II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De viszont így nincs joguk a németekre nyomni a háborús bûnös nemzet stigmáját nyomni a gyõzteseknek...

Így egyetértek

Pluskast
Félre értessz. Én nem mondtam azt, hogy jogos volt vagy jogtalan és nem akarom felmenteni a britteket, ahogy a németeket sem akarom. És igen 1940-ben tojtak õk is rá. Én pont a háború természetérõl beszéltem, hogy ilyen és felesleges benne túlzottan bármiféle erkölcstelenséget keresni benne mivel eleve erkölcstelen.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Akkor sem voltak egy csöppet sem jobbak.A történelem meg nem foglalkozik a ha kérdésével az számít hogy mi volt, nem az hogy mi lett volna ha....Ilyen alapon a németek is jogosan "tojtak" 1940ben arra hogy ártatlanok halnak meg mert a háború felmenti õket ahogy te is felmented a briteket a háború alatt cselekedtékkel

Pluskast
"Ezért miért nem járt háborús bünõs titilus?Miért bocsánatosabb bûn Drezdát elpusztítani mint a sokkal kevesebb áldozatot követelõ Coventry német részrõl való bombázása?"

Nos biztos ismered azt az õs régi mondást hogy jaj a legyõzötteknek. Német ország vesztett. Ha a németek nyertek volna valszeg csináltak volna õk is egy hasonló pert mint a szövetségesek. Amúgy meg a németek is szépen szét bombázták Londont, Coventryt, Manchastert és még sorolhatnám az összes többi nagy várost és csak azért rombolták le kissebb mértékben és azért haltak meg kevesebben mint a német áldozatok mert nem rendelkeztek stratégiai bombázókkal. Ha 1940-ben lett volna nekik õk is okoztak volna több tízezres civil áldozatokat követelõ bombázásokat. És pont ez az amit nemrég leírtam. Az angolok részérõl bosszú volt az 1940-es Biltzért és elhiheted nagyívben tojtak arra, hogy akkor ártatlan emberek halltak meg hisz háború volt.

Az amerikaik raboltak az arany vagy értékes ékszereket szó nélkül lopták hát azért tényleg derék.Az oroszok mindent vittek és gyakorta megölték a megadókat vagy a halállal egyenértékü hadifogságba küldték õket ,nem szólva a rengeteg ártatlan civilrõl kiket malenkij robotra vittek...

De a tankönyvek miért állítják be akkor úgy a második világháborút mint az angyali jó dremokráciák +a néha rosszalkodó de alapjában véve jó elvtársak vs sátáni gonosz tengely.

Jah de a szovjetek nem lettek hitszegõk hogy a megnemtámadási szerzõdést papír rogynak tekintették?És ha jól tudom és én utána jártam az a szovjetek provokációja volt halhin golnál.

Gondolom hallottál már Harrisról aki kiérdemelte a bombázó becenevet.Rengeteg német várost bombáztak parancsára köztük nem kevés olyat ahol semminemü ipari létesítmény nem indokolta pl Drezdát a mûemlékvárost...90-200ezer civil halt meg csak ott..Mi volt ez ha nem a pusztítás vágy?Ezért miért nem járt háborús bünõs titilus?Miért bocsánatosabb bûn Drezdát elpusztítani mint a sokkal kevesebb áldozatot követelõ Coventry német részrõl való bombázása?

Amit Nankingban tettek az meg már felülmúlja a legvadabb nácikat is...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

LSSAHPAUL
jóvan na, leneharapd már a fejem elvtárs, nem ér annyit 😊

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Speciel a britek érdekelnének ebbõl a szempontból.
Jaj, és Halhin Golnál is a gaz szovjetek átcsábítottak egy százezres japán hadsereget a saját területükre, majd gonoszul megtámadták, és leöldösték õket. És még ezek után mernek 6 évvel késõbb hadat üzenni? Felháborító.
Pluskast
Szerintem az atom bombára gondolt. De csak tipp.

