15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#4731 Wow ez elég jó állapotban van. -
#4730 benőtte a borostyán, vadszőlő, moha, sziklák között van, rádőlt egy fa, stb.
a roncskutatóktól ilyen válasz jött csak:
Re: Tigris legenda
Hallottam én is valami hasonló történetet. Persze ettől még lehet legenda, de én hajlok rá, hogy elhiggyem :(. Kinézem...
de mondom, valamikor mostanság megint találkozok az illetővel, addig jegeljük. -
harcu #4729 "84ben egy szentendrei kiránduló csoport talált egy réten egy királytigrist"
Rét - 3 méter magas fű...ritka eset. Nem hiszem, hogy lett volna egy cm2 is bárhol Magyarországon, ahol 40 évig senki se járt volna, bár hazánk elég nagy ország, de akkor is. -
#4728 A benövés simán belefér. A Mátárban a turistaúton úgy benövi az ösvényt 2-3 év alatt, hogy eltűnik egy kitaposott rész. Akkor képzeljük el ezt egy elhagyott helyen.. -
#4727 elképzelhető, hogy olyan helyen volt, ahol senkinek sem tűnt fel? időközben benőtte a növényzet? mint mondtam, a pilisben lett találva, az meg elég nagy... -
harcu #4726 Félreérted, nem ugyanaz, hogy 1985-ben rábukkannak valamire a mezőn, vagy hogy 40 évig tudnak róla, de nem piszkálják. Az egyik szerint 40 évig senki ki se tette a lábát a városból. -
#4725 megvolt, de ahogy nézem, nem egy túl gyakran frissülő fórum. -
Lacusch69 #4724 Kérdezd meg a roncskutatók honlapján... -
Freeda Krueger #4723 Moszkva mellett az erdőszélen sokáig állt egy késői Tigris elhagyatottan.
Ma szabadtéri múzeumban van,de semmi felújítás vagy egyéb... -
#4722 fénykép van arról, hogy 76ig volt egy szovjet harckocsi a keleti mostani parkoló helyén. senki nem nyúlt hozzá. miért pont egy pilisi elhagyatott réten piszkálták volna?
egyébként majd erre is rákérdezek, elvileg jövő hétvége fele találkozok újra a történész ismerőssel. -
#4721 Egy régen láttam egy olyan fotót, ami valami orosz roncstelepet ábrázol vagy nem is tudom mit. Egy Tiger I is volt ott. Halvány fogalamam nem volt, hogy hogyan került oda. Olyan magas volt a fű, hogy a hk. szinte alig látszot. Nem is biztos, hogy roncstelep volt, nem tudnám megmondani, hogy mit volt őszintén szólva. Sajnos az oldal azóta megszűnt. Az elhagyott épületek topikban linkeltem asszem az oldalt. -
Freeda Krueger #4720 Demjanski Stug
Talán már volt,de érdekes hogy máshol viszont mit találnak.
És téli lánctalppal. -
harcu #4719 Nem gondolod rosszul. Valamelyik oldalon megtaláltam ezzel kapcsolatban az összes Magyarországon elvesztett Tiger II. pontos helyét, hála Számvéber Norbert gyűjtésének. Nem szerepelt benne Szentendre. Mellesleg a németek valószínűleg pontosan dokumentáltak mindenféle veszteséget, amit szenvedtek, és mivel összesen 45 darab Tiger II-t vetettek harcba itthon, ezért feltűnő volt minden egyes példány elvesztése.
Mondjuk az is morbid, hogy 40 évig senki feléje se néz egy rétnek, aztán 1985-ben a Mókus őrs tagjai hirtelen rábukkannak egy világszerte is kifejezetten ritkaságnak számító harckocsira. -
Freeda Krueger #4718 És miért nem találták meg előtte 40 évig?
Bocs hogy kételkedő vagyok,de érdekesen hangzik hogy míg lőtéren maradhatott Királytigris,addig ez hogy kerülte el a háború utáni roncsbegyűjtést?
Amikor nem kevés tankot szedtek össze abból a térségből is.
De lehet hogy én gondolom rosszul...
-
#4717 úttörők voltak, egy szentendrei iskolából, megtalálták, leadták az infót, hogy hova lehet menni érte, kaptak "nyereményként" egy visegrádi egynapos kirándulást. -
Freeda Krueger #4716 Pl a kiránduló csoport talált egy Királytigrist,egy réten.
