékezések, az őrök elbeszélései, és a többi. Auswitzot például a szovjetek szabadították fel, nem az amerikaiak. Az angoloknak amúgy sem volt ínyükre a zsidó kérdés, lévén az 1920-as évek óta megvolt a bajuk velük Palesztinában, és a sok oda igyekvő, de elkapott zsidó származású embert ők is koncentrációs táborokba zárták Cipruson. A szovjetek részéről maximum a németek elleni bosszú lehetett az indíték, mivel a zsidókat a szovjet vezetés sem kedvelte igazán (a cionista mozgalom a két világháború között rengeteg ex-szovjet zsidóval gyarapodott, akiket a szovjetek toloncoltak ki).
Én a magam részéről úgy vélem, hogy bár bizonyosan rájátszottak a holokauszt kártyára a II.Vh vége felé és utána a szövetségesek, majd a zsidóknak. "Jól jött" (csúnya megfogalmazás emberek tömegének haláláról ilyet írni, de attól még igaz) a cionista mozgalomnak és Izrael létrejöttéhez illetve elismeréséhez, de túl sok az arra irányuló történelmi emlék és bizonyíték, hogy tisztán kreálmánynak nevezze az ember. -
#4392 van valami konkrét hiteles bizonyíték arra, hogy léteztek gázkamrák?
-
#4391 David Cole filmje elég régi, most már csaknem 20 éves, ha jól rémlik, 1991/92 körül készülhetett, a 90-es években volt nagy füstja és lángja, aztán elsikkadt. Nem tudom, hogy került elő megint (ill. sejtem, de az más kérdés).
A 90-es évek végén Cole tett egy bejelentést, amely szerint megbánta, hogy elkészítette a filmet, és bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott vele. Egyes vélemények szerint ezt külső hatásra tette, mások szerint egyszerűen csak észhez tért, mikor nekiálltak tényekkel megcáfolni a filmjét.
Ha jól rémlik az egész mögött az rejlett, hogy az első Auswitzi gázkamrára helyezték a hangsúlyt. Ez volt az első Ciklon-B kísérletek helyszíne, egy légópince, amely aztán a sikeres kísérletek után megszűnt (visszaalakították), helyette kifejezetten erre a célra szolgáló épületeket húztak fel. A háború után az első gázkamra helyszínét megpróbálták visszaállítani a gázkamra kísérleteknek megfelelő állapotba, ami úgy sikerült, ahogy. Egy lapáttal rátett az, hogy a helyi idegenvezetők kb. annyira vannak képben, amennyire az szokás (a tárlatvezetőknél figyeltem meg múzeumokban, hogy egy betanult szöveget darálnak folyton, de a tárlat tárgyát képező háttérről sokszor iszonyatosan felületes, vagy egyáltalán semmiféle információval nem bírnak) szerintem ezt jól tudva állnak neki az auswitzi tárlatvezetőnek is keresztkérdéseket feltenni.
Kb. ennyit tudok mondani róla.
Nem emiatt fogok kételkedni kezdeni az auswitzi tábor történetének hitelességében (ott egy dolgot lehet teljesen joggal megkérdőjelezni saját véleményem szerint, hogy valójában hány zsidó is hallt meg a táborokban, mert ilyen téren a 0,8 és az 5 millió közötti álláspont elég méretes szakadék azért történészeti léptékek között is), ahhoz nem elég tényszerű, például ha meggyőző akarsz lenni, akkor nem az idegenvezetővel kell vitatkozni arról, hogy ott mi is történt valójában....
Az mondjuk a másik kérdés, hogy egy ebben a történetben ennyire hívő embertől hogy születhet egy akkurátosan elutasító ember, aki egyenesen megtagadta az általa készített videót. Tippre biztos komoly ráhatással voltak azért... -
gyuri12 #4390 Ohh jesz,sikerült belépnem. Rég voltam mennyire boldog.:D -
#4389 Na erre én is kíváncsi lennék. -
#4388 egy fickó, akinek a szülei zsidók, de ő maga ateistának vallja magát, vizsgálja azt a kérdést, hogy a gázkamrák auschwitzban tényleg azok voltak e, amiknek mondják, vagy légópincék, aminek tűnnek.
közben sok más, a témához kapcsolódó kérdést is megtárgyalnak.