Milyen felháborító dolog is úgy megtámadni valakit, aki még hadüzenetet is sem küldött a saját ellenségének, úgy támadta meg. Fúj szovjetek, éljenek az elnyomott világbékéért harcoló japánok. Meg rémlik valami Mandzsúriai megszállás is japán részrõl, aminek mintha lett volna valami köze a cári Oroszországhoz.
Jól tippelek, hogy nem tudod példákkal alátámasztani az "ezerszeres bosszút"?
Pluskast
Szerintem kár ezen vitázni. Eleve felesleges dolog humánusságról beszélni és a másik szemére vetni, hogy ki ölt meg többet amikor a háborúnak pont az a célja, hogy a másikat fizikálisan megsemmisítsék. Persze szemét dolog olyan embereket belevonni a háborúba akik közvetlenûl - katonaként - nem vesznek részt benne, de azért arra kiíváncsi lennék, hogy ezt a csata mezõn is így gondolják amikor kinyírja a másik nemzet katonája az ellenséges katona harcostársát vagy teszem azt a családját. Magasról leszarja, hogy az illetõ civil vagy sem mert csak a bosszú vezérli és bosszút akar állni. Márpedig ez eddig minden háborúban elõfordúlt és a jövõbeni háborúkban is elõ fog fordúlni. És isten tudja ha az én család tagjaimat vagy a legjobb bajtársamat ölnék meg lehet én is zabos lennék és nem sok minden érdekelne...

Hány civilt bánottak NY Németországban? Vagy Franciaországban vagy Olaszországban? Megszállva tartották õket? Nem. Az meg természetes hogy a hatalmi érdekeiket védik vagy kiterjesztik, hát mi márért küldenék háborúba a sajátjaikat? Persze hogy nem jószándékból. Jószándék csak a békében van és ez meg is mutatkozik abban hogy a nyugati és a keleti szövetségesek hogy jártak el.

LSSAHPAUL
A Kurir szigetek megszállása orosz részrõl is kifogásolható..
A háború vége elõtt gyorsan hadatüzentek a ruszkik és elfoglalták a japán lakosu Kurir szigeteket, és mai napig basznak visszadni.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Igaz de az is demokratikus hogy a háború végén hatalmas ütõerejükkel ezerszeres bosszút álltak.

Azért az amcsik és a britek nem úgy indítanak, hogy kivégzõosztagaik szépen elkezdik módszeresen likvidálni a helyi lakosságot, és nem küldenek azonnal százezreket munkatáborba, és ez kicsit mássá teszi az õ megszállásukat. Õk a demokratikus agresszió módszerét követik.
A holakauszt téma olyan mintha valaki a kereszténységet merte volna kritizálni a középkorban azzonal lecsapott rá az inkvizició.És még azt mondjuk sötét középkor....Mintha a jelenbe nem lenne érinthetelen téma...

Ne aggódj nem lesz háború addig amig a háttérban álló körök nem akarják úgy.Ez már nem a hozzászólásodhoz kapcsolódik:Amúgy meg nagyon érdekes hogy a második világháború idején hogy az oroszok büntetlenül megtámadhatták lengyelországot.A garancia csak a németekre vonatkozzott.A német hódítás volt csak agresszió,természetesen ha amerikának vagy angliának valaha is kellett egy terület a rájuk jellemzõ érveléssel a közös védelem zászlaja alatt egyszerüen megszállták,a hódítás csak a gyengébb németországnak és japánnak az õ esetükben agresszió természetesen.Szóval Anglia a hatalmi érdekei miatt indított háborút és nem jóságból hogy lengyelországot megvédjék.De a legviccesebb a nürnbergi kirakatper volt.

egyetértek😊

Ok.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Nem neked...

Engem aztán nem zavar, ha nekem írtad.
Én csak röhögök ezen, lál.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

"Eg yolyan országban, ahol a rendõrnõ a Love-parade-on széthúzhatja zubbonyát és két virágmintát ragaszthat a fedetlen kebleire"

Ez miért zavar? Túl nagy a virág?

