15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Rundstedt17 #4451 Ha ennyire zavar akkor szervezz megemlékezést:D. -
Rundstedt17 #4450 A trianon előtti Magyarországot vesszük a magyarok aránya már 50%-ék sem volt....hát nem kis probléma -
#4449 Nem tudom észrevetted-e már, de a holokausztról (azon belül is csak a zsidó holokausztról)gyakrabban van szó a médiában, politikában, mint a horthy által említett eseményekről, ez gondolom sokakat zavarhat, egyfajta kisebbségi érzést előhozva, hogy róluk miért van ennyiszor szó rólunk meg amannyiszor, mert minket is, a magyar népet ért már rengeteg komoly megrázkódtatás a történelem során, nem egyszer olyan szintű, mint a zsidók holokausztja*, de mi mégsem tudjuk előhúzni a zsebünkből az antimagyar kártyát.
*viszont ezt sem lehet kollektívan minden zsidóról elmondani, hiszen még a wehrmachtban is szolgáltak (és nem munkaszolgálatosként) a náci felfogás szerint zsidónak számító katonák a legalacsonyabb rendfokozattól a legmagasabbig. -
gyuri12 #4448 Trianon után szinte minden magyar(Nagy-,vagy "Kis"-magyarországi,tök mindegy) sírt Trianon miatt. Ha az akkori magyarokat jobban zavarta az,hogy az ország nagy részét ellopták,mint az,hogy sok a nem-magyar,akkor csak nem lehetett akkora probléma a sok horvát,román,stb.
Nem tudom,hogy érthetően fogalmaztam-e,de azért remélem a lényeg átjön. -
gyuri12 #4447 Köze van hozzá,mert magyar. Külföldön az ilyen dolgok emlékére gyásznapokat szoktak csinálni,itt meg "felejtse el mindenki,úgyis rég volt"...
Aki pedig az ilyenek miatt ma is pampog,vagy egyáltalán megemlíti az pedig sokszor náci,rasszista,tudja a tököm mi. Tudom,mert engem is náciztak már le ilyenek miatt.
Nem azt mondom,hogy mindenki kezdjen el nyafogni Trianon, a Don-kanyar, a bombázások,vagy bármi ilyesmi miatt,de az,hogy az ilyen tragédiákat el KELL felejteni az borzalmas. Közben meg emlékezzünk a holokausztra... -
gyuri12 #4446 Mikor kezdesz el moderálni?:) -
Rundstedt17 #4445 "Nekem Trianon , a magyar II. vh-us polgári áldozatok a négymotorosok bombázásátol , a gulag , II. magyar hadsereg pusztulása sokkal jobban fáj mint Izrael állitolagos holokausztja annak ellenére hogy 75 %-ban szlovák származású vagyok ( asszimilálodott magyar ) "
Ismered a mondást hogy magyarabb akar lenni a magyarnál?
De ezt félretéve is én nem értem hogy ilyen a régmúltba veszett eseteket hogy fájalhat egy fiatal akinek semmi köze sem volt hozzá.... -
Rundstedt17 #4444 "Te elfelejtheted, de nagyszüleid szüleid nem hiszem hogy könnyen felejtik, se a Don kanyart se Drezdát (!!!). Lehet hogy te leszarod, meg el kéne felejteni, de az te vagy."
Melyik nagy szülőd volt a Don-kanyarnál és melyik élt Drezdában? -
#4443 Te elfelejtheted, de nagyszüleid szüleid nem hiszem hogy könnyen felejtik, se a Don kanyart se Drezdát (!!!). Lehet hogy te leszarod, meg el kéne felejteni, de az te vagy.
Amúgy én nem bírom a Törököket se, se a Szlovákokat, se a Románokat, se a Szerbeket, se az Oroszokat, se az Amerikaiakat. És még sorolhatnám, de minek hiszen te úgyis okosabb vagy és te mindent kimagyarázol meg oktatod a jó népet. Mért nem mész el akkor töri tanárnak!? De amúgy szívesen meglátogatsz engem, elviszlek nagymamámhoz mutatok neked pár dolgot hátha jobb belátásra bír. Sőt átmehetünk Kassára szétnézni hogy hol éltek őseim. Komolyan mondom szívesen látlak. Lehet leesne az állad. -
#4442 A holokausztot nemigazán érzem magaménak az Izrael ügye .
