15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Freeda Krueger
    Ez már mintha 1944 lenne.De jó felvétel...
  • Ulvar

Kárpátokban harcoló Magyarok és Németek.
  • Freeda Krueger
    A Dón kanyarról.
    ha már szóba került
  • Ulvar

Jut eszembe Don.
  • Ulvar
    Don más volt..és ott nem ejtőernyősök voltak :).
  • joebacsi
    Lehet ezért bíztak ránk akkora frontszakaszt don-nál, amit csak többszörös létszámmal és komolyabb felszereléssel lett volna sanszos hatékonyan fogni? Dejó, hogy meglepődtek :)
  • Freeda Krueger
    Még egy kis ejtőernyőzés...
    Ejtőernyősök
  • Ulvar
    "Állítólag": A németek amikor látták harc közben a Magyar ejtőernyősöket, még ők maguk is meglepődtek, hogy mire képesek egy csatában.
  • joebacsi
    Hitler Leninnel sakkozik egy zsidó család házában
  • Freeda Krueger
    Érdekes felvétel,a gépek is szépek ,Caproni 101 esek ha jól látom.
  • Ulvar
    Kronológia. Napi szinten lehet több bejegyzés. Azért 70 év az 70 év.

Példának okádék én erről idén szereztem tudomást...

• Freeda Krueger
    Nem tartozik szorosan a témához,de 1940 ben Szeptember 5.én indultak a Magyar csapatok Észak_Erdély visszafoglalására.
  • Molnibalage
    A startégiai tárolóra gondolsz? Az télen a "gázválság" idején készen sem volt... A média keverte az startégiai tározó fogalmát a starégiai tartalékkal. Tartalék nem csak abban a tárolóban volt.
  • harcu
    Ez így ebben a formában hülység. Az viszont tény, hogy van néha 2.3 milliárd m3 földgáz Szeged környékén, csak azt tározónak hívják. Ilyenkor azért nem egyértelmű, hogy Szeged mellett, vagy a néhai Szeged mellett van-e a tározó. (Idén télen azért voltak vele kételyek, hogy jó dolog-e a megengedett 100% fölé engedni a napi kiemelést belőle.)
    Nem mellékesen azért Szeged mellől kitermelni napi 1.6 millió hordó olajat is erőteljesen a scifik világára hajaz nekem.
  • polarka
    Ezzel utalni kívánsz rá, h te úgy tapasztaltad, h olyan falukban, ahol vegyes a népesség, ott basznak ki egymással, ahol lehet és kerülik egymást, mint a leprásokat?
  • Molnibalage
    Ez nem az angolok kegyetlenségét, hanem Churchill hülyeségét támasztja alá... A sima mustárgázos bomba elég lett volna. Az olaszországi balesetből tudható, hogy felkészültek egy esetleges bevetésre. A balesetben elhunytak számából el lehet képzelni, hogy egy városban mit művelt volna...
  • Pares
    Mintha a golyó nem lenne elég...
  • Lacusch69
    Keress rá a gugliban haunebu, vril, thule szavakra, és olvasgass... (szerintem marhaság)
  • degenerator
    churchill
  • Ulvar
    te is gyere el velem falu túrára :).
  • polarka
    Mellette:
    1. Akiket ismerek különböző nemzetiségű normális embereket, azok gond nélkül megélnek egymás mellett. Persze lehet, h neked van ennek ellentmondó felmérésed, ami nagyobb adathalmazzal készült, bár én még nem hallottam ilyenről.
    2. Szüleim/nagyszüleim elmesélése alapján tényleg megtudtak élni még egy faluban is. Talán hihetetlen, de még együtt is tudtak/tudnak játszani a gyerekek. Ebből látszik, h nem nemzetiség a lényeg, hanem, h az itt élő emberek hogyan állnak a dolgokhoz.
    3. Tényleg nem hallottam/olvastam említést az előzőek ellenkezőjéről. (Természetesen nem arról van szó, h nem létezett bűnözés.)
    4. Ha az ellenkezője igaz volna, akkor bizonyára komolyabb etnikai "forrongások" is voltak - én nem tudok ilyenről.
    5. Lehet, h a szegényes képzelőerőm miatt, de én nem tartom realizálhatónak olyan jól működő, értékteremtő falvat, ahol mindennapos az erőszak.
  • Ulvar
    Könyvesbolt, Könyvtár...én ott találtam egy csomó könyvet erről. Egy EXemnek is van erről egy könyve, szóval lehet kapni, ha nem mezei könyves boltban akkor egy nagy város bevásárló központjában biztos van ilyen hely.
  • robgros
    Úgy látom, mindenki km-ekre kanyarodott el a témától. Mennyit tudtok a nácik állítólagos okkultizmusáról? Mert én pár könyvet olvastam erről, de a fene se tudja, mennyire megbízhatóak. Szóval erről kellenének adatok.
  • moor09
    ilyenkor lepődöm meg mindig hogy pl.: Szlovénia milyen jól kezeli a kérdést..mármint a kisebbségi kérdést..bár az ottani kisebbség csak 10%..az viszont beszédesebb adat hogy az egyaránt 0,5%-os magyar és olasz származású "szlovén állampolgárok" az általuk sűrűn lakott területen hivatalosan használhatják nyelvüket...talán mindehol így kellene...persze nem is hallani olyat hogy atrocitás érné az ottani "kisebbséget"....
  • degenerator
  • Freeda Krueger
    inkább kihagyom :(
  • Molnibalage
    #4442 táján még megvolt a téma kb.
  • Freeda Krueger
    Meddig kéne visszaolvasni az eredeti témáig?1,5 oldalt tekertem és semmi...
  • Legend Killer
    :D.
  • Molnibalage
    Röviden? Fléééééém!
  • Legend Killer
    mi történt, hogy a top10be került?
  • Rundstedt17
    degenerált te már csak tudod,Horthysta lévén.
  • Molnibalage
    OFF