Hitler azér lett poolitikus mer nem lehetett festõ<#banplz>

Msi 915P Neo2 v2, Intel Pentium 4 3ghz, Asus EAX550, 512mb ddr2 ram

Zsolo007
Ha nem is akarok mélyebben belmenni, annyi tény, hogy Hitlert a zsidó nagyiparosok juttaták hatalomra...

"Eg yolyan országban, ahol a rendõrnõ a Love-parade-on széthúzhatja zubbonyát és két virágmintát ragaszthat a fedetlen kebleire"
Looooooooooooooooooooool.

ja téma tényleg lezárva, ne politizáljunk! Inkább beszéljónk a 2. vh-ról, az amúgy is izgalmasabb téma...

What you want? Total War! Yes we want: Total War! What we want: Fucking War!

Igen, nem hülyeség amit Ren írt... valószínûleg közvetetten, de ez a helyes helyzet... na de hagyjuk, úgysem tudjuk meggyõzni egymást. 😉

Amúgy az NPD-ben semmi rossz sincsen, csak hogy visszatérjek a témára. Eg yolyan országban, ahol a rendõrnõ a Love-parade-on széthúzhatja zubbonyát és két virágmintát ragaszthat a fedetlen kebleire, ahol zöld hajjal lehet valaki katona, ahol török bûnözõk szaladgálnak az utcán, ahol egy izraeli állampolgárnak több joga van mint egy németnek ott igenis kell egy ilyen párt. Amúgy valóban van neonáci vonatkozása az NPD-nek, de kit zavar az? Felõlem ha Földönkívüliek lennének és E.T. lenne a vezetõjük, az sem zavarna, ha rendet tennének. Tudjátok, ahogy egy híres magyar vezetõ mondta egykoron: "ahol rendetlenlenség az úr, ott rendcsináló a lázadó". Amúgy az egyik vezetõjük becsület napján szebben beszélt országunkról, mint Gyurcsány Ferenc szokott. Minden tiszteletem az NPD vezetõié, akik fel merik vállani nézeteiket egy elkorcsosított, lebutított, agymosott országban...

Lol, csak nagyon abszurd 😛.
Amúgy ne feledjétek, sg-n nem lehet politizálni, tehát csak óvatosan.
Egyébként érdekes a beszélgetés.

A zsidók ügyesen kirobbantották az elsõ világháborút, hogy majd pár évtizeddel késöbb lehessen mégegy világháború, amiben lerombolják Európa nagy részér, meghal pár tiz millió ember (köztük néhány millió zsidó) és ennek eredményeképpen lesz saját államuk és még evtizedekig élhetnek jól a holokausztiparból. Nagyfokú elõrelátás, brilliáns terv és tökéletes megvalósítás.

Ez a korrekt.
Bíró úr, azért öltem meg azt a 120 embert különös kegyetlenséggel, mert azok mind arra készültek, hogy megöljenek, tehát megelõzõ megölést alkalmaztam az életem megvédésére. Éppen ezért, kérem az õ halálukért vonják felelõsségre a szüleiket és a balkezeseket, mert õk voltak a háttérerõk, akik a szálat mozgatták, egyben kérem a saját felmentésemet, mivel ártatlan vagyok!
Én a második világháborúért éppúgy felelõsnek tartom a zsidóságot, franciaországot, angliát, az egész európát... Amúgy nagyon érdekes, hogy összeségében nézve a zsidóság járt a legjobban a világháborúval...
Õk legalább annyit tettek a dolgok végkifejletéért mint Hitler, és legalább annyi gaztettet követtek el... Na de nem vitázok, mert egyzser már kiderülr, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon... nem tudjuk áthidalni világnézeti szakadékunkat... 😄 😄 😄

És mi van akkor ha az elsõ világháború gyõztes hatalmai is készültek erre a támadó háborúra? Hitlernek nem volt más választása. Köszönhetõen a kapitalista, liberális nemzetrohasztó vezetõknek (vagy nevezzük õket háttérbõl mozgató erõknek(?)).