Pardon, de miért pont Izrael ügye? Izrael nem is létezett a zsidó holokauszt idején. Hogy izrael létrejöttét segítette, az egy dolog, de ettől még ez nem egy ország "ügye". Ez egy történelmi esemény, nyilván egy magyar embert jobban megérint a gulágokban meghalt magyar katona sorsa, de ettől még nem kellene ezeket súlyozni... -
#4441 A 9066-os elnöki rendelet alapján 120.000 japán származású (jó részben második vagy harmadik generációs amerikai-japánt) zártak koncentrációs táborokba. A táborok minősége változó volt, de a legtöbben nem voltak normális épületek, a személyi higénia feltételei nem voltak adottak, és a táplálkozási fejadag kisebb volt, mint egy börtönben. A táborok egy részét szöges drót és fegyveres őrök védték, de akadt olyan is, amely egyszerű kerítéssel volt csak körbekerítve, és gumibotos őrök vigyáztak az emberekre. A fogvatartottak közül több tucatnyian haltak meg az orvosi felügyelet hiánya miatt, és a fogvatartottakkal szembeni erőszakra is voltak példák, legalább négy fogvatartottat öltek meg az őreik. A cirka 120.000 japán mellett 10.000 német és német származású ill. 3.000 olasz származású került táborokba, jellemző, hogy több német származású élt ekkor amerikában, mint japán-származású, az arány mégis a japánok felé billent, így az az érv fals, hogy a barát-ellenség megkülönböztetést akarták elérni ilyen módon (elég a Manhattan-projectben dolgozó német, olasz és magyar származású tudósokra és segédekre gondolni). -
#4440 A török kapcsán azért árnyaltabb a kép, de tényleg nem kellett imádni őket akkor.
Itt. -
#4439 Ki mondta, hogy velünk siratják? Ki mondta, hogy a magad ügyének kell érezni?
Azt viszont irritál, hogy egyesek olyan kibaszottul mosdatják azt a rendszert és tagadják a bűneit. Komcsi, náci, egyre megy. Tetű rendszer volt mindkettő.
-
harcu #4438 Ne gyere Trianonnal, meg a gulagokkal, meg a II. hadsereggel, több, mint 65 éve voltak, el kellene ezeket felejteni, túl kellene ezeken lépni. Amúgy meg miért nem a törököket utálod, elvégre 150 évre elfoglalták Magyarországot, a férfiakat elhurcolták rabszolgáknak, a nőket megerőszakolták, a gyereket eladták janicsárnak, a falvakat, városokat százassával égették fel. Fúj, micsoda egy aljas nemzet ez a török. De még mindehhez semmiség, amit a mongolok tettek.
Ja, és minden becsületes magyar ember most éppen utálja a szlovákokat, igaz? -
horthy #4437 Jo csak azt magyarázd már el hogy miért velünk magyarokkal siratatják meg azt a népet akik nem hozánk tartoznak ( és ezt még nyiltan büszkén propagálják is ) ? Siratják meg öket Izraelben vagy az USA-ban lévő izraelita közösségek ne miránk eröltessék halottaik gyászolását szándékosan kollektiv büntudatot gerjesztve ! Nekem Trianon , a magyar II. vh-us polgári áldozatok a négymotorosok bombázásátol , a gulag , II. magyar hadsereg pusztulása sokkal jobban fáj mint Izrael állitolagos holokausztja annak ellenére hogy 75 %-ban szlovák származású vagyok ( asszimilálodott magyar ) . A holokausztot nemigazán érzem magaménak az Izrael ügye . Minél jobban erölteti Izrael a Holo-dogmát anál jobban kételkedik az ember benne . Ez is ugy fog járni mint a Katolikus egyház elöbb utobb jönnek a reformátusok stb más vallási irányzatok ott is már tulzásba lettek vive a dolgok és ujjitani kellet . Csak egyszerü paraszt ésszel gondolkodva miért kell erőltetni folyamatosan szajkozni azt az embereknek ami igaz ?? Ha nem olajozzák folyamatosan nem gördöl a kerék ?? Mert valoszinüleg vannak benne erős torzitások érdekeknek megfelelően beállitva . Ezzel a holokaust-al is az a baj hogy mint mindenben mi magyarok átesünk a ló másik oldalára nem tudjuk megülni a lovat . Jó példa erre hogy a szabadságot a magyarok lassanként szabadosságként értelmezik vagy szabadrablásként de ebbe ne mélyegyünk bele . -
#4436 Voltak, az európai fronton is. -
#4435 Ja. Érdekes, hogy egyes turbómagyarok szerint feledjük el, meg hazugság volt, te Trianonon képtelenek túltenni magukat. Csendben jegyzetm meg, hogy Magyarország azóta lett magyarlakta... Persze attól ez még nem örömteli. -
#4434 Megáll az eszem, hogy az írásos parancson rugóztok. Tárgyi bizonyítékok sora és több ezer, tízezer, nem zsidó túlélő szemtanú van. Biztos mind hazdik ugye? Mindenki 101. légiszállítási hadosztály E századából, meg aki még ott volt ugye? A többi tábor felfedezőjét meg keressétek meg ti, nem fárasztom magam. -
#4433 Amerikában? Milyen táborok? Dolgoztattak ott halálra bárkit? A bezárt japánokra gondolsz, akik a háború után komoly kártérítést kaptak. Pusztán azért lettek bezárva, mert kb. 60'000 kettős állampolgárból vagy bevándorlóból nem lehetett volna kiszűrni, hogy ki és merre lojális. Ez akkor nem volt kirívó. Jobb lett volna, ha internálják mind?