-
#4715 pl mi? -
Freeda Krueger #4714 Azért ez így egy kicsit érdekesen hangzik. -
harcu #4713 Ha csak egyszer is megtehetnéd, akkor elég gáz lenne, mert a fejedre esne, és agyonnyomna. :) -
harcu #4712 Tévedés, nem tudom az összes Pumás nevét kívülről, csak néhányukét. Nem haragszom meg senkire, ha nem ismeri a Messzert, csak akkor, ha dt-vel írja le, és azt is tolerálom, ha valaki tojik az összes repülőgépre, amit valaha is gyártottak. Bár a 109-esek úgy általánosságban A legismertebb vadászrepülőknek számítanak szerteszéjjel a világon. -
Pares #4711 "...lebetonoznám az egész eget, ha tehetném." -
#4710 egész nap remegtem az izgalomtól, annyira kíváncsi voltam a véleményedre. -
Pares #4709 Jó hülye vagy akkor... -
#4708 Gratulálok. -
#4707 sajnálom, de a repülők soha nem érdekeltek, én lebetonoznám az egész eget, ha tehetném. -
#4706 Harcu morcos lesz, ha olyas valakivel találkozik, aki nem messerschmitt-el a seggében született, és álmából felkeltve nem tudja az összes pumás nevét oda-vissza :) -
#4705 nekem meg nem szétlőtt roncsot.
de majd ha még egyszer találkozok azzal a roncskutatóval, aki említette, rákérdezek. -
harcu #4704 "a háború után kb 30-40 bf 109 vagy me 109 ... volt az országban, MŰKÖDŐKÉPES állapotban..."
Nekem a működőképes repülő az teljesen összeszerelt. -
#4703 valószínűleg teljesen össze nem szerelt darabokról volt szó. -
harcu #4702 Irónia? Hmm, annyira ismerős valahonnan... Csak annyit mondanék, hogy 91-92 környékén a kedvenc könyveim egy bizonyos Tobak Tibortól a Pumák földön-égen, Pumák és a többiek, és még egy másik, szintén Tobak könyv volt. -
#4701 mintha a 2. bekezdésedben levő dolgokat fejtegette volna a cikk szerzője is. -
Lacusch69 #4700 Remélem jól érzem az iróniát a Bf-109-cel és a Pumával kapcsolatban... :) -
harcu #4699 Mondjuk ez a cikk végül is azt hozta ki, hogy sok felesleges munkát végeztek, mert bár nem tudták áttörni, ellenben megkerülték, tehát az erődítések szerepe gyakorlatilag elveszett a gyorsan mozgó ellenséggel szemben.
Amúgy a Kárpátokban az erődök nem sok ezer tonnás vasbeton erődítmények lehettek, hanem kisebbek egy-két géppuskával, páncéltörő ágyúval pár szakasznyi katonával, akik lefogták a kevés keskeny útvonalat, mert az ellenség mozdástere teljesen be volt szűkítve. Ilyen terepen nincs manőverezés, csak frontális támadás, de kis erőkkel végrehajtva. Erre tökéletes az erőd. Ha nem lehet hátbatámadni. Márpedig olyan erőd nincs. -
SZU #4698 Sajnos nem... -
harcu #4697 Hmm, emlékezetem szerint a Zrínyi alapra épített daru a csepeli Hajógyárban működött.
A Bf-109 vagy Me-109 egy lényegtelen mellékzöngéje volt a repülés történetének, valóban nem is érdemes rá túl sok szót vesztegetni. De azért csodálkoznék, ha 30-40 darab repképes állapotban megmaradt volna, mert folyamatosan repülték át őket Ausztriába valami Tigris, vagy Gepárd (eseleg Oroszlán, Jaguár, ne adj isten, Puma) csoport tagjai, miközben menekültek a szovjetek elöl. -
#4696 pontosan én is így voltam vele. bár amikor elkezdte az elején részletezni, hogy gyakorlatilag semmi nem maradt meg belőle a közös emlékezetben, gyanús lett.
amúgy nagy hagyománya volt a komcsiknak, minden az előző korra utaló haditechnikai nyomot beolvasztani, eltüntetni.
84ben egy szentendrei kiránduló csoport talált egy réten egy királytigrist. a gyűjtsd a vasat mozgalom keretében beolvasztották.
a vérmező eredetileg lovas gyakorlópálya volt, néhol négy méterrel volt lejjebb, mint most. a háború után odahordtak hullát, puskát, tankot, lezuhant repülőgépeket, és betemették sittel. 1 éve kb 1 méter mélyre ástak le vmi építkezés keretében, már találtak 30 német rohamsisakot.
a háború után kb 30-40 bf 109 vagy me 109 (valami repülő szar, bocs, de soha nem érdekeltek:) volt az országban, működőképes állapotban. sorsuk a bezúzatás.
zrínyi alapra csináltak darut egy gyárban, aminek szintén elfelejtettem a nevét, pedig tegnap este vagy 10szer is elismételtem magamban, hogy mindenképpen megjegyezzem:) no, lényeg a lényeg, amikor a pártember az 50es években megtudta, hogy mi is tartja a darut, már izzították is a kohót.
no, ezek után csodálkozol, hogy az egyik legnagyobb mérnöki bravúrról nem maradt fent értékelhető információ? -
SZU #4695 Fasza, csak pont azt nem írják le, miből is állt a védelem, ha nem aknákból és erődökből.
Pont kezdte az érdeklődésemet a maximálisra csigázni, mikor rájöttem, hogy vége a leírásnak. =( -
#4694 árpád vonal -
#4693 Tegnap este ment a Híd túl messze van az MGMen vagy mi a francon...okádék magyar szinkronnal. Eredetiben angol nyelven isteni. -
#4692 szövetséges szervezés