Az állam soha nem termelt ki itthon semmit, félreértés ne essék. A makói gáz meg olyan, hogy ma a világon senki nem tudja gazdaságosan kitermelni.

ON

Jó lenne a II.Vh-ról beszélni itt. A másik futó dolog meg kaphat új topikot, bár erősen politikai jellegű a kérdés.
  • degenerator
    úgy értettem, hogy sokan azt se tudják, hogy létezik bányajáradék. csupán azt, hogy egy cég idejött, és elviszi a gázt.

gondolom azt szeretnék, mint a szocializmusban, hogy az állam termeli ki, és adja el. játszhatnánk gazpromosat...

vagy pl kazahsztán is a gázból is él meg...
  • degenerator
    na, lényeg a lényeg, rundival ne foglalkozzatok. van még pár ilyen az országban, mint ő, de egyre kevesebb szerencsére.
  • Molnibalage
    Hogyan? A bányajáradékot minden esetben fizeti mindenki. Nincs kibúvó alóla.
  • degenerator
    netto baromság:)
  • degenerator
    arra gondol, hogy úgy is ki lehetne valahogy termelni, hogy az állam adja el, ne csak bányajáradék jusson nekünk belőle.
  • degenerator
    a régi emlékek előjöttek mi? hisz ott voltál mindkettőnél...
  • Lacusch69
    Makói vagyok... Általános ötödikben (1979) már mondták, hogy bazinagy gázkincs van alattunk. Azt is mondták, hogy Makó-Hmvhely között jó mélyen beletörték a fúrófejet, és azóta jegelik a dolgot.
    Illetve tizenpár éve talajpróbákat végeztek a környéken, de semmi konkrétum.
    Mostanában jött a "makói árok" dosszié leporolása...
    Az biztos, hogy "olajosautókat" nem látok az utcán.