Az 1 milliós éheztetésen meg röhögnöm kell. A foglyokat, akiket átvittek dolgozni a jenkikhez olyan jól érezték megukat, hogy a háború után sokan maradni akartak. Persze nem maradhattak...
Megáll az eszem, hogy ilyen dolgokat leírtok... -
harcu #4432 Tudom, hogy Obamának vannak fehér ősei, de kérdés: lehetett néger katona harcoló alakulatnál, vagy csak kiszolgáló személyzet lehetett? A haditengerészetnél biztosan nem lehettek, csak konyhai vagy fűtő személyzet, de mi van a hadseregnél? Légierőnél állítottak fel csak fekete repülőszázadot, de azt is csak azért, mert a fehérek nem akartak feketékkel együtt harcolni. -
harcu #4431 "Lényeg a lényeg amiért haragszok az egészre hogy ez egy 65-évvel ezelőtti esemény elmult vége van tul kéne már lépni rajta "
Akkor gondolom, soha ki sem ejted a szádon az alábbi fogalmakat:
Trianon
Nagy Magyarország
Felvidék
Kárpátalja
Erdély.
Ezek a fogalmak legalább 65 évesek, túl kellene már rajtuk lépni, ma már nincs jelentősségük, elmúlt, végük van. -
#4430 "A buchenwaldi és a sachsenhauseni német koncentrációs táborokat a szovjet csapatok elfoglalták és azonnal német polgári foglyok százezreit deportálták oda, az ortonyokban a horogkeresztes egyenruhákat vöröscsillagos egyenruhák váltották fel és az éhezés, betegség és a kegyetlen bánásmód miatt foglyok ezrei haltak meg... 1991-ben, a Kelet-Németországot megszálló orosz csapatok kivonulása után a Sachsenhausen melletti erdoben feltárt tömegsírokban 25 500, a Fünfeichen, Lamsdorf és Ketschendorf falvak határában feltárt tömegsírokban további 65 ezer 1945 május 9-e után meggyilkolt német férfi és noi fogoly csontjait találták meg."
ez csak a szovjetek jótetteire koncentrál -
#4429 tényleg, a szovjeteknek vannak írásos dokumentumaik a gulágot illetően? -
#4428 mióta volt feltörve a németek rádiózási rendszere? és egyetlen fránya szóbeli parancsocskát se sikerült elcsípni?
amúgy a dokumentumok megsemmisítése ott hibádzik, hogy a szovjet csapatok megtalálták őket, amit el is vittek moszkvába, 89től pedig értesült a nyugati világ is a létezésükről.
nem voltak benne utalások haláltáborokra...
tudom, hogy szemét dolog, hogy nem hiszem el alapból a sztorit, de ha egyszerűen azt mondják, hogy ez egy nagyon jól dokumentált dolog, közben semmi adat nincs róla, vagy hogy több ezer szemtanú van, közben két vallomás se hasonlít egymásra, sőt, némelyik értetlenkedik, hogy milyen gázkamra, akkor azért az ember kételkedik.
és ha valaki morális alapon védekezik, hogy ezt nem szabad vitatni, akkor csak megerősíti bennem a hitet, hogy ez csak valakiknek a jó kis biznisze. -
#4427 a táborokról: angliában, japánban, és amerikában is voltak ugyanolyanok, de csak a németek táborai lettek "gonoszak".
a háború után egymillió német hadifoglyot éheztettek szándékosan halálra, megjegyzem, néhol zsidó tábori személyzettel.
a veteránokról annyit, hogy ott voltak, mutattak nekik valamit, de azt se tudják, mit láttak.
