15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Pares
    Nem lenne katasztrófális, ha megvonnák a támogatást, viszont ha diplomáciailag is leszarnának, annak igenis komoly következményei lennének, megsínylenénk.
  • Pares
    Iskolák és közösségi épületek felújítása, könyvek vásárlása. Erre kapunk főleg támogatást, legalábbis az én környezetemben ezt érzékeltük. Más dolog, hogy az EU-s pénzen a Tótia legészakibb részein, ahol gyerek sincs, csili-vili iskolákat építenek...
  • Rundstedt17
    Nem de valószínű hogy nem lesz változás
  • Rundstedt17
    Arról hogy nem lenne rá szükség
  • Pares
    Meg is kapjuk, külömböző formában. Nemtudom most miről vitázol.
  • Pluskast
    Mondod Te. Én meg azt mondom, hogy a jövőt senki sem látja előre....
  • Rundstedt17
    Akkor reális lehetőség volt,most már nem.
  • Rundstedt17
    "Más téma hogy van itt pénz, ha ki lehet fizetni 100 milkát egy papírral indoklás nélkül, barátságból, akkor nincs nagy gond :) Ne gondold hogy azért maradtunk le mert a határon túliakat támogattuk. Azért maradtunk le mert elkúrtuk."
    Nem gondolom,de épp ez az ilyen vezetéssel ilyen szemétben nem tudunk segíteni határontúliakon ha még saját portán borzalmasabb a helyzet
  • Rundstedt17
    Mégis milliárdokat nyomunk külföldre magyarok segítése címen.
  • Gundark 1 1
    A mi belügyeinknek semmi köze nincs ahhoz hogy a határon túl élő Magyarokat a nemzetünk részének tekintjük e vagy sem. Valaki nem attól lesz magyar hogy mi elismerjük e annak. Minden ország aminek valamiképpen ilyen "külső tagozata van" támogatja a sajátjait. Itt nem pénzre kell gondolni elsősorban.

Más téma hogy van itt pénz, ha ki lehet fizetni 100 milkát egy papírral indoklás nélkül, barátságból, akkor nincs nagy gond :)

Ne gondold hogy azért maradtunk le mert a határon túliakat támogattuk. Azért maradtunk le mert elkúrtuk.
  • Rundstedt17
    Egy súlyos beteg ember hogy segítsen?(magyar állam)
  • Pares
    Itt nem anyagi támogatásról van szó, inkább diplomáciairól. Ez elvi kérdés, nem gazdasági.
  • Pares
    Szóval ezek szerint a határontúli magyarok le vannak szarva, mert nem magyar állampolgárok. Az hogy magyar nemzetiségűek, az mindegy. Ők számodra nem léteznek, oldják meg maguk. Köszi szépen az arconköpést.

• Pluskast
    Ja értem egy elnyomó rendszer elleni fellépés okot ad rá, hogy egy modern demokráciában már ne kapjanak autonómiát. Ez aztán a a fasza gondolatmenet gratula!
  • Rundstedt17
    Mint te is tudod volt székely autonómia is csakhogy azt a székelyek eljátszották a kommunista ellenes fellépésükkel....
  • Rundstedt17
    Nem másik dolog,szerintem a belügyeinkben kellene rendet teremteni.Lehet hogy keményen hangzik de a határon túli magyarok mégcsak nem is magyar állampolgárok nem nekünk fizetnek adót stb hanem szlovák állampolgárok...Szóval nem várható el tőlünk semmiféle támogatás,mikor itt olyan baj van ami egész Európában nincs,egy évtizede míg mi voltunk a térség vezető országa,most meg már Kelet,Közép-Európa beteg embere,magyar ellenes szlovák kormány ide vagy oda mégis az ő országuk legalább halad vhova,míg mi bajban vagyunk szóval A SAJÁT PORTÁNKON TEGYÜNK RENDET MIELŐTT MÁSHOL AKARNÁNK SEGÉDKEZNI.
  • Pluskast
    Érdekes, Olaszországban Dél-Tirolban az ottani osztrákok megkapták az autonómiát nekik lehet németül beszélniük és ápolni a nyelvüket és a kultúrájukat ott ez nem baj. Amikor a 70-es években a jogaikért harcoltak a kutya nem mondta egy szóval sem, hogy ők ultra nacionalisták és az olasz kormány szó nélkül elismerte őket. Pedig hát aztán ott is volt egy jó darabig osztrák uralom. Mégsem hőzöngött senki sem, hogy pfúj mocsok osztrákok elnyomtatok minket több száz évig dögöljetek meg. Ott, nekik lehet használni a nyelvüket a kultúrájukat ők ápolhatják de a felvidéki magyaroknak kuss van?? Hogy is van ez??
  • Pares
    Itt nem az egyik félnek kell a másikhoz alkalmazkodnia, hanem mindkét félnek egymáshoz. A kettő nem ugyan az.
  • Gundark 1 1
    Elvi kérdés dettó. Azért verték meg aminek született. Szép dolog, de azt a rendszert ahol azokat az embereket elviszik, megverik, és egyéb dolgok esnek meg velük mert azok amiknek születtek azt nem hívják demokráciának.

Ilyen esetben pedig elvárható hogy a rendőrség nyomozzon és találjon felelősöket. Hogy a M.O-n ez miért nincs igy azt tudjuk. Amikor a kisebbséggel történik valami máris jön a roma kártya.

