II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kellett volnalegyen nagyonsok emlék,nem telt el olyan sok idõ a két háború közt.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Az orosz nõk igen komoly dolgokat vittek véghez! Minden elismerésem az övék!
Tudtok még jó mesterlövészekrõl szóló könyvcímet?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Most vagy IS (angolul), vagy JSz (magyarul). 😊
What you want? Total War! Yes we want: Total War! What we want: Fucking War!
Ekkor az a német is a háborút éltette, aki egyébként borulátó volt. Elfoglalták a kisantant németországot fenyegetõ részét, a szovjetek mellettük álltak, a franciákat megalázták pár héten belül, az angolok éppenhogy csak haza tudtak úszni, afrikában is visszavonultak a britek.
Szóval valószínûleg 1940-ben szinte minden német boldog volt és támogatta a háborút.
A normális ember persze, hogy nem kívánja a háborút, kivéve, ha egy olyan ország szülöttje, akik világ életben háborúztak. A világ számolt velük, nagyhatalmi helyzetbõl megalázó békével porba taszították. A németeknek szinte becsületbeli ügy volt a új háború.
Hozzátenném, hogy ezt a politikától függetlenül értem, és kizárólag 1942-ig. Utána történtenk egyre másra a nagy verségek.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
a németeknek talán azért volt kedvük harcolni,mert õket sulytotta a békeszerzõdés,és ezt mindenki igazságtalannak itélte,törleszteni akartak.
Nem megkérdõjelztem a dolgokat,csak rámutattam egy gondra.lehet hogy 42 ig etalonok voltak,de utána nagyon gyorsan magukhoz kellett volna térni.
A morál nagyon hiányzott,és 1940 ben már megrendült.
A Franciák a Maginot vonalban kártyáztak naphosszat, és kutyába se kívánták a háborút. Az elején a Briteknek volt úgy-ahogy kedvük harcolni. Az oroszokról nem is beszélnék.
Szerintem 1940-42-ig a németek voltak az etalonok mindabban, amit te megkérdõjeleztél.
Miért lett volna olyan rossz, ha a Wehrmacht "ráfaragott volna" 40-ben?
A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.
Ilyen volt a Sturer Emil,a Dicker Max,vagy az ISZ1.mondjuk ilyenkor sürget az idõ,és nincs túl sok idõ kisérletezgetni.
Bele lehet ültetni valakit a csúcstechnikába,de semire sem fog vele menni,ha nincs kiképezve rá jól,vagy nem elhivatott.
A szorgos mérnökök békeidõben tervezgettek, tervezgettek és megszületett egy-egy mûalkotás, ami vagy bevált vagy nem... és nagyon sokszínûek voltak eme jármûvek, kezdve a parányi szovjet T-38-astól a hatalmas T-35-ig, a francia Char 2C-ig, azt olasz Ansaldo-kig...
de félreértés ne essék, én minden harckocsit és jármûvet szeretek...
Olyanok nekem mint a krumplis és a káposztás tészta: mindkettõt imádom, de talán picivel jobban a krumplistésztát...
Én az egész Char B1-re utaltam ezzel, hogy igencsak modern harckocsinak számított, és a Somua is ilyen volt. És hála istennek hogy nem rendesen alkalmazták õket és nem nagy számban, mert akkor a wehrmacht ráfaragott volna...
Gyakorlatilag a Char B1-esek a 30-as évek végének Tigrisei voltak, a Somuák meg a Párducok...
Azért az én hozzászólásomban pont azt akartam írni, hogy a páncélosokon és a hadiflottájukon kívül igazából a németeknek volt jobb haditechnikájuk!
Amúgy kérdés: említettétek a Panzer Beneralt, rájöttem hogy azt hiszem ismerem: még 1997-ben általános iskola 8. osztályában j
átszottam vele. Ilyen darázsfészekszerû pályán kellett harcolni, és amikoe csata volt a képernyõ két alsó sarkában mutatta kis filmen a harcoló feleket... Jó játék volt, tetszett... sokat nem játszhattam vele, hiszen informatika szakkörön csak a végén kaptunk 10 perc játékidõt a tanártól...