(Obama is mondta, hogy az ő nagyapja volt az egyik katona, aki felszabadította auschwitzot) -
#4426 Valóban nem. És ettől még lehetetlen? Egyéb hatások is vannak egy háborúban... -
Lacusch69 #4425 4422.
Azért nem 1 db. A4-est kellett (volna) leküldeni a megsemmisítőn. -
Lacusch69 #4424 Ha rám gondolsz: én mindkét (vagy inkább mindhárom) irányba szkeptikus vagyok.
Csak nekem meg az nem jön be, hogy egyeseknek ez az elve: USA, Izrael, SzU (illetve a győztes hatalmak)=
Különben az írásbeli parancs hiánya semmit sem bizonyít.
De akkor már a SzU esetleges Németország (ill. Nyugat-Eu) elleni agressziójának előkészülete sem volt lehetetlen, hiszen azt is mindig az írásbeli parancsok hiányával tagadják... -
#4423 Most akkor némi éllel én kérjek arról papírt, hogy nem tudtak papírt felmutatni?
Mert a dokumentumok megsemmisítése akkor ismeretlen volt ugye? Főleg a zűrzavarban... A szóbeli parancs sem létezett akkor. Milyen elmaradatott egy korszak volt.
-
Lacusch69 #4422 Ismereteim szerint Nürnbergben sem tudtak mutatni ilyesmit. -
Lacusch69 #4421 Lehet, hogy vak vagyok, de egyetlenegy icipici, német nyelvű parancsot sem látok... -
gyuri12 #4420 Ugyanúgy szoktam nézni,amikor zsidó-összeesküvésekről van szó. Van rá bizonyíték,hogy most éppen néhány cionista mozgatja a világot? Nincsen. Abban hiszek,hogy hatalmas cégek,és a bankok túl nagy befolyást szereztek mindenhol. Az pedig,hogy zsidók-e,vagy sem meg szimplán nem érdekel.
A holokauszt fanok mondataiban a túl sok a logikátlanság.:)
Tehát egyszer ezt mondják,egyszer azt. Miért? Mert ők maguk sem biztos,hogy tudják,hogy hogy vannak a dolgok igaziból. -
#4419 Nem konkrétan rád értettem. Az viszont érdekes, hogy csak egyik irányban szkeptikusak egyesek.
Egy ideológiai alapon felépülő diktarúrában meg ne kerres logikát, mert nem találsz. -
gyuri12 #4418 ... Ne láss már minden magamfajtában rasszistát. Nem utálom a zsidókat.
Az pedig tény,hogy az amcsi katonák beszámolói sokszor hibásak voltak.(a foglyokéról nem is beszélve)
Nem azt mondom,hogy az egész kitaláció,csak azt kétlem,hogy a németek annak idején megszállottan küldték a gázkamrákba zsidók millióit,csak azért mert zsidók. Túl sok a logikátlanság,és a nem megmagyarázott dolog az egészben. -
Cnut #4417 Ez kb olyan minthogy mutass egy irásos parancsot valamelyik amerikai elnöktől amiben utasitanak a holdraszállásra... Azt is sokan tagadják nagyjából ilyen szintü érvekkel. -
#4416 Mit? A sok felhúzott tábort? Biztos passzióból húzták fel őket a németek. A halottak is véletlen maradtak ott.
Sőt, megvan az űberfrankó összeesküvés. Az ami veteránokat lefizették, hogy hazudhanak, hogy mit láttak, mikor megérkeztek Landsbergbe és a többi helyre.
Komolyan mondon nem értem, hogy miért jön mindenki már már helyből konteókkal, meg 'úgyis hazudnak' dumával. Elhiszem, hogy sokan nem csípik a zsidókat (szíve joga mindenkinek), de hogy ilyen szintű hülyeséget felmutatni csak ezért, hát az meredek. A gyűlöletnek nincs határa ugye? -
gyuri12 #4415 ...
Azért egy könnyen hamisítható,sok helyen cáfolt dolgot ne hasonlíts már a Naphoz. -
#4414 Beltekertem itt-ott. Volt benne egy, de csak beszéltek róla, a képminőség miatt, szar sem látszott. Mellesleg ki nem szarja le az írásos parancsot? A tárgyi bizonyíték az smafu? Szóval, ha senki nem adja írásba, hogy az az égen fent a Hold meg a Nap, akkor csak kamu az egész? -
gyuri12 #4413 Ebben hol van a parancs? -
#4412 Komolyan mondom, hogy a falnak megyek az ilyen szintű hülyeségtől.