De ez egy másik dolog, ne keverd össze a kettőt. Más az állam és más a magánszemély.
  • Pares
    Tótok
  • Ulvar
    Akkor menj át légy ott magyar és alkalmazkodj...Komolyan baszki fogom beugrasz hátra a kocsiba kiviszlek Kassára és beszéljünk magyarul a zenélő szökőkúthoz.
  • Pluskast
    Na látod ez az amiről beszéltem Neked! Te is nagyon jól tudod, hogy az ottani embereket nem azért verték meg mert bementek egy krimóba leitták magukat és elkezdtek kötözködni vagy a másik kocsmatöltelék nőjével ki akartak kezdeni és ezért neki csapták a sörös korsót a pofájának. Azért verték meg mert magyarul beszélt!! Ezt lehet kifordítani mint az egy újas bunda kesztyűt de tetszik vagy sem a tény az tény. Minden más csak duma, mellé beszélés vagy provokáció!
  • Pares
    Tót, mi ebben a sértő? Mi abban az ultra nacionalizmus, hogy a saját nyelvünket akarjuk megtartani? Az persze nem ultra nacionalizmus, amit a tótok csinálnak, mi?
  • Rundstedt17
    Azért éppen te sem vagy vmi tisztelettel a szlovákok iránt a folyamatos tótozással.Mind1 végülis számomra,nincs szlovákokkal tapasztalatom azt viszont tudom hogy sok felvidéki magyar ultra nacionalista/míg a normálisabb fele megtanul vele együtt élni és alkalmazkodnak a szlovákokhoz.
  • Pares
    Főleg ha még a politika is őket támogatja.
  • Pares
    Anno iskolában kötelezően meg kellett tanulni, a többi tót író pár művével együtt... el se tudjátok képzelni...
  • Pares
    Nem csak egy valakit vertek meg, ne félj... Ha odáig valamiért nem is jutnak el, akkor max. csak a nemzetiségedre irányítanak pár rohadtul sértő megjegyzést. És ez egy tót szájából még duplán olyan rossz.
  • Ulvar
    Elénekeld a Szlovák himnuszt.. Pfúj.
  • Gundark 1 1
    Játszunk egy kicsit? :) Számoljuk össze hogy az EUban melyik nyelvet beszélik többen, és legyen az a hivatalos nyelv.

Belgiumban bejelentenék hogy mostantól egy nyelv van és kuss mindenkinek. Mondjuk a német hogy lehessen nácizni. Szerinted mi lenne?

Egyébként nem arról van szó hogy melyik nyelv a hivatalos. Hanem arról hogy ha más nyelvet beszélsz akkor megbüntetnek, 5000 euróra. De jóvátehetem. Hogy? Elmondom kétszer szlovákul vagy mi?

• Rundstedt17
    Igen és HA EGY VKIT megvertek?Itt havonta van rá eset a normális emberek szenvednek,a nem dolgozó bűnőzőktől és még sincs következménye..........
  • Pares
    Nem érted. Két magyar miért nem beszélhet egymással magyarul? Akár hol vannak?
  • Ulvar
    egy többnemzetiségű modern felvilágosult országban??? Nézd idejön egy külföldi, legyen német vagy angol, hivatalba bemegy és azt mondja hogy jó napot Bokor György vagyok, szeretnék bejelenteni egy lopást. Így fogja mondani? NEM. És nem keverem a szezont a fazonnal a kettő nem azt mondom hogy teljesen ugyanaz, de 95%ban az
  • Rundstedt17
    Jobb lenne egy korrupt kormány oda akik szlovák ellenesek?:D
  • Pares
    Hedvig Málna ügy? Hogy csak egy ismertebbet említsek? Vagy az szerinted is csak "önverés" volt? Az összes orvos és pszichológus azt állította, hogy tényleg megverték, sokkos állapotban volt, stb. Dehát Dr. Fico, Dr. Slota, Dr. Maïariè ezt is jobban tudta... Mellesleg a tót média is kitárgyalta az ügyet, és arra jutottak, hogy nagy valószínűséggel tényleg megverték. Erről ennyit.
  • Rundstedt17
    "Akinek nincs pénze, aki nem tud fizetni az le van szarva. Mindig is ez volt és amíg a pénz létezni fog addig ez lesz. Ma is leszarják az embereket csak más módon"

Akkor is most jobb mint akoriban...
  • Rundstedt17
    "Egy gond van csak vele. Az hogy elveszik a lehetőséget hogy ha AKAROD akkor magyarul beszélj adott esetben egy másik magyar emberrel."

Hivatali ügyek esetén szerintem elvárható hogy a többség nyelve legyen a hivatalos.
  • Rundstedt17
    A kocsmák,szórakozóhelyek már csak ilyenek,mindegy miért de vmiért mindig balhé van szóval....
  • Pares
    Ez így van, ezt írtam én is.
  • Pluskast
    Nekem meg több barátomat megverték a felvidéken csak azért mert magyarul beszéltek. Azért szeretném megtudni, hogy idehaza mikor vertek meg bárkit is azért mert teszem azt románul vagy szlovákul vagy szerbül beszél.
  • Gundark 1 1
    "Azt mondd már meg nekem miért gond hogy egy olyan nyelven kell intézniük a hivatali ügyeket amelyet jól beszélnek????hm????"

Egy gond van csak vele. Az hogy elveszik a lehetőséget hogy ha AKAROD akkor magyarul beszélj adott esetben egy másik magyar emberrel. Ez elvi kérdés. Ha ezt szó nélkül tűri mindenki akkor mi lesz a következő lépés? Kötelező lesz mindenkinek szlovákul beszélni mindenhol?

Tudod jó dolog az elnyomás csak a puska jó végén kell állni :)

Biztos lehetsz benne hogy eddig rohadtul nem érdekelt senkit hogy ki milyen nyelven intézi az ügyeit. De jól hangzik a szlovák nacionalistáknak, hogy itt ilyen keménység van. És akkor rá szavaznak.