Tény, hogy az NSDAP fellendítette Németországot, kirántotta az apátiából, és vezetõ nagyhatalommá tette. De az is tény, hogy mindez csak úgy volt lehetséges, hogy támadó hadsereget kell építeni, aminek célja Európa leigázása volt, belebuktak, meghalt tizezmillió emberük, a fél ország rombadõlt, szétdarabolták, a lakosság apátiába süllyedt, stb. Akkor most megérte? Hitler nagy ember volt? Mindennek meg kellene nézni a következményeit is, nem csak egy bizonyos idõszakát a tevékenységének.
Na elolvastam a cikket. Hát sok szerencsét kívánok az NPD-nek, remélem sikerül elérni céljukat... Angela Merkel meg nyugodtan húzza csak mégjobban szét szeméremajkait a fitymátlan hímvesszõknek, a török hancúrléceknek, az AIDS-tejesztõ fekete párzógerendáknak...
Hail C18!

Én voltam Becsület Napján és az NPD-s politikus nagyon lényegretörõen beszélt. Én támogatnám e pártot ha német lennék, jobb mint a Merkel-féle izrael-bérenc csürhe...

Egy német kormányzati jelentés szerint erõsödnek a szélsõjobbos érzelmek Kelet-Németországban. A sokak által neonácinak bélyegzett radikális NPD két keletnémet tartományban már megvetette a lábát, és januárban szeretne betörni nyugaton is. A munkanélküliség elleni küzdelmet, bevándorlásellenességet hirdetõ NPD aggasztónak tartja az ország jövõjét. A párt újra naggyá tenné Németország fiait.

Kissé érdekes, nem?
Sztem érdemes elolvasni... NPD-t sokan hasonlítják a neonáciknak... nemtom, van igazság benne.
Eddig megúszták, pedig a cikk írja, hogy vizsgálás is volt, de beszûntették és elkönyvelték, hogy nem azok, vagy ilyesmi :S.
Ez a Voigt csávó is érdekes, meg a prát is: ravasz, sunyi banda sztem 😛.
Bármi lehet, de a legrosszabb természetesen remélem nem következik be.
Vélemény? :S
Bemásolom a harmadik világháborús topikba is.
Meg a Wermachtba, vagy hova.
Érdekel, mit gondoltok errõl.
Egyébként a freemailnél láttam, mikor kiléptem és onnan mentem az origóra.

Zsolo007
Ha esetleg elballagsz az eredeti angol oldalra(portchicago.org), akkor lehet, hogy nem összeesküvéselméletezted volna le egybõl a dolgot, egyébként én sem a magyar, sem az angol oldalon nem láttam eddig említést(tény hogy az angolt nem nagyon olvasgattam, most töltögettem le onnan doksikat, hétvégéig átrágom magam rajtuk) arról, hogy atombomba robbant volna ott.
A magyar cikk egyszerûen annyit írt(ezt is csak a végén, alig tulajdonítva neki jelentõséget), hogy valamilyen kapcsolat van a PC és az atombomba közt...

igen,igy van 😊 Köszi az infokat <#worship>

www.designgyar.hu - honlapkészítés, logótervezés, arculattervezés

Port Chicago-nak semmi köze Chicagohoz, ez egy San Francisco közelében fekvõ hadikikötõ volt. A cikkbõl nem derül ki, hogy ez miért is lett volna atomrobbanás, ami szerintem több okból is valószínütlen. Egyrészt túl kicsi volt hozzá (1,7 kT) másrészt 1 évvel az elsõ sikeres atomrobbantás elõtt történt. Ha 1944 nyarán lett volna az amerikaiknak atombombájuk, akkor nem kétséges hogy bevetik németország ellen.

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=18073
Ebben a cikkben összeesküvés elmélet szerint Chigagoban atombomba robbant. Most arra vagyok kiváncsi,hogy Hirosimára ledobott atomnak nincs mai napig tartó sugárzása? mert ezzel megdönthetõ az összeesküvés elmélet nem? <#mf1>

www.designgyar.hu - honlapkészítés, logótervezés, arculattervezés

F E R I
Nem is gondoltam volna, hogy a finnek is ennyi légigyõzelemmel büszkélkedhettek.

Csirkemell nélkül nincs élet!

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

F E R I
köszi

Csirkemell nélkül nincs élet!