namindegy, azt legalább tudtam hogy a mi játékunk micsoda... RTS... YEAHH! 😄
Köszönöm amúgy az ismertetõt. "BVP" ez azt jelenti hogy Bütyöknek Válaszoló Paul 😄 Most megyek eszek kis SOK-ot... azaz sült oldalast krumplival... 😉
fps: first person shooter. azaz nem stratégiai játék hanem lövöldözõs. Az elsõ két szó is sokat elárul 😊, azaz elsõ szám elsõ személyben játszódik. Azaz a képernyõn a kezedet látod 😊
rts: real time strategy. azaz valósidejü stratégiai játék ( a valós idõ itt annyit jelent hogy folyamatos )
tbs : Turn Based Strategy = körökre osztott stratégiai játék -ez a sakk
rpg : role-playing game = szerepjáték
mmo vagy mmog: Massively multiplayer online game -ennek sok változata van pl a MMORPG,MMOFPS,MMORTS,MMODG,MMOMG,MMOR,MMOTG,MMOSG
ezek közül mostanában legtöbb szó a mmorpg ról van : Massively multiplayer online role-playing game = sokszereplõs azaz internetes kaland vagy szerepjáték
és a régi fogalmak:
adventure = kalandjáték
arcade = ez fõleg a reflexek fejlesztésére 😄 pl a lövöldözõs kis gagyi mikor lent vagy egy valamivel és jönnek valamik és lekell lõni a shoot 'em up ,stb.
Amúgy kedves mindent tudó harcu mester kérlek javíts ki ha valamit rosszul tudnék...
De volt Churchill harckocsi is kettõs löveggel...
Sõt a Mausban is két löveg volt...
de japánoknál is volt ilyen eszköz... a Ho-Ri-nál is ilyen volt...
A Char B1-es inkább elõrehaladott volt, mintsem túlhaladott...
És valóban, csak a 88-asok fogták meg a Char B1-eseket... meg a repülõk bombái...
Amúgy a Matilda II-es is megviccelte a németeket 1940-ben...
A char B1-es kifejezetten jó harckocsi volt bizonyos szempontokból. A Bis és a ter változatok még erõsebbek voltak, viszont hasonló betegségei voltak mint a tigriseknek késõbb. Meg azért a farncia harckocsik németlyike igencsak modernnek számított, pl. önzáró özemanyagtartályok, meg ilyesmik... A zsákmányolt Somuákat például a háború végéig majdnem szolgálatban tartották...
47 mm-es SA-34 löveg volt amúgy a B1-esek tornyában, és ugyanaz a torony volt mint a Somuákon... a testben pedig egy rövid csövû 75mm-es ABS SA-35 löveg...
A németeknek meggyûlt ezzel a páncélossal a bajuk, mert amikor légierõ nem volt a közelben, igencsak kellemetlen lehetett egy T38-ban ülve farkaszemet nézni ezzel a francia szörnnyel... Amúgy Montcornet-nál a németeket zömében ilyenjármûvekkel kergették ki s városból...
A 60 mm-es páncélzat a Char BV1 Bis-nél volt, a sima Char B1-nél csupán 40 mm-es volt, és a legerõsebb kistetsvérnél lett 70 mm-es a páncélzat... akkor ez nagy probléma volt a rendszeresített 37 mm-es német páncéltörõ ágyúk és a Panzerbüschék kezelõinek... Amúgy nekem a 10 kedvenc páncélosom között van a két francia a jármû, a Char B1 és a Somua...
A Somuánál némi futómûprobléma volt, hasonlóan mint a mi Turánjainknál (a bonyolultság és nehezen javíthatóság). De a Somua az adott kor legjobb páncélosa volt.
Akár csak a Stuka, BF-109-es, a VII-es osztályú tengeralattjárók és még sorolhatnánk.
Abban teljesen igazad van, hogy a háború elején a PzI/PzII-A/B-kel szemben nekik komolyabb páncélosaik is voltak, csak rossz stratégiával használták õket.
El tudom képzelni, hogy milyenek lehettek a tüzérségi eszközeik a II. VH-ban, ha azokat az elsõbõl örökölték.
Szerintem a 2. VH-ban nem telepítgettek olyan helyre vontatott tüzérséget, ahova egy önjáró löveg nem tudott volna felmenni.
Bár a K18-as jóval messzebb lõtt, mint az önjáró lövegek! <#hehe>#hehe>[/img]