-
gyuri12 #4387 Nekem elmondhatná valaki,hogy mi van a videóban,mert nem tudok bejelentkezni a jutyubomba(vagy feltörték,vagy csak hirtelen rossz a jelszavam,nem tudom).
Kösz előre is. -
#4386 arra szeretnék kérni innen a fórumról egy komolyabb embert, hogy nézze meg, és cáfolja meg nekem a videókban elhangzott tényeket.
akár privátban.
nem tudom már, mit higgyek. -
#4385 Azt hiszem még nem volt:
Nagyon jó és viszonylag részletes flash bemutató a keleti frontról
Oroszok készítették, úgyhogy nem feltétlenül elfogulatlan minden tekintetben, de ettől függetlenül is eléggé páratlan.
Régebben találtam rá, csak most bukkantam rá megint a linkre. -
Freeda Krueger #4384 Hát igen,rengeteg az elszórt eszköz,maradvány,de még hazánkban is.
Csak innen minden nagyvasat ,repcsit elvisznek.:(
A Balatoni Ju88 ki tudja hova lett?
az Il-2 t meg másnapig(!) őrizetlenül hagyták egy strandon.
-
#4383 Linkek között van egy olyan kép valahol, ahol ősrégi hk-k állnak 2 méteres fűben. T-34, Tigris, T-55, stb. Ha jól emlékszem. -
Freeda Krueger #4382 Moszkva mellett van egy kiállítás ahol áll egy késői Tigris.
1996(?)ig egy erdő szélén rozsdásodott. -
#4381 oroszország nagy. amúgy a 90es években volt egy akció, hogy adja le a nép a fegyvereket. egy parasztbácsika telefonált, hogy lehet akkor jönni, mer ő el nem viszi moszkváig. egész 2. vh-s fegyverraktárja volt, német tiszti dzsippekkel, stb. -
#4380 Eszméletlen, hogy 45 év után is ennyire egyben megvan és nem hordták szét. -
Freeda Krueger #4379 Fóka az erdőben.
Érdekes felvétel,nem új,de látványos -
Freeda Krueger #4378 Ők talán nem,de a farokrész 3. oldalon is van érdekes képsor. -
gyuri12 #4377 Azon jót nevettem.:D -
Garga Pitic #4376 Az orr-szekció 10. képe az Ultimate Friendly Fuckin' Fire: 500fontos bomba a cél fölött egy magasabban repülő gépből... -
Freeda Krueger #4375 B17 hazatérések
Hátha valaki nem ismeri... -
harcu #4374 A történelemtanárok is természetesen szubjektívek, az első objektív helyzetelemzést talán 50-100 év múlva már képes lesz valaki megadni. -
harcu #4373 Naccerű cikk, pláne, mikor olyanokat írnak benne, hogy a Hitlerjugend, mind Hitler utolsó elszánt hívei. Az cseppet sem ront semmit az összképen, hogy ezek az elszánt harcosok kényszersorozott gyerekek (is)voltak. Többek között a jelenlegi pápánk, mint a hitleri németország utolsó elszánt védelmezője... -
#4372 Szerintem a zsidók kapcsán az a gond hogy Izraelben túl nagy befolyást kapnak a vallási fanatikus zsidók akik aztán mindenféle káros ideológiát alakítanak ki a Tóra és Talmud-ra hívatkozva.Töritanárom mondta egyszer hogy rossz azt látni hogy Izrael egészen hasonlóan kezd bánni a Palesztínokkal mind ahogy ővelük tették a németek-nem nagyon tanultak